własnie wróciłysmy z USG.
wynik, cytuję:
"Wątroba niepowiększona, nieznaczne cechy zapalenia przewlekłego ze zwyrodnieniem tłuszczowym. Pęcherzyk, układ żółciowy bez zmian. śledziona niepowiekszona, miąższ bez zmian. Nerki bez zmian w budowie, brak złogów i zastoju moczu. Nieznaczny odczyn zapalny przewlekły międzypętlowy bez umiejscowionego nacieku i bez uchwytnych zmian w obrębie węzłów chlonnych. Widoczne odcinki jelit bez uchwytnych deformacji, w prostnicy mierna ilośc kału. Trzustka bez uchwytnych zmian. Brak płynu w jamie otrzewnej."
Dr Marciński powiedzial mi, że najwazniejsze, że nerki zdrowe. Stan wątroby wynika najprawdopodobniej z powodu głodowania, kiedy byla jeszcze kotem bezdomnym.
Nie wiem czy ten odczyn zapalny międzypętlowy dotyczy jelit?
Jesli ktoś zechce skomentowac, będę wdzięczna. Jutro jedziemy z Bo i z wynikami USG do naszej pani wet. Zabieram też Biszkopta, bo mi kichac zaczął dzis.
no i nie moge nie pochwalic Borówki. jest przegrzecznym kotem

dała sobie bez problemu zrobic badanie, ktore dosc dlugo trwalo praktycznie bez mrukniecia. W pewnym momencie nawet mi sie rozmruczala na stole, kiedy doktor "jezdził' jej po brzuszku przyrządem