Łapanki MT2 kto połapie?

Kocie pogawędki

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Nie sie 11, 2013 1:32 Re: Łapanki MT2, 3 kociaki pilnie szukają DT. Słodziaki.

Zapomniałam napisać. Początkowo było podejrzenie, że kobitka ma w brzuchu lokatorów, bo taki wzdęty. Jak do tej pory po wnikliwej obserwacji wszystkich kupali lokatorów nie zlokalizowano. Biedulka ma tylko problem z zatwardzeniem.

Samira

Od: Sob paź 21, 2006 10:40

Post » Wto sie 13, 2013 21:22 Re: Łapanki MT2, 3 kociaki pilnie szukają DT. Słodziaki.

Gryzelda Merlim Zuza dzisiaj była u dr Garncarza. Wet orzekł, że chore oko świetnie się leczy. Powiedział, że jest nadzieja, że kociczka będzie na to oko widziała. Leczenie zostało trochę zmodyfikowane. Oko na wizus wygląda zdecydowanie lepiej, chociaż co jakiś czas w oczku pojawia się jeszcze ropna wydzielina. Dziś jak oglądałam jej oczka to miałam wrażenie że to prawe mimo, że zaciągnięte mgłą, to akomoduje.
Baba rozrabia jak pijany zając. Już jej się nie podoba mieszkanie w klatce wystawowej. Biega po łóżku, albo się na nim kładzie i śpi. Wczoraj zasnęła koło mnie i mnie też się oko przymknęło. Jak się obudziłam to okazało się, że miejsce w którym wcześniej leżała jest zasikane, dziewczyna leży wyciągnięta kawałek dalej, obok niej leży Chudjej i ją zapamiętale wylizuje. Chudjej nie ma zębów i dość mocno się ślini, więc Gryzelda była cała mokra.

Samira

Post » Śro sie 14, 2013 8:15 Re: Łapanki MT2, 3 kociaki pilnie szukają DT. Słodziaki.

--------
Obrazek
Obrazek

tajdzi

Od: Śro lut 16, 2005 10:47

Post » Śro sie 14, 2013 19:45 Re: Łapanki MT2, 3 kociaki pilnie szukają DT. Słodziaki.

Czy to właśnie te kurduple mam zabrać na przechowania jak wrócę?

Samira

Post » Pt wrz 20, 2013 8:45 Re: Łapanki MT2, 3 kociaki pilnie szukają DT. Słodziaki.

Panienki Polfianki (4) są u Ariel na odkarmieniu. Rosną jak na drożdzach :)

Wczoraj odłapałam pod Auchon dwa piękne podrostki (ok 6 mieś) - piękną szylkretkę i BOSKIEGO rudzielca - takiego intensywnie rudego, klasycznie pręgowanego :1luvu: :1luvu: :1luvu: Piękne - więc pomimo, że dzikie oczywiście już mają DT... (choć mam wątpliwości, bo to załatwiała to Pani Jola z Apteki)

Dziś łapiemy w kanale...

W niedzielę łapię u Pani, u której wesoło rozmnożyły się kotki i jest ich teraz ponad 14...

Zostaje mi do ogarnięcia Ceramiczna (20 kociaków + kocice)
Polfa (trzy nowe koty z nienaciętym uchem)

I trochę nie wiem jak to ogarnę ... Kasy w gminie już nie ma.
--------
Obrazek
Obrazek

tajdzi

Post » Pt wrz 20, 2013 11:26 Re: Łapanki MT2, 3 kociaki pilnie szukają DT. Słodziaki.

KTO POMOŻE TAJDZI W ŁAPANIU??
Potrzeba osób do pomocy...
Obrazek
http://www.forastero.pl hodowla kotów brytyjskich

Mysza

Od: Pon cze 02, 2003 10:17

Post » Pon wrz 23, 2013 15:03 Re: Łapanki MT2, 3 kociaki pilnie szukają DT. Słodziaki.

W niedzielę odłapałyśmy z Ozymandias 4 koty. 2 kociaki, 2 dorosłe. Zostało jakieś 8 - 10.

Na Ceramicznej nadal mam ok 20 kociaków... :roll: W Koterii niestety brak miejsc znów :(
--------
Obrazek
Obrazek

tajdzi

Post » Pon wrz 23, 2013 15:16 Re: Łapanki MT2, 3 kociaki pilnie szukają DT. Słodziaki.

Bosz jaka masa kociąt :( One oswojone?
Obrazek

Mysza

Post » Wto wrz 24, 2013 8:30 Re: Łapanki MT2, 3 kociaki pilnie szukają DT. Słodziaki.

oczywiście, że część oswojona :roll: :roll: Co jeszcze bardziej utrudnia mi całe łapanie :( Bo co potem z nimi????

Na Konwaliowej złapałam samych facetów :( :( :( - dziś będziemy odbierać. Miejsc w lecznicy nie ma, w koterii dopiero na 14 października. Co teraz? :(
--------
Obrazek
Obrazek

tajdzi

Post » Śro wrz 25, 2013 16:29 Re: Łapanki MT2, 3 kociaki pilnie szukają DT. Słodziaki.

Drodzy Przyjaciele, Ostatnie wieści o Kotach spod Mostu Grota obiegły prawie całą Polskę. Choć działania Kociej Mafii skupiały się na tych zwierzętach już od przeszło czterech lat, poprzez sterylizację, dokarmianie, stawianie budek na zimę i opiekę nad osobnikami chorymi, a także poprzez wyłapywanie kociąt i szukanie im domów, to ostatnie wydarzenia spowodowały duże zainteresowanie tymi kotami i tym miejscem. W tym roku sytuacja tych zwierząt zmieniła się zasadniczo, ze względu na dwa wydarzenia: 1) Czyszczenie kanałów i zamykanie włazów przez Dalkia S.A. 2) Remont Mostu Grota. Kocia Mafia otrzymała informację, że powstała nowa organizacja wolontariuszy, którzy również chcą pomóc zwierzętom spod Mostu Grota – pomoc ta polegać na przede wszystkim na dokarmianiu zwierząt i ich sterylizacji, w tym celu zostało przyznane konto fundacyjne, umożliwiające zbiórkę pieniędzy na ten cel. Ponieważ Kocia Mafia nie jest organizacją, ani fundacją – wszystkie działania związane ze zbiórką pieniędzy i zarządzaniem kontem są dokonywane przez członka Organizacji Koty Spod Mostu.

Jednocześnie informuję, że od tej chwili Koty spod Mostu Grota przechodzą pod prawną opiekę Organizacji, a zbiórki pieniędzy organizowane przez Koty Spod Mostu są w pełni zarządzane i dokumentowane przez wolontariuszy Koty Spod Mostu, Kocia Mafia nie ma wglądu w te dokumenty, ani nie dysponuje pieniędzmi, które wpłynęły na konto.

Jednocześnie zachęcam Was wszystkich do niesienia pomocy zwierzętom wolno żyjącym – zaczyna się jesień, pora wystawić ciepłą budkę, nasypać więcej suchego do miseczki, a kociakom i zwierzakom udomowionym poszukać domu. Serdecznie zachęcam Was do przekazania grosika na Koty spod Mostu Grota, lub przekazania puszki karmy/torebki suchego – wszystko zniknie w kocich brzuszkach.
Z poważaniem
Matka Chrzestna.
--------
Obrazek
Obrazek

tajdzi

Post » Śro wrz 25, 2013 16:34 Re: Łapanki MT2, 3 kociaki pilnie szukają DT. Słodziaki.

Żeby doprecyzować:
http://img209.imageshack.us/img209/6159/2fl.pdf
To jest nowa organizacja - wiem, że zbierane są przez nią pieniądze, a z których zbiórką/zarządzaniem Kocia Mafia nie ma nic wspólnego (nawet do dziś dnia nie wiedziała, ze są zbierane pieniądze)

Edit: tak jak pisałam organizacja jest nowa, ale jej członkowie od dawna łapią koty w Kanale, wyjaśnione mi zostało, że ze względów prawnych musi być oficjalna nazwa - stąd organizacja Koty Spod Mostu.
Ostatnio edytowano Sob wrz 28, 2013 8:42 przez tajdzi, łącznie edytowano 1 raz
--------
Obrazek
Obrazek

tajdzi

Post » Śro wrz 25, 2013 16:41 Re: Łapanki MT2, 3 kociaki pilnie szukają DT. Słodziaki.

Z ulotki: "Opiekujemy się ... sterylizujemy, leczymy .... znajdujemy domy..." ... od kiedy :?: Brzmi jakby działali od dawna :roll:
Skąd się o tym dowiedziałaś, wiadomo kim są ci ludzie :?:
Znaleźliście jakieś ślady ich działalności ?
Natalka [*] 17 lipca 2008, Sokółka [*] 22 lipca 2016 , Sierżant [*] 5 grudnia 2016 , Buras [*] 14 grudnia 2018, Agrest [*] 21 października 2019, Bura [*] 15 stycznia 2020, Skarpetka [*] 11 marca 2021, Merida [*] 7 stycznia 2023, Królewna [*] 21 lutego 2023, Colin [*] 27 maja 2023, Szuma [*] 19 lutego 2024, Pusia [*] 3 października 2024, Alan [*] 17 października 2024
Oddam starsze książki szkolne i akademickie
Wypożyczalnia łapacza - klatki-łapki i bytowe itp

piotr568

Od: Czw sie 30, 2007 17:42

Post » Śro wrz 25, 2013 20:37 Re: Łapanki MT2, 3 kociaki pilnie szukają DT. Słodziaki.

Piotr, to Lidia, z którą łapaliśmy ostatnio.
Po prostu trochę było między nami nieporozumień i poza moją wiedzą zbierane były pieniądze, o czym nie wiedziałam, a zaczęły mnie wypytywać darczyńcy co się właściwie dzieje z pieniędzmi które wpałcają...
Ponieważ KMT nie jest fundacją, nie zbieram pieniędzy i nie chcę, żeby ktoś w oparciu o działalność KMT je zbierał
Koty więc przeszły pod opiekę Koty Spod Mostu - Lidia, co i tak dawno już miało miejsce - za działania łapankowe w tej chwili odpowiada Lidia, Lida też sama karmi koty spod Mostu i w kanale.
--------
Obrazek
Obrazek

tajdzi

Post » Śro wrz 25, 2013 21:29 Re: Łapanki MT2, 3 kociaki pilnie szukają DT. Słodziaki.

Mam nadzieję, że pieniądze wpłacane na koty nie pod opieką Lidki trafią do właściwych osób.

Nieładnie się zachowała. Ok niech zakłada organizację, niech zbiera pieniądze oficjalnie, ale robienie tego za plecami KMT skoro się tyle RAZEM działało jest nie-ła-dne. Sama ponosi całe koszty opieki nad tymi kotami? I kastracji??? To już zwyczajnie kłamstwo. Nie znoszę "naciagania rzeczywistości" :x
Sama tam lata temu koty łapałam, z tajdzi, Uschi, z jeszcze wtedy bogatszą w członki Mafią. Już wtedy był tam pan dokarmiajacy Grociaki.

PILNIE POSZUKUJEMY MIEJSCA GDZIE MOGLIBYŚMY PRZENIEŚĆ STADO(CAŁE LUB ROZDZIELAJĄC)MOŻE NA CZAS ZIMY A MOŻE KTÓCEJ AŻ W OKOLICY MOSTU STWORZYMy IMWARUNKI DO POWROTU.ZAKUPIMY DOMKI, ZABEZPIECZYMY TEREN. Potrzebujemy również pomocy fonansowej, ponieważ każdy złapany kotmusi najpierw powędrować
> do lecznicy. Tam czeka na sterylizację/kastrację, szczepienie,odrobaczenie i testy.

No na pewno testuje wszystkie złapane koty, no jakaś bzdura.
Stworzymy warunki do powrotu? Jakie? Budki od lat rozwalają bezdomni, można je najwyżej regularnie stawiać. Jakie wydzielenie ternu? Kto ten teren odda?? To mrzonka :(

Nieładnie, nieładnie, nieładnie.
Niesmacznie.

Mam nadzieję, że koty na tym nie ucierpią, bo nie wiem jakiego cudu oczekuje w ciągu jednego miesiąca.

KMT ma pod opieką duuuużo kotów w wielu miejscach, cóz trzeba łapać kolejne.
Obrazek

Mysza

Post » Śro wrz 25, 2013 21:52 Re: Łapanki MT2, 3 kociaki pilnie szukają DT. Słodziaki.

Smutne to gdy działając w jednym celu, zamiast łączyć siły i zacieśniać współpracę rozmienia się to na drobne :( Każdy wybiera swoją własną drogę, miejmy nadzieję że nie będzie to ze szkodą dla kotów. Akurat pod mostem i w kanałach potrzebna jest bardzo współpraca.
Natalka [*] 17 lipca 2008, Sokółka [*] 22 lipca 2016 , Sierżant [*] 5 grudnia 2016 , Buras [*] 14 grudnia 2018, Agrest [*] 21 października 2019, Bura [*] 15 stycznia 2020, Skarpetka [*] 11 marca 2021, Merida [*] 7 stycznia 2023, Królewna [*] 21 lutego 2023, Colin [*] 27 maja 2023, Szuma [*] 19 lutego 2024, Pusia [*] 3 października 2024, Alan [*] 17 października 2024
Oddam starsze książki szkolne i akademickie
Wypożyczalnia łapacza - klatki-łapki i bytowe itp

piotr568

Od: Czw sie 30, 2007 17:42

[poprzednia][następna]