Rezerwa bardzo prosi o dom bez innych zwierząt s. 27

Kocie pogawędki

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Śro sie 05, 2015 21:22 Re: Maluch, Bzik i Rezerwa polecają się do adopcji :-)

jamkasica pisze:Kto żyw, niech udostępnia Tawusza na fb: https://www.facebook.com/gpkmrau

DT potrzebne!!! PILNIE!!!!!!!

https://www.facebook.com/gpkmrau/photos ... =1&theater
Obrazek

pchełeczka

Od: Pt kwi 13, 2012 14:55

Post » Czw sie 06, 2015 19:15 Re: Maluch, Bzik, Rezerwa i biały maluszek szukają domu :-)

Chyba teraz juz moge napisac.
Dzieciak został zaszczepiony we wtorek popołudniu. Poki co leczymy plamki grzybka na uchu, lapce i na brzuszku.
Dnie spedza na zabawie i jedzeniu. Jak chce cos przy dzieciaku ogarnąć to biegiem pędzi do miski... Wydaje mi sie ze troche urosła ale niestety jakos nie zwazylam jej na wejściu. W każdym razie dziś wygląda tak:

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Ze złych wieści trochę mi sie Tygrysek posypał. Zaczełam szukac przyczyny przez ciągłą krew w kupie. Nawet bylismy u innego weta ale w sumie diagnoza byla taka sama. Dzis mieli ponownie badania robione z usg włącznie. Zapalenie pecherza to nie dramat zwl ze nie widzę żadnych objawów. Troche bardziej martwia mnie struwity i cos obrazie nerek, ktore trzeba bedzie monitorowac. Jak slysze nerki to mi sie panikator wlacza zwłasza jak chodzi o Tygrysa. :/
Taki to mam urlop. Jakikolwiek wyjazd teraz to raczej odpada...
W drodze do weta Teodr byl okropnie zestresowany. Z nerwow dyszał, tak sie probowal wydostac z transportera, ze mial otarty zaczerwieniony nosek i łapki. Biedactwo moje. :201461
Obrazek

pchełeczka

Post » Czw sie 06, 2015 19:56 Re: Maluch, Bzik, Rezerwa i biały maluszek szukają domu :-)

Kciuki za chłopaków i za maleństwo - będzie dobrze, bo musi być :ok:

PaniKot

Od: Pt sie 30, 2013 19:32

Post » Wto sie 18, 2015 17:00 Re: Maluch, Bzik, Rezerwa i biały maluszek szukają domu :-)

Zaraz pożałuje tego co zrobiłam... Od południa dzieciak gania się po chałupie... Jutro nie pośpie na bank...

Sprzed kilku dni:
https://youtu.be/CkNrsBXldTk
Obrazek

pchełeczka

Post » Wto sie 18, 2015 19:27 Re: Maluch, Bzik, Rezerwa i biały maluszek szukają domu :-)

Ależ on ładnie wygląda! :)
♪♫♬ ♪

*anika*

Od: Pon mar 28, 2005 20:15

Post » Wto sie 18, 2015 20:17 Re: Maluch, Bzik, Rezerwa i biały maluszek szukają domu :-)

No i Maluch juz nie jest maluchem, detronizacja ;) teraz to już tylko konkurowanie w wielkości rozumku mu pozostało ;)

PaniKot

Post » Wto sie 18, 2015 21:51 Re: Maluch, Bzik, Rezerwa i biały maluszek szukają domu :-)

Teraz są jaja jak Dzieciak na Malucha syczy. :D Najwięcej ganiają się oczywiście z Bzikiem.
Maleństwo popyla dziarsko po całej chalupie. Poluje na ogony, tarmosi myszki itp. Na razie jest grzeczna. Dużą kuwete w łazience juz opanowała bezbłędnie (mam nadzieje) bo kilka razy ja tam widziałam. Niestety Agucha troche zestresowana. Dzieciak i Agucha maja bardzo podobne umaszczenie - jak takie trochę bardziej białe wspomnienie Agaty z dzieciństwa. ;)
Teraz powoli idziemy spać. Koło mnie Tygrys, Teodor i Dzieciak. Imienia szukamy.

Dziś sie pospieszylam bo zakodowalam sobie ze po 2 tyg drugie szczepienie, wiec pojechalam ale czekamy jeszcze tydzień bo za mała. Obejrzelismy grzybka - jeszcze troszke świecimy ale już mało i zrobilismy testy fiv/felv mamy ujemne. Zaczynam cykać foty i ogłaszamy. :)

PaniKot pisze:No i Maluch juz nie jest maluchem, detronizacja ;) teraz to już tylko konkurowanie w wielkości rozumku mu pozostało ;)

Dla mnie Maluch to na zawsze Małe Czarne i to juz sie nie zmieni pewnie. Do dzieciaka tez jakos rozne imiona szukalam i nie pasuja do niej. Jest bardzo delikatna. Potrafi sie wpatrywac w oczy po czym załapać łapkami oko albo nos... Maly przytulasek jak ma czas.
Obrazek

pchełeczka

Post » Wto wrz 15, 2015 19:31 Re: Maluch, Bzik, Rezerwa i biały maluszek szukają domu :-)

Juz prawie miesiac minal od ostatniego wpisu.

Troche sie dzialo.
Maluch probówawal przejac wladze w domu. Wszyscy go postawili do pionu z wyjatkiem Rezerwy. Biedna tak sie dala zaszczuc że zapedzał ja w kąt i pilnował. Troche poprzestawialam i Rezerwa ma swoje wlasne pomieszczenie. Siedzi sobie teraz z dzieciakiem w pokoju. Na zachowanie podzialalo idealnie. Kilka razy dziennie kota daje sie wyczochrac, wyglaskac wiec to duzy plus. Wyglada na to że to faktycznie jedynaczka (dzięki OKI).
Dzieciak natomiast uczy sie pokory bo chyba z tego szalenstwa bylo jej za daleko do kuwety... W nieduzym pokoju trafia bez pudla zawsze. Same plusy. :-)
Maluch za to dostal drobna kare za rozrabianie. ;P wpakowałam go w kubraczek na dobe i nawet nie wiecie jaka sie cisza w domu zrobiła... :-) przy okazji wrocil mi duzy czarny pueszczoch nadstawiajacy sie do glaskania. :-)

Niedawno przybyl nam nowy tymczasik. Kolejny futrzak ktory trafil do mnie na oswajanie to Frank. Eszcze jest zestrachany, ale ewidentnie zaciekawiony. Przy michach daje sie wyglaskac z kazdej strony poki nie wstanę. Do kotow barankuje. Poza tym jest absolutnie przeuroczy. Ciagle tupta łapkami a ma czym. Jest sporym puchatym kocurkiem, o grubych łapkach. Od początku po domu chodzi z postawionym do góry ogonkiem.Rozbrajajacy. :-) Poki co Beziu go tlucze co jakis czas.
Poza tym ok. Od kilku dni mam wrażenie że jestem na dobrej drodze z doprowadzeniem jelit Tygryska do ładu. Kupska jeszcze nie są idealne ale krwi nie widać a to juz dobrze. Przebadany wzdłuż i wszerz i niewiele to dało. Kilku wetów stwierdzilo to samo i chyba mieli racje. Przerazily mnie tylko zmiany w nerkach ale to jakies dopiero mini początki i mam nie panikować.

I generalnie osiagnelam przerost liczby kotow w domu. Zaczynam mieć schizy. Co jakis czas mi smierdzi cos. Jak szukam nie moge znaleźć. Nawet ultrafioletem sprawdzam. Nie nadążam z lataniem na szmacie.... Sic!!! :(
Obrazek

pchełeczka

Post » Wto wrz 15, 2015 19:55 Re: Maluch, Bzik, Rezerwa i biały maluszek szukają domu :-)

Żądam fot nowego domownika i Malucha w kubraku! :)

PaniKot

Post » Wto wrz 15, 2015 21:34 Re: Maluch, Bzik, Rezerwa i biały maluszek szukają domu :-)

Kubrak zdjelam jak mi ktos nalal na kanape... Jakos dziwnie obstawiam ze to spetany Maluch... Po zalozeniu kubraka Maluch zesztywnial, wywalil sie na grzbiet jak kloda, chodzic nie umial kompletnie - albo szedl tylem, albo slalomem. Naprawde mi sie go zal zrobiło... W każdym razie pomoglo a Maluch nawet przylazl do lozka spac mimo ze kilka tyg tego nie robil.
Bzik i Frank właśnie sie bawią. Co prawda każdy osobno, ale karnisz jednak za słabo zamontowałam...:201436

Edit:

Poprawka. Teraz juz Bzik i Frank bawią sie razem..... Ide miski poprzestawiać co by przez noc posprzątali to co rozsypali...
Wkrótce pobojowisko pozdrawia poczytywaczy :P
Obrazek

pchełeczka

Post » Wto wrz 15, 2015 21:52 Re: Maluch, Bzik, Rezerwa i biały maluszek szukają domu :-)

:)
Obrazek

jopop

Od: Pt maja 20, 2005 20:05

Post » Śro wrz 23, 2015 10:43 Re: Maluch, Bzik, Rezerwa i biały maluszek szukają domu :-)

Stworzyłam potfora....
Bzik zrobił się wręcz namolny... To już nie jest tylko nadstawianie się do głaskania na widok że głaszczą.... To już wpychanie się przed innego głaskanego. Niech go ktoś zabierze. Swoje zrobiłam a on niech już sobie idzie na swoje... :roll:

Rezerwa w izolatce wyluzowuje ale niestety brak jej głaskania.... Szok co? Kilka razy dziennie podchodzi, daje sie wygłaskać i pokazuje gdzie bo najfajniej drapanie po głowie. Ona to by sobie mogła też gdzieś pójść w mniej zakocone swoje. :P
Dzieciak za to jakiś taki wyciszony jakby jej sie okropnie towarzystwo Rezerwy nie podobało, ale dobrze jej tak. Teraz jest grzeczny kotek, ale jak latała z kocurami to nieopanowany ścianobiegacz....

Zostało jeszcze oswajanie Franka. Uparty jest dość... Przy michach daje się głaskać ale nadal jest ostrożny i zmyka przy szybkich ruchach. Podejść i zrobić chociażby fotkę trudno bo wieje. Na szczęście zauważam różnicę więc nie będę go memłać na silę jak z Bzikiem. ;P Opis Franka na stronie jokota adekwatny do zachowania kotka. Niestety. :/

Maluch chyba nadal w traumie pokubraczkowej. Dość spokojny, ale nie do konca mi sie podoba...
Obrazek

pchełeczka

Post » Śro wrz 23, 2015 10:51 Re: Maluch, Bzik, Rezerwa i biały maluszek szukają domu :-)

fajnie że Bzik taki ;)
Obrazek

jopop

Od: Pt maja 20, 2005 20:05

Post » Pt wrz 25, 2015 7:27 Re: Maluch, Bzik, Rezerwa i biały maluszek szukają domu :-)

Przedwczoraj wypuscilam Branke z izolatki ale w majac schizy ze znowu do kuwety nie trafi wymieklam i na noc wróciła z powrotem.
Wczoraj ja wypuscilam po raz kolejny. Nadal mam schizy natomiast nadal (tfu tfu) wpadki nie bylo.
Poza tym nie wiem jak ja wytrzymam ich wszystkich... motorki w tylkach wersja turbo mega turbo odpalona. Ganiaja i dudnia jak stado sloni. W zasadzie wszystkie. Najwięcej Beziu z Branka ale zadnemu kocurowi nic nie brakuje. Spać trudno a jeszcze dzis cos mi zaszkodziło to już w ogóle....
Tygrys chyba nie lubi Franka bo co sie nie zbliży dostaje w papę. Muszę ich poobserwować.
Obrazek

pchełeczka

Post » Nie wrz 27, 2015 8:18 Re: Maluch, Bzik, Rezerwa i biały maluszek szukają domu :-)

Mam w domu kocmołucha!
Branka wczoraj byla slicznym bialym koteczkiem a dzis jest chyba jeszcze bardziej pobrudzona niz dwa mce temu jak ja znalazlam. Nnie wiem od vczego dzieciak zlapal te kolorki ale ewidentnie co edzie barwilo w praniu......
Nakrecony kocmołuch. Mam nadzieje ze nic jej nie bedzie....
Obrazek

pchełeczka

[poprzednia][następna]