70 bezdomnych głodnych kotów..Potrzebne wsparcie na STERYLKI

Kocie pogawędki

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Pt lut 26, 2010 23:41 Re: 25 bezdomnych kotów...Potrzebne $$$ na leczenie maluchów!

Dziewczyny to nie są zarzuty tylko prośba o pomoc i niekoniecznie finansową.
Cudak w prywatnej kwestii nie mam zamiaru się wypowiadać.
Chodzi tylko i wyłącznie o koty, pomoc się znalazła. 8)

P.S. Ładnie pozmieniały się posty. :mrgreen: :mrgreen:
Pozdrawiam

Pixia

Od: Wto paź 27, 2009 15:22

Post » Sob lut 27, 2010 2:04 Re: 25 bezdomnych kotów...Potrzebne $$$ na leczenie maluchów!

monika74 pisze:prosze cudak1 ustosunkuj sie do mojej wypowiedzi i wyjasnij to wszystkim

Czemu wywołujesz Cudak do odpowiedzi?
Może Pixia wytłumaczy się z siania fermentu...

Wg mnie dla dobra kotów warto zakończyć już osobiste wycieczki.

Cudak zorganizowała transport kotów na sterylki, ale jest w 7 mies. ciąży i potrzebuje pomocy w łapaniu ich, wyjmowaniu z klatek pułapek (koty dzikie i półdzikie), ładowaniu w transportery i noszeniu do auta. Jest ktoś, kto podjedzie do Stepnicy i jej pomoże?
Fundacja PRO EQUO Szczecin / Moryń kontakt 798 442 668 proequo@gmail.com

proequo

Od: Wto lut 02, 2010 13:52

Post » Sob lut 27, 2010 9:00 Re: 25 bezdomnych kotów...Potrzebne $$$ na leczenie maluchów!

proequo pisze:Cudak zorganizowała transport kotów na sterylki, ale jest w 7 mies. ciąży i potrzebuje pomocy w łapaniu ich, wyjmowaniu z klatek pułapek (koty dzikie i półdzikie), ładowaniu w transportery i noszeniu do auta. Jest ktoś, kto podjedzie do Stepnicy i jej pomoże?

A może nasza dzielna Pixia pomoże Cudak1. Tak bardzo che pomóc kociakom, to zapraszam do pomocy.

Pixia:
Przestań siać ferment, bo to naprawdę w niczym nie pomoże.

Dyktatura

Od: Pon paź 12, 2009 8:40

Post » Sob lut 27, 2010 9:30 Re: 25 bezdomnych kotów...Potrzebne $$$ na leczenie maluchów!

podrzucam
Obrazek
Obrazek

edmund

Od: Wto cze 24, 2008 9:03

Post » Sob lut 27, 2010 11:01 Re: 25 bezdomnych kotów...Potrzebne $$$ na leczenie maluchów!

monika74 pisze:powtórze to co napisałam wcześniej nikt nie oczekuje zadnej pomocy finansowej od cudak1 nie wiem skąd zrodził sie taki pomysł 8O

Ja również nie wiem skąd zrodził się taki pomysł. Na to pytanie może nam odpowiedzieć Pixia :roll:

Żeby było jasne, zacytuję pw, które od niej dostałam (pisała, że nie ma nic przeciwko ich opublikowaniu):

1. "Witam
Piszę w sprawie dość niepokojącej.
Cytat z wątku:
monika74 napisał(a):
musze zwrócić sie do was o pomoc w sobote mają przyjechać maluszki ze Stepnicy o ile miejsce dla nich jest to poprostu nie ma za co ich utrzymać i leczyć
Fundusze Kociej Doliny to w tej chwili debet zima i ciężkie przypadki pochłonęły wszystkie nasze środki a całość nieszczęść przypieczętowała Niusia pogryziona przez psa (sam koszt jej operacji to 300zł do tego codzienne wizyty u weta )
dlatego bardzo prosze o wsparcie w utrzymaniu i leczeniu tych maluszków (jezeli oczywiście dojadą )

Otóż u Moniki są 3 maluchy ze Stepnicy i z tego co wiem została pozostawiona sama sobie. Nie wiem jakie są zwyczaje na dogomanii ale na miau są takie, że osoba która prosi o dt interesuje się co się dalej dzieje z kociakami. Monika pisała, że jest miejsce dla nich ale cienko z pieniędzmi. Proszę o zastanowienie się jak jej pomóc, zwłaszcza teraz gdy doszła grzybica. Wsparcie w postaci karmy z pewnością się przyda bo o ile wiem żadna taka pomoc się pojawiła itd."

2. "Dokładnie to jest moja sprawa bo dziewczyna została pozostawiona sama sobie.
Leczenie, wyżywienie spadło na osobę prywatną, która ma jeszcze inne tymczasy.

Jak już pisała kocia dolina jest w dołku kryzysowym, zaapeluję na wątku może to coś da."

3. "Nie chodzi tylko o wsparcie finansowe, wystarczy przesłać trochę karmy którą dostajecie.
Nie mówię już o zakupieniu leków antygrzybicznych ......

Czasami odrobina woli wystarczy.
Stan konta KD wygląda tak:
Do zapłacenia w chwili obecnej: 867,64 PLN (faktury i długi wobec domów tymczasowych)
Stan konta w dniu 11.02.2010: 246,96 PLN
szczegóły na wątku gdzie KD kandyduje do krakvetu.
viewtopic.php?f=1&t=107090&start=120
Pozdrawiam"

ad 1. Privy z prośbą o pomoc wysyła się do osób, które na danym wątku się nie wypowiadały.
Ja śledzę wątek kociaków (Matyldy i kocurków) od początku, jestem na bieżąco, przeklejam prośby o wsparcie na inne fora i nie trzeba mi o nich przypominać. Jak już wspominałam nie deklarowałam żadnej pomocy dla chorych kociaków. Nie deklarowałam, że będę ponosić koszty ich utrzymania bądź leczenia, więc naprawdę nie rozumiem w jakim celu Pixia zredagowała tą wiadomość nawiązując przy tym do dogo i zarzucając mi, że nie interesuję się losem kotów, które wydałam na DT.
Chyba naprawdę musiało ją zaboleć, że na dogo zwróciłam jej uwagę i teraz będzie mnie śledzić na innych forach i wytykać błędy (których, swoją drogą, w tym przypadku nikt poza nią nie widzi).

ad 2. Monika przedstawiła mi się jako osoba działająca w fundacji Kocia Dolina, natomiast Pixia twierdzi, że koty oddałam osobie prywatnej i zostawiłam ją samą sobie :roll:

ad 3. Tu znów pojawia się żądanie wysłania karmy i dodatkowo pomocy w zakupie leków, czego kompletnie nie rozumiem. Dlaczego mamy pomagać jednym kotom kosztem pozostałych?
Te 20, które zostało jest w lepszej sytuacji? A może mam z własnej kieszeni płacić za leki, bo nieoczekiwanie, prócz kk pojawiła się grzybica?
Moim zdaniem zbiórki nie powinny być ze sobą łączone, można je prowadzić jednocześnie, bo jedne i drugie koty są w trudnej sytuacji. Zresztą wyjaśniłam to już w poprzednim poście i chyba wszyscy poza Pixią wiedzą o co chodzi.

monika74 pisze:czy kiedykolwiek napisałam coś takiego co mogło by być odebrane jako jakieś roszczenia ??? prosze cudak1 ustosunkuj sie do mojej wypowiedzi i wyjasnij to wszystkim

Nie Ty Moniko, a Pixia i do jej pw i wypowiedzi się odniosłam.

Z Twojej strony żadnych roszczeń nie było i mam nadzieję, że jeśli będziesz kiedykolwiek miała do mnie jakiś żal to powiesz mi o tym sama, bez śmiesznych i nadgorliwych pośredników ze szczecińskiego oddziału TOZ :ok:

proequo pisze:Wg mnie dla dobra kotów warto zakończyć już osobiste wycieczki.

Przyłączam się do prośby proequo.

Mam nadzieję, że wszystko jest jasne i że możemy już zakończyć dyskusję, która teraz nie będzie już do niczego dobrego prowadzić. (chociaż i to ma jakiś swój plus, bo przy okazji podnosimy wątek ;) )

Cudak1

Od: Pt wrz 04, 2009 17:39

Post » Sob lut 27, 2010 11:17 Re: 25 bezdomnych kotów...Potrzebne $$$ na leczenie maluchów!

Wczoraj skontaktowała się ze mną Igulec z Kociej Doliny.
Zaproponowała pomoc w zbiórce pieniędzy na karmę i w jej zakupie :ok:

Wpłaty na karmę prosimy kierować na konto:
Fundacja Kocia Dolina
Lukas Bank SA /O. Toruń
47 1940 1076 3018 9272 0000 0000
koniecznie z dopiskiem w tytule przelewu: "na koty z portu w Stepnicy
"

Cudak1

Post » Sob lut 27, 2010 20:46 Re: 25 bezdomnych kotów...Potrzebne $$$ na leczenie maluchów!

Cudak1 pisze:koniecznie z dopiskiem w tytule przelewu: "na koty z portu w Stepnicy

Od razu zrobiło się swobodniej na wątku :piwa:

Ja mam trochę karmy, mleka dla dzieci w proszku, preparaty do odpchlania pomieszczeń i samych kotów, no i klatkę łapkę... tylko transport, bo moje autko jeszcze nie jeździ. P.S.Odkryłam źródło materiałów na kocie budki, w poniedziałek muszę ponegocjować.
Fundacja PRO EQUO Szczecin / Moryń kontakt 798 442 668 proequo@gmail.com

proequo

Od: Wto lut 02, 2010 13:52

Post » Nie lut 28, 2010 9:17 Re: 25 bezdomnych kotów...Potrzebne $$$ na leczenie maluchów!

Jesteś w Szczecinie?

Cudak1

Post » Nie lut 28, 2010 16:50 Re: 25 bezdomnych kotów...Potrzebne $$$ na leczenie maluchów!

Mam nadzieję, że już teraz będzie tylko współpraca, bo tylko dzięki niej uda się coś osiągnąć. Jako członek zarządu KD chciałabym wyjaśnić kilka spraw.

Po pierwsze
Padły tutaj pewne kwoty i informacja, iż nie wiadomo w końcu czy koty zostały oddane pod opiekę fundacji czy osobie prywatnej.
Otóż kochani, gdyby nie nasze prywatne portfele, to już dawno pewnie trzeba byłoby zamykać fundację. Taka jest rzeczywistość i pewnie wiele takich małych fundacji jak nasza to potwierdzi. Staramy się jak możemy wspomóc Monikę, czyli DT maluchów ze Stepnicy. Ale czasem po prostu nie mamy czym. Zatem maluchy są pod opieką i fundacji i osoby prywatnej.

Po drugie, co wynika z pierwszego.
Kto chce wesprzeć malce, może wpłacać na nasze konto pieniążki, z odpowiednim dopiskiem

Fundacja Kocia Dolina
Lukas Bank SA /O. Toruń
z dopiskiem w tytule przelewu: "kociaki Świnoujście dt monika"

I w końcu po trzecie.
Nie jesteśmy w stanie pomóc kotom ze Stepnicy. Możemy jednak pośredniczyć w zakupie karmy, gdzie pieniążki będą przeznaczone na samą karmę, nie na transport. Zatem kto chce pomóc, nawet małą kwotą, może wpłacić do nas na konto, ma pewność, że kupimy karmę i prześlemy (będziemy z wpłat i wysyłek rozliczać się w tym wątku)

Fundacja Kocia Dolina
Lukas Bank SA /O. Toruń
z dopiskiem w tytule przelewu: "na koty z portu w Stepnicy"
Obrazek
Naszym kotom się przelewa - darowiznę na konto!
Fundacja Kocia Dolina Lukas Bank SA /O. Toruń

Igulec

Od: Wto mar 28, 2006 21:15

Post » Nie lut 28, 2010 21:00 Re: 25 bezdomnych kotów...Potrzebne $$$ na leczenie maluchów!

Cudak1 pisze:
Luspa pisze:Szczerze to nie mam pojęcia :oops: :oops: Jestem z Białegostoku, może ktoś się orientuje..

Tu są firmy kurierskie z Białegostoku: http://www.bialystokonline.pl/katalog.p ... 0&strona=1
Udało się już coś uzbierać?

Jest już parę torebek jedzenia. Jutro jadę odebrać 20 saszetek, które zamówiłam. Są parę dni po terminie lub tuż przed, dlatego sklep sprzedaje je po 0,50 gr. Trzeba będzie je chyba wysłać od razu, normalnie pocztą.
Obrazek POMÓŻ MU :arrow: Obrazek

Luspa

Od: Pt sie 29, 2008 20:26

Post » Pon mar 01, 2010 11:14 Re: 25 bezdomnych kotów...Potrzebne $$$ na leczenie maluchów!

Luspa masz pw ;)

Cudak1

Post » Pon mar 01, 2010 18:03 Re: 25 bezdomnych kotów...Potrzebne $$$ na leczenie maluchów!

Igulec pisze:Nie jesteśmy w stanie pomóc kotom ze Stepnicy. Możemy jednak pośredniczyć w zakupie karmy

Fundacja Kocia Dolina
Lukas Bank SA /O. Toruń
z dopiskiem w tytule przelewu: "na koty z portu w Stepnicy"

Pośredniczenie w zakupie karmy to dla nas także duża pomoc :ok:

Prosimy o wpłaty :1luvu:

Cudak1

Post » Pon mar 01, 2010 18:30 Re: 25 bezdomnych kotów...Potrzebne $$$ na leczenie maluchów!

Jutro wysyłam trochę karmy :ok:
Obrazek POMÓŻ MU :arrow: Obrazek

Luspa

Od: Pt sie 29, 2008 20:26

Post » Pon mar 01, 2010 18:38 Re: 25 bezdomnych kotów...Potrzebne $$$ na leczenie maluchów!

Dziękujemy :1luvu:

Zajrzyjcie na wątek kocurka Fado, który pilnie szuka DS: viewtopic.php?f=1&t=108379

Cudak1

Post » Wto mar 02, 2010 11:13 Re: 25 bezdomnych kotów...Potrzebne $$$ na leczenie maluchów!

Podnoszę :wink:

Cudak1

[poprzednia][następna]