Moje 5 FeLV. Mały walczy o życie ;( zgredek za TM.

Kocie pogawędki

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Pt sie 24, 2012 23:30 Re: Moje 5 FeLV -, NIE PRZYJMUJE ZADNEJ POMOCY FINANSOWEJ IT

Marzenia11 pisze:
vega013 pisze:A co Wy macie przeciwko Scarlett O'Hara?

cudny film a kobitka nieźle waleczna, c'nie? I piekna :D :1luvu: :1luvu: :1luvu:
Przeciwko niej - nic a nic. Fakt.

Książka była znacznie lepsza. Film mnie rozczarował, mimo że z gwiazdorską obsadą zdobył 8 Oscarów.

vega013

Od: Czw lut 22, 2007 20:00

Post » Pt sie 24, 2012 23:31 Re: Moje 5 FeLV -, NIE PRZYJMUJE ZADNEJ POMOCY FINANSOWEJ IT

vega013 pisze:
lidka02 pisze:
moś pisze:Nie ma testow na FIP. :roll: O fakturze wiedzialas wczesniej.

Będzie miał pobrana krew i wysłaną do badania jak mu nie przejdzie .

Ale testy na FIP naprawdę nie istnieją. Można badać obecność koronawirusa, ale to nie jest to samo, co FIP. FIP - to zmutowany biotop jelitowy koronawirusa. Czyli - jeżeli kot jest nosicielem koronawirusa, może normalnie i długo z tym żyć bez żadnych komplikacji. Czasem jednak, nie wiadomo z jakich powodów (może być np. ze stressu), koronawirus mutuje i wtedy atakuje układ immunologiczny kota. To jest właśnie FIP. Obecność samego koronawirusa nie jest groźna, nie wpływa na zdrowie kota.

zupelnie z innej beczki

czy moglabys w jednym poscie wstawic historie Marcela, z wszystkimi badaniami (wyniki), ktore mial zrobione?
sorry, ale nie podoba mi sie "jedyna wlasciwa" ocena weta...

Beata

Od: Nie lis 03, 2002 18:58

Post » Pt sie 24, 2012 23:32 Re: Moje 5 FeLV -, NIE PRZYJMUJE ZADNEJ POMOCY FINANSOWEJ IT

Beliowen pisze:Redaf, lidka02 - proszę, dość już.

iwoo1 pisze:Mam nadzieję, że wreszcie będzie można wejść tutaj do Lidki i tak jak było dotąd, poczytać z przyjemnością, wymienić się swoimi doświadczeniami, popytać, poradzić się, współczuć, czasem także pożartować.

Moim zdaniem szkoda byłoby, gdyby to wszystko, co wynikło z dyskusji w wątku z ankietą do KV oraz wątku pomocowym, miało zniknąć
forum dyskusyjne od tego jest, żeby pogadać, pożartować itd., ale jednak tu, na tym forum, organizuje się gigantyczną pomoc dla kotów wolnożyjących
byłoby jeszcze przyjemniej czytać, jak los bezdomnych kotów ze Strzelna dzięki tej pomocy się poprawia

szkoda, bardzo szkoda, że emocje biorą górę nad rozsądkiem.

Beliowen dobrze piszesz ale jak widac tu nie rozchodzi się o koty tylko o moją osobę ...Chyba najbardziej na tych kotach to jednak zalezy mi , ja się nie wycofam bede robić co dotej pory nawet sama .Bo ja te koty widzę na co dzień i wiem jak im ciężko i widze ludzi wokół siebie złośliwych prawie jak niektórzy tu na forum ,a to nie dobrze .

lidka02

Od: Czw cze 09, 2011 9:22

Post » Pt sie 24, 2012 23:32 Re: Moje 5 FeLV -, NIE PRZYJMUJE ZADNEJ POMOCY FINANSOWEJ IT

vega013 pisze:
Marzenia11 pisze:

cudny film a kobitka nieźle waleczna, c'nie? I piekna :D :1luvu: :1luvu: :1luvu:

Książka była znacznie lepsza. Film mnie rozczarował, mimo że z gwiazdorską obsadą zdobył 8 Oscarów.

bardzo często ksiązki sa lepsze niż filmy - bo czytając uruchamiamy własną wyobraźnie, oglądając film kontaktujemy się z wyobrażeniami innych.
ObrazekObrazekObrazek"Nigdy nie wiemy, kiedy widzimy kogoś PO RAZ OSTATNI..."
"Kiedy się kogoś kocha to ten drugi ktoś nigdy nie znika"
Moja Rodzina w Niebie:Tata(*),Mika(*),Mama(*),DeeDee(*), Adas(*), Lapcio(*),Kosiniak(*),Milenka(*), Nusia (*)Miluś(*)NUTKA!!(*)..Nie wierzę...

Marzenia11

Od: Sob lut 28, 2009 21:24

Post » Pt sie 24, 2012 23:34 Re: Moje 5 FeLV -, NIE PRZYJMUJE ZADNEJ POMOCY FINANSOWEJ IT

Marzenia11 pisze:
vega013 pisze:
Marzenia11 pisze:

bardzo często ksiązki sa lepsze niż filmy - bo czytając uruchamiamy własną wyobraźnie, oglądając film kontaktujemy się z wyobrażeniami innych.

Dokładnie :ok: Dlatego tak lubię czytać, a filmy... z reguły mnie rozczarowują.

vega013

Post » Pt sie 24, 2012 23:35 Re: Moje 5 FeLV -, NIE PRZYJMUJE ZADNEJ POMOCY FINANSOWEJ IT

aga9955 pisze:
lidka02 pisze:
vega013 pisze:
lidka02 pisze:
jaaana pisze:Lidko, które Twoje koty są rezydentami, a które tymczasami?

Odpiszę ci jutro dobrze ..

Przepraszam bardzo, a dzisiaj jeszcze nie wiesz?

Nie .

Rece opadaja....eh

Ręce ci opadają a jednak zaglądasz , żyje jeszcze i moje koty też .
a teraz już mówię dobranoc i dziękuje za troche światełka na moim , naszym watku .

lidka02

Od: Czw cze 09, 2011 9:22

Post » Pt sie 24, 2012 23:40 Re: Moje 5 FeLV -, NIE PRZYJMUJE ZADNEJ POMOCY FINANSOWEJ IT

lidka02 pisze:Beliowen dobrze piszesz ale jak widac tu nie rozchodzi się o koty tylko o moją osobę ...Chyba najbardziej na tych kotach to jednak zalezy mi , ja się nie wycofam bede robić co dotej pory nawet sama .Bo ja te koty widzę na co dzień i wiem jak im ciężko i widze ludzi wokół siebie złośliwych prawie jak niektórzy tu na forum ,a to nie dobrze .

Gdyby nie chodziło o koty, nikt by Ci nie "mieszał" w wątku pośród serduszek.
Pomyśl o tym. Jutro.

jaaana

Od: Śro gru 10, 2008 22:03

Post » Pt sie 24, 2012 23:48 Re: Moje 5 FeLV -, NIE PRZYJMUJE ZADNEJ POMOCY FINANSOWEJ IT

Beliowen pisze:
byłoby jeszcze przyjemniej czytać, jak los bezdomnych kotów ze Strzelna dzięki tej pomocy się poprawia

Masz całkowitą rację. Wszystko tak ładnie się rozkręcało, znalazło się sporo luda chętnego do pomocy... Pojedynczy człowiek, szczególnie w trudnej sytuacji, nie zdziała dużo. Będzie się miotał, doraźnie łatał dziury, ale w sumie wiele nie osiągnie.

vega013

Post » Sob sie 25, 2012 0:57 Re: Moje 5 FeLV -, NIE PRZYJMUJE ZADNEJ POMOCY FINANSOWEJ IT

lidka02 pisze:
Beliowen pisze:Redaf, lidka02 - proszę, dość już.

iwoo1 pisze:Mam nadzieję, że wreszcie będzie można wejść tutaj do Lidki i tak jak było dotąd, poczytać z przyjemnością, wymienić się swoimi doświadczeniami, popytać, poradzić się, współczuć, czasem także pożartować.

Moim zdaniem szkoda byłoby, gdyby to wszystko, co wynikło z dyskusji w wątku z ankietą do KV oraz wątku pomocowym, miało zniknąć
forum dyskusyjne od tego jest, żeby pogadać, pożartować itd., ale jednak tu, na tym forum, organizuje się gigantyczną pomoc dla kotów wolnożyjących

Beliowen dobrze piszesz ale jak widac tu nie rozchodzi się o koty tylko o moją osobę ...Chyba najbardziej na tych kotach to jednak zalezy mi , ja się nie wycofam bede robić co dotej pory nawet sama .Bo ja te koty widzę na co dzień i wiem jak im ciężko i widze ludzi wokół siebie złośliwych prawie jak niektórzy tu na forum ,a to nie dobrze .

Myślę, że tu przede wszystkim chodzi o koty
wybacz szczerość, ale gdyby nie koty w tle, Twoja pierwsza, w emocjach rzucona, rezygnacja ze startu w ankiecie do KV zostałaby po prostu przyjęta bez słowa
koty to clou, to dla nich w ogóle zaczęła się dyskusja i zaistniał wątek pomocowy
i dla nich padły konkretne propozycje pomocy - a że obłożone warunkami? no cóż, zwykle tak jest, że żeby otrzymać jakieś wsparcie, czy ubiegać się o nie, trzeba spełnić pewne warunki, z góry określone
zwłaszcza wtedy, gdy nie ma środków, żeby pomóc wszystkim i trzeba wybierać, kto potrzebuje bardzo, a kto bardziej, a tu na forum od lat dzień w dzień dokonujemy właśnie takich wyborów.
abluo ergo sum

Beliowen

Od: Czw lis 25, 2004 11:33

Post » Sob sie 25, 2012 7:14 Re: Moje 5 FeLV -, NIE PRZYJMUJE ZADNEJ POMOCY FINANSOWEJ IT

Marzenia11 pisze:Laski - czyli ruda32 i lidka02 - przywołuje Was do porządku czyli: prosze nie reagowac na posty redaf! Bo inaczej beliowen zamknie wątek, a dopiero się przecież zacząl, no nie?
edit: i może w ogole na wszelkie ktore staja się zaczepne po prostu.

Podpisuję się.

Lidka , trzymaj sie!
Prawo i Sprawiedliwość jest najbardziej mściwym gangiem politycznym w Europie./Davies

Obrazek
"Lepiej czasem zapalić małą świeczkę, niż przeklinać mrok.."

morelowa

Od: Sob gru 19, 2009 10:38

Post » Sob sie 25, 2012 8:15 Re: Moje 5 FeLV -, NIE PRZYJMUJE ZADNEJ POMOCY FINANSOWEJ IT

Własnie, nie wtrącajcie się, pozwólcie tym osobom porozmawiać z jedynym, godnym ich rozmówcą, czyli z lustrem. Niech się kłócą same z sobą. Może się w koncu znudzą tym mąceniem bez odzewu.

EDIT: to dopisek do powyższego postu morelowa
Obrazek

mgj

Od: Czw mar 17, 2011 21:06

Post » Sob sie 25, 2012 8:49 Re: Moje 5 FeLV -, NIE PRZYJMUJE ZADNEJ POMOCY FINANSOWEJ IT

mgj pisze:Własnie, nie wtrącajcie się, pozwólcie tym osobom porozmawiać z jedynym, godnym ich rozmówcą, czyli z lustrem. Niech się kłócą same z sobą. Może się w koncu znudzą tym mąceniem bez odzewu.

Musisz? Nie wiem jak inni, ale ja chcę po prostu pomóc kotm. Takie wpisy temu nie służą :(
Obrazek
UWAGA - Angalia to IKA 6 (na FB Krystyna Kowalska) nie wysyłajcie kotów!!!
http://forum.miau.pl/viewtopic.php?f=1&t=117164

Zofia.Sasza

Od: Wto wrz 09, 2008 15:02

Post » Sob sie 25, 2012 9:00 Re: Moje 5 FeLV -, NIE PRZYJMUJE ZADNEJ POMOCY FINANSOWEJ IT

Zofia.Sasza pisze:
mgj pisze:Własnie, nie wtrącajcie się, pozwólcie tym osobom porozmawiać z jedynym, godnym ich rozmówcą, czyli z lustrem. Niech się kłócą same z sobą. Może się w koncu znudzą tym mąceniem bez odzewu.

Musisz? Nie wiem jak inni, ale ja chcę po prostu pomóc kotm. Takie wpisy temu nie służą :(

Nie Ciebie akurat miałam na myśli, tylko osoby, które być może uważają w takim razie, że też pomagają kotom, wyzłośliwiając sie na Lidce.
Obrazek

mgj

Od: Czw mar 17, 2011 21:06

Post » Sob sie 25, 2012 9:19 Re: Moje 5 FeLV -, NIE PRZYJMUJE ZADNEJ POMOCY FINANSOWEJ IT

Troche sie uśmiałam Lidka z Twoich wpisów....Uważam jednak,ze powinnas przyjąć pomoc dla kotów wolnożyjacych .Ja wiem,ze bieganie z jednym kotem jest proste,z kilkoma jest cięzko wszystko dopilnowaćWiem ile kosztuje taksówka,bilety,na to czesto nie ma paragonu,a tu niestety trzeba sie liczyc z dokładnym rozliczeniem...
Vega 013
u LIDKI JEST SPORO TYMCZASKÓW W DOMU,A W SZCZEGÓLNOSCI NA DZIAŁCE.Sa niewidome 2 maluszki,oraz inne małe koty jakie na ulice nie moga wrócic.Jeden jest w cięzkim stanie,ma cos z trzustka nie rosnie(tego nalezałoby natychmiast przejac i zdiagnozować).Mam nadzieje Lidka ,że sie nie gniewasz,ze wtracam swoje 3 grosze.

Dodam jeszcze ,ze chamstwo co niektórych wcale mnie nie dziwi.Nazywanie Lidki Scarlet jest chamstwem i przypinaniem "etykietek"...dlaczego by nie nazwać którejś pieszczotliwie"dobrze Gumisiu,dobrze Uszatku"Przeciez to sa pozytywne,śmieszne postaci.Ale Lidka zwraca się do kazdego po nicku,lub imieniu,bo w przeciwieństwie co do niektórych "ma zbieraczka klasę"
Trzymaj się Lidka :ok: (ja bez serduszek)
BOZENAZWISNIEWA

Post » Sob sie 25, 2012 9:52 Re: Moje 5 FeLV -, NIE PRZYJMUJE ZADNEJ POMOCY FINANSOWEJ IT

Nie jestem moderatorem, tylko zwykłą forumowiczką. Przeraża mnie napastowanie ludzi (tu - Lidki).
Proszę wszystkich - oprócz miłości do zwierząt obowiązuje szacunek dla człowieka.
Obrazek
Obrazek

MalgWroclaw

Od: Czw paź 15, 2009 17:39

[poprzednia][następna]