Kotki do oddania smutne !

Kocie pogawędki

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Czw kwi 25, 2019 18:52 Re: Kotki do oddania smutne !

Flowers77 pisze: W mojej miejscowości akurat nie ma. Mama partnera zna wszystkich i wiedziałabym coś o tym.
Mało prawdopodobne.
Puść w świat wiadomość, że świadczysz takie usługi (Teściowa mogłaby Ci wystawić referencje).
Jeśli ludzie będą wiedzieli, że jest taka możliwość, prędzej czy później podopieczni się znajdą.
fckptn
Obrazek

ana

Od: Śro lut 20, 2002 21:56

Post » Czw kwi 25, 2019 18:57 Re: Kotki do oddania smutne !

ana pisze:
Flowers77 pisze: W mojej miejscowości akurat nie ma. Mama partnera zna wszystkich i wiedziałabym coś o tym.
Mało prawdopodobne.
Puść w świat wiadomość, że świadczysz takie usługi (Teściowa mogłaby Ci wystawić referencje).
Jeśli ludzie będą wiedzieli, że jest taka możliwość, prędzej czy później podopieczni się znajdą.

Większość starszych osób mieszkających tutaj mieszka ze swoimi dziećmi panny,kawalerzy większość tu takich i tą pomoc mają,to mała wieś więc uwierz,że wiedziałabym.
Mój koci aniołek Białasek 12.07.2019 [*] na zawsze w moim sercu Najdroższy Przyjacielu :(

Flowers77

Od: Pt sie 25, 2017 0:46

Post » Czw kwi 25, 2019 19:01 Re: Kotki do oddania smutne !

Wielu seniorów potrzebujących pomocy mieszka z rodzinami, ale te rodziny chodzą na kilka godzin dziennie do pracy. I wtedy trzeba zajrzeć do seniora, podać leki, sprawdzić czy zjadł śniadanie, czasem podgrzać i podać przygotowany przez rodzinę obiad, zmienić pampersa.
Tak to wygląda wszędzie. Mało prawdopodobne, żeby u Was było inaczej.
fckptn
Obrazek

ana

Post » Czw kwi 25, 2019 19:18 Re: Kotki do oddania smutne !

No dobrze Ana niech będzie,że Ty wiesz lepiej. Te starsze ludzie co potrzebowali właśnie takiej pomocy w ostatnich latach odeszli i teraz nie ma akurat na tą chwilę takich osób.
Mój koci aniołek Białasek 12.07.2019 [*] na zawsze w moim sercu Najdroższy Przyjacielu :(

Flowers77

Post » Czw kwi 25, 2019 19:35 Re: Kotki do oddania smutne !

Flowers77 pisze:
ana pisze:
FuterNiemyty pisze:W tym wszystkim niepokojace jest pojawianie sie i znikanie roznych zbiorek, na psa, na koty, na dom, np:
https://zrzutka.pl/blog/71/bezpieczenst ... zrzutka-pl na roznych portalach.
W tym wszystkim szkoda tylko zwierzat, o ile istnieja realnie ( a mam nadzieje, ze to tylko byty wirtualne).
Zdjecia w ramach zbiorki na dom odbiegaly dosc dramatycznie od zdjec otoczenia kotow, calosc daje do myslenia...

Mirosław Stańczuk
13.04.2019 15:49

remont sypiącego się domu,prosimy o wsparcie :) https://zrzutka.pl/kp8usw

Flowers, to również Twoja zbiórka?

Nie to nie moja zbiórka nie zbieram na żaden dom .

Jeszcze zapytam o tę zbiórkę. Kto ją organizuje, skoro nie Ty?
fckptn
Obrazek

ana

Post » Czw kwi 25, 2019 19:43 Re: Kotki do oddania smutne !

kinga38 pisze:Uważam ze Flowers77 źle robi uzależniając się finansowo od człowieka, który przez 10 lat nie potrafił z nią się ożenić, a jednocześnie nie chce by pracowała. Czym pozbawia jej choć minimalnego socjalnego bezpieczeństwa.

Przepraszam... ale co ma małżeństwo do wspólnego życia ? Ja za cholerę nie dam się zaobrączkować. Jestem wolna i taka chce zostać. Bez obrączek, bez zobowiązań, a małżeństwo część tej wolności mi zabierze na co się nie zgodzę.
Będąc mężatką Flowers może być w takiej samej sytuacji. Mąż pracuje, mąż daje pieniądze, a ona siedzi w domu i robi zrzutki na żarcie.

Chikita

Od: Śro cze 28, 2017 18:05

Post » Czw kwi 25, 2019 19:59 Re: Kotki do oddania smutne !

Czy jest jakaś kwestia na która nie masz wytłumaczenia? Zawsze coś. Chory brat, chora matka, daleko do pracy, chłopak nie puszcza, tylko puszki, brak prawka, brak auta... I tak ciągle. Zawsze masz wytłumaczenie swej niemocy. Ciekawe co jeszcze.
By zrobić prawko i kupić nawet najgorsze auto trzeba forsy. A nie masz nawet na karmę w puszkach. Więc jak to jest?
Dziwne to wszystko.
Obrazek

Dla naszych Słoneczek [*] Kochamy i tęsknimy.

ASK@

Od: Czw gru 04, 2008 12:45

Adopcje: 10 >>

Post » Czw kwi 25, 2019 20:00 Re: Kotki do oddania smutne !

ana pisze:
Flowers77 pisze:
ana pisze:
FuterNiemyty pisze:W tym wszystkim niepokojace jest pojawianie sie i znikanie roznych zbiorek, na psa, na koty, na dom, np:
https://zrzutka.pl/blog/71/bezpieczenst ... zrzutka-pl na roznych portalach.
W tym wszystkim szkoda tylko zwierzat, o ile istnieja realnie ( a mam nadzieje, ze to tylko byty wirtualne).
Zdjecia w ramach zbiorki na dom odbiegaly dosc dramatycznie od zdjec otoczenia kotow, calosc daje do myslenia...

Mirosław Stańczuk
13.04.2019 15:49

remont sypiącego się domu,prosimy o wsparcie :) https://zrzutka.pl/kp8usw

Flowers, to również Twoja zbiórka?

Nie to nie moja zbiórka nie zbieram na żaden dom .

Jeszcze zapytam o tę zbiórkę. Kto ją organizuje, skoro nie Ty?

Klikam w link i nawet takiej zbiórki nie ma. I na pewno to nie jest moja zbiórka.

Flowers77

Post » Czw kwi 25, 2019 20:02 Re: Kotki do oddania smutne !

ASK@ pisze:Czy jest jakaś kwestia na która nie masz wytłumaczenia? Zawsze coś. Chory brat, chora matka, daleko do pracy, chłopak nie puszcza, tylko puszki, brak prawka, brak auta... I tak ciągle. Zawsze masz wytłumaczenie swej niemocy. Ciekawe co jeszcze.
By zrobić prawko i kupić nawet najgorsze auto trzeba forsy. A nie masz nawet na karmę w puszkach. Więc jak to jest?
Dziwne to wszystko.

Dlatego napisałam,że potrzebuje czasu,żeby wszystko ogarnąć. Stanę na nogi i wtedy pójdę na prawo jazdy,ale nie teraz,bo nie mam pieniędzy.Nigdzie nie napisałam,że wszystko będę robić na gwałt,bo takiej możliwości nawet nie mam.

Flowers77

Post » Czw kwi 25, 2019 20:06 Re: Kotki do oddania smutne !

Myślę że Kindze38 chodziło o to że będąc w związku bez ślubu, za namową/na życzenie partnera nie pracując, będąc odcięta w sumie od świata, uziemiona w domu (na ile faktycznie tak jest a nie wynika to z innych przeslanek) - jest w o wiele gorszej sytuacji niż gdyby byli po ślubie. Bo po ślubie, z sensownymi pozałatwianymi pewnymi sprawami - miałaby o wiele większe zaplecze jednak w razie rozwodu/rozstania/śmierci partnera/jego poważnej choroby etc niż obecnie.

W innej sytuacji jest niezależna, samodzielna, pracująca babeczka która decyduje się z partnerem na związek bez ślubu bo taka jest ich decyzja, a w innej - niepracująca, bez wykształcenia, mało zaradna, mocno uzależniona od partnera kobita, mieszkająca na małej wsi, z utrudnionym dostępem do reszty świata, nawet bez sensownego sklepu w zasięgu - gdzie partner sam naciska na to by nie pracowała (choć biedę klepią aż piszczy a facet potrafi stosować przemoc psychiczną) i siedziała całymi dniami w domu.
Jeszcze ciąża w tym wszystkim jest doskonałym pomysłem...
Nie wiem co w tej historii jest faktem a co interpretacją czy niedopowiedzeniem - ale tak ogólnie w sumie gościu mógłby poradnik napisać: jak stworzyć poddaną partnerkę idealną.
Brak ślubu ma też dodatkową zaletę - w każdej chwili można się takiej pani pozbyć bez żadnych kosztów i wysiłku.
Nie ma prawa do do niczego.
Także w sytuacji śmierci partnera czy gdyby np. zapadł w śpiączkę po wypadku.

Blue

Od: Pt lut 08, 2002 19:26

Post » Czw kwi 25, 2019 20:08 Re: Kotki do oddania smutne !

Flowers77 pisze:
ana pisze:Jeszcze zapytam o tę zbiórkę. Kto ją organizuje, skoro nie Ty?

Klikam w link i nawet takiej zbiórki nie ma. I na pewno to nie jest moja zbiórka.

Jest? / Była? wystawiona z tego samego profilu na zrzutce.pl, którym się posługujesz:
to samo imię i nazwisko, ta sama data dołączenia i ten sam numer profilu.
Czy pan Mirosław Stańczuk zdaje zdaje sobie sprawę z tego, że na konto jego danych robionych jest kilka zbiórek?
(na koty, na psa, na "remont sypiącego się domu")
Ostatnio edytowano Czw kwi 25, 2019 20:10 przez ana, łącznie edytowano 1 raz
fckptn
Obrazek

ana

Post » Czw kwi 25, 2019 20:09 Re: Kotki do oddania smutne !

Blue pisze:Myślę że Kindze38 chodziło o to że będąc w związku bez ślubu, za namową/na życzenie partnera nie pracując, będąc odcięta w sumie od świata, uziemiona w domu (na ile faktycznie tak jest a nie wynika to z innych przeslanek) - jest w o wiele gorszej sytuacji niż gdyby byli po ślubie. Bo po ślubie, z sensownymi pozałatwianymi pewnymi sprawami - miałaby o wiele większe zaplecze jednak w razie rozwodu/rozstania/śmierci partnera/jego poważnej choroby etc niż obecnie.

W innej sytuacji jest niezależna, samodzielna, pracująca babeczka która decyduje się z partnerem na związek bez ślubu bo taka jest ich decyzja, a w innej - niepracująca, bez wykształcenia, mało zaradna, mocno uzależniona od partnera kobita, mieszkająca na małej wsi, z utrudnionym dostępem do reszty świata, nawet bez sensownego sklepu w zasięgu - gdzie partner sam naciska na to by nie pracowała (choć biedę klepią aż piszczy a facet potrafi stosować przemoc psychiczną) i siedziała całymi dniami w domu.
Jeszcze ciąża w tym wszystkim jest doskonałym pomysłem...
Nie wiem co w tej historii jest faktem a co interpretacją czy niedopowiedzeniem - ale tak ogólnie w sumie gościu mógłby poradnik napisać: jak stworzyć poddaną partnerkę idealną.
Brak ślubu ma też dodatkową zaletę - w każdej chwili można się takiej pani pozbyć bez żadnych kosztów i wysiłku.
Nie ma prawa do do niczego.
Także w sytuacji śmierci partnera czy gdyby np. zapadł w śpiączkę po wypadku.

Zdaje sobie z tego sprawę, dlatego właśnie planujemy ślub narazie tylko cywilny,ale dopiero po żałobie. Ślub cywilny to malutkie koszta,bo tylko skromny obiad w domu i najblizsza rodzina.

Flowers77

Post » Czw kwi 25, 2019 20:13 Re: Kotki do oddania smutne !

ana pisze:
Flowers77 pisze:
ana pisze:Jeszcze zapytam o tę zbiórkę. Kto ją organizuje, skoro nie Ty?

Jest? / Była? wystawiona z tego samego profilu na zrzutce.pl, którym się posługujesz:
to samo imię i nazwisko, ta sama data dołączenia i ten sam numer profilu.
Czy pan Mirosław Stańczuk zdaje zdaje sobie sprawę z tego, że na konto jego danych robionych jest kilka zbiórek?
(na koty, na psa, na "remont sypiącego się domu")[/quote]

Dlaczego wstawiasz czyjeś imię i nazwisko na forum publicznym bez jego zgody?
Ostatnio edytowano Czw kwi 25, 2019 20:14 przez Flowers77, łącznie edytowano 1 raz

Flowers77

Post » Czw kwi 25, 2019 20:13 Re: Kotki do oddania smutne !

Flowers77 pisze:Dlatego napisałam,że potrzebuje czasu,żeby wszystko ogarnąć. Stanę na nogi i wtedy pójdę na prawo jazdy,ale nie teraz,bo nie mam pieniędzy.Nigdzie nie napisałam,że wszystko będę robić na gwałt,bo takiej możliwości nawet nie mam.

Skoro masz do miasta 15 km to spokojnie możesz póki co jeździć rowerem w ramach ogarnięcia sprawy pracy - to jakieś 20 minut jazdy. ja do pracy jadę półtorej godziny w jedną stronę.
Acz myślę że jeśli się chce - to rozwiązanie zawsze się znajdzie. A jeśli się nie chce - to zawsze znajdzie się wymówka.

Blue

Od: Pt lut 08, 2002 19:26

Post » Czw kwi 25, 2019 20:15 Re: Kotki do oddania smutne !

Zapytałaś mnie na pw (proszę, żebyś tego nie robiła -- rozmawiajmy otwarcie), dlaczego wpisałam na forum publicznym imię i nazwisko Twojego Taty. Dlatego, ze sama je upubliczniasz w każdym linku do zrzutki. Ono tam jest, widoczne dla wszystkich.

Odpowiedz mi na pytanie, czy (jak się okazuje) Twój Tata zdaje sobie sprawę z tego, że na konto Jego danych robione są różne zbiórki pieniężne.
fckptn
Obrazek

ana

[poprzednia][następna]