uwielbiam je i naprawdę... koty są wyjątkowe. Połączenie wszystkiego - tak mi się wydaje-czego człowiek oczekuje od kota: wspólnego spania w łózku, przytulenia się do kociambra, szaleństwa i gonitw podczas zabawy... Zakapior Pierwszy i Główny, Największy, czyli Nutka już mi ufa i daje się głaskać, czasem biorę ją na ręce ale robię to rzadko, nie dlatego, że ona nie chce, ale dlatego, ze do niej mam w ogóle podejście bardzo cierpliwe i czekam.. Na jej inicjatywę, na znak od niej, ze tego właśnie chce.. Zakapior Drugi, czyli Notka wrzeszczy, żeby ją głaskać, choć nie lubi być na rękach - nie wiem, czy polubi, ale pieszczoty i głaskanie musi, po prostu musi być..
To efekt mojej cierpliwości - kojarzyłam się panienkom fatalnie - z bólem, przemocą, zastrzykami i wciskaniem na siłę do pysia. Wiem jedno, że Zakapiory są warte mega najlepszego domu i .... mam czas... mogę poczekać, trudno, najwyżej rezydentka Mała nasika mi kiedys w nocy na czubek głowy. Zaraz się rozpocznie sezon na kociaki i będzie bardzo trudnop wyadoptować takie stare kilkumiesięczne kotki... nic to... Adopcja będzie, to wiem, ale zupełnie nie wiem kiedy, bo wiem jedno - jak będzie to TEN domek to nie będę się zastanawiała...
Naprawdę ponoszę duży koszt i mam poczucie, ze mega dużo ryzykuję. Od grudnia, kiedy Małe Czarne zamieszkały u mnie moja rezydentka Mała regularnie sika. Nic nie pomaga... boje się, ze wróciły struwity, że coś sie dzieje... Tulę, pieszczę, głaszczę jako pierwszą itp. I gdybym miała znow podjąć taką decyzję to zrobiłabym to samo.. Maluch da radę, powtarzam jej to codziennie, że ją kocham i nic się nie zmieniło...
Mam w myśli domek dla Nusi vel Podszerstka... ale czekam na sygnał od domku... zobaczymy... Zawsze chciałam mieć takiego kota i nie mam i wymarzonego oddam... ale dom musi być domem do którego zabije super mocno moje serce - Podszerstek jest tego warta, inaczej być nie może i już. I bije, czekam na odzew bicia - serca tego domku..
Jakos mi się tak refleksyjnie porobiło.... cóż, może kiedyś trzeba, może to jakaś forma odreagowania..