Powszechna Sterylizacja N°2.

Kocie pogawędki

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Pt lis 14, 2014 16:38 Re: Powszechna Sterylizacja N°2. Dzień Świstaka...

Chiara pisze:
MalgWroclaw pisze:Dużo :(
mam nieodparte wrażenie, że coraz częściej brakuje i coraz więcej :(
to też dobry znak, że Was i się pocieszę, bo znaczy - sterylizują. Ale potrzebne wsparcie.

Współpracujemy na stałe z kilkoma osobami, co jakiś czas przyłącza się ktoś nowy i chętny do pracy, więc liczba sterylek rośnie i rośnie i rośnie. Nasz licznik skacze w górę prawie codziennie. I pomimo długów i nocnych koszmarów jest to absolutnie wspaniałe.

Wczoraj śniło mi się, że sterylizowaliśmy koty jakieś arabskiej kobiety w burce...

Masz zasięg jak play ;)

Batka

Od: Pt paź 24, 2003 11:38

Post » Pt lis 14, 2014 17:43 Re: Powszechna Sterylizacja N°2. Dzień Świstaka...

Pięć kotów od razu :ok:
Obrazek
Obrazek

MalgWroclaw

Od: Czw paź 15, 2009 17:39

Post » Pt lis 14, 2014 18:55 Re: Powszechna Sterylizacja N°2. Dzień Świstaka...

Batka pisze:
Chiara pisze:
MalgWroclaw pisze:Dużo :(
mam nieodparte wrażenie, że coraz częściej brakuje i coraz więcej :(
to też dobry znak, że Was i się pocieszę, bo znaczy - sterylizują. Ale potrzebne wsparcie.

Współpracujemy na stałe z kilkoma osobami, co jakiś czas przyłącza się ktoś nowy i chętny do pracy, więc liczba sterylek rośnie i rośnie i rośnie. Nasz licznik skacze w górę prawie codziennie. I pomimo długów i nocnych koszmarów jest to absolutnie wspaniałe.

Wczoraj śniło mi się, że sterylizowaliśmy koty jakieś arabskiej kobiety w burce...

Masz zasięg jak play ;)

:lol: :lol: :lol:

Właśnie napisała do mnie pani doktor z Zamościa, że pani Krystyna z Zawad złapała dziką kotkę i prosi o sterylkę dla niej, więc dociążam nią Powszechną Sterylizację. Będzie nas kosztować 110 zł. Przypomnę, że pani Krystyna dojedzie z kotką autobusem aż 18 km do lecznicy... MUSIMY pomóc. :ok:

Chiara

Od: Pt mar 18, 2005 20:40

Post » Pt lis 14, 2014 18:58 Re: Powszechna Sterylizacja N°2. Dzień Świstaka...

MalgWroclaw pisze:Pięć kotów od razu :ok:

Tak bardzo się cieszę z tych zabiegów... To przechodzi ludzkie pojęcie co się tam działo, ile kotów umarło i wolę sobie nie wyobrażąć jak ta rozmnażalnia by się rozwijała bez naszej interwencji. Mam nadzieję, że reszcie także uda się pomóc.

Chiara

Post » Pt lis 14, 2014 19:26 Re: Powszechna Sterylizacja N°2. Się kręci! :)

Chiara pisze:
Chiara pisze:
Chiara pisze:Historia, z którą zmagam się od jakiegoś czasu, ale nie pisałam, żeby Was tym nie obciążać dopóki nie zacznie to jakoś rokować... Ku mojej ogromnej uldze jest wet, który będzie sterylizował za 100 zł, a pierwsza kocica jedzie na zabieg już jutro. Historia Moniki, nastolatki ze wsi pod Radomiem i jej kotów...

"A to wszystko zaczęło się od tego, że 4 maleństwa, tygodniowe, straciły mamę. To była kotka przygarnięta. Wytrwale karmiłam je butelką, mleczkiem dla dzieci, nie chodziłam do szkoły na początku. Bardzo to przeżywałam, ale udało się. Nie mogłam ich przecież oddać, to prawie członkowie rodziny. Poza tym trudno było kogokolwiek znaleźć. No i się rozmnożyły..."

"Dlatego właśnie się nie poddaje. Ja już po prostu nie mam siły patrzeć na ich cierpienie, te dolegliwości, bardzo niepokojące czasami. Nie mogę na nikogo liczyć, to ja jestem w domu jedyną osobą, która je karmi. Sama sprawiłam im schronienie."

"Kotek jest coraz więcej. Coraz większe koszty utrzymania.
Rodzice nie mogą sobie pozwolić na kompleksowe odżywianie, więc kotki często są głodne."

"Wiem. Ostatnio umarły prawie wszystkie kotki z miotu. Nie wiem co im było. Z sześciu został jeden. Ile ja się napłakałam i naprosiłam rodziców, żeby mnie z nimi zabrali do weterynarza. Do dziś nie wiem co się stało."

Na pierwszy ogień idą trzy kocice i kocur, reszta musi odkarmić maluszki. Mam nadzieję, że uda się to jakoś ogarnąć...

Kilka zdjęć kotów Moniki:

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Pan doktor zasugerował Monice, żeby nie przyjeżdżała z jedną kotką tylko żeby zabrała na raz wszystkie koty, które nadają się do zabiegów. Z ogromną radością mogę dziś Was poinformować, że aż cztery kocice i kocur Moniki są już po zabiegach!!! Została jedna kotka karmiąca i kociaki, których dokładnej ilości nie znam, ale mają obiecane zabiegi w stosownym czasie.

A zatem kolejna faktura na prawie pięć stów jest w drodze. :strach: :strach: :strach:

Udostępniajcie koty Moniki... https://www.facebook.com/media/set/?set ... 063&type=1

Chiara

Post » Pt lis 14, 2014 20:49 Re: Powszechna Sterylizacja N°2. Dzień Świstaka...

I kotka wolno żyjąca z Częstochowy bytująca przy ul. Limanowskiego, którą wysterylizowaliśmy wczoraj, N°309, koszt 70 zł:

Obrazek

Chiara

Post » Sob lis 15, 2014 1:28 Re: Powszechna Sterylizacja N°2. Dzień Świstaka...

Chiara pisze:I kotka wolno żyjąca z Częstochowy bytująca przy ul. Limanowskiego, którą wysterylizowaliśmy wczoraj, N°309, koszt 70 zł:

Obrazek

I opis z częstochowskiej strony na temat koteczki N°309:

"Właściciel kotki został wyeksmitowany z mieszkania ,a kotka trafiła na ulicę.Jest dokarmiana przez kilka osób,i co jest bardzo miłą dla mnie informacją : na zimne noce zabiera ją do domu pewna Pani z tego samego bloku,gdzie mieszkał ów pan- właściciel.

Kotka już 2 razy w tym roku rodziła...co się stało z pierwszym miotem - nie pytajcie

no ,ale grunt ,że teraz już nie będzie rodziła następnych kociątek."

Chiara

Post » Sob lis 15, 2014 15:36 Re: Powszechna Sterylizacja N°2. Sterylka goni sterylkę!

https://www.facebook.com/media/set/?set ... 063&type=1

Koty u Moniki czują się dobrze. Niestety nie obyło się bez przygód. Jedna kotka najpierw podobno rozlizała szwy,a potem zwiała... Prawie zeszłam na zawał jak się dowiedziałam. Na szczęście kotka wróciła, była też już u weta na kontroli, który stwierdził, że brzuch jest ok.

Zlitowano się też nad kociakiem, który spał na sianie często sam, a ciepło na dworze nie jest i przyniesiono go do domu. Teraz żyją z mamą w luksusie... Kotka nazywa się Tosia i jest ostatnią dorosłą kotką do sterylizacji. To jej pięć kociaków z miotu umarło.

Obrazek

Obrazek

Były jeszcze dwa dorosłe kocury, ale zaginęły tego lata.

Chiara

Post » Sob lis 15, 2014 21:26 Re: Powszechna Sterylizacja N°2. Sterylka goni sterylkę!

Wczoraj w Bielsku Podlaskim wysterylizowane zostały: kotka :kotek: bytująca przy ul. Żeromskiego oraz kotka :kotek: ze wsi Widowo. :piwa: :piwa:

Chiara

Post » Nie lis 16, 2014 14:13 Re: Powszechna Sterylizacja N°2. Sterylka goni sterylkę!

Kotki ze wsi Annopol już zapomniały o sterylkach, pozdrawiają i dziękują Darczyńcom PS.

Przypomnę, że kiedy pojawiły się we wsi nakarmiła je tylko jedna osoba, więc zapragnęły z nią zamieszkać. Niestety pani ma pod opieką niepełnosprawne dziecko i kilka zwierzaków, więc na sterylizację nie mogła sobie już pozwolić.

Obrazek

Chiara

Post » Nie lis 16, 2014 20:52 Re: Powszechna Sterylizacja N°2. Sterylka goni sterylkę!

Kocurek N°286 z Bielska Podlaskiego, który bytuje przy ul. Widowskiej. Jego kastracja kosztowała 40 zł.

Obrazek

Chiara

Post » Pon lis 17, 2014 2:32 Re: Powszechna Sterylizacja N°2. Sterylka goni sterylkę!

Kotka N°301 z Bielska Podlaskiego, która bytuje przy ul. Tuwima, koszt zabiegu 80 zł.

Obrazek

Chiara

Post » Pon lis 17, 2014 8:57 Re: Powszechna Sterylizacja N°2. Sterylka goni sterylkę!

Obrazek

Axa76

Od: Śro wrz 24, 2008 13:56

Post » Pon lis 17, 2014 8:59 Re: Powszechna Sterylizacja N°2. Sterylka goni sterylkę!

Aha, mam nadzieję, że dziś konto fundacyjne wykaże nowe przychody :ok: :ok: :ok:
Obrazek

Axa76

Od: Śro wrz 24, 2008 13:56

Post » Pon lis 17, 2014 11:38 Re: Powszechna Sterylizacja N°2. Sterylka goni sterylkę!

Axa76 pisze:Aha, mam nadzieję, że dziś konto fundacyjne wykaże nowe przychody :ok: :ok: :ok:

Dzięki! :ok:

Chiara

[poprzednia][następna]