Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy
phantasmagori pisze:Agn dokładnie tak jak u ludzi. Każdy organizm reaguje inaczej. Koty na dodatek często ukrywają złe samopoczucie czy ból.
Agn pisze:phantasmagori pisze:Agn dokładnie tak jak u ludzi. Każdy organizm reaguje inaczej. Koty na dodatek często ukrywają złe samopoczucie czy ból.
No i kota nie zapytasz: 'jak się dziś czujesz?' z założeniem, że otrzymasz rzeczową odpowiedź, gdzie boli.
mirka_t pisze:I nie tak samo regują na leczenie. Schemat leczenia, który zdał egzamin w przypadku jednego kota niekoniecznie postawi na łapy innego kota.
mirka_t pisze:Wynika z tego, że coroczne badanie nie daje zbyt wielkiej szansy na wczesne wykrycie choroby. Aga9955 powinna zmienić treść hasła w swoim podpisie na „Badaj kota profilaktycznie co miesiąc.”.
anna57 pisze:mirka_t pisze:Wynika z tego, że coroczne badanie nie daje zbyt wielkiej szansy na wczesne wykrycie choroby. Aga9955 powinna zmienić treść hasła w swoim podpisie na „Badaj kota profilaktycznie co miesiąc.”.
Aga ma w podpisie "badaj kota co rok" nie co miesiąc![]()
Coś nie doczytałas.
Zdaniem mojego weta, badając kota co rok, mozna wykryć początki PNN, zresztą sama o tym się przekonałam.
Angel_ pisze:anna57 pisze:mirka_t pisze:Wynika z tego, że coroczne badanie nie daje zbyt wielkiej szansy na wczesne wykrycie choroby. Aga9955 powinna zmienić treść hasła w swoim podpisie na „Badaj kota profilaktycznie co miesiąc.”.
Aga ma w podpisie "badaj kota co rok" nie co miesiąc![]()
Coś nie doczytałas.
Zdaniem mojego weta, badając kota co rok, mozna wykryć początki PNN, zresztą sama o tym się przekonałam.
Hmm.. chyba ty czegos nie doczytałas, bo Mirka pisała , że aga powinna zmienić swój charakterystyczny podpis z "badaj kota co rok" na "badaj kota co miesiąc" ( odnośnie trwającej tu dyskusji dt. tego iż badanie ktoa raz na rok nie daje gwarancji na wczesne wykrycie choroby)
aga9955 pisze:cudnie ,ze sobie tak dyskutujecie , ale to moj podpis i moze ja bede decydowac jak ma wygladac.
Mirka dziekuje Ci bardzo za sugestie. Pozostane przy rocznej opcji badan.
phantasmagori pisze:I jak się okazuje można podyskutować sobie na ważny notabene temat, merytorycznie, bez strzykania jadem na prawo i lewo , bez dopatrywania się kontekstów tam gdzie ich nie ma![]()
Anja pisze:profilaktycznie - oznacza w tym kontekście przynajmniej, czyli kiedy kot wydaje się zdrowy, co nie wyklucza konieczności zrobienia badań, kiedy zachowanie kota odbiega od normy
tłumaczę to na wszelki wypadek, bo dla mnie są to sprawy oczywiste
aga9955 pisze:phantasmagori pisze:I jak się okazuje można podyskutować sobie na ważny notabene temat, merytorycznie, bez strzykania jadem na prawo i lewo , bez dopatrywania się kontekstów tam gdzie ich nie ma![]()
Naprawde??? To super.![]()
Rozumiem ,ze odniesienie do tresci mojego podpisu, jest rowniez luzna uwaga, scisle merytoryczna????
Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 27 gości