5WspaniałychFredków [*]

Kocie pogawędki

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Sob sie 28, 2010 8:16 Re: 6Wspaniałych4Damy-II+3kolorowe Dziunie-w sobotę kastrujemy.

Gucio Cioteczkom bardzo dziękuje :D
Przy podawaniu malutkich ilości insuliny dużych spadków cukru nie mamy, ale po posiłku cukier już nie szybuje.
Może to dobry znak?
Nic to, cierpliwie będziemy stabilizować Gucia.

Dziewczynki są już w lecznicy.
Jako pierwsza na stół operacyjny poszła Czarnula.
Oby zabieg się udał, a pacjentka przeżyła :roll:

Fredziolina

Od: Śro kwi 13, 2005 19:24

Post » Sob sie 28, 2010 8:32 Re: 6Wspaniałych4Damy-II+3kolorowe Dziunie - już są operowane.

Przeżyje :ok: :ok: :ok:
...

CoToMa

Od: Pon sie 21, 2006 14:34

Post » Sob sie 28, 2010 8:55 Re: 6Wspaniałych4Damy-II+3kolorowe Dziunie - już są operowane.

Kciuki trzymam. Też wycinałam czteromiesięczną Pepę - dwa dni po zabiegu biega jakby nic się nie stało.

I za Gucia trzymam, co by się ustabilizował do reszty.
Kocie Hospicjum -1% - KRS 0000408882

'Pijcie swe niezaznane szczęście
chcąc nie być tym, kim jesteście'

Agn

Od: Pt paź 21, 2005 14:01

Post » Sob sie 28, 2010 8:59 Re: 6Wspaniałych4Damy-II+3kolorowe Dziunie - już są operowane.

Jagódko - trzymam mocno!!!! :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: Daj znać, jak poszło!!!
Meoniku ['] - tak bardzo kocham i tęsknię każdego dnia. Na zawsze jesteś w moim sercu, czekaj na mnie, przyjdę na pewno.

Marcelibu

Od: Nie sty 11, 2009 1:10

Post » Sob sie 28, 2010 16:23 Re: 6Wspaniałych4Damy-II+3kolorowe Dziunie - już są operowane.

I jak?
Meoniku ['] - tak bardzo kocham i tęsknię każdego dnia. Na zawsze jesteś w moim sercu, czekaj na mnie, przyjdę na pewno.

Marcelibu

Post » Sob sie 28, 2010 20:27 Re: 6Wspaniałych4Damy-II+3kolorowe Dziunie - już są operowane.

Cisza.... :evil:

Wima

Od: Pon sty 17, 2005 12:50

Post » Nie sie 29, 2010 8:10 Re: 6Wspaniałych4Damy-II+3kolorowe Dziunie - już są operowane.

I jak?
...

CoToMa

Post » Nie sie 29, 2010 8:34 Re: 6Wspaniałych4Damy-II+3kolorowe Dziunie - już są operowane.

Malutkie Dziunie zajęły mi cały wczorajszy dzień.
Musiałam je dopieszczać.
Bardzo biedniutkie były.
Zwłaszcza Bura i Szylkretowa.
Obie wymiotowały.
Czarna, w ramach nieco większego ciecia dostała dożylną kroplówkę, wiec kilka godzin po zabiegu była już na chodzie i dopominała się o jedzenie.
Tak, tak zbieg udał się, pacjentki żyją.
Czarnej woreczek miedzy tylnymi okazał się niespodzianką.
Dwóch lekarzy dokładnie sprawdziło zawartość woreczka. I co się okazało? Że to żadna przepuklina pachwinowa. Czarna w ramach gromadzenia zimowych zapasów, tłuszczyk magazynuje. 8O :lol:
Dzisiaj już dziewczynki zjadły śniadanie.
Paradują w gustownych kubraczkach, nieco skrępowane i wyciszone.
I tak będzie przez kolejne 9 dni, zanim szwy ściągniemy.
Ostatnio edytowano Nie sie 29, 2010 15:56 przez Fredziolina, łącznie edytowano 1 raz

Fredziolina

Post » Nie sie 29, 2010 8:40 Re: 6Wspaniałych4Damy-II+3kolorowe Dziunie - już po kastracji.

No proszę - tłuszczyk :ryk: . A kto się śmiał ze mnie, że gdy taki tłuszczyk miał Hugcio, to ja pognałam na USG, bo myślałam, że FIP???? :oops:

Dobrze, że już po i oczywiście, że nie było przepukliny. Uffff...

Marcelibu

Post » Nie sie 29, 2010 8:58 Re: 6Wspaniałych4Damy-II+3kolorowe Dziunie - już są operowane.

Fredziolina pisze:Czarnej woreczek pod miedzy tylnymi okazał się niespodzianką.
Dwóch lekarzy dokładnie sprawdziło zawartość woreczka. I co się okazało? Że to żadna przepuklina pachwinowa. Czarna w ramach gromadzenia zimowych zapasów, tłuszczyk magazynuje. 8O :lol:
Dzisiaj już dziewczynki zjadły śniadanie.

Widać Czarna, jako jedyna, myśli przyszłościowo.
W końcu zima się zbliża 8)
...

CoToMa

Post » Nie sie 29, 2010 15:51 Re: 6Wspaniałych4Damy-II+3kolorowe Dziunie - już są operowane.

Fredziolina pisze:Czarnej woreczek pod miedzy tylnymi okazał się niespodzianką.

Oj, będzie długa i sroga zima, nawet młode koty robią już zapasy :mrgreen:

Wima

Od: Pon sty 17, 2005 12:50

Post » Pon sie 30, 2010 10:47 Re: 6Wspaniałych4Damy-II+3kolorowe Dziunie - już po kastracji.

Marcelibu pisze:No proszę - tłuszczyk :ryk: . A kto się śmiał ze mnie, że gdy taki tłuszczyk miał Hugcio, to ja pognałam na USG, bo myślałam, że FIP???? :oops:

Dobrze, że już po i oczywiście, że nie było przepukliny. Uffff...

I ja ten tłuszczyk wciskałam do jamy brzusznej 8O 8O 8O będąc święcie przekonana, że jelita trafiają na swoje miejsce :ryk:
Wet stwierdził, że tylko mi się takie nietypowe kocie przypadki trafiają 8) a to tłuszczykowa przepuklina :ryk: a to persica, która podczas zabiegu okazała się kocurem :oops: :lol:
No cóż, pomyłka może przydarzyć się każdemu :wink:

Dziewczynki są wyciszone.
Kaftaniki je krępują, i bardzo dobrze.
Przynajmniej przez kilka dni będzie jako taki porządek i moje papiery fruwać nie będą.

Upolowałam siku Gucia.
Właśnie robi się posiew.
Ciekawe co z niego lab wyhoduje? :roll:

Fredziolina

Post » Pon sie 30, 2010 11:19 Re: 6Wspaniałych4Damy-II+3kolorowe Dziunie - już po kastracji.

Fredziolina pisze:

Upolowałam siku Gucia.
Właśnie robi się posiew.

Mam nadzieję, że wyrośnie coś, z czym da się zawalczyć.
:ok:

Marcelibu

Post » Pon sie 30, 2010 23:12 Re: 6Wspaniałych4Damy-II+3kolorowe Dziunie - już po kastracji.

Marcelibu pisze:
Fredziolina pisze:
Upolowałam siku Gucia.
Właśnie robi się posiew.
Mam nadzieję, że wyrośnie coś, z czym da się zawalczyć.
:ok:
Oby nie było niczego, z czym walczyć będzie trzeba :wink:
Disclaimer: Nie jestem lekarzem weterynarii i moje porady na forum miau.pl nie zastąpią konsultacji ze specjalistą.

Tinka07

Od: Pt lut 09, 2007 15:31

Post » Wto sie 31, 2010 12:19 Re: 6Wspaniałych4Damy-II+3kolorowe Dziunie - już po kastracji.

Tinka07 pisze: Oby nie było niczego, z czym walczyć będzie trzeba :wink:

Ja tez miałam taką nadzieję, że nic nie wyrośnie.
Przed chwilą dzwoniłam do laboratorium, pan mnie poinformował, że "pałki" rosną :roll:
Jutro ok godz. 10 będzie antybiogram do odbioru.
Właściwie to cieszę się, że zidentyfikowaliśmy przyczynę wysokich leukocytów.
Mam nadzieje, że po wdrożeniu konkretnego leczenia zapalenia pęcherza unormujemy cukrzycę.

Fredziolina

[poprzednia][następna]