Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy
varulv pisze:Aia, dobry pomysl z tym mixolem.
Dellfin, moge zamawiac? Zamowie kurierem, bedzie w max 24godziny.
Maaaaagda pisze:Dellfinko, przypominam o mojej prośbie, piszę na pw maila...
Aia pisze:kciuki kciuki kciuki![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
zakuwam do jutrzejszego egzaminu, ale ciągle myślami jestem z Wami
trzymajcie się
dellfin612 pisze:Aia pisze:kciuki kciuki kciuki![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
zakuwam do jutrzejszego egzaminu, ale ciągle myślami jestem z Wami
trzymajcie się
Asia, skup się, bo będziesz miała w plecy
dellfin612 pisze:czy wysterylizowana kotka szukająca dzieci może wytworzyć mleko?
dominikams pisze:Ja ci nie podpowiem, za bardzo, tylko tyle, ze chyba za wytwarzanie mleka odpowiedzialna jest oksytocyna, która jest wytwarzana m. in. przez drażnienie sutków podczas ssanie. Dlatego poród można wywołać drażniąc brodawki (ale tylko, jeśli jest organizm gotowy, przedtem nie reaguje na ten hormon). także wynikałoby z tego, zę macica czy jajniki nie biorą w tym udziału (bo jeszcze dochodzi psychologiczny aspekt). Ale czy ryzykować? Ja bym się bała, skoro nie można by bylo sprawdzić, czy faktycznie ma mleko.
A moze wtedy twojego doktorka z tą sprytną klatką?
AnielkaG pisze:Mi się wydaje że zanim kotka wyprodukuje (o ile w ogóle wyprodukuje, bo przecież ma całkowicie zmieniona gospodarkę hormonalną) mleko, to kocięta zgina z głodu...to tak jak po porodzie najpierw jest b. mało mleka, potem dopiero więcej... marna szansa.
Ona je woła bo ma instynkt macierzyński, który mają nawet wykastrowane kocury... jezeli potrzeba Ci mamka do grzania i mycia mogę wypożyczyć mojego Rudolfa, wychował w tym roku 2 pięciotygodniowe maluchy, matkował tez takim czworgu 2 miesięcznym...
Użytkownicy przeglądający ten dział: Anthonyneept, darianna1, Google [Bot], puszatek i 68 gości