Bura Myśka i wspólnicy.

Kocie pogawędki

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Czw lis 20, 2008 19:00

Bardzo szybciutko można temu zaradzic - wybierz się na spacerek i już garaż bedzie zapełniony :roll:

progect

Od: Nie lis 28, 2004 21:36

Post » Czw lis 20, 2008 20:39

Wy sobie tu śmichy-chichy urządzacie, a u Agrafki (a własciwie w pewnym domu pod lasem...): :strach: :conf:
Koto-kaś
Obrazek

ogrodniczka65

Od: Śro paź 25, 2006 12:27

Post » Pon lis 24, 2008 17:32

a, macie coś pozytywnego, bo A-graf już się przestał wygłupiać podobno :)

o, jaki zsocjalizowany Trzynasty:
Obrazek Obrazek
A ja będę DT jak dorosnę...

_Elza

Od: Wto maja 06, 2008 17:22

Post » Pon lip 13, 2009 17:29

Tak se zapytam w tym watku,
bo aktualny zbiorowy gdzis mie sie rozmyl...

KLciuki za caloksztalt!

Nordstjerno,

cangu w Chrzanowie robi niezla prace...
Dorota, Mru(czek), Chipolit, Norka, O'Gon (Burak); Balbina, Tygrysiunia, Bolek i Coco za TM

Dorota

Od: Pon maja 20, 2002 13:49

Post » Pon lis 02, 2009 21:05 Re: Bura Myśka i wspólnicy. Grafcia w DS, Tymek ma tymczas :-)

Mamy mały jubileusz. Tytułowa bohaterka jest już trzeci rok z nami.
Z tego powodu postanowiłam odskrobać wątek.
Dziękuję Doroto, że do nas zajrzałaś. :-)

Co u nas? Ano, żyjemy, wszyscy, póki co.
Kocia 10-tka bez zmian, no, chyba że na lepsze. Z wyjątkiem Gacka, ale i tak sam fakt, że ciągle jest z nami i nie jest gorzej, to już jest ogromny powód do radości. Z jej powodu (i kilku innych, mniej poważnych) zawiesiliśmy kocią aktywność - nie łapiemy, nie tymczasujemy, nie przetrzymujemy.
Niuniek zyskał status rezydenta (tak, tak, przez najbliższe kilkanaście lat wszystkie nasze obiady będą się odbywały w asyście Nuncjusza nad talerzem :roll: ).

Rezydent Blender chciałby sobie adoptować kotka.
Sykorcię, która NADAL ma status tymczasa. Ale kocha Blenderka i to z wzajemnością. Sęk w tym, że Blender nie opanował sztuki podpisywania umów adopcyjnych. Więc nie podpisze. Czyli oficjalnych tymczasów jest czwórka: Sykoria, Zemcia, Spinacz i Piskuna. Trzy pierwsze to rodzeństwo. Dzieci Wścieklicy i jakiegoś diobła.

Reszta informacji musiałaby zawierać treści zbyt kontrowersyjne dla porządnego miauowicza i niezgodne z aktualnym stanem wiedzy medycznej. Dlatego je pominiemy w niniejszej relacji.
No, chyba że czytelnicy sobie wyraźnie zażyczą. :mrgreen:
Zanim odrobaczysz, poczytaj:
viewtopic.php?t=86719
i zanim nafaszerujesz kota metronidazolem, sprawdź, czy nie ma zwyczajnie alergii na gluten...

Nordstjerna

Od: Czw lip 06, 2006 20:52

Post » Pon lis 02, 2009 22:56 Re: Bura Myśka i wspólnicy. Jubileusz. ;-)

ja tam jestem mało kontrowersyjna, za to bardzo oryginalnie zapytam:
a foty będą? :mrgreen:

sugerowałabym Niuńka nad talerzem :lol:

sanna-ho

Od: Wto sie 28, 2007 13:41

Post » Pon lis 02, 2009 23:49 Re: Bura Myśka i wspólnicy. Grafcia w DS, Tymek ma tymczas :-)

Nordstjerna pisze:Mamy mały jubileusz. Tytułowa bohaterka jest już trzeci rok z nami.
Z tego powodu postanowiłam odskrobać wątek.
Dziękuję Doroto, że do nas zajrzałaś. :-)

Co u nas? Ano, żyjemy, wszyscy, póki co.
Kocia 10-tka bez zmian, no, chyba że na lepsze. Z wyjątkiem Gacka, ale i tak sam fakt, że ciągle jest z nami i nie jest gorzej, to już jest ogromny powód do radości. Z jej powodu (i kilku innych, mniej poważnych) zawiesiliśmy kocią aktywność - nie łapiemy, nie tymczasujemy, nie przetrzymujemy.
Niuniek zyskał status rezydenta (tak, tak, przez najbliższe kilkanaście lat wszystkie nasze obiady będą się odbywały w asyście Nuncjusza nad talerzem :roll: ).

Rezydent Blender chciałby sobie adoptować kotka.
Sykorcię, która NADAL ma status tymczasa. Ale kocha Blenderka i to z wzajemnością. Sęk w tym, że Blender nie opanował sztuki podpisywania umów adopcyjnych. Więc nie podpisze. Czyli oficjalnych tymczasów jest czwórka: Sykoria, Zemcia, Spinacz i Piskuna. Trzy pierwsze to rodzeństwo. Dzieci Wścieklicy i jakiegoś diobła.

Reszta informacji musiałaby zawierać treści zbyt kontrowersyjne dla porządnego miauowicza i niezgodne z aktualnym stanem wiedzy medycznej. Dlatego je pominiemy w niniejszej relacji.
No, chyba że czytelnicy sobie wyraźnie zażyczą. :mrgreen:

1. Bura Myska... Moja kochana... :oops:
2. :love: Reszta kotow.
3. Jak sie ciesze!!!
4. A foty konewek? :oops:
Plizzz...
Dorota, Mru(czek), Chipolit, Norka, O'Gon (Burak); Balbina, Tygrysiunia, Bolek i Coco za TM

Dorota

Post » Wto lis 03, 2009 9:41 Re: Bura Myśka i wspólnicy. Jubileusz. ;-)

O, Ewa :mrgreen:

Gratulacje z okazji jubileusza!

I tak, baaaardzo chcę fotki Niuńka nad talerzem 8)
Obrazek

marta79

Od: Czw sty 17, 2008 12:27

Post » Wto lis 03, 2009 9:46 Re: Bura Myśka i wspólnicy. Jubileusz. ;-)

Cześć 8)
Ja też chce foty Niuńka :mrgreen:

Rustie

Od: Wto paź 21, 2003 6:11

Post » Wto lis 03, 2009 20:16 Re: Bura Myśka i wspólnicy. Jubileusz. ;-)

Niuńka nad taleeeerzeeem? Mam kochanego kotecka dla uciechy gawiedzi narażać na skutki zeżarcia wściekle czosnkowego sosu do tagliatelle??? I samego tagliatelle (z glutenem) takoż? Co Wy mi tu Ciotki sugerujecie, no!

Niuniek może być, ale bez talerza. No!
I konewki takoż. Bez talerza. No! ;-)
viewtopic.php?t=86719
i zanim nafaszerujesz kota metronidazolem, sprawdź, czy nie ma zwyczajnie alergii na gluten...

Nordstjerna

Post » Wto lis 03, 2009 20:27 Re: Bura Myśka i wspólnicy. Jubileusz. ;-)

Nordstjerna pisze:Niuńka nad taleeeerzeeem? Mam kochanego kotecka dla uciechy gawiedzi narażać na skutki zeżarcia wściekle czosnkowego sosu do tagliatelle??? I samego tagliatelle (z glutenem) takoż? Co Wy mi tu Ciotki sugerujecie, no!

Wyszło mi że ma być fota Niunia z konewką :D

Sylwka

Od: Pt lut 11, 2005 10:52

Post » Wto lis 03, 2009 20:30 Re: Bura Myśka i wspólnicy. Jubileusz. ;-)

Sylwka pisze:
Nordstjerna pisze:Niuńka nad taleeeerzeeem? Mam kochanego kotecka dla uciechy gawiedzi narażać na skutki zeżarcia wściekle czosnkowego sosu do tagliatelle??? I samego tagliatelle (z glutenem) takoż? Co Wy mi tu Ciotki sugerujecie, no!

Wyszło mi że ma być fota Niunia z konewką :D

:lol:

Niech bedzie :lol:

Dorota

Post » Śro lis 04, 2009 10:28 Re: Bura Myśka i wspólnicy. Jubileusz. ;-)

To ja poproszę o przepis. Kocham czosnek :1luvu:

Zdjęcia Niuńka z konewką też :mrgreen: (chcę, czy kocham? Nie wiem...)
Obrazek

marta79

Post » Czw lis 05, 2009 20:49 Re: Bura Myśka i wspólnicy. Jubileusz. ;-)

marta79 pisze:

A szpinak też? Bo ten sos to szpinakowy jest. Ale przepisem służę uprzejmie, tzn. TŻ służy, jak znajdzie trochę czasu (właśnie się pakuje na wyjazd, a ja znowu jak ta Penelopa zostaję z kociarnią :roll:).
viewtopic.php?t=86719

Nordstjerna

Post » Pon lis 09, 2009 10:13 Re: Bura Myśka i wspólnicy. Jubileusz. ;-)

Nordstjerna pisze:
marta79 pisze:

A szpinak też? Bo ten sos to szpinakowy jest. Ale przepisem służę uprzejmie, tzn. TŻ służy, jak znajdzie trochę czasu (właśnie się pakuje na wyjazd, a ja znowu jak ta Penelopa zostaję z kociarnią :roll:).

Biedna :mrgreen:

Sos szpinakowy potrafię, czosnkiem go nafaszerować też umiem. A już myślałam, że to jakiś wynalazek i nabędę dodatkową umiejętność :?
Obrazek

marta79

[poprzednia][następna]