TYSKIE MRUCZKI XI-Borys zostaje w DS :) Gaja po wypadku :(:(

Kocie pogawędki

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Pon wrz 10, 2012 9:30 Re: TYSKIE MRUCZKI XI PEDRO WALCZY O ŻYCIE, PORAŻENIE 4 KONC

za Pedrusia niezmiennie :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: i za Justynę,za podróż do Wrocławia :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok:

rudy kociak

Od: Śro paź 19, 2011 18:21

Post » Pon wrz 10, 2012 9:59 Re: TYSKIE MRUCZKI XI PEDRO WALCZY O ŻYCIE, PORAŻENIE 4 KONC

Dr Wrzosek sam do mnie dzwonił i skierował mnie do dr Gizy bo nie przyjmuje w tym tyg , juz jestem po rozmowie z dr Gizą i mam jeszcze Pedrusiowi zrobić badania krwi . więcej napisze jak wrócę ...
ObrazekObrazek

Justa&Zwierzaki

Od: Czw wrz 11, 2008 19:03

Post » Pon wrz 10, 2012 10:29 Re: TYSKIE MRUCZKI XI PEDRO WALCZY O ŻYCIE, PORAŻENIE 4 KONC

Trzymam :ok: :ok: :ok: :ok: :ok:
Obrazek

bulba

Od: Pt paź 09, 2009 8:44

Post » Pon wrz 10, 2012 14:06 Re: TYSKIE MRUCZKI XI PEDRO WALCZY O ŻYCIE, PORAŻENIE 4 KONC

Obrazek

Tak bardzo mi przykro :cry:

Pedruniu zaszczytem było Cię poznać.
ObrazekObrazekObrazek

phantasmagori

Od: Czw sty 08, 2009 21:22

Post » Pon wrz 10, 2012 14:11 Re: TYSKIE MRUCZKI XI PEDRO WALCZY O ŻYCIE, PORAŻENIE 4 KONC

:cry: :cry: :cry: :cry: :cry:
Smutno, bardzo smutno :cry:
Pedruś[*]
Obrazek

bulba

Od: Pt paź 09, 2009 8:44

Post » Pon wrz 10, 2012 15:14 Re: TYSKIE MRUCZKI XI PEDRO WALCZY O ŻYCIE, PORAŻENIE 4 KONC

tak bardzo bałam się tu wejść dzisiaj ....................
Justynko :( tulam jak najmocniej się da :(

[*][*][*]
Obrazek

Myszolandia

Od: Pon sty 19, 2009 22:48

Post » Pon wrz 10, 2012 16:22 Re: TYSKIE MRUCZKI XI PEDRO WALCZY O ŻYCIE, PORAŻENIE 4 KONC

Przykro mi bardzo :(
Obrazek

Agulas74

Od: Pt maja 11, 2007 12:30

Post » Pon wrz 10, 2012 16:52 Re: TYSKIE MRUCZKI XI PEDRO WALCZY O ŻYCIE, PORAŻENIE 4 KONC

Nie mogę uwierzyć,że już go nie zobaczę :crying: :crying: :crying:

shanti_pryia

Od: Pt cze 29, 2012 20:22

Post » Pon wrz 10, 2012 18:24 Re: TYSKIE MRUCZKI XI PEDRO WALCZY O ŻYCIE, PORAŻENIE 4 KONC

Kochani

Pedruś odszedł za TM :crying: :crying: :crying:

Dziś rano po rozmowie z dr Wrzoskiem i dr Gizą były potrzebne badania krwi ( enzymy wątrobowe mocznik , kreatynina, białko albuminy elektrolity CK enzym mięśniowy cholesterol , morfologia ) , aby móc go bezpiecznie znieczulić do badań w Wrocławiu i pojechałam i o godzinie 12 tej już byliśmy w gabinecie, została pobrana krew, dostał tez jeszcze leki ( chyba steryd i antybiotyk ) ponieważ był tez dziś cewnikowany i jak już sie kończyło cewnikowanie dr Michał jeszcze go badał , Pedruś nagle jakby zawył i doszło do zatrzymania akcji serca, od razu był przeprowadzony masaż serca, został też zaitubowany i została podana adrenalina i wiele innych zastrzyków, został założony wenflon i podłączona kroplówka, troszkę sie ustabilizował i przez jakiś czas był stabilny, ale za niedługo zaczęły się duszności , kolejne zastrzyki , potem doszły drgawki i następne zatrzymanie akcji serca i reanimacja i Pedrunio odszedł za Tęczowy most , prawdopodobnie doszło do obrzęku płuc .

Najważniejsze, że byłam z nim do końca. Mam dużo zwierząt pod opieką, wielu z nich musiałam pożegnać (tych, których nie udało się uratować). Ale Pedruś był szczególnie bliski memu sercu...

Z całego serca dziękuję WSZYSTKIM, którzy zaangażowali się w pomoc dla Pedro i zbieranie środków na leczenie. Dziękuję za propozycje noclegu i pomocy! Dziękuję za słowa wsparcia, zarówno w trakcie walki o życie, jak już po jego odejściu.

Dziękuję za każdą złotówkę wpłaconą na leczenie i za deklaracje wpłat.

Pojedyncze wpłaty pojawiły się już dziś na koncie. Nie mam jeszcze rozliczenia dotychczasowego leczenia ani kosztu dzisiejszej reanimacji. Całkowity koszt dostanę razem z wypisem i wtedy zamieszczę tu całkowite rozliczenie.

Ponieważ na konto (dzięki uprzejmości wszystkich ludzi dobrej woli) wpływają mi również pieniądze na prowadzenie domu tymczasowego, albo na spłacanie długu u weterynarzy za leczenie innych moich podopiecznych, bardzo proszę wpłacających na Pedra, o przesłanie mi na pw informacji, jaką kwotę i na jakie konto mam oddać - chciałabym, żeby w kwestii finansowej wszystko było w porządku, i żeby nikt nie zarzucił mi, że pieniądze zostały "zmarnowane" - co się zdarza niestety. Mam nadzieję, że tu nikogo nie urażę tą prośbą.

Dziękuję Wam! Za wszystko szczerze SERDECZNIE DZIĘKUJĘ!
Pedrusia nie udało się uratować, ale taki odzew, jaki jest przy tej całej akcji, dodaje mi skrzydeł i wiary w to, co robię :)
ObrazekObrazek

Justa&Zwierzaki

Post » Pon wrz 10, 2012 18:47 Re: TYSKIE MRUCZKI XI PEDRUŚ odszedł za Tęczowy Most :(:(:(

Justynko przytulam[*]wierzyłam i dziś nawet weszłam na wątek bez lęku i nie takiej wiadomości spodziewałam się.Nie chcę wypowiadać się za innych,ale gdybym jakiś grosz wpłaciła nie żądałabym żadnego zwrotu,bo przecież tych pieniędzy nie wydasz na swoje przyjemności tylko na inne zwierzęta będące pod twoją opieką.Ja nawet nie miałabym nic przeciwko gdybyś zadbała o siebie i wykupiła lekarstwa,bo wiem że masz kłopoty ze zdrowiem.Mam wyrzuty sumienia,że nie mogę pomóc-sama mam dramatyczną sytuację finansową :(

rudy kociak

Od: Śro paź 19, 2011 18:21

Post » Pon wrz 10, 2012 19:01 Re: TYSKIE MRUCZKI XI PEDRUŚ odszedł za Tęczowy Most :(:(:(

:crying: :crying: :crying: nie wierze.... powiedzcie, ze to nieprawda!!!!!! Pedro, skarbie kochany, nieeeee!!! [*][*] Justa, przytulam... brak mi slow...

Kociara82

Od: Czw paź 09, 2008 22:20

Post » Pon wrz 10, 2012 19:02 Re: TYSKIE MRUCZKI XI PEDRUŚ odszedł za Tęczowy Most :(:(:(

Nie mogę przestać ryczeć :cry:
Justa przytulam mocno :cry:
ObrazekObrazekObrazek

phantasmagori

Post » Pon wrz 10, 2012 19:20 Re: TYSKIE MRUCZKI XI PEDRUŚ odszedł za Tęczowy Most :(:(:(

Kochana , czytałam i miałam nadzieję ... Przytulam ...[*] nie wiem co napisać ....

barbarados

Od: Sob lip 21, 2012 18:01

Post » Pon wrz 10, 2012 21:27 Re: TYSKIE MRUCZKI XI PEDRUŚ odszedł za Tęczowy Most :(:(:(

Z FB :
Kiedy odchodzi zwierzę, które było szczególnie bliskie komuś, kto pozostał po tej stronie, udaje się na Tęczowy Most. Są tam łąki i wzgórza, na których wszyscy nasi mali przyjaciele mogą bawić się i biegać razem. Mają tam dostatek jedzenia,...
wody i słońca; jest im ciepło i przytulnie. Wszystkie zwierzęta, które były chore i stare powracają w czasy młodości i zdrowia; te które były ranne lub okaleczone są znów całe i silne, takie, jakimi je pamiętamy marząc o czasach i dniach, które przeminęły. Zwierzęta są szczęśliwe i zadowolone, z jednym małym wyjątkiem: każde z nich tęskni do tej jedynej, wyjątkowej osoby, która pozostała po tamtej stronie. Biegają i bawią się razem, lecz przychodzi taki dzień, gdy jedno z nich nagle zatrzymuje się i spogląda w dal. Jego lśniące oczy są skupione, jego spragnione ciało drży. Nagle opuszcza grupę, pędząc ponad zieloną trawą, a jego nogi poruszają się wciąż prędzej i prędzej. To ty zostałeś dostrzeżony, a kiedy ty i twój najlepszy przyjaciel wreszcie się spotykacie, obejmujecie się w radosnym połączeniu, by nigdy już się nie rozłączyć. Deszcz szczęśliwych pocałunków pada na twoją twarz, twoje ręce znów pieszczą ukochany łeb; patrzysz znów w ufne oczy swego przyjaciela, który na tak długo opuścił twe życie, ale nigdy nie opuścił twego serca.
A potem przekraczacie Tęczowy Most - już razem

Justa&Zwierzaki

Post » Pon wrz 10, 2012 21:34 Re: TYSKIE MRUCZKI XI PEDRUŚ odszedł za Tęczowy Most :(:(:(

Justynko w Twoim przypadku, będzie kiedyś na tęczowym moście straszny tłok :wink:

Ech ja ciągle nie mogę uwierzyć :cry:
ObrazekObrazekObrazek

phantasmagori

[poprzednia][następna]