NIEWYDOLNOSC NEREK:( PNN pilnie dobry wet w KRK pooszukiwany

Kocie pogawędki

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Sob sty 30, 2010 13:34 Re: NIEWYDOLNOSC NEREK:( PNN pilnie dobry wet w KRK pooszukiwany

Byłem w aptece która jest u mnie na osiedlu i niestety kupiłem tylko NaCl - 2x po 250ml.
Muszę jechać do innych aptek za godzinkę.
31.08.2010 [*] Pituś. Nigdy o Tobie nie zapomnę! Kocham Cię!

DawidKRK

Od: Wto paź 21, 2008 14:37

Post » Sob sty 30, 2010 15:08 Re: NIEWYDOLNOSC NEREK:( PNN pilnie dobry wet w KRK pooszukiwany

Jak będziesz u dr Gubały, zapytaj o ten lek.

https://www.mksklep.pl/vetoquinolrubena ... -3095.html

Osoby które go podają kotom, bardzo chwalą jego działanie.

viewtopic.php?f=10&t=106926
ObrazekObrazekObrazekObrazek

Kazia

Od: Pt maja 24, 2002 13:46

Post » Sob sty 30, 2010 17:07 Re: NIEWYDOLNOSC NEREK:( PNN pilnie dobry wet w KRK pooszukiwany

Podpisuję się pod Rubenalem. Kot się lepiej czuje bo zaczął jeść i zachowywać sie prawie jak przed chorobą. jak lek wpłynął na wyniki to jeszcze nie wiem bo badania dopiero 8 lutego ale na oko jest o wiele lepiej :)
moje nerkowe kochanie [*] 09.09.2010

Alida80

Od: Śro paź 22, 2008 12:57

Post » Sob sty 30, 2010 18:13 Re: NIEWYDOLNOSC NEREK:( PNN pilnie dobry wet w KRK pooszukiwany

[quote="DawidKRK"]

Czy mogę jakoś "zdziałać" coś z tamtymi wetami z lecznicy? :

Już dawno mogłeś jakoś zadziałać, tak jak wszyscy ci sugerowali tzn. jechać z kotem do poleconego weta.Teraz możesz już tylko do siebie mieć pretensje i wyciągnąć wnioski na przysłość. Jeżeli polecają weta to wykorzystaj to i dziękuj bogu, że taki jest w Twoim mieście.
Co powiedział dr Gubała po USG nerek?

Saraa

Od: Śro kwi 13, 2005 15:46

Post » Sob sty 30, 2010 19:57 Re: NIEWYDOLNOSC NEREK:( PNN pilnie dobry wet w KRK pooszukiwany

Kazia pisze:Jak będziesz u dr Gubały, zapytaj o ten lek.

https://www.mksklep.pl/vetoquinolrubena ... -3095.html

Osoby które go podają kotom, bardzo chwalą jego działanie.

viewtopic.php?f=10&t=106926

Dobrze, zapytam o ten lek, bo ciekawy się wydaję :ok:

Saraa pisze:Co powiedział dr Gubała po USG nerek?

Że to wygląda raczej na PNN. Nic więcej nie powiedział.

Kurcze, kupiłem wszystko, nakarmiłem kotka, podałem leki (w papce z karmy renala) i już chciałem mu pdoać kroplówkę i okazało się, że kupiłem za cienkie igły i kompletnie nie chce się nabierać glukoza :evil: Jutro z rana pojadę do apteki po większe igły i podam pierwszą dawkę pitusiowi rano :ok:

Idę się zdrzemnąć.

Cześć.

DawidKRK

Post » Sob sty 30, 2010 20:03 Re: NIEWYDOLNOSC NEREK:( PNN pilnie dobry wet w KRK pooszukiwany

DawidKRK pisze:
Kurcze, kupiłem wszystko, nakarmiłem kotka, podałem leki (w papce z karmy renala) i już chciałem mu pdoać kroplówkę i okazało się, że kupiłem za cienkie igły i kompletnie nie chce się nabierać glukoza :evil: Jutro z rana pojadę do apteki po większe igły i podam pierwszą dawkę pitusiowi rano :ok:

Idę się zdrzemnąć.

Cześć.

ja używam igieł 1.2. cholernie grube i aż sama się ich boje ale kroplówka (tyle że podskórna) idzie migusiem :)
moje nerkowe kochanie [*] 09.09.2010

Alida80

Od: Śro paź 22, 2008 12:57

Post » Sob sty 30, 2010 20:08 Re: NIEWYDOLNOSC NEREK:( PNN pilnie dobry wet w KRK pooszukiwany

No a ja kupiłem 7-mkę, bo myślałem, że im mniejsza, to mniej bólu sprawi pitusiowi. No trudno, im szybciej wejdzie pod skórę tym szybciej minie ból :ok: Jutro kupię też 1.2

DawidKRK

Post » Sob sty 30, 2010 20:25 Re: NIEWYDOLNOSC NEREK:( PNN pilnie dobry wet w KRK pooszukiwany

Ja używałam 0,9 i bardzo dobrze szło.
Możesz też do nabierania używać 1,2 a do wkłucia 0,9.
Poniżej 0,8 lepiej nawet nie próbować.
Igieł i strzykawek kup sobie od razu więcej, bo będziesz zużywał kilkanaście tygodniowo.
Nie zapomnij przetrzeć butelki spirytusem w miejscu wkłucia, za każdym razem.
Po nabraniu płynu, ja zakrywałam wierzch butelki chusteczką namoczoną spirytusem, calość wkładałam do foliowej torebki nowej nieużywanej, i przechowywałam w lodówce te 2-3 dni aż do zużycia płynu. Przed podaniem trzeba płyn podgrzać do temp ciała...mniej wiecej.

Kazia

Post » Sob sty 30, 2010 20:50 Re: NIEWYDOLNOSC NEREK:( PNN pilnie dobry wet w KRK pooszukiwany

DawidKRK pisze:Kurcze, kupiłem wszystko, nakarmiłem kotka, podałem leki (w papce z karmy renala) i już chciałem mu pdoać kroplówkę i okazało się, że kupiłem za cienkie igły i kompletnie nie chce się nabierać glukoza :evil: Jutro z rana pojadę do apteki po większe igły i podam pierwszą dawkę pitusiowi rano :ok:

Być może nie jestem na bieżąco ale...pan Gubała zaordynował Pitusiowi kroplówkę z glukozy :?:
I ta glukoza nie daje się naciągnąć przez igłę siódemkę :?:
OUT OF ORDER Obrazek

pixie65

Od: Czw paź 20, 2005 9:53

Post » Sob sty 30, 2010 21:09 Re: NIEWYDOLNOSC NEREK:( PNN pilnie dobry wet w KRK pooszukiwany

DawidKRK pisze:Byłem w aptece która jest u mnie na osiedlu i niestety kupiłem tylko NaCl - 2x po 250ml.

Pewnie się Dawid przejęzyczył.
Mnie się płyny prze 0,7 też nie chciały ciągnąć...jeśli akurat mi zabrakło grubszych, to sie musiałam nagimnastykować. A Dawid nie ma wprawy.

Kazia

Post » Sob sty 30, 2010 21:14 Re: NIEWYDOLNOSC NEREK:( PNN pilnie dobry wet w KRK pooszukiwany

Jestem na wyjezdzie i dostęp do kompa mam ograniczony,ale tez koniecznie napisz czy ta kroplowka ma być z glukozy?Czy z NaCl?

Napisz tez czy wet obejrzal paszczę Pitusiowi i ile tych ząbkow ma usuniętych.

Mam nadzieję ze dr Gubała dokladnie wszystko Ci wytłumaczył a Ty dokladnie wiedziales o co pytac.

Czy podajesz famidynę?Alusal?
Jaki antybiotyk kotek dostal?

A dr Gubala nie sugerowal dalszych kroplowek dozylnych?
Pamiętaj co Ci Kazia pisala, że NaCl musi byc podgrzany do temperatury ciała kota.Ja wkladalam butelkę do gorącej wody na chwilę.
Trzymam kciuki za Pitusia :ok: :ok: :ok:
Ostatnio edytowano Sob sty 30, 2010 21:37 przez gisha, łącznie edytowano 1 raz

gisha

Od: Wto sty 17, 2006 12:01

Post » Sob sty 30, 2010 21:24 Re: NIEWYDOLNOSC NEREK:( PNN pilnie dobry wet w KRK pooszukiwany

Kazia pisze:
DawidKRK pisze:Byłem w aptece która jest u mnie na osiedlu i niestety kupiłem tylko NaCl - 2x po 250ml.

Pewnie się Dawid przejęzyczył.

No mnie wygląda raczej na to, że kupił NaCl bo NIESTETY nie było glukozy.
Dlatego zapytałam czy to dr Gubała zaordynował glukozę.
I zastanawiam się dlaczego Dawid nie dostał od weta w lecznicy innego płynu, bardziej odpowiedniego dla nerkowego kota.
OUT OF ORDER Obrazek

pixie65

Post » Sob sty 30, 2010 21:30 Re: NIEWYDOLNOSC NEREK:( PNN pilnie dobry wet w KRK pooszukiwany

Pan Gubała mi przepisał Glukozę i NaCl. Powiedział, że pierw mam podać mu glukozę a jak się skończy, to NaCl (chyba!!!).
Gdyby Pan Gubała mi przepisał TYLKO glukozę, to nie kupowałbym NaCl, prawda? Zastanówcie się :ok:
Ostatnio edytowano Sob sty 30, 2010 21:45 przez DawidKRK, łącznie edytowano 1 raz

DawidKRK

Post » Sob sty 30, 2010 21:34 Re: NIEWYDOLNOSC NEREK:( PNN pilnie dobry wet w KRK pooszukiwany

DawidKRK pisze:Pan Gubała mi przepisał Glukozę i NaCl. Powiedział, że pierw mam podac mu glukozę a jak się skończy, to NaCl.

A w jakiej ilości?
OUT OF ORDER Obrazek

pixie65

Post » Sob sty 30, 2010 21:40 Re: NIEWYDOLNOSC NEREK:( PNN pilnie dobry wet w KRK pooszukiwany

Chodzi Ci o dzienną dawkę, tak?

0,9% NaCl - 2x dziennie po 40ml
5% Glucosum - 2x dziennie po 20ml

Nie zrozumiałem dobrze Pana Gubały, bo powiedział, że pierw glukozę mam mu dać, bo nie piecze przy wlewie a potem NaCl.
Mam mu razem Glukozę i NaCl dać w ciągu całego dnia, tak?

DawidKRK

[poprzednia][następna]