pieprzyk i bengalek we wspaniałym DT u pieprzowej od str. 10

Kocie pogawędki

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Czw gru 20, 2012 8:59 Re: pieprzyk i bengalek we wspaniałym DT u pieprzowej od str

hahaha teraz otworzyłam raz jeszcze zdjęcia pieprzowej i ujrzałam dopiero owo owiane tajemnicą ziarenko ryżu :mrgreen: okazało się, że jak wcześniej otwierałam fotki na komórce to widziałam nie docelowy obiekt tylko włos który po lewej widać i stąd moja ocena, że to nicienie :ryk:
Obrazek

Goyka

Od: Pt mar 14, 2008 10:47

Post » Czw gru 20, 2012 11:56 Re: pieprzyk i bengalek we wspaniałym DT u pieprzowej od str

O, rzeczywiście mój włos wlazł w kadr. :D Mój chłopak twierdzi, że jestem jedyną znaną mu dziewczyną, która po zobaczeniu czegoś takiego przybliża łepetynę, robi zdjęcia, nagrywa filmik i mierzy. :D
Cała trójka dostała profender, a dla właściciela Micka mam Milbemax.

btw. Tasiemiec to jakaś moja zmora, najpierw od kwietnia do niedawna leczyłam Jacia (choć samo wybicie nie było długie, długo szukałam specjalisty od gadów egzotycznych, który byłby w stanie go zdiagnozować, bo każdy miał inny pomysł, a żaden nie trafił.). A teraz kociambry. Pocieszam się tym, że u kotów łatwiej jest pozbyć się tasiemca, niż u Jacia.
Obrazek

pieprzowa

Od: Pon maja 28, 2012 14:03

Post » Czw gru 20, 2012 14:06 Re: pieprzyk i bengalek we wspaniałym DT u pieprzowej od str

Sprzątanie kuwet. Kupa Luny ok, kupki maluchów wyglądają, jakby je ktoś poowijał żyłką, sporo z nich wyszło...
Obrazek

pieprzowa

Post » Czw gru 20, 2012 15:54 Re: pieprzyk i bengalek we wspaniałym DT u pieprzowej od str

A wiadomo z czego to się w ogóle wzięło? Bo nie wszystkie koty są zarażone tym robactwem... Dzisiaj jeden z kotów tych z dworu załatwił się to spojrzałam z ciekawości na jego kupę i nic nie było w niej, mały też nie ma żadnych robaków, bo ciągle latam z łopatkami do wiadra bo te kupy robi na potęgę normalnie:D

alcia03

Od: Sob lis 10, 2012 12:53

Post » Czw gru 20, 2012 15:58 Re: pieprzyk i bengalek we wspaniałym DT u pieprzowej od str

To, że w kale nic nie ma, to nie znaczy, że nie ma robali! Burego kupy też wyglądały ok, a po podaniu leku w odchodach były człony tasiemca! Często tak jest, że u kotów wziętych z dworu nie widać nic i wychodzi to przy kolejnym odrobaczaniu. Moja wetka powiedziała, że skoro one mają, to odrobaczyć też Micka. Myślę, że Twój mały też może mieć. Czym go odrobaczałaś? Bo ja na pierwszy strzał przystałam na advocate, a to działa właśnie na wszystko, tylko nie tasiemca.
Obrazek

pieprzowa

Post » Czw gru 20, 2012 18:01 Re: pieprzyk i bengalek we wspaniałym DT u pieprzowej od str

Nie krzycz ok? Bo ja mówię spokojnie... Nie dostał advocate tylko tabletki, tylko nie zapisała mi jakie, ale wydaje mi się,że był to Cestal chyba, bo na pchły i te inne dostał Frontline, ale niezbyt jest skuteczny na pchły i te inne, bo wciąż się drapie, będę musiała coś innego zakupić.A cestal jest także na nicienie i tasiemce,więc może jednak tego nie mieć.

alcia03

Post » Czw gru 20, 2012 19:11 Re: pieprzyk i bengalek we wspaniałym DT u pieprzowej od str

Przecież nie krzyczę. Wykrzykniki są zaledwie znakiem przestankowym. Wg netykiety krzyk wyrażamy capslockiem.

Może nie mieć po cestalu, bo on jest na obłe. Jeśli się drapie, to zweryfikuj - bo oprócz pcheł równie dobrze może być to także świerzb albo grzybica (ale grzybicę byś zauważyła, widać raczej zmiany skórne/sierści). Zarówno moja pani weterynarz, jak i Adzi (a i moje zainteresowanie parazytologią ;) ) podpowiadają, że w przypadku kotów zaproszonych pod nasze dachy z podwórka jedna aplikacja odrobaczacza jest zazwyczaj nieskuteczna.
Obrazek

pieprzowa

Post » Czw gru 20, 2012 20:13 Re: pieprzyk i bengalek we wspaniałym DT u pieprzowej od str

Jeśli chodzi o jego skórę wszystko jest w porządku, nie ma żadnych zmian patrząc gołym okiem. Nie wiem przez jaki okres po frotline pchły będą go opuszczać, bo w zeszłym tygodniu miałam na podłodze martwe pchełki, cały czas je musi gubić, znaczy muszą umierać, ale coś długo to trwa... Obstawiam pchły lub wszoły, bo to miał podczas wizyty. Może trzeba mu jeszcze raz to podac będę musiała pogadać z wetem. A i wezmę coś na robaki, dla świętego spokoju

alcia03

Post » Nie gru 23, 2012 19:35 Re: pieprzyk i bengalek we wspaniałym DT u pieprzowej od str

Dziewczyny, życzę wam wszystkim wesołych, ciepłych, zdrowych i spokojnych świąt. Żeby wszystkie - kocie i te niezupełnie kocie - sprawy szły zawsze po waszej myśli. Dużo dobroci!

Z okazji nadchodzącej szybkimi krokami Wigilii informuję, że można zmienić tytuł tematu. Przywiązaliśmy się bowiem z moim chłopakiem do tych małych czyniących chaos rozrabiaków. Bengalek został na zawsze już ochrzczony Borysem, ponieważ wołaliśmy na niego "burasku", a to jest nieco podobne brzmieniowo, poza tym z niego taki ruski zabijaka. :D
Plamka na tle okna, które mam udekorowane szydełkowymi śnieżynkami stała się Miyuki.
Ostatnio buras spał z głową na brzuchu Luny, więc uznaję lody za przełamane. :)
To nie to zdjęcie, ale tu też razem się kulają:
Obrazek

Na poniższym zdjęciu Borys śpi pod zasłoną, którą wcześniej zszarpał sobie z karnisza...
Obrazek

Obrazek

Wczoraj zdemolowały mi pokój u góry do tego stopnia, że aż zrobiłam zdjęcia... Wszystko było na podłodze. Otworzyłam usta i prawie zapłakałam. :D Nie wkleję ich nigdzie, bo ludzie przestaną adoptować koty parami. :D
Obrazek

pieprzowa

Post » Nie gru 23, 2012 22:55 Re: pieprzyk i bengalek we wspaniałym DT u pieprzowej od str

Wszystkiego Najlepszego, Wesołych, Zdrowych i Spokojnych Swiąt Bożego Narodzenia i czaderskich pre-zentów pod choinką życzy Smarti z całą Kociastą Załogą ... Obrazek
Obrazek ..... oraz.... DT Smarti na facebook'u! -w l.2010-2013 ponad 130 kotów w DS, od 2014 zawieszony z powodu "zmęczenia materiału" :)

Czaruniu['],Pusiuniu['],Carlisiu['],Puniu['],Diegusiu['],Smartuniu['],Mileczko[']...
...Wasza śmierć nie jest dla nas żadnym powodem abyśmy przestali Was kochać...

smarti

Od: Wto lip 27, 2010 13:17

Post » Czw gru 27, 2012 23:04 Re: pieprzyk i bengalek we wspaniałym DT u pieprzowej od str

Serdecznie zapraszam do licytacji przedmiotów przekazanych przez sklep Cudowny Kuferek. :) Wszystko cały dochód przeznaczony jest dla dwóch nicponi z tematu viewtopic.php?f=1&t=148896&start=45 :
http://allegro.pl/listing/user.php/run? ... 1&view=gal
Obrazek

pieprzowa

Post » Pt gru 28, 2012 0:06 Re: pieprzyk i bengalek we wspaniałym DT u pieprzowej od str

Pieprzowa czy ja dobrze zrozumialam ze obydwa nicponie zostaja u Ciebie na DS?? 8O :piwa: jeżeli tak to chyba najlepsze zakonczenie historii jakie moglo się wysnic
Obrazek

Goyka

Od: Pt mar 14, 2008 10:47

Post » Pt gru 28, 2012 10:07 Re: pieprzyk i bengalek we wspaniałym DT u pieprzowej od str

Też tak zrozumiałam, Pieprzowa ma teraz przekichane z nimi:D dziewczyny licytujemy dla dzieciaków:)

alcia03

Post » Pt gru 28, 2012 16:50 Re: pieprzyk i bengalek we wspaniałym DT u pieprzowej od str

Tak, zostają. :1luvu: To była trudna decyzja ze względu na Lunę, ona była pierwsza i obiecałam sobie, że u mnie znajdzie spokój, którego tak długo szukała. Przekonało mnie dopiero to, co zobaczyłam pewnego dnia: jak ona leży, a Borys mizia się przed nią na plecach, wystawiając brzuchol i machając łapkami; a potem przytula do niej, a ona ani nie prycha ani nie ucieka, tylko... śpi z nim. :) Owszem, zdarza się, że małe dostanie łapą, albo Luna zostanie podgryziona, ale u nich coraz lepiej. Na początku było kiepskawo, ale pokazaliśmy Lunie, że ma przywileje, których jej nie zabierzemy (np. wchodzenie do sypialni) i nadal jest naszym najukochańszym na świecie kotkiem i to ją chyba przekonało.
Obrazek

pieprzowa

Post » Pt gru 28, 2012 19:22 Re: pieprzyk i bengalek we wspaniałym DT u pieprzowej od str

No pewnie jakieś małe "szczyle" nie zabiorą jej terytorium:) teraz ma się na baczności:)

alcia03

[poprzednia][następna]