Czy pracownicy schroniska mają procent od wydanego zwierzaka? Może kasa idzie na schronisko i chcą cośkolwiek wyrwać?

Moderator: Estraven
może Was a nie koty inaczej traktują... (kożystajcie z tego!)Kicorek pisze:Dziwne, że jest tak różne podejście![]()
Może koty traktują inaczej?
No nic, zobaczymy, jak bedzie tym razem, bo do tej pory nie miałyśmy z agis problemów
Mysza pisze:może Was a nie koty inaczej traktują... (kożystajcie z tego!)Kicorek pisze:Dziwne, że jest tak różne podejście![]()
Może koty traktują inaczej?
No nic, zobaczymy, jak bedzie tym razem, bo do tej pory nie miałyśmy z agis problemów
Przy mnie dzwoniono do szefowej czy mogę tak mało dać za chorego kociaka... (tajdzi tak samo)
Kicorek pisze:A w razie czego jakie mogą być objawy?
Mysza pisze:zaznaczę to co ustaliłyśmy z jambi, że miała i pasuje do chorobytajdzi pisze:słuchajcie, moja wiedza medyczna nie pozwala mi na dokładne tłumaczenie,,, ale z tego co zrozumiałam to:
"Często nie ma żadnych klinicznych znaków do tej choroby. Czasami, są jakieś wczesne trudne do rozpoznania symptomy takie jak letarg, depresja, strata apetytu i gorączka, zwłaszcza u młodych kociąt i młodych dorosłych kotów. Najbradziej wyraźnym znakiem może być kocie zapalenie płuc (pierwszy wet "coś" słyszał w płucach), które rozpoznać można po problemach z oddychaniem (dyszała), a które robi się coraz poważniejsze (prawdopodobna bezpośrednia przyczyna zgonu to niewydolność oddechowa) . Toxoplasmosis może też oddziałać na oczy i centralny system nerwowy, tworząc zapalenie siatkówki oka (od razu miała trzecią powiekę na pół oka, czy zapalenie, to już się nie dowiemy), powodując nienatruralny rozmiar (pupila?),a nawet ślepoty, brak koordynacji (problem z przeskoczeniem z biurka na łózko 10cm), zmiany osobowości (jakie? bo ona no... nie była sobą), zmiany w układzie krążenia, ucisk głowy?, wykrzywienie uszu, trudność w żuciu i połykaniu jedzenia,utrata kontroli w wydalaniu (mocz i kał) . Może wystąpić żółtaczka, albo zapalenie wątroby, mogą też zdarzyć się wymioty (były pojedyncze ślina pod koniec) (żołądek napełnia się treścią, żółkną błony). Może wystąpić stan zapalny trzustki oraz zapalenie i powiększenie węzłów chłonnych."
Wiem, ze to może pasować także do innych chorób, ale z racji, że możliwa jest też toxo...
Użytkownicy przeglądający ten dział: puszatek i 143 gości