Widzę, czuję. Mam Duszę i Serce. Nas kotów jest wiele. Pomóż

Kocie pogawędki

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Sob sty 23, 2010 7:48 Re: Widzę, czuję. Mam Duszę i Serce. Nas kotów jest wiele. Pomóż

Afatima pisze:Odpowiedź TOZ w sprawie kotów na Tęczy:

Witam!
W opisywanej sytuacji należy niezwłocznie powiadomić Straż Miejską, która jest jednostką uprawnioną do mandatowania w sytuacji, gdy właściciel psów puszcza je luzem a nie trzyma obowiązkowo na smyczy.

Dodatkowo w sprawie nieżyjących kotów prawdopodobnie zagryzionych przez opisywane psy należy zebrać pisemne oświadczenia świadków tych zdarzeń z danymi właściciela psa oraz danymi świadków i przesłania na adres TOZ. Po otrzymaniu pisemnych oświadczeń skierujemy do Policji Zawiadomienie o Podejrzeniu Popełnienia Przestępstwa. Dalsze czynności należą do Policji i Prokuratury.

To fajnie. Czyli że jeśli psy chodzą dziko bez właściciela - nic nie można zrobić. Chyba że jakiś szczęśliwym trafem dla kotów - pokąsają człowieka. Wtedy się da - bez świadków. Odłowienie niebezpiecznych psów, jak rozumiem, nie wchodzi w grę tak długo, jak długo nie będzie oficjalnej ofiary w postaci człowieka.

W sumie - to już mnie nic nie dziwi.....
Obrazek

Wolność, kocham i rozumiem. Wolności oddać nie umiem.(Chłopcy z Placu Broni)

MISIA- 1.06.2002 - 13.12.2012. Skarbie, gadułeczko moja. Bardzo mi Ciebie brak.
MIKITKA - 03.2002 - 13.07.2015. Tak bardzo mi żal.
FELUTEK - 03.2002 - 11.10.2015. Najcudowniejszy kot terapeutyczny.
OKRUNIA - 09.2002 - 16.08.2018. Śpij, skarbie kochany.
GACEK - 03.2014 - 22.06.2019. Wierny i mądry Przyjaciel.
TYGRYNIA - 05.2002 - 16.12.2020 .Maleńki koto-piesek.

http://forum.miau.pl/viewtopic.php?f=1&t=153652 sprawdź zanim oddasz kota!

Ja-Ba

Od: Pt lis 07, 2008 23:23

Post » Sob sty 23, 2010 11:02 Re: Widzę, czuję. Mam Duszę i Serce. Nas kotów jest wiele. Pomóż

mnie juz chyba tez
paranoja i brak slow.

wiora

Od: Czw sty 24, 2008 0:19
Lokalizacja: leszno:) /Baile Atha Cliath/Malta-Ibi patria, ubi bene

Post » Sob sty 23, 2010 12:35 Re: Widzę, czuję. Mam Duszę i Serce. Nas kotów jest wiele. Pomóż

Ja dodatkowo nie bardzo widzę możliwość zbierania tych oświadczeń orzez Izę, ona i tak z czasem krucho stoi, poza tym nie wydaje mi się, że ktoś ma dane właściciela psów.
Poza tym właściciel z tego co rozumiem nie puszcza psów luzem bez smyczy tylko je po prostu porzucił. Jak w tym wypadku wysledzić te zwierzęta, które powoli dziczeją. No i ci świadkowie... przecież koty są znajdowane już martwe, nikt nie patrzył jak psy zabijają te koty. Można powiadomić straż, tylko że straz nic nie zrobi i to wiadomo już od razu.
Obrazek

Afatima

Od: Nie mar 02, 2008 12:33

Post » Sob sty 23, 2010 13:19 Re: Widzę, czuję. Mam Duszę i Serce. Nas kotów jest wiele. Pomóż

nifredil pisze:Kochany Opiekunie Wirtualny Bardzo Proszę przypomnij sobie o mnie. Codzień czekam w śniegu na ciepły posiłek. Codzień moja karmicielka ma do pokonania prawie 14 km aby dotrzeć do Wszystkich. Codzień z nadzieja w śnieg czy mróz czekam bo wierzę, że ona przyjdzie. POMÓŻ. Jest nas tak wiele. Bez Twojej Pomocy, ona sama sobie nie poradzi. Długi znów rosna.....

Bardzo proszę wszystkich opiekunów, którzy nie dokonali jeszcze wpłat na swoich wirtualnych podopiecznych, aby to zrobili jak najszybciej. Sytuacja jest naprawdę bardzo trudna, sucha karma to tylko część jedzenia, jakie Iza przygotowuje kotom. W chwili obecnej Iza kupuje korpusy i makaron kosztem swoich domowych potrzeb. Nie będzie mogła tego robic bez wody czy prądu. Prosimy o wpłaty!
Obrazek

Afatima

Post » Sob sty 23, 2010 14:15 Re: Widzę, czuję. Mam Duszę i Serce. Nas kotów jest wiele. Pomóż

BIEŻĄCE ROZLICZENIE WPŁAT ZA MIESIAC STYCZEŃ 2010 R.

02.01.od Ja-By dla Trusi, JP, Patryczka i Rybci - 100zł
04.01.od Megany dla Negrity - 30 zł
04.01.od Prosiaczki2 dla Oczka - 20 zł
04.01.od Afatimy dla Nikusia i Malinki - 50 zł
04.01. od Wnusi i Kluska dla Sary i Halinki - 40 zł
04.01.od Anny3 dla Jacka i Wacka - 60 zł
05.01.od Ani&Izy dla Niuni i Czarnej Biedroneczki - 40 zł
05.01.od Malgosiab dla Puchacza,Martina i Dominika - 60 zł
11.01.od Nifredil dla Daszy i Zuzi - 40 zł
11.01.od Bemki dla Księżniczki - 25 zł
11.02.od Cos_tam82 dla Celinki - 25 zł
13.01.od Anakolady dla Niedżwiadka - 20 zł
13.01.od Ewaw dla Bartusia - 20 zł
18.01.od Podświadomości dla Miłki - 40 zł
21.01.od Iwety dla Murzynki i Teodorka - 50 zł
22.01.od Maelen dla Clio i drugiego kociaka - 60 zł
22.01.od Marmotki na karmę dla kociaków - 20 zł

PIĘKNIE DZIĘKUJEMY WAM KOCHANI :1luvu: :1luvu: :1luvu:
Proszę o wsparcie i udostępnianie zbiórki:

https://pomagam.pl/100kotow

iza71koty

Od: Sob sie 30, 2008 17:27

Post » Sob sty 23, 2010 18:18 Re: Widzę, czuję. Mam Duszę i Serce. Nas kotów jest wiele. Pomóż

mama zawsze wplaca na nasze wirtki ok 25 po wyplacie,wiec mysle ze wplata bedzie nie dalej jak w poniedzialek :wink:
ja postaram sie tez cos przeslac dodatkowo w przyszlym tygodniu :wink:

wiora

Post » Sob sty 23, 2010 22:34 Re: Widzę, czuję. Mam Duszę i Serce. Nas kotów jest wiele. Pomóż

podrzuce wieczornie :!:

wiora

Post » Sob sty 23, 2010 23:37 Re: Widzę, czuję. Mam Duszę i Serce. Nas kotów jest wiele. Pomóż

bemka pisze:Pani Izo dziękuję za zdjęcia Księżniczki :) Ma lśniące futerko, widać że jest w dobrej formie. Zastanawiam się co z Maciusiem, czy pojawił się ostatnio :(

Tak rzeczywiscie Księzniczka ma mocne i solidne futerko.Jest duża , prawie jak Nora. Czy jednak ja ochroni przed tymi mrozami teraz? Jest tak zimno, ze dzis leciały mi łzy z zimna. Przed chwilką dopiero wróciłam, bo znów uszczelniałam kociakom altankę. Chciałam im wiecej nagrzac, choć wiem, ze to na długo nie starczy przy tej fatalnej pogodzie. Pozawijały sie szcześliwe i poszły spać. Pewnie za jakis czas sie obudzą i bedzie im juz chłodniej. Pogoda jest masakryczna. Nawet nie chce pisać jak sie czuje, jak potwornie marznę i jak mi cieżko. Kociakom też. :(
Jeśli chodzi o Maciusia to niestety nadal nic nie wiem. :( Nie pokazał sie az od Sylwestra. Codziennie go wołam, nasłuchuję jak karmię kociaki w tym miejscu. Dzis zrobiłam obchód podwórka obok, wszystkich piwnic i komórek i cisza. Zakladam jeszcze opcję, że mogł się uchronić przed tymi mrozami jeśli czuł sie obolały i słaby w pobliżu pierwszego miejsca gdzie kiedyś zaczynałam go karmić. Tam moja znajoma ma wejście do piwnicy i kociaki grzeja sie na rurze grzewczej. Oby. Narazie czekam i wierzę, ze sie pokaże. Pozdrawiam Serdecznie.
Obrazek

Afatima

Post » Sob sty 23, 2010 23:39 Re: Widzę, czuję. Mam Duszę i Serce. Nas kotów jest wiele. Pomóż

wiora pisze:mama zawsze wplaca na nasze wirtki ok 25 po wyplacie,wiec mysle ze wplata bedzie nie dalej jak w poniedzialek :wink:
ja postaram sie tez cos przeslac dodatkowo w przyszlym tygodniu :wink:

Wiem Wioruś. :) Jeśli Mama wplaci to bedzie choć na korpusy i makaron dla kociakow. Ostatnio wplata poratowała nas Maelen. A wcześniej Podświadomość. Wszystko idzie na bieżaco. Ja juz nie pozyczę, bo nie mam gdzie i to jest najgorsze. Dlatego cały czas tak bardzo proszę o wpłaty Opiekunów, którzy jeszcze nie wpłacili w tym miesiacu. Nie poradzimy sobie bez Waszej Pomocy. Pięknie Dziekujemy Wiora. :1luvu: Za Wszystko. :D
Obrazek

Afatima

Post » Nie sty 24, 2010 0:03 Re: Widzę, czuję. Mam Duszę i Serce. Nas kotów jest wiele. Pomóż

Iza, Dziewczyny, są jakieś "wolne" kotki do wirtualnej adopcji? Wiem, było gdzieś na wątku, ale pamiętam, że zgłosiły się nowe osoby i nie wiem jaki jest stan aktualny ...
Obrazek Obrazek
W sprawie banerków proszę o pw Obrazek

panikota

Od: Czw wrz 10, 2009 7:02

Post » Nie sty 24, 2010 0:12 Re: Widzę, czuję. Mam Duszę i Serce. Nas kotów jest wiele. Pomóż

Panikota, to są koteczki czekające na adopcję:

iza71koty pisze:Koty oczekujące na Wirtualna Adopcję:

FIONA

Obrazek

BAJKA

Obrazek

AISZA

Obrazek

REKINEK

Obrazek

BONI

Obrazek

SZARUSIA

Obrazek
Obrazek

Afatima

Post » Nie sty 24, 2010 0:41 Re: Widzę, czuję. Mam Duszę i Serce. Nas kotów jest wiele. Pomóż

panikota pisze:Iza, Dziewczyny, są jakieś "wolne" kotki do wirtualnej adopcji? Wiem, było gdzieś na wątku, ale pamiętam, że zgłosiły się nowe osoby i nie wiem jaki jest stan aktualny ...

Witam Serdecznie. Kotkow to mamy wiele....W tym sporo wolnych. Częsć wystawiona, częśc nie. Ale moge poszukać na Zyczenie. Generalnie prawdopodobnie z postu kociaków do Adopcji Wirtualnej zdejmę Fionę. To kotka z opuszczonych działek.To niebezpieczny teren. Masa kociaków zgineła. Tak sie cieszyłam ze Roksanka znalazła Opiekunkę Wirtualną w Vivie. Minęło niewiele czasu i kotka zginęła. Nie chce takich sytuacji. To mnie zbyt boli. Dziwnie sie wtedy czuję przez takim Opiekunem. Czuje sie winna.... Odpada zatem Fionka i Aisza. Aisza to siostra Clio. Clio jest pod Opieką Maelen. Poniewaz zginął na opuszczonych działkach Węgielek, Maelen poprosila o dodatkowego, kotka tórego co miesiac wspiera. Nie dostaliśmy odpowiedzi na watku, ale myślę ze przyznamy Jej z "Urzędu" Aiszę. To siostra Clio. Koteczki są bardzo żżyte. Razem jedzą, spią i wybiegają mi na spotkanie. Jeśli ja miałabym wybierać to wybrałabym Bajkę. To śliczna młodziutka tricolorka o przeważajacej rudej maści. Drobnej budowy, która dołączyła do nas wiosną ub.roku. Koteczkę czeka w tym roku sterylka. Kiedy przyszła była dzikim kociakiem. Teraz juz nabrała sporo zaufania i zawsze czeka z kociakami a nawet łasi się do nóg. Nie wystawiłam jeszcze burego dużego kociaka z moich działek. Kotek jest bardzo podobny do Teodorka. Duży , masywny i łagodny. W miare możliwosci postaram sie przygotować wiecej ofert. Pozdrawiam Serdecznie. :)
Obrazek

Afatima

Post » Nie sty 24, 2010 10:02 Re: Widzę, czuję. Mam Duszę i Serce. Nas kotów jest wiele. Pomóż

hopsne z rana :kotek:

wiora

Post » Nie sty 24, 2010 12:27 Re: Widzę, czuję. Mam Duszę i Serce. Nas kotów jest wiele. Pomóż

No i oczywiście goraco polecam naszą wolna Seniorkę, ktora jest z nami od samego początku świata czyli Szarusie. :D Cud, miód i niezwykle fotogeniczna. Całkiem niedawno została bez Wirtualnej Opieki, a miała ją od samego poczatku i z tego co pamietam została wybrana jako pierwsza. Zatem przyniosła szczescie kociakom w postaci Wsparcia i Pomocy. :D
Obrazek

Afatima

Post » Nie sty 24, 2010 15:28 Re: Widzę, czuję. Mam Duszę i Serce. Nas kotów jest wiele. Pomóż

Afatima pisze:No i oczywiście goraco polecam naszą wolna Seniorkę, ktora jest z nami od samego początku świata czyli Szarusie. :D

No właśnie Szarusia wpadła mi w oko, jeszcze zanim cokolwiek zostało napisane :lol: :lol: :lol:
Obrazek Obrazek
W sprawie banerków proszę o pw Obrazek

panikota

Od: Czw wrz 10, 2009 7:02

[poprzednia][następna]