WRO! Zaginęły 2 koty po wypadku auta! Mamy łapkę :) Kciuki!

Kocie pogawędki

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Czw sty 07, 2010 19:56 Re: Ważne! Zaginęły 2 koty po wypadku auta!

Kochani,

właśnie wróciliśmy z pustymi klatkami - Marek miał jednak pełne ręce bo znaleźliśmy zziębniętego ptaka domowego - kurę - zmieniając jej status z samotnej kury wiejskiej na miejską (trafiła do kurnika pani doktor - mamy Marka).

Co do Saski i Kru to jest nowa wiadomość - kotka z opisu przypominająca Saskię (nie wyglądała na kota wiejskiego - przemykała się ostrożnie) była widziana wczoraj w dzień z okna przez rekonwalescentkę, która przebywa w domu po pobycie w szpitalu.

Jest tęgi mróz, drogi po wsiach oblodzone i co raz trudniej znaleźć znajomych z odpowiednim autem. Najlepiej byłoby zadekować się w Złotowie i szukać naszych futrzaczków, tylko kto nas tam przygarnie pod swój dach...

Wielkie dzięki za wsparcie
J&M

p.s.
Może uratowanie kury przybliży nas do ujawnienia się naszych kociąt?
ObrazekObrazek
kotki kotki do domu!!!

justyna j-k

Od: Pon gru 28, 2009 19:40

Post » Czw sty 07, 2010 20:02 Re: Ważne! Zaginęły 2 koty po wypadku auta!

ach ta zima :( zaczniecie jutro szukać ?
snią mnie sie te Wasze kociaki po nocach ,że wracają
oby jak najszybciej w realu :kotek: :ok: :1luvu:

iwona66

Od: Pt paź 23, 2009 15:40

Post » Czw sty 07, 2010 20:05 Re: Ważne! Zaginęły 2 koty po wypadku auta!

Martwi mnie to, że nikt nie widział Kru, ale może Saskia bardziej się rzuca w oczy.
Obrazek

magicmada

Od: Śro paź 05, 2005 19:10

Post » Czw sty 07, 2010 20:07 Re: Ważne! Zaginęły 2 koty po wypadku auta!

Justyna mi przyszło coś takiego na myśl, ze najłatwiej byłoby Wam na miejscu szukać. Może ktoś wam pokoju użyczy, wynajmie?
Obrazek

mimbla64

Od: Pon lis 12, 2007 9:29

Post » Czw sty 07, 2010 20:08 Re: Ważne! Zaginęły 2 koty po wypadku auta!

Widziałam ogłoszenie w dzisiejszym "Super Expresie" - trzymam kciuki :ok:

Cameo

Od: Pt cze 20, 2008 23:44

Post » Czw sty 07, 2010 20:11 Re: Ważne! Zaginęły 2 koty po wypadku auta!

magicmada pisze:Martwi mnie to, że nikt nie widział Kru, ale może Saskia bardziej się rzuca w oczy.

Z pewnością Saskia jest bardziej charakterystyczna, a do tego odważniejsza od Kru, stąd pewnie to ona penetruje okolicę w dzień pozostawiając synka.

Marek
ObrazekObrazek
kotki kotki do domu!!!

justyna j-k

Post » Czw sty 07, 2010 20:16 Re: Ważne! Zaginęły 2 koty po wypadku auta!

jutro też jest dzień :lol:
Żeby zaznać szczęści trzeba na nie zapracować.Zawsze mysle,jak nic nie idzie po mojej mysli,że to sprawdzian.Jeśli nie poddam się i nie zboczę z drogi to wszystko MUSI dobrze sie skończyć. A ,że są łzy i niepewność,ból i strach...taka jest widać cena :!: Warto jednak przejść tą drogę!
Obrazek

Dla naszych Słoneczek [*] Kochamy i tęsknimy.

ASK@

Od: Czw gru 04, 2008 12:45

Adopcje: 12 >>

Post » Czw sty 07, 2010 22:14 Re: Ważne! Zaginęły 2 koty po wypadku auta!

Czekam z wielką niecierpliwością na wiadomość o tym, że kotki się już odnalazły. Oby ta wiadomość pojawiła się jak najszybciej. Też trzymam mocno kciuki i życzę owocnych poszukiwań. Kura to tylko na dobry początek, teraz kolej na koty!

canada53

Od: Śro wrz 02, 2009 12:52

Post » Czw sty 07, 2010 22:43 Re: Ważne! Zaginęły 2 koty po wypadku auta!

ObrazekObrazek
kotki kotki do domu!!!

justyna j-k

Post » Czw sty 07, 2010 22:48 Re: Ważne! Zaginęły 2 koty po wypadku auta!

A może spróbujcie tu:

Gospodarstwo Agroturystyczne Słoneczko, Sadków 4, (071)3148422 albo w Grabownie Wielkim, też agroturystyka: (071)3148422

Ten Sadków jest w prostej linii 6 km od Złotowa, nie wiem jak z drogami, ale pewnie da się jakoś w miarę prosto dojechać. Tylko rozumiem, że w ogóle nie macie teraz samochodu? Kurczę, trochę zimno na rower... Ale może za dodatkowych parę groszy właściciel zgodziłby się podrzucać Was do Złotowa i odbierać? A może jeszcze raz poprosić księdza o pomoc? Może na plebanii gdzieś ma jakiś pokój wolny? Albo może mógłby przypominając w najbliższą niedziele o Waszych poszukiwaniach jednocześnie dać znać mieszkańcom, że szukacie noclegu? Dla ludzi na wsi te 25 zł za przenocowanie gościa to cenny dodatkowy dochód, a jak ksiądz Was poleci to nie będą się bać, nawet jak na codzień nie świadczą usług noclegowych...

serotoninka

Od: Śro sie 27, 2008 21:00

Post » Czw sty 07, 2010 23:04 Re: Ważne! Zaginęły 2 koty po wypadku auta!

Sadków to koszmarne zadupie, w którym kończy się asfalt (drogi przez las, które widać w atlasie istnieją bardziej w wyobraźni autora map niż w realu). Już lepiej Grabowno, bo stamtąd latwiej dojechać, choćby na rowerze. Jedzie się praktycznie caly czas w dól. To akurat wiem na bank.
W Twardogórze na plebanii mają jakieś pokoje dla gości rekolekcyjnych, ale co do księży się nie wypowiem; napewno lubią pompę i procesje.

Z drugiej strony, moja koleżanka ma chalupę w tym Sadkowie i może użyczylaby miejsca do spania. W razie czego dajcie znać!

Gratulacje dla kury :D Tylko gdzie te Wasze dzieci :?:

felin

Od: Wto sty 06, 2009 0:04

Post » Czw sty 07, 2010 23:09 Re: Ważne! Zaginęły 2 koty po wypadku auta!

justyna j-k pisze:Co człowiek idiota (kosmiczny kretyn) robi dla kotów...

http://www.gazetawroclawska.pl/fakty24/204765,po-wypadku-samochodowym-zaginely-dwa-koty,m,1,id,t,z,no.html

http://www.se.pl/wydarzenia/kraj/pomozcie-odnalezc-moje-koty_125573.html

Marek

p.s.
serdeczne dzięki dla Małgorzaty Matuszewskiej

Musimy tylko odczarować niefortunnie użyte w SE słowo, że Kru zginął (tfu! tfu!). Kotek zaginął. I wróci do domu :ok:
Obrazek Obrazek

Kinya

Od: Śro mar 19, 2008 13:08

Post » Czw sty 07, 2010 23:24 Re: Ważne! Zaginęły 2 koty po wypadku auta!

A tak jeszcze na marginesie: ta rekonwalescentka nie może wylożyć żarelka dla Waszych dzieci kolo swojego domu czy stodoly? Jeśli widziala kotkę, to musiala być naprawdę blisko. Może by się udalo je zwabić?

A co do idiotów, to moje haslo brzmi: "Wszystkie moje dzieci mają futerko" :!:

felin

Post » Czw sty 07, 2010 23:43 Re: Ważne! Zaginęły 2 koty po wypadku auta!

felin pisze:A co do idiotów, to moje haslo brzmi: "Wszystkie moje dzieci mają futerko" :!:

Człowiek - kosmiczny idiota to niestety ja sam we własnej osobie, bo jak nazwać gościa, który na taką poniewierkę dzieci swoje skazał?

M
ObrazekObrazek
kotki kotki do domu!!!

justyna j-k

Post » Czw sty 07, 2010 23:48 Re: Ważne! Zaginęły 2 koty po wypadku auta!

No cóż, popelniliście bląd. Moje kocury jeżdżą w transportówkach, żeby nie wiem jak darly paszcze. Chociaż czasem chodzi mi po glowie, że w niektórych przypadkach to może wcale nie być taki dobry pomysl.

Idę 'odczyniać' dla tych Waszych dzieci.

felin

[poprzednia][następna]