Kuźnica Helska - na usypianie kotów są pieniądze! :(

Kocie pogawędki

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Wto lis 24, 2009 23:49 Re: Kuźnica Helska - nieudolność urzędnicza

Jarku, cieszę się że dziewczynkom się układa :D a najważniejsze że nie rodzą i nie grozi im ropomacicze i takie tam :D
Obrazek ObrazekObrazek
Franek & Rysia
Zabezpieczenia okien i balkonów 3miasto- R E A K T Y W A C J A.

rambo_ruda

Od: Pon maja 15, 2006 16:53

Post » Śro lis 25, 2009 11:15 Re: Kuźnica Helska - nieudolność urzędnicza

Newsy z zaplecza frontowego.
Maksio (to nie moj pomysl tak nazwac kocice :D) pojechala ze mna do weta. Awanture w samochodzie zrobila mi STRASZNA (az sie dziwie ze samochody nie zjezdzaly na bok taka syrene wlaczyla). Po przyjezdzie we otwiera transporterek... kicia cisza. Patrzy na mnie pyta czy ja bede trzymac, powiedzialam ze dzikuska, ze nie znam i chce zyc. Wlozyl reke... kicia ocieractwo. Zastrzyk- Maksio ociera sie dalej... O STRZYKAWKE, zero wrazenia. To teraz posluchamy serca.... aha, no nie posluchamy bo MRUCZY.

No coz:) Dzikuska, co:) Musialam sie tluaczyc ze NAPRAWDE jest w dworu a nie z domu.

Rozmawialam dzis z wetem, po sterylce wszystko ok, kolacje wtrzachnela az milo, w piatek ja odbieramy.

Poker71

Od: Nie lip 01, 2007 15:03

Post » Czw lis 26, 2009 9:09 Re: Kuźnica Helska - nieudolność urzędnicza

Te koty lubią ludzi.Wiedzą,że nawet nieznajomy nakarmi (letnicy!).Kilka znalazło przecież domki w zeszłym roku.Biamila nie miała sumienia ich wypuszczać,takie były miziaste i kochane.
Poker :1luvu: :1luvu: :1luvu:
Nowy bazarek viewtopic.php?f=20&t=217527 Zapraszam

ewar

Od: Wto lis 06, 2007 20:17

Post » Pt lis 27, 2009 0:52 Re: Kuźnica Helska - nieudolność urzędnicza

Poker71 pisze:Newsy z zaplecza frontowego.
Maksio (to nie moj pomysl tak nazwac kocice :D) pojechala ze mna do weta. Awanture w samochodzie zrobila mi STRASZNA (az sie dziwie ze samochody nie zjezdzaly na bok taka syrene wlaczyla). Po przyjezdzie we otwiera transporterek... kicia cisza. Patrzy na mnie pyta czy ja bede trzymac, powiedzialam ze dzikuska, ze nie znam i chce zyc. Wlozyl reke... kicia ocieractwo. Zastrzyk- Maksio ociera sie dalej... O STRZYKAWKE, zero wrazenia. To teraz posluchamy serca.... aha, no nie posluchamy bo MRUCZY.

No coz:) Dzikuska, co:) Musialam sie tluaczyc ze NAPRAWDE jest w dworu a nie z domu.

Rozmawialam dzis z wetem, po sterylce wszystko ok, kolacje wtrzachnela az milo, w piatek ja odbieramy.

gratuluję udanej akcji :D
chętni na kota
-
Pozytywne myślenie wszystko odmieni - ja wierzę w świat bez bezdomnych, cierpiących psów i kotów jeszcze przed 40.
---
Poszukuję osoby która może pomóc w sterylizacji kotów bezdomnych w Polanowie oraz Nowym Miasteczku oraz osoby która odwiezie wiejską kotkę na zabieg pod Kielcami. Proszę o info na pw. Dziękuję :-)

VeganGirl85

Od: Śro gru 29, 2004 9:09

Post » Pt lis 27, 2009 22:16 Re: Kuźnica Helska - nieudolność urzędnicza

Trochę spóźniony, ale mam również inne obowiązki.
Kotka po sterylce wróciła do Kuźnicy.
Widać było jak bardzo była szczęśliwa z powrotu na swoje miejsce.

Pani Bożena bardzo szczęśliwa.
Podziękowania dla Poker 71
Mruczek, Gapcio, Gucio, Filip, Filemon w jednym żyją domku!
viewtopic.php?f=46&t=80071&p=12585019#p12585019

jarekm

Od: Pon sie 18, 2008 1:33

Post » Pt lis 27, 2009 22:19 Re: Kuźnica Helska - nieudolność urzędnicza

:1luvu: :1luvu: :1luvu: :1luvu: :1luvu: :1luvu:

ewar

Post » Pon lis 30, 2009 22:53 Re: Kuźnica Helska - nieudolność urzędnicza

Rozmawiałem z panią Bożeną.
Kotka czuje się dobrze.
Jest tylko jeden problem
Nie chce grzecznie zjeść tabletek

jarekm

Post » Wto gru 01, 2009 1:29 Re: Kuźnica Helska - nieudolność urzędnicza

jarekm pisze:Rozmawiałem z panią Bożeną.
Kotka czuje się dobrze.
Jest tylko jeden problem
Nie chce grzecznie zjeść tabletek

powiedziałabym, że się nie dziwię ;) niestety trudno jej wytłumaczyć, ze to dla jej dobra :)
chętni na kota
-
Pozytywne myślenie wszystko odmieni - ja wierzę w świat bez bezdomnych, cierpiących psów i kotów jeszcze przed 40.
---
Poszukuję osoby która może pomóc w sterylizacji kotów bezdomnych w Polanowie oraz Nowym Miasteczku oraz osoby która odwiezie wiejską kotkę na zabieg pod Kielcami. Proszę o info na pw. Dziękuję :-)

VeganGirl85

Post » Wto gru 01, 2009 6:15 Re: Kuźnica Helska - nieudolność urzędnicza

Ja moje balkonowce faszerowałam za pomocą faszerowanego tuńczyka lub faszerowanej siekanej wątróbki.

Jakby Maksio CHCIAŁA jeść tabletki to trzeba by ja było do księgi Guinessa ogłosić:) Jedyny kot jaki nie protestował przy lekach to Biedronka, bo się maupiszon szybko nauczył ze po tabletce dostaje smakołyk :D Więc tabletkę szybciutko łykała i łypała okiem czy o pysznościach nie zapomnieliśmy :)

Aaaha, tabletki są w prezencie od weta który nie mógł wyjść z podziwu że kot przy badaniu może mruczeć :D

Poker71

Od: Nie lip 01, 2007 15:03

Post » Śro gru 16, 2009 7:28 Re: Kuźnica Helska - nieudolność urzędnicza

Tutaj też cisza
To już nie jest nieudolność urzędnicza
Raczej zaprzestanie działań

jarekm

Post » Śro gru 16, 2009 7:46 Re: Kuźnica Helska - nieudolność urzędnicza

Nie tylko w samej Kuźnicy kotki czekają na jedzonko
Koty żyjące blisko siedzib ludzkich jeszcze przetrwają jakoś

PRAWDZIWA TRAGEDIA JEST NA OPUSZCZONYCH KEMPINGACH I W OPUSZCZONYCH DOMACH WCZASOWYCH

Od maja, czerwca do końca września koty przyzwyczajają się do obecności dużej ilolści ludzi, do tego że zawsze coś dostaną
Po zakończeniu sezonu pozostają same
W głodzie i chłodzie

jarekm

Post » Śro gru 16, 2009 9:37 Re: Kuźnica Helska - nieudolność urzędnicza

Niestety :cry: :cry: :cry: Jakie są szanse,żeby im pomóc? Chyba marne :cry: :cry: :cry:

ewar

Post » Śro gru 16, 2009 15:38 Re: Kuźnica Helska - nieudolność urzędnicza

ewar pisze:Niestety :cry: :cry: :cry: Jakie są szanse,żeby im pomóc? Chyba marne :cry: :cry: :cry:

próbować trzeba- chociażby zapobiegając rozmnażaniu (mogą być tabletki, przynajmniej dopóki się wszystkiego nie dogra) i organizując grupkę osób dokarmiających, może każdy choć raz w tygodniu będzie mógł. Nie z takich opresji udawało się koty uratować :)
chętni na kota
-
---

VeganGirl85

Post » Śro gru 16, 2009 16:17 Re: Kuźnica Helska - nieudolność urzędnicza

Nie bardzo w to wierzę.To naprawdę daleko.XAgaX,spróbuj, bardzo bym chciała,żeby Ci się udało.

ewar

Post » Śro gru 16, 2009 16:47 Re: Kuźnica Helska - nieudolność urzędnicza

ewar pisze:Nie bardzo w to wierzę.To naprawdę daleko.XAgaX,spróbuj, bardzo bym chciała,żeby Ci się udało.

mam jakiś problem z wyświetlaniem profilu? wydawało mi się, że uaktualniałam adres, i że się przynajmniej miasto wyświetla, jak dzielnica już bardzo nie chce... (miasto od 24 lat to samo - Sto(L)ica)

skoro udało się wykastrować tę najbardziej płodną kotkę (ludziom działającym jak najbardziej na miejscu), pewnie uda się też zorganizować- NA MIEJSCU, nie W WARSZAWIE gdzie mieszkam, pracuję, studiuję i muszę być bez przerwy dyspozycyjna - grono osób pomagających kotom na letniskach (niech karmią nawet te 2-3 x w tygodniu, nikt nikomu nie każe zrywać się codziennie o 6 rano) czy choćby sterylki (Kasa Kastracyjna w miare funduszy służy pomocą)- warto zacząć od plakatów i wpisów na lokalnych portalach, że szukamy wolontariuszy do takiej akcji, jak jest taka potrzeba- wezmę Gumtree i Cafeanimal na siebie, ale potrzebuję więcej informacji, albo zmotywować Urząd Miasta czy odpowiednie instytucje (nie wiem, czy działa tam Straż Miejska, Gminna bądź odpowiednik) do działania. Potem wystawi się bazarki i zrobi zbiórkę karmy i ew. kasy na Proverę i sterylki (jeśli nie zostały już wykonane- tego trzebaby się dowiedzieć u źródła), by Kasę K. trochę odciążyć. Ja się mogłabym zająć tematem na miejscu po magistrze, czyli za jakiś rok, a i sama bez zaplecza jako przyjezdna z dalekiego miasta niewiele zdziałam.

przepraszam za ton, ale nie znoszę podejścia w stylu- jest fatalnie, na pewno się nie uda :twisted: jakby każdy tak myślał, nadal mieszkalibyśmy w ziemiankach jak nasi dalecy przodkowie ;)

Trzymam kciuki, co mogę zrobić z Warszawy- w takim zakresie także postaram się pomóc.
chętni na kota
-
---

VeganGirl85

[poprzednia][następna]