[Białystok3]'syjamiątko' s.82 i 'rosyjski' Iwan s.91

Kocie pogawędki

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Sob gru 27, 2008 15:03

MOtylku - moja choinka tez jeszcze stoi (chwilami) A chwilami nie :roll: Cóż zrobić, kiedy można się po niej tak genialnie wspinać. O ile czyni to czarna waga lekka to pół biedy. Dopiero kiedy goni ją waga ciężka jest masakra :)

Janiu - ech,te spryciarzyki czarne:) Ile czasu im dajesz? BO w sumie, jeśli to chłopaki to można przeprowadzić do piwnicy szefowej p.Danusi, ona już wcześniej zapraszała Jurowiecki... One już długo wśród ludzi, tylko postępy marne.

Szałwia - Chinka vel Ryjek przysłała gorące pozdrowienia: "Ryjek rośnie zdrowo, psoci, gryzie swoją panią po rękach i jest kochaną kicią."

Ech Basica, dzielna jesteś. Mam nadzieję, że Glutek nie będzie Ci więcej wycinał takich numerów...Moja Szczota też mnie straszy - wczoraj jakaś taka była niewyraźna - tj niby wszystko ok, ale jakoś tak bez entuzjazmu się bawiła i bez entuzjazmu jadła. I nosek się przytkał.
Może odreagowuje ostatnią wizytę w lecznicy - niby pobieranie krwi przebiegło b.sprawie, ale wiadomo, kotkowi się mogło nie podobać. Znowu się inhalujemy - bardzo to lubi, jak się nawącha to taka milutka :) I oczy ma jak 5zł :D Ciekawe czy się dzieciak od olbas oil nie uzależni ....
Obrazek 
:: Pomóż nam informować o 1% - zamieść w swojej stopce banerek - wklej do podpisu poniższy kod ::
Kod: Zaznacz cały
[url=http://kotkowo.pl/jedenprocent][img]http://kotkowo.pl/jedenprocent/kotkowo_jedenprocent.gif[/img][/url]

aga&2

Od: Sob gru 09, 2006 22:17

Post » Sob gru 27, 2008 16:07

Ciekawa jestem, ilu GLUTKÓW jest na stanie KOTKOWA?
Czyżby więcej niż jeden?!
Mój GLUTEK z Jurowieckiej przyjmuje antybiotyk, czuje się zapewne lepiej, ale nadal pokaszluje.
Zdaje się, że i Sarence antybiotyk pomaga także.
A czarni kawalerowie to Szatan i Lucyfer.
Nie wiem, który... który....

jania

Od: Sob sty 19, 2008 16:28

Post » Sob gru 27, 2008 16:43

Oj Janiu, nie ma co. Imionka nowych mieszkańców twojego kotkowa są hm... znaczące. Jak my je kiedyś wystawimy? Już widzę tą aukcję - "Małe szatanki szukają domu" :) Nadal siedzą w pralce?? można by ją więc nazwać "piekiełkiem" :twisted:
Co do Glutków - są przynajmniej trzy. Twój, Basicy i u p.Ani nowy czarnulek też został ochrzczony Glutkiem :)
Obrazek 
:: Pomóż nam informować o 1% - zamieść w swojej stopce banerek - wklej do podpisu poniższy kod ::
[url=http://kotkowo.pl/jedenprocent][img]http://kotkowo.pl/jedenprocent/kotkowo_jedenprocent.gif[/img][/url]

aga&2

Post » Sob gru 27, 2008 18:19

Ciekawe zjawisko socjologiczne- miałam dziś 3 telefony ws kiciów ale z Warszawy. Jako że wierzyć mi się nie chce, że koty się tam skończyły sobie nawet w allegro poparzyłam - a tam do wyboru do koloru... Dwie panie dzwoniły ws kiciów, które już się oddały, odesłałam je do dziewczyn ze stolicy. Jeden pan dzwonił ws kotki Tri Beatki (już 3 chętny :) ale wybiera sie w następną sobotę po Tri do Czarnej białostockiej. Mam nadzieję, że mu nie przejdzie, bo pan fajny...

Beatko,jak postępy Krecika? Dość fajny pan dzwonił w jej sprawie 22 i 23.12. Powiedział, że poczeka kilka dni, żeby obejrzeć ją na spokojnie po świętach...

monia3a- napisałam drażliwego maila :)
Obrazek 

aga&2

Post » Sob gru 27, 2008 20:29

Pozdrowienia poświąteczne :)
A czy u Basicy nie jest przypadkiem Gutek? tak coś mi się wydawało. A Glutków rzeczywiście sporo, więcej niż kiedyś poczciwych Mruczków :)
Jak to dobrze że Chinia się odezwała! Martwiłam się czy nie choruje.

Plamkowo-Korkowe wieści:
Plamek bez zmian, tzn. tulak niesamowity, jest wszędzie tam gdzie przynajmniej jedna ludzka ręka gdzieś na widoku, i on od razu pod tą ręką. Cudo małe.
Korek: trochę ucieka od nas, ale tak inaczej - ogonek na sztorc i dopuszcza możliwość, że go złapiemy. Na kolanach mruczy i pokazuje brzuszka do głaskania. Nieśmiały nadal, ale na dobrej drodze. Jak nakładam jedzonko ociera się o nogi, no chyba że spojrzę na niego, wtedy odskakuje i udaje że to nie on się ocierał. Fajny kić będzie.
Tylko oba znowu się drapią ;( Ja już za tym nie nadążam. W tamtym tygodniu dostały advocate, teraz znów się zaczęło. Moje własne koty również (mimo frontline niedawno). Strach myśleć ile razy w tym roku zapchliłam własne koty :D. I już nie wiem co podać żeby zadziałało.
A więc dylematy mam jak zwykle ;) tu wszystko w normie.

Szałwia

Od: Pon lis 20, 2006 20:02

Post » Sob gru 27, 2008 21:07

Nowe kitki, narazie mają gdzie mieszkać ale potrzebują swojego ciepełka bo jak wiecie na balkonie troszkę zimnawo :wink:

kocurek:

Obrazek Obrazek

koteczka:

Obrazek Obrazek

monia3a

Od: Wto paź 16, 2007 13:00

Post » Sob gru 27, 2008 21:51

u mnie jest Gutek czyli Guciuś vel Gucinka, miziak niesamowity, już troszeczke zdrowiejemy.... robimy już "koci grzbiet", czasami korzystamy z drapaczka, próbujemy sie myć samodzielnie....dzis nawet Gucinka zjadł odrobineczke rybki 8) (nie je samodzielnie od kilku dni, wiec nawet taki drobiazg cieszy):)
dziękuję bardzo wszystkim trzymającym kciuki (jeszcze nie odpuszczajcie póki nie bedzie samodzielnie jadł), tylko dzieki Waszej sympatii i pomocy P.Małgosi jakoś sie trzymam.
dziś zrobiliśmy sobie z footrami sesję łóżkową....trzeba jakoś odreagować święta.... sierściuszki były zachwycone 8)

Basica

Od: Czw lis 27, 2008 20:37

Post » Nie gru 28, 2008 0:21

Ciocia ellza przysłała kiciom 100zł :D
A ciocia Basica nabyła super kocie bombki na bazarku :D
Obrazek 

aga&2

Post » Nie gru 28, 2008 14:09

ech.....dziś Gutuś zdrapał strupek z noska....całe pysio zakrwawione, znowu nie chce jeść i muszę karmić strzykawką...ciekawe czy w pyszczuńku nie ma już nadżerek.... kiciak cały czas jest pozbawiony aktywności....podpowiedzcie jak jeszcze mogę Mu pomóc :(
Obrazek ObrazekObrazekObrazek Obrazek

Pumeczku kochany... cały dom jest taaaki pusty bez Ciebie (*)

Basica

Od: Czw lis 27, 2008 20:37

Post » Nie gru 28, 2008 17:29

Heh, no Krecik ma trudny charakter. Prawdziwy koci indywidualista.
Kocha koty, ludzi toleruje. Ludzie sa przydatni, daja jedzenie no i mozna na nich spac, zwlaszcza gdy oni tez spia i o tym nie wiedza. Jak czlowiek spi, to jest nawet fajny, mozna go wtedy spokojnie obwachac, polizac, zaatakowac palce. Ale jak czlowiek jest obudzony, to niech spada na drzewo...
Moze jak Krecik bedzie w domu bez kotow, to z nudow zacznie sie zaprzyjazniac z czlowiekiem, no nie wiem.
Krecik potrzebuje duzo cierpliowsci i szacunku. Jesli przyszly wlasciciel moze to zrozumiec, to mozna Krecika tam oddac.

beata87

Od: Czw mar 27, 2008 22:42

Post » Nie gru 28, 2008 19:37

Basica pisze:ech.....dziś Gutuś zdrapał strupek z noska....całe pysio zakrwawione, znowu nie chce jeść i muszę karmić strzykawką...ciekawe czy w pyszczuńku nie ma już nadżerek.... kiciak cały czas jest pozbawiony aktywności....podpowiedzcie jak jeszcze mogę Mu pomóc :(

Pani Basiu sory nie wiem czy dotarła informacja od małgosi ale ja mam sklerozę . Nazwa specyfiku , który ja używam dla kotków i to z bardzo dobrym skutkiem jest następująca PROTECT żel kojąco-regenerujący do dziąseł . Ten facio od gryzoni po prostu osłabił moją czujność Proszę Glutka o wybaczenie o ile może to uczynić.

Aga przy dzisiejszej wizycie u Rama na Zwycięstwa ( Marmurka pani Reni) dowiedziałem się iż pani dr. Jaskulska poszukuje pilnie swojej znajomej kotka. znajoma musiała się pozbyć swego zwierzaka i strasznie przeżywa . Zachwalałem jej Ryży Paluszek Beatki z jednoczesnym uprzedzeniem iż jest to kotka do cywilizacji.

Dziemian Tomasz

Od: Nie paź 26, 2008 13:59

Post » Nie gru 28, 2008 20:27

Przyjechała grafitowo-popiołkowa szylkretka Magma cudnej nietypowej urody. Dała się wziąć na ręce ale była cała zesztywniała ale nic mi nie odgryzła, narazie siedzi sobie w klateczce i przeraźliwie miauczy mam cichą nadzieję, że to nie rujka bo to takie dziwne dzwięki :?
śmierdzi kicia strasznie, taki brud, zapach piwnicy i kocurków wymieszany razem :lol: nie boi się jak wchodzę do łazienki ale i nie sprawia jej przyjemności moja obecność, na moje oko to ma z 8-9 miesięcy wielkością jest podobna do mojej Cleo.

Zobaczymy jeśli nie będzie współpracować to zostanie wysterylizowana i wypuszczona w znajome tereny, choć mam nadzieję, że okaże się grzeczną kicią :wink:

Pierwsze fotki takie na szybko :wink:

Obrazek Obrazek

monia3a

Post » Nie gru 28, 2008 22:43

Witam po świętach
Przesyłam fotki kici po sterylizacji ( nie ma imienia jeszcze, jakoś nic mi do głowy nie przychodzi) Jestem bardzo zaskoczona, że jest tak grzeczna i cierpliwa. Kotka typowo podwórkowa a zachowuje sie jakby całe życie spędziła na kanapie:) 2 stycznia zdjęcie szwów a potem.... szkoda byłoby ją wypuścić pod blok skoro jest przystosowana do życia w mieszkaniu. Może adopcja...

Obrazek
Obrazek

asika5

Od: Pon gru 15, 2008 21:52

Post » Nie gru 28, 2008 22:54

asika5 fotki musisz zmniejszyć do rozmiaru 350x350 bo admin Ci je wykasuje :wink:

monia3a

Post » Nie gru 28, 2008 23:12

Nie wiem czy w tym wątku już pisałam, więc napisze w razie czego jeszcze raz :D (tak lubię się chwalić...). Kotka z DPSu jest w nowym domku!

Luspa

Od: Pt sie 29, 2008 20:26

[poprzednia][następna]