Nim 7schr. Łódź.Marlon chory- powrót z adopcji:(( od str.81

Kocie pogawędki

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Pt cze 07, 2013 20:32 Re: Nim7...Skarpetka nerkowy kot w schr: (grozi uśpienie:((

Biedna Skarpecia... będziemy za nią nadal mocno trzymać kciuki, żeby znalazł się ktoś, kto podejmie się opieki nad nią!
:ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok:

Malina miała wczoraj zabieg czyszczenia zębów i dziąseł, który bardzo dobrze zniosła. Od dzisiaj jedziemy na kroplówkach z antybiotykami - trzymajcie za nas kciuki :) Mają pomóc zarówno na zapalenie dziąseł, jak i na skórę... dalej nie do końca wiemy, co powoduje jej wszystkie problemy, ale walczymy!
Od wczoraj apetyt poprawił się dziesięciokrotnie, Malina wcina swoje porcje dzielnie mimo usunięcia paru ząbków i czai się na porcje Pana Kota... ;) Wreszcie możemy zrezygnować z diety (jednak nie to jest przyczyną problemów ze skórą), więc rozpieszczamy ją czym możemy.
A tak pięknie wczoraj wyglądałyśmy:
Obrazek

Ruru, jeszcze nie zauważyłam, by ta zaraza rozprzestrzeniła się na resztę Poznania, ale to pewnie tylko kwestia czasu ;)

sorceress-nadira

Od: Pt kwi 12, 2013 21:39

Post » Pt cze 07, 2013 22:28 Re: Nim7...Skarpetka nerkowy kot w schr: (grozi uśpienie:((

Jakie to piękne że tak troszczycie o Malinkę, nie mogła lepiej trafić :1luvu: Porównując zdjęcia ze schrony z tym Waszym "jęzorkowym" to nie ten kot. Fajne jesteście dziewczyny, już wczoraj Was chwaliłam na fb :lol:
Obrazek

"Kotom bez trudu udaje się to, co nie jest dane człowiekowi: iść przez życie nie czyniąc hałasu."
Ernest Hemingway

ewan

Od: Nie cze 21, 2009 19:19

Post » Sob cze 08, 2013 16:19 Re: Nim7...Skarpetka nerkowy kot w schr: (grozi uśpienie:((

Rozczulająca Malinka :1luvu:

Skarpetka też nienajgorzej - co prawda apetyt kiepski, ale czuje się zmianę na lepsze w wyglądzie - kręgosłup już tak bardzo nie wystaje - na pewno jest mniej odwodniona :ok: Posiedziałam z nią dziś na kroplówce - musieliśmy zmienić wenflon, bo się dziewczyna postanowiła go pozbyć i go sobie wyciągnęła. Przy mnie też dostała antybiotyk.
Poproszę by w poniedziałek - wtorek może powtórzono jej mocznik i kreatyninę - zobaczymy, czy efekty będzie też widać w wynikach. Mam nadzieję :ok:
Karmel['] Taurus['] Miki [']Andzia [']
http://kotylion.pl/
https://www.facebook.com/kotylion.viva

Duszek686

Od: Sob kwi 25, 2009 22:42

Post » Sob cze 08, 2013 17:06 Re: Nim7...Skarpetka nerkowy kot w schr: (grozi uśpienie:((

A może by jeszcze morfologię zrobić (jak się da Skarpetusi tyle krwi utoczyć)? To byłoby też chyba widać, jak ze stanem zapalnym i czy dalej można/trzeba kroplówkować.
Kasy potrzeba? Ile przelać i na jakie/czyje konto?
Info na pw poproszę, nie wiem, jakie są ceny w Łodzi.
Marcel <*>, Tygrys <*>

Słupek

Od: Nie lis 18, 2012 9:46

Post » Sob cze 08, 2013 21:34 Re: Nim7...Skarpetka nerkowy kot w schr: (grozi uśpienie:((

Malinko jaka ty cudna się zrobiłaś w swoim nowym domku, ja tam innego kota zawiozłam sorceress-nadira podmieniłaś kicie :P , aż mi się ciepło na serduchu zrobiło jak ja tu zobaczyłam taką rozmydloną, miziak pewno jest niesamowity. A jak układy z Panem Kotem?

anka22

Od: Wto wrz 09, 2008 11:47

Post » Sob cze 08, 2013 23:37 Re: Nim7...Skarpetka nerkowa w schr: ( ŹLE, grozi uśpienie:(

ewan pisze:Bolusiowy domek pisze:
"Ja byłam dzisiaj z Bolusiem u weta bo był wczoraj jakiś taki niebolusiowy, no i ma jakąś infekcję, powiększone węzły chłonne i gorączka 40 stopni, wysoka. Dostał lekarstwa i jutro znów do kontroli. Co ten Boluś nakrzyczy u weta ale na krzyku praktycznie się kończy:) to chyba tak prowizorycznie robi hałas.

Może są jakieś wiadomości co u Bolusia?
Obrazek

KITKA[*]28.03.2011 ŻUCZEK[*]17.04.2013 BUNIA[*]30.03.2015 BUBA [*] 12.10.2015 ZUZIA[*] 14.01.2018
RUDY MIŚ [*]1.08.2019 MAŁA[*] 11.04.2020

Do zobaczenia nasze kochane

ankacom

Od: Wto wrz 14, 2010 17:23

Post » Nie cze 09, 2013 0:14 Re: Nim7...Skarpetka nerkowy kot w schr: (grozi uśpienie:((

Z Bolusiem jest już ok. Wkleją jakieś nowe zdjęcia i dokładne info.

Na razie tylko tak wstępnie napiszę, bo rozmowy należą do ruru, ale jest ewentualny domek stały dla malutkiego Patryczka, dziewczyna pół godziny temu zobaczyła dzisiejsze nowe zdjęcie maluszka i już się zakochała, no i druga wspaniała dziewczyna chce dać domek Skarpeteczce - nie wiem czy dt czy ds bo sama jeszcze tego nie wie. Chce bardzo pomóc. Obydwa domki z Warszawy - ostatnio obydwa z Poznania :lol: Ruru pozostawiam wszystko w Twoich rękach. Nie wiem jak to będzie szczególnie ze Skarpetką, bo to poważniejsza sprawa z jej chorobą. Patryczka to pewnie można spakować :wink: Agata piszę, że po niego przyjedzie. Ale to już Wy dogracie szczegóły. Zobaczymy co z tego wyniknie. W każdym bądź razie :ok: bardzo potrzebne. No to już chyba mogę iść spać :mrgreen:
Obrazek

"Kotom bez trudu udaje się to, co nie jest dane człowiekowi: iść przez życie nie czyniąc hałasu."
Ernest Hemingway

ewan

Post » Nie cze 09, 2013 0:40 Re: Nim7...Skarpetka nerkowy kot w schr: (grozi uśpienie:((

Ewan, wielkie dzięki za dobre wiadomości :D
Miłych snów :D
Obrazek

KITKA[*]28.03.2011 ŻUCZEK[*]17.04.2013 BUNIA[*]30.03.2015 BUBA [*] 12.10.2015 ZUZIA[*] 14.01.2018
RUDY MIŚ [*]1.08.2019 MAŁA[*] 11.04.2020

Do zobaczenia nasze kochane

ankacom

Od: Wto wrz 14, 2010 17:23

Post » Nie cze 09, 2013 5:14 Re: Nim7...Skarpetka nerkowy kot w schr: (grozi uśpienie:((

Poznań okazał się szczęśliwym miastem dla kotów :ok:
Malinka z Dużą wyglądają przepięknie :) Nie ta sama kicia.
Za domki dla Skarpeteczki i Patryczka :ok: :ok:
ObrazekObrazekObrazekObrazek

Blekitny.Irys

Od: Nie lut 17, 2013 11:36

Post » Nie cze 09, 2013 10:27 Re: Nim7...Skarpetka nerkowy kot w schr: (grozi uśpienie:((

Cały dzień będę w pracy (u Królowej nie ma lekko) i zaglądnę późnym wieczorem. Mam nadzieję, że będą dobre wieści i dla Patryczka i dla Skarpeteczki :ok: Ruru przepytuj domki :wink:
Obrazek

Ernest Hemingway

ewan

Post » Nie cze 09, 2013 11:22 Re: Nim7...Skarpetka nerkowy kot w schr: (grozi uśpienie:((

czekam z niecierpliwością na info o domkach dla Skarpetesi i Patrysia :1luvu: :1luvu: :1luvu: :1luvu: :ok: :ok:
Obrazek

Goyka

Od: Pt mar 14, 2008 10:47

Post » Nie cze 09, 2013 15:59 Re: Nim7...Skarpetka nerkowy kot w schr: (grozi uśpienie:((

Malinki kochane :1luvu: :1luvu: :1luvu: od razu mi się też tak chce z językiem zrobić :P

po Patryczka, super fajny domek przyjedzie we wtorek :ok: :ok:

Jeśli chodzi o Skarpetkę to zaprosiłam domek tutaj na wątek, zobaczymy :ok: :ok: :ok:
Obrazek

ewan :1luvu: :1luvu:
Obrazek
Obrazek

ruru

Od: Sob gru 29, 2007 20:10

Post » Nie cze 09, 2013 16:45 Re: Nim7...Skarpetka nerkowy kot w schr: (grozi uśpienie:((

Patryczku :ok: :ok: :ok: domku Skarpeteczki zostań chociaż jej domkiem tymczasowym, jeśli nie możesz stałym, prosimy to dla niej wielka szansa :oops: :ok: :ok: :1luvu: :1luvu:
Obrazek

Goyka

Od: Pt mar 14, 2008 10:47

Post » Nie cze 09, 2013 19:32 Re: Nim7...Skarpetka nerkowy kot w schr: (grozi uśpienie:((

Goyka pisze:Patryczku :ok: :ok: :ok: domku Skarpeteczki zostań chociaż jej domkiem tymczasowym, jeśli nie możesz stałym, prosimy to dla niej wielka szansa :oops: :ok: :ok: :1luvu: :1luvu:

:ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :1luvu: :1luvu: :1luvu: :1luvu: :1luvu:
Obrazek

bulba

Od: Pt paź 09, 2009 8:44

Post » Nie cze 09, 2013 23:32 Re: Nim7...Skarpetka nerkowy kot w schr: (grozi uśpienie:((

Ogromne :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: dla Patryczka i Skarpetki!! Oby Warszawa okazała się domkiem równie szczęśliwym, jak Poznań :mrgreen:

Układy Maliny z Panem Kotem wcale nieźle:
Obrazek
Miłości jakiejś wielkiej się chyba nie doczekamy, ale najważniejsze, że potrafią świetnie dzielić się naszym maleńkim mieszkaniem... :roll:

Malina jest największym miziakiem świata, błyskawicznie zapomina i wybacza mi wszystkie zastrzyki, kroplówki, kąpiele i inne cuda, przez które musi przechodzić... Najważniejsze, że zmierzamy ku lepszemu (trochę na zdjęciu nie widać, bo przez wenflon kilka dni jej nie kąpaliśmy, ale naprawdę ze skórą dobrze :D).

sorceress-nadira

Od: Pt kwi 12, 2013 21:39

[poprzednia][następna]