LUDZIE ODESZLI-KOTY ZOSTALY ,pomóżmy im żyć -Szczecin

Kocie pogawędki

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Pt lis 20, 2009 10:01 Re: LUDZIE ODESZLI-KOTY ZOSTALY ,pomóżmy im żyć -Szczecin

Kochani - wszystko przeczytałam - dajcie mi trochę czasu - wszystkim wszystko opiszę -neta mam w pracy tylko , ale możecie na pw swoje telefony to chętnie oddzwonię i opowiem o ogrodzeniu i ślepaczku... serdeczne dzięki za odzew :1luvu: i troskę Jestem bardzo wdzięczna - jest mi lżej , bo RAZEM więcej możemy pomóc :kotek: tym porzuconym kociaczkom :ok: i wicej uratować. KYA - nie martw się wszystko rozumiem - głowa do góry :kotek: teraz może być już tylko lepiej. :ok:
Obrazek

kacola

Od: Wto paź 20, 2009 18:45

Post » Pt lis 20, 2009 12:29 Re: LUDZIE ODESZLI-KOTY ZOSTALY ,pomóżmy im żyć -Szczecin

salps pisze:Witam wszystkich serdecznie .Jestem tu nowy ale nie obcy jest mi los braci mniejszych .W miarę mozliwości postaram się wam pomagać. Zrobiłem już wpłatę na ogrodzenie. W przyszłym tygodniu jeszcze dorzucę kasy i kupię sporo jedzenia.Możecei mi dokładnie naświetlić temat co to będzie w tym Wielgowie?

oki...już jestem WIELGOWO to nasza nadzieja. To jest spokojna dzielnica Szczecina -na jego obrzeżach. Tam ma działkę Wiola - druga karmicielka lotniskowców. Na tej działce prowadzi hospicjum dla kotków - ok. 20-30 . I zaproponowała , aby kotki z Lotniska przenieść właśnie do tego hospicjum. Będzie to dla nas ogromna ulga - ona codziennie pokonuje ok. 50 km dziennie , aby nakarmić kotki , a ja ok 30 km. Umieścić kotki w jednym, bezpieczniejszym miejscu to idealne rozwiązanie. ALE trzeba ten teren choć w części odgrodzić od jezdni, do której przylega. Ruch samochodów jest coraz większy i kotki mogłyby zginąć pod ich kołami. Na marne wtedy nasza praca. A tak postawienie takiego ogrodzenie uchoni jej - chociaż w części -przed taki wypadkami. Stąd akcja zbiórki pieniędzy na ogrodzenie. Tym bardziej jest to pilne, gdyż teren, na którym obecnie przebywają będzie ogrodzony z zakazem wstępu, ponieważ rozpocznie się budowa. Część postaramy się wyadoptować. Zdjęcia działki Wielgowa niedługo zamieścimy na forum. Wiola nie ma wogóle czasu na bycie w necie. Całymi dniami objeżdża miejsca w Sz-nie, gdzie koty potrzebują dokarmiania. Proszę podajcie dalej .... :1luvu: liczymy za każde 1 ZŁ
Obrazek

kacola

Post » Pt lis 20, 2009 12:34 Re: LUDZIE ODESZLI-KOTY ZOSTALY ,pomóżmy im żyć -Szczecin

IKA 6 pisze:Kacola pisałaś o małej slepince ( mam do nich słabość). Czy możecie cos wiecej o nim napisać :oops: :oops:

IKA jutro będę się widziała z WIOLĄ i zdobędę zdjęcie ślepaczka i wrzucę na forum. I coś więcej się na jego temat dowiem. Pewnie jest przepiękny i przepyszny..... Będę wszystkich informować na bieżąco o naszym pupilku :kotek:
Obrazek

kacola

Post » Pt lis 20, 2009 12:39 Re: LUDZIE ODESZLI-KOTY ZOSTALY ,pomóżmy im żyć -Szczecin

Kocia Dolina pisze:Dałam znać o potrzebnej pomocy w wątku Kociej Doliny. Dziewczyny, jak się pospieszymy z przygotowaniem ofert kotów do adopcji, to jeszcze zdążę je wrzucić na stronę fundacji przed wyłączeniem panelu administracyjnego. Bo od 1 grudnia strona będzie, ale nie będzie już można dodawać tam kotów i newsów. Nic nie będzie można w sumie dodawać :| Ale oczywiście mamy inne strony ogłoszeniowe :ok: I nową stronę w przygotowaniu.

Dzięki za info. Jutro przysiadam z KYA i robimy opisy dla każdego kociaka. Ile zrobimy tyle podrzucimy. Jutro mam pracowity dzień - zrobić fotki reszty kociej gromadki z Lotniska, podjechać z Wiolą do Wielgowa i tam też sesję foto zorganizować i na końcu KYA - opisy i listę do adopcji przygotować? Czy ktoś ma ochotę na takie spędzenie dnia? Zapraszam
Obrazek

kacola

Post » Pt lis 20, 2009 14:32 Re: LUDZIE ODESZLI-KOTY ZOSTALY ,pomóżmy im żyć -Szczecin

Jaki jest całościowy koszt tego ogrodzenia i czy macie już kogoś kto to zrobi?
ObrazekObrazekObrazek
ObrazekObrazek

salps

Od: Czw lis 19, 2009 18:17

Post » Pt lis 20, 2009 14:35 Re: LUDZIE ODESZLI-KOTY ZOSTALY ,pomóżmy im żyć -Szczecin

Mamy kolejną wpłatę - 90,00 :ok: SERDECZNIE DZIĘKUJEMY :1luvu: - w sumie jest 290,00 zł. Coraz bliżej do celu! :mrgreen:
Obrazek

kacola

Post » Pt lis 20, 2009 14:42 Re: LUDZIE ODESZLI-KOTY ZOSTALY ,pomóżmy im żyć -Szczecin

Koszt ogrodzenia to szacunkowo ok. 1000 - 1500 zależy ile damy radę ogrodzić / w tym paliki i naciągacz/No cóż wykonawca nam jest nieznany - póki co. Też będziemy potrzebować fachowca, który pomógłby to nam zorganizować. Więc liczy się też każda wolna i chętna "ręka". Jak będziemy mieć materiał to ustalimy datę prac i zapraszamy każdego chętnego do pomocy. Zrobimy tam ognisko, napieczemy kiełbasek i do dzieła... KOBIETy NA TRAKTORY :ryk: łopatka w ruch i heja :ok: Na pewno będzie wesoło :kotek:
Ostatnio edytowano Pt lis 20, 2009 18:21 przez kacola, łącznie edytowano 1 raz
Obrazek

kacola

Post » Pt lis 20, 2009 16:45 Re: LUDZIE ODESZLI-KOTY ZOSTALY ,pomóżmy im żyć -Szczecin

Do kiedy mamy teoretycznie czas żeby to zrobić?
ObrazekObrazekObrazek
ObrazekObrazek

salps

Od: Czw lis 19, 2009 18:17

Post » Pt lis 20, 2009 17:42 Re: LUDZIE ODESZLI-KOTY ZOSTALY ,pomóżmy im żyć -Szczecin

Cóż... wszystko zależy od tego, jak szybko zbierzemy potrzebną kwotę... a potem do dzieła :piwa: także jak możesz to PODAJ DALEJ :ok: :ok:
Obrazek

kacola

Post » Pt lis 20, 2009 18:14 Re: LUDZIE ODESZLI-KOTY ZOSTALY ,pomóżmy im żyć -Szczecin

PIĄTEK 20-11-2009
Wróciłam z karmienia - nie mogę już.... Znowu błoto mnie wciągnęło po kolana. Dobrze, że jakaś cegłówka była w pobliżu. Zaparłam się o nią no i przynajmniej ręce mam czyste. KYA widziała co znaczy wyłożyć się na błocie.... tylko oczy widać.
A kotków? U kociaczków wszystko w porządeczku. Stadko jest w komplecie. Chociaż przy ostatniej budce pojawił się znowu nowy kotek. Ten NIEZNANY-niewidomy na 1 oczko, ale piękny,silny kocurek, jest już ZNANY... Jest już codziennie. Szukamy propozycji imienia dla NIEGO. A ten nowy kotek - to chyba kotka. Pstryknę zdjęcie i wrzucę pod imieniem NIAZNANA. Tylko Migdałek znowu ma okaleczenie pod oczkiem - pewne od szkła. Nowe budki mają nowych lokatorów. Taki widok jest naprawdę świetny - gdy z otworka wystaje łepek.
Tygodniowy dyżur dobiegł końca. Od soboty Wiola będzie dokarmiała. Jutro postaram się porobić zdjęcia i działki w Wielgowie i Rudej ślepinki.
Ale ZAPRASZAM jutro wszystkich chętnych na osobistą wizytę na Lotnisku o 14.00 i osobiste zapoznanie się z pupilami - jak się tulą, turlają, łaszą - bo chcą powiedzieć PROSZĘ ....WEŹ MNIE
Ostatnio edytowano Nie lis 22, 2009 16:11 przez kacola, łącznie edytowano 1 raz
Obrazek

kacola

Post » Sob lis 21, 2009 12:52 Re: LUDZIE ODESZLI-KOTY ZOSTALY ,pomóżmy im żyć -Szczecin

ciekawa jestem jak przebiega dzień otwarty ;)
ja niestety uziemiona w domu - duchem jestem z wszystkimi,którzy chcą i mogą pomóc
Mam alergie na "kocie anioły" !
ObrazekObrazekObrazekObrazekObrazek

agiis-s

Od: Pon sty 29, 2007 14:18

Post » Sob lis 21, 2009 13:35 Re: LUDZIE ODESZLI-KOTY ZOSTALY ,pomóżmy im żyć -Szczecin

mam parę puszek dla kociaków :) Zdaje się, ze będe miałą stałego dostawcę - kobietka ze Stargardu obiecałaże za dwa tygodnie w czasie kolejnego zjazdu znów coś podrzuci :) Są jeszcze dobrzy ludzie na tym świecie :) Nie wiem jak to przekazać dalej moze poczekam aż sie więcej nazbiera 8)
Obrazek

Istna

Od: Sob sty 19, 2008 14:25

Post » Sob lis 21, 2009 17:42 Re: LUDZIE ODESZLI-KOTY ZOSTALY ,pomóżmy im żyć -Szczecin

Jest kolejne 100 zl na ogrodzenie od Rudolfa :mrgreen:

kya

Od: Śro mar 14, 2007 17:09

Post » Nie lis 22, 2009 10:08 Re: LUDZIE ODESZLI-KOTY ZOSTALY ,pomóżmy im żyć -Szczecin

Tu mozna zadzwonic i dowiedziec sie o siatke:
Centrum Siatek
FHU FREON MACIEJ KRUPKA
TATYNIA 52
72-010 POLICE
851-020-40-59
tel: +48603939167
Tu mozna wszystko kupic co potrzebne .Oni tez montuja takie siatki ale to pewnie drogo by wyszlo.

Rowniez tu jest niezla oferta a moze nawet lepsza jak tam bo daja transport i mozna zamowic sobie dokladnie taka siatke jak sie chce : http://www.siatki.szczecin.pl/siatki-le ... zedaz.html

Siatka lesna na allegro ( 2 mertowa o malych oczkach) kosztuje niecale 5 zl. ale lepiej byloby ominac koszty transportu .

Do zamontowania potrzebe sa drewniane słupki .Najtaniej byloby chyba w jakims tartaku .Co 3 metry wbija sie slupek .No i skoble,ale to juz grosze.

kya

Od: Śro mar 14, 2007 17:09

Post » Nie lis 22, 2009 16:59 Re: LUDZIE ODESZLI-KOTY ZOSTALY ,pomóżmy im żyć -Szczecin

SOBOTA 21-11-2009
Praca wre, na działkach stosy desek znikają w oczach - teren pustoszeje. Pewnie niedługo ogrodzą go i ostęplują TEREN PRYWATNY - ZAKAZ WSTĘPU. Musimy się śpieszyć, żeby jak najwięcej kotków wyadoptować, a resztę przenieść do WIelgowa. Widziałam się z osobą, która też dokarmia na tym terenie-tylko w innej części, ok. 9-ciu kotków. Narazie mieszkają w niezburzonej altalce. Ale ponoć we wtorek mają i tam wjechać kopary. Brak słów.... A u naszych podopiecznych piękna sobotnia pogoda wpłynęła rozleniwiająco: więc póki co na Lotnisku plaża:
Obrazek Obrazek
A tu "frunąca" na powitanie Plamka:
Obrazek

Od "Niewidzialnej Ręki" wpłynęła kolejna wpłata na OGRODZENIE - 100zł DZIĘKUJEMY :1luvu: i kotki dziękują za karmę . A my dziękujemy za troskę i wielkie serce.

Za tydzień organizujemy z Wiolą wizję lokalną w Wielgowie. Teren wygląda tak :
Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek
Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek
Obrazek

Godzina do ustalenia , ale myślę że ok. 12-13 będzie dobrze. Zapraszam każdego /mogę zabrać ze sobą/ kto mógłby służyć radą. Chcemy zobaczyć teren z fachowcami, aby mogli nam podpowiedzieć jak najszybciej i najtaniej postawić ogrodzenie. A potem pomogliby nam je postawić. Cenna jest każda ręka. W kilkanaście osób zrobimy to w mgnieniu oka. Jest to pilne, gdyż , że Wiola jest u kresu sił - czasowych.W sumie dokarmia po całym Szczecinie ok. 40 kotków /nie licząc działek i hospicjum w Wielgowie/. Bo z miłością i ofiarnością do zwierząt jest bez zmian. Czasami poprostu bezradność podcina nam skrzydła.
Ostatnio edytowano Nie lis 22, 2009 19:32 przez kacola, łącznie edytowano 1 raz
Obrazek

kacola

[poprzednia][następna]