KOCIAKI Z PIOTRKOWA -wielka akcja JOPOP & co. :)

Kocie pogawędki

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Pt lis 13, 2009 15:52 Re: RATUNKU!22kocięta zabrane,2[']WALCZYMYpotrzebneDTiPIENIĄDZE!

Jopop wyszła z lecznicy. Jeden z małych burych, które wczoraj były w świetnej formie, jest dzisiaj marny. :(
Obrazek

Agneska

Od: Wto paź 26, 2004 12:28

Post » Pt lis 13, 2009 15:54 Re: RATUNKU!22kocięta zabrane,2[']WALCZYMYpotrzebneDTiPIENIĄDZE!

:(
ObrazekObrazekObrazek

sherina

Od: Pt kwi 18, 2008 19:45

Post » Pt lis 13, 2009 15:54 Re: RATUNKU!22kocięta zabrane,2[']WALCZYMYpotrzebneDTiPIENIĄDZE!

Kaprys2004 pisze:Nie wiem.. Niby śmierci się nie boję.. Dużo bardziej boję się o Najbliższych niż o siebie.. 1 listopada traktuję jako dzień nadziei i radości, a nie smutku.. Wizyty u Najbliższych na cmentarzu - a mam ich po Tamtej Stronie już więcej niż po tej - jak wizytę, spotkanie, odwiedziny Dawno Niewidzianych.. Gadam do nich.. Wierzę i wiem, że TAM COŚ JEST, że na nas, jeszcze żyjących czekają i będą witać w stosownym czasie.. Babcie, Dziadkowie, Rodzice, psy, koty, szczurki..

..A jednak każdy taki moment, kiedy widzi się oczy żyjące, a za chwilę są one zamknięte i nieruchome, jest dla mnie czymś przedziwnie tragicznym i smutnym.. Nie do uwierzenia, że jednak to przejście nastąpiło.. Bo miało go nie być.. Jeszcze nie teraz.. A przecież wierzę, że Tam jest i jest lepiej..

Przepraszam..

Nie ma za co przepraszać. Ładnie napisałaś...

Twoje bazarki już wystawione:
http://forum.miau.pl/viewtopic.php?f=20&t=103405
http://forum.miau.pl/viewtopic.php?f=20&t=103406

Magis

Od: Pon lis 14, 2005 13:41

:(

yooraskowo

Od: Pon lis 09, 2009 23:28

Post » Pt lis 13, 2009 15:55 Re: RATUNKU!22kocięta zabrane,2[']WALCZYMYpotrzebneDTiPIENIĄDZE!

Agneska pisze:Jopop wyszła z lecznicy. Jeden z małych burych, które wczoraj były w świetnej formie, jest dzisiaj marny. :(

niedobrze :( no kiedy się zaczną jakieś dobre wiadomości ...

Magis

Post » Pt lis 13, 2009 16:09 Re: RATUNKU!22kocięta zabrane,2[']WALCZYMYpotrzebneDTiPIENIĄDZE!

:cry: :cry:

nika28

Od: Pt mar 21, 2008 21:15

Post » Pt lis 13, 2009 16:16 Re: RATUNKU!22kocięta zabrane,2[']WALCZYMYpotrzebneDTiPIENIĄDZE!

Magis - bardzo dziękuję.

Asiu, trzymaj się..

Kociny - Wy też..

Kaprys2004

Od: Śro kwi 02, 2008 15:53

Post » Pt lis 13, 2009 16:32 Re: RATUNKU!22kocięta zabrane,2[']WALCZYMYpotrzebneDTiPIENIĄDZE!

tak jak napisała Agneska - kolejny kociak, jeden z tych burych, najbardziej żywiołowych jest cienki. Czyli teraz w lecznicy:
bura dorosła i whiskas mają się OK
2 bure małe wydają się być OK (ale wczoraj wieczorem 3 były ok, więc to nic nie znaczy)
białawy i szkieletor same jedzą, ale srają i mają wenflony
2 małe bure walczą o życie.

Słuchajcie, ja na weekend odpadam. I ze zmęczenia i z innych powodów, o których nie chcę tu pisać.

W chwili obecnej poza kroplówkami dla większości i czekaniem na wyniki niewiele więcej można zrobić.

Dziś przy kroplówkach obiecała pomóc Aleba, o niedzieli mówiła coś Teapot. Trzeba po prostu trzymać kociaka podczas kroplówki.

Teapot, błagam, dopytaj się dziś Alebę (NIE MNIE) o to co i jak trzeba robić, ja naprawdę do poniedziałku znikam.

Memka - jakby co to leć do Mieszka... może też trzeba go będzie nawadniać...

Wybaczcie mi, ja też czasem pękam.

EDIT: Agneska obiecała zadzwonić jutro do lecznicy i napisać Wam coś o stanie kociąt. Więc nie dzwońcie tam wszyscy.
Ostatnio edytowano Pt lis 13, 2009 16:55 przez jopop, łącznie edytowano 1 raz
Obrazek

jopop

Od: Pt maja 20, 2005 20:05

Post » Pt lis 13, 2009 16:41 Re: RATUNKU!22kocięta zabrane,2[']WALCZYMYpotrzebneDTiPIENIĄDZE!

to może trochę na osłodę strasznych wieści - coś ode mnie:

Klara (marmurkowa kotka) i Bonifacy (pingwinkowy chłopiec) mają się dobrze. Są czyściutkie, robią tylko do kuwetki, chętnie jedzą kocie mleko, chrupki, chrupki w mleku, convalescence a na kolacje będzie rosołek z kurczaka. Bonifacy mruczy, Klara bawi się piłeczką. I co najważniejsze: qupale są wcale niezłe. może nie idealnie twarde ale na pewno się nie leją.
Jedyne co mnie martwi to lekki kaszelek Bonifacego (są na antybiotyku oba).

Lilithian

Od: Sob lut 10, 2007 22:35

Post » Pt lis 13, 2009 16:44 Re: RATUNKU!22kocięta zabrane,2[']WALCZYMYpotrzebneDTiPIENIĄDZE!

Lilithian pisze:to może trochę na osłodę strasznych wieści - coś ode mnie:

Klara (marmurkowa kotka) i Bonifacy (pingwinkowy chłopiec) mają się dobrze. Są czyściutkie, robią tylko do kuwetki, chętnie jedzą kocie mleko, chrupki, chrupki w mleku, convalescence a na kolacje będzie rosołek z kurczaka. Bonifacy mruczy, Klara bawi się piłeczką. I co najważniejsze: qupale są wcale niezłe. może nie idealnie twarde ale na pewno się nie leją.

Miód na uszy, a właściwie na serducho :D

Dama Ya

Od: Pt sty 30, 2009 21:44

Post » Pt lis 13, 2009 16:53 Re: RATUNKU!22kocięta zabrane,2[']WALCZYMYpotrzebneDTiPIENIĄDZE!

dokładnie, miód na uszy (oczy :D)

jopop odpoczynij i tak jesteś megadzielna. Szacun Kochana, szacun (jak to mówi młodzież dzisiejsza).

Ja i tak siedzę prze weekend przy kompie, będę pilnować bazarków i rozsyłać konto ewentualnym chętnym do wpłat. Jakbym coś jeszcze mogła zrobić dajcie znać.

Magis

Post » Pt lis 13, 2009 16:56 Re: RATUNKU!22kocięta zabrane,2[']WALCZYMYpotrzebneDTiPIENIĄDZE!

Ja krótko - trzy koteczki, które są na Kosarzy czują się dobrze. Mają apetyt przy braku rozwolnienia :ok: Dostają suche, ale ja im zaserwowałam saszetkę RC, którą pochłoneły :wink: Porobiłam im zdjęcia, ale nie mam siły ich wstawić - przepraszam. Dzisiaj w trakcie sterylki odeszła moja Bajeczka, muszę się pozbierać

Aleksandra59

Od: Czw lip 05, 2007 21:15

Post » Pt lis 13, 2009 16:58 Re: RATUNKU!22kocięta zabrane,2[']WALCZYMYpotrzebneDTiPIENIĄDZE!

Lilithian pisze:to może trochę na osłodę strasznych wieści - coś ode mnie:

Chociaz te....oby nic sie nie wyklulo

Nadal potrzebna pomoc i dt

yooraskowo

Od: Pon lis 09, 2009 23:28

Post » Pt lis 13, 2009 17:05 Re: RATUNKU!22kocięta zabrane,2[']WALCZYMYpotrzebneDTiPIENIĄDZE!

jopop pisze:tak jak napisała Agneska - kolejny kociak, jeden z tych burych, najbardziej żywiołowych jest cienki.

już nie żyje.

Przydałby się jeszcze ktoś na jutro do pomocy przy kroplówkach. Bardzo proszę o dopytanie się Aleby w tej sprawie.
Obrazek

jopop

Od: Pt maja 20, 2005 20:05

Post » Pt lis 13, 2009 17:08 Re: RATUNKU!22kocięta zabrane,2[']WALCZYMYpotrzebneDTiPIENIĄDZE!

shit :( Asiu, trzymaj się.

Magis

[poprzednia][następna]