KŁAJ!!!!Chore koty proszą o pomoc! Wkrótce dojdą maluchy :(

Kocie pogawędki

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Nie lip 26, 2009 11:51

Wieści i zdjęcia z domu Biszkopta:

"Biszkopt ma sie super, juz zupelnie sie zadomowil i chyba jest
szczesliwy:)
Ma ogromne poklady energii, ale przy tym jest w sumie grzeczny i nie
broi za bardzo.
Jest przeslodki, szkoda tylko ze tak szybko rosnie... wazy juz 1.2 kg!"

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Kinya

Od: Śro mar 19, 2008 13:08

Post » Pon sie 03, 2009 14:49

a córeczka Trini nadal na wolności :evil:

Tweety

Od: Nie mar 05, 2006 2:12

Post » Wto sie 04, 2009 16:53

Tweety pisze:a córeczka Trini nadal na wolności :evil:

I zołza za chiny nie chce dać się złapać :evil: Już jest tak ostrożna, że najbliżej jak można do niej podejść:

Obrazek

Zostaje nam chyba tylko strzelić do niej nabojem ze środkiem usypiającym (w sensie narkozą) :roll:

Kinya

Post » Wto sie 04, 2009 17:12

Nie wiem co to za czarny chudzielec. Kiedyś wywoziłam do Kłaja dwa czarnusy, które zostały uratowane przed gołębiarzami. Ale ten coś za młodo mi wygląda

Obrazek

Jest strasznie zaprzyjaźniony z biało-burą (burym?). Przytulają się, łaszą do siebie i wyglądają jak para zakochanych

Obrazek

Kinya

Post » Wto paź 06, 2009 8:56 Re: Kłaj.Dzikuski wróciły na wolność.Część nadal tam czeka!!

Córka pana Jana przyniosła rano z lasu kompletnie wyziębione, półżywe maleństwo. W tej chwili jest intensywnie ogrzewane, tylko jak zwykle będzie problem z odkarmieniem maluszka. Kinga nie poszła dzisiaj do szkoły, siedzi przy maluchu. Ja pędzę do lecznicy kupić preparat mlekozastępczy i jadę do Kłaja go zawieźć.
Może ktoś z Was wie o karmiącej kotce, której można maluszka podstawić? Albo o osobie, która się tego może podjąć.
:placz:
Obrazek Obrazek

Kinya

Post » Wto paź 06, 2009 9:54 Re: Kłaj.Dzikuski wróciły na wolność.Część nadal tam czeka!!

Kinya pisze:Córka pana Jana przyniosła rano z lasu kompletnie wyziębione, półżywe maleństwo. W tej chwili jest intensywnie ogrzewane, tylko jak zwykle będzie problem z odkarmieniem maluszka. Kinga nie poszła dzisiaj do szkoły, siedzi przy maluchu. Ja pędzę do lecznicy kupić preparat mlekozastępczy i jadę do Kłaja go zawieźć.
Może ktoś z Was wie o karmiącej kotce, której można maluszka podstawić? Albo o osobie, która się tego może podjąć.

w jakim wieku jest ten maluch?
dzwoniłam wczoraj do p. Jana, nagrywałam się mu z prośbą o oddzwonienie i bez efektów. Skąd tam znowu maluchy? Ulubiona rozmnażaczka znowu coś wypuściła "w las"? :evil:

Tweety

Post » Wto paź 06, 2009 9:56 Re:

Kinya pisze:Nie wiem co to za czarny chudzielec. Kiedyś wywoziłam do Kłaja dwa czarnusy, które zostały uratowane przed gołębiarzami. Ale ten coś za młodo mi wygląda

Obrazek

Jest strasznie zaprzyjaźniony z biało-burą (burym?). Przytulają się, łaszą do siebie i wyglądają jak para zakochanych

Obrazek

a te miały lewe uszko zaznaczone?

Tweety

Post » Wto paź 06, 2009 13:59 Re: Re:

Tweety pisze:
Kinya pisze:Nie wiem co to za czarny chudzielec. Kiedyś wywoziłam do Kłaja dwa czarnusy, które zostały uratowane przed gołębiarzami. Ale ten coś za młodo mi wygląda

Obrazek

Obrazek

a te miały lewe uszko zaznaczone?

Nie zauważyłam, zresztą one nie pozwoliły do siebie podejść blizej niż zrobione są te zdjęcia.
To czarne wczoraj wieczorem biegało po murku za garażami.
Obrazek Obrazek

Kinya

Post » Wto paź 06, 2009 14:04 Re: Kłaj.Dzikuski wróciły na wolność.Część nadal tam czeka!!

Tweety pisze:
Kinya pisze:Córka pana Jana przyniosła rano z lasu kompletnie wyziębione, półżywe maleństwo. W tej chwili jest intensywnie ogrzewane, tylko jak zwykle będzie problem z odkarmieniem maluszka. Kinga nie poszła dzisiaj do szkoły, siedzi przy maluchu. Ja pędzę do lecznicy kupić preparat mlekozastępczy i jadę do Kłaja go zawieźć.

w jakim wieku jest ten maluch?
dzwoniłam wczoraj do p. Jana, nagrywałam się mu z prośbą o oddzwonienie i bez efektów. Skąd tam znowu maluchy? Ulubiona rozmnażaczka znowu coś wypuściła "w las"? :evil:

Ma około tygodnia, moze troszkę ponad, bo zaczyna otwierać jedno oczko.
Pan Jan mówił mi, która to matka małego; prawie biała z ciemnym ogonkiem i łatką na głowie. Wiem która to, widywałam ją zawsze pod oknami tego ostatniego bloku, gdzie mieszka ten babsztyl, więc niewykluczone, że to znowu jej robota :evil:
Obrazek Obrazek

Kinya

Post » Wto paź 06, 2009 15:07 Re: Kłaj.Dzikuski wróciły na wolność.Część nadal tam czeka!!

Kociuszek z lasu ma swój wątek: viewtopic.php?f=1&t=101237

Cały czas szukam matki zastępczej dla niego!
Obrazek Obrazek

Kinya

Post » Czw paź 15, 2009 23:07 Re: Kłaj.Dzikuski wróciły na wolność.Część nadal tam czeka!!

Wieczorem przywiozłam z Kłaja tri - nadal nie jestem pewna czy to na pewno córka Trini czy jeszcze inny kot. Ta jest raczej biało-bura z rudymi plamkami. I bardzo grzeczna, daje się głaskać przez dziurki w klatce.
Więc jeszcze jedna tri w Kłaju? 8O
Obrazek

Ale z drugiej strony pan Jan zna je najlepiej i skoro mówił, że to młoda tri to chyba tak jest? 8O Zgłupiałam.

Najważniejsze, że to nie jest Tri, którą gościłam u siebie przez dłuższy czas :wink:

Obrazek

Koty w Kłaju są bardzo biedne w tę pogodę, chowają się w budkach koło śmietnika, ale nie dla wszystkich wystarcza miejsca, albo niektóre są przeganiane przez bardziej waleczne osobniki, które grzeją tam ogony. Niektóre siedzą w samych kontenerach na śmieci co mnie przeraża, bo te pojemniki są metalowe, z ciężkimi klapami zamykanymi od góry. Zamknięty kot, zwłaszcza maluch, nie ma tam szans :cry: Cały czas potrzebują pomocy, a jakby o nich zapomniano.

No i w piwnicy jednego z sąsiadów pana Jana zamieszkała bura kicia. Sąsiad na szczęście nie zagląda tam często, ale i tak się martwię, bo kicia jest bardzo łagodna, pozwalała się głaskać. Jak wpadnie w łapy jakiegoś złego człowieka...
Ta buraska ma charakterystyczny ogon, chyba ze złamaną końcówką, tak że wygląda jakby się jej rozdwajał. Nie przypominam sobie żebym taką zawoziła na sterylkę :?
Obrazek Obrazek

Kinya

Post » Pt paź 16, 2009 10:37 Re: Kłaj.Dzikuski wróciły na wolność.Część nadal tam czeka!!

Buda dla Kłaja na pace kotowozu, za chwilę pojadę kupić styropian i ocieplimy od środka, może uda się w niedzielę do Kłaja zawieźć. Kinya, gdyby była możliwość zabrania od kogoś budy, to pisz, kotowóz jeździ, a koty nie pytają, kto tam spał wcześniej.
Kotka z klatki to nie jest córka Tri. To jest Trisza. :)
Obrazek Obrazek

lutra

Od: Czw kwi 05, 2007 13:02

Post » Pt paź 16, 2009 13:24 Re: Kłaj.Dzikuski wróciły na wolność.Część nadal tam czeka!!

Trzeba by było rozpuścić wici po wsiach; tak było z tą budą, że brałam konkretną, o której dowiedziałam się w lecznicy, że jest do oddania, a jak pojechałam to sąsiad pochwalił się, że też ma jedną na zbyciu (tą zabraną dzisiaj).
Feliwaya w nich nie zainstalujemy, ale jak kotom zimno to może nie będą sprawdzac zapachów.

Trisza - cudnie :D

Buraskę z piwnicy trzeba wziąć, tylko dokąd? :|

Lutro - :1luvu: za kaskę dla Niuńki, doszła chwilę temu.
Obrazek Obrazek

Kinya

Post » Pt paź 16, 2009 14:25 Re: Kłaj.Dzikuski wróciły na wolność.Część nadal tam czeka!!

Jak teraz na nią patrzę to sama się zastanawiam jak mogłam ją choć przez chwilę posądzić o to, że jest córką Trini :twisted:
Obrazek Obrazek

Kinya

[poprzednia][następna]