S.K.Niekochane XIX-zapraszamy na bazarek do naszego marketu

Kocie pogawędki

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Czw sty 19, 2012 22:37 Re: S.K.Niekochane XIX-z nowym wątkiem w Nowy Rok :)

U mnie w piwnicy(mam domek)Mieszka teraz jeden bezdomniak,ktoś go wywalił na ogródek przez świętami szybko wyczaił że jest okienko do kotłowni :wink: Poprzedniego miałam 8 lat dzikus totalny,odszedł ze starości w tamtym roku.wszystko fajnie bo spać jest gdzie ciepło 18stopni najgorzej z ta karmą :roll: No i jest jeszcze stajnia a dokładnie ogromny strych gdzie kociska z niekochanych mieszkają :wink: Przeniosły się tam bo psów sie boją,ale One już stajenne suchego mało schodzi bo tam szczurów i myszów jest setki :wink:
Gosiara

Post » Czw sty 19, 2012 23:21 Re: S.K.Niekochane XIX-z nowym wątkiem w Nowy Rok :)

Będę w sobotę będę obowiązkowo :P
Obrazek

Maksik 24.05.2014 [i]
Dago 2.12.2010 [i]

Niekochane fb - https://www.facebook.com/#!/pages/Nieko ... 8688796858

TanundA

Od: Czw maja 27, 2010 11:39

Post » Pt sty 20, 2012 1:39 Re: S.K.Niekochane XIX-z nowym wątkiem w Nowy Rok :)

http://www.facebook.com/Eksperci.Tesco?sk=app_293130837399609

Co tak kiepsko z katowickim schroniskiem? Od 12 stycznia już trwa akcja.
Może się jeszcze da coś zdziałać? Zostało 5 dni.

Kciuki za nowe kociaste :ok:
I za te które już znalazły domki :ok:

malutka_8

Od: Pon sie 04, 2008 9:04

Post » Pt sty 20, 2012 10:28 Re: S.K.Niekochane XIX-z nowym wątkiem w Nowy Rok :)

hm
te nowe to mama bura i jej dzieci
tegoroczne, maja pewnie z 7 miesięcy
Na razie dziczą, tylko u jednej tej co siedzi z burasia udało sie sprawdzic płec-to baba, niestety troche chyba zakichana.
Na razie towarzystwo bedzie obserwowane, sa w mega stresie, może za kilka dni bedzie łatwiej ocenić
po południu wkleje pojedyńcze foty z numerami.

Na kociarnie trafiła dzis wilgusia, przyda jej się troche ruchu :roll: , grubasek z nij.
Troche sie boi , ale nie ma tragedii

Dominus nic lepiej, troche podziubie, ale mało, trze4ba mu fundnac zylexis bo siedzi w nim ten katar nadal

Sterylizacje dzis miały Isztar i Imbala
a Szobako stracił jajka

malutka_8-mam mieszane odczucia co do akcji w Tesko- najczęściej jest to ich sucha karma, a koty tego za nic nie chcą jeść :roll: . Traktuja jak zwirek :roll:
Nawet biedne koty pani Ewy nią wzgardziły

Tanunda-bardzo ci dziekuje za sobotę :1luvu:
bedziesz wodzem :P
jak możesz przyjdź nawet ciut wczesniej

Mała1

Od: Wto wrz 12, 2006 8:56

Post » Pt sty 20, 2012 12:50 Re: S.K.Niekochane XIX-z nowym wątkiem w Nowy Rok :)

Mała1 pisze:malutka_8-mam mieszane odczucia co do akcji w Tesko- najczęściej jest to ich sucha karma, a koty tego za nic nie chcą jeść :roll: . Traktuja jak zwirek :roll:
Nawet biedne koty pani Ewy nią wzgardziły

Uuuu to nie wiedziałam, że aż tak źle. No to się to Tesco nie postarało jednak...
Taka karma ehhh, to może byście wykorzystali chociaż jako żwirek :ryk: (żarcik oczywiście)

malutka_8

Od: Pon sie 04, 2008 9:04

Post » Pt sty 20, 2012 13:37 Re: S.K.Niekochane XIX-z nowym wątkiem w Nowy Rok :)

cieszę się z domku Altery oby wyluzowała :ok: :ok:

Biedny Dominus...tak się rozłożył :| :|

kurde troszkę szkoda bo właśnie na dniach oddałam aparat :( i na sobotę go nie uproszę...

a zdjęcia potrzebują:
-Wilgusia
-Szobako i Isztar
-Imbala
-lepsze bez kratek dla Karios i Alladyna
-Kuba i Leoś dwa dorosłe kocurki kanapowce-klatkowce jeśli nie znajdą domku ''na już'' (chociaż w to nie wierzę :wink: ) to też zdjęcia by się przydały

a jak Askona Mała ona typ dzikuski oswojonej?? jest jeszcze u nas? :oops: bo coś ją ciężko wypatrzyć jak tyle czarnych kociaków i tak szybko ciemno się robi :oops:
Obrazek

Maksik 24.05.2014 [i]
Dago 2.12.2010 [i]

TanundA

Post » Pt sty 20, 2012 14:28 Re: S.K.Niekochane XIX-z nowym wątkiem w Nowy Rok :)

Tania ja spróbuję z moim bachorątkiem pogadać coby Ci na razie jej aparat pożyczyć. Nie używa go wogóle teraz i tylko lezy rozładowany :evil:
Ale nic nie obiecuję, bo z młodzieżą cięzko sie dogadać nieraz :evil: :roll:

A ja wczoraj zmokłam po drodze z pracy na przystanek, zamiast do schronu pojechałam do domu buty przebrać i trochę się wysuszyć. Miałam wsiąść w autobus zaraz po 15, ale wcześniej na chwilę się zdrzemłam i ... obudziałam się koło 16 jak dziecko wróciło ze szkoły i patrząc na częstotliwość i czas jechania ode mnie tego chol... autobusu to zanim bym dotarła to byłaby prawie 18 więc zrezygnowałam :(

Jutro też nie dam rady, bo musimy jechać z naszym Józkiem do weta, może na moment wpadnę jak będziemy wracać, bo gabinet ma tam dalej za schronem zaraz za mostem w sosnowcu.

Kurczę oby do wiosny to i cieplej będzie i dłuższy dzień no i człowiekowi nastrój się poprawi :ok:
19.11.10 - Tosia (*) - kocie dziecko, któremu los dał tak mało czasu
26.08.11 - Czikita (*) moja pierwsza kocia miłość - przyszła, zabrała moje serce i odeszła tak szybko
14.12.12 - Felciu (*) zawsze będziesz z nami
26.04.14 - Papaja (*) najsłodsza strachliwa królewna, takiej już nie będzie
31.07.17 - Rudolf (*) moja najukochańsza kocia pierdoła

AgaPap

Od: Pt sie 31, 2007 6:49

Post » Pt sty 20, 2012 17:20 Re: S.K.Niekochane XIX-z nowym wątkiem w Nowy Rok :)

Jak dobrze,że Altera nie musi przeżywać już stresu na kociarni.
Oby w domku było ok. :ok: :ok:

Biedne,niechciane koty z działek..... :(
Coraz gorzej jest wolno-żyjącym na świecie,przez durnych ludzi niestety,którym wszystko przeszkadza :evil:
Obrazek

Te,które odeszły [*]
Fiona 12.01.2010.r. Borys 01.02.2010.r. Marusia 08.06.2011.r.
Aureliusz i Pyza 06.2011.r. Emiś 31.10.2011.r. Rudy 04.12.2011.r.
Kruszynka 04.04.2012.r. Maciuś 18.08.2012.r.Piękna 25.09.2012.r.

BOENA

Od: Czw lip 05, 2007 16:04

Post » Pt sty 20, 2012 20:07 Re: S.K.Niekochane XIX-z nowym wątkiem w Nowy Rok :)

Altera póki co pomieszkuje rózne szafki, ale ma tez napady miziania, najważniejsze ,że cos tam zjadła i kuwetkuje.Domek cierpliwy :wink:

beznadziejne mam fotkl nowych, ale wkleję
najwyzej sie wymieni

xxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxx

dzikuski
Kotka-mama- 29 /11
od 19 01 w schr
Obrazek

córka-28/11
od 19 10
Obrazek

?-27/11
od 19 01
Obrazek

?-26/11
od 19 01
Obrazek

xxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxx
A to nowa koteczka, nie wiem skąd, brudna okropnie, oswojona
kotka= 30 /11
od 20 01
Obrazek

Mała1

Od: Wto wrz 12, 2006 8:56

Post » Pt sty 20, 2012 22:58 Re: S.K.Niekochane XIX-z nowym wątkiem w Nowy Rok :)

Czy to nie jest ta kotka, ktora zaginela 4 stycznia w okolicach Parku Kosciuszki? ( ogloszenie jest na forum chyba 10 stycznia - bardzo podobna ) Mala 1 zycze przyjemnego szusowania na nartach i oby pogoda dopisala. :1luvu: :1luvu: :1luvu:

franczeska2

Od: Śro paź 19, 2011 22:07

Post » Sob sty 21, 2012 2:54 Re: S.K.Niekochane XIX-z nowym wątkiem w Nowy Rok :)

dzikuski
Kotka-mama- 29 /11
od 19 01 w schr
Obrazek

PANDORA

córka-28/11
od 19 10
Obrazek

KUMALA

?-27/11
od 19 01
Obrazek

MERLOT

?-26/11
od 19 01
Obrazek

Coppola
xxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxx
A to nowa koteczka, nie wiem skąd, brudna okropnie, oswojona
kotka= 30 /11
od 20 01
Obrazek

Trinity
KOT JEST DOMOWY NA TYLE NA ILE MU TO ODPOWIADA
Obrazek
SPRZĄTAM I WYPRZEDAJE
Kupię stare widokówki Katowic

bettysolo

Od: Wto kwi 25, 2006 21:43

Post » Sob sty 21, 2012 8:02 Re: S.K.Niekochane XIX-z nowym wątkiem w Nowy Rok :)

franczeska2 pisze:Czy to nie jest ta kotka, ktora zaginela 4 stycznia w okolicach Parku Kosciuszki? ( ogloszenie jest na forum chyba 10 stycznia - bardzo podobna ) Mala 1 zycze przyjemnego szusowania na nartach i oby pogoda dopisala. :1luvu: :1luvu: :1luvu:
Franczeska masz na myśli to ogłoszenie? To nie ona jak porównamy zdjęcia :wink:

http://katowice.gumtree.pl/c-Zwierzaki- ... Z344546192
Obrazek

Maksik 24.05.2014 [i]
Dago 2.12.2010 [i]

TanundA

Post » Sob sty 21, 2012 16:40 Re: S.K.Niekochane XIX-z nowym wątkiem w Nowy Rok :)

..a dziś w schronisku:

nie było właściwie dziś nikogo oprócz Korciaczek i Agapap :wink:
tak to pustawo i zimowo :|

:arrow: domki znalazły dziś:
-Wilgusia okolice Zawiercia
-Latino - domek z Jaworzna
fajne domki szczególnie ten drugi, który z góry był nastawiony na przepiękną wydaną już wcześniej Sylwestrę lub właśnie Latino :)
Latino bardzo ich ujęła mimo przeziębienia i mniejszego udzielania się w ''prezencji''
więc trzymam kciuki za nowe domki :ok: :ok:

była też jedna para która była chętna na malucha bądź podrostka koniecznie dziewczynkę
nie było za dużo wyboru więc będą w razie czego dzwonić :wink:

Aston mimo, że było go pełno, pakował się do każdego transporterka, przymilał, mruczał - nie miał szczęścia i to tylko dlatego bo....jest czarny :evil:

:arrow: przyszedł też jeden nowy kot burasek, mi wyglądał na dziewczynkę ale płeć nie wiadoma, kicia nie dała sobie zajrzeć, trochę syczała ale dała się głaskać
domowa, oddana od osoby z Holandii, przynajmniej tak zapamiętałam, z szelkami i własną miską... :?
zrobiłam jej lokum u góry w klatce pod kotką Trinity
zdjęcia robiła Korciaczka więc pewnie wklei jak znajdzie czas :wink:

:arrow: co do klatkowców:
-kotka Anika bez większych zmian
-Szobako i Isztar: Kocurek jest coraz bardziej proludzki, a przy tym żywotny i zachwycająco radosny. Kotka Isztar należy już do grona miziaków, nie syczy mało tego :D mruczy i na kolankach czuje się bardzo swobodnie
-Imbala także u niej resztki nieśmiałości i przerażenia odeszły. Teraz jest pełna życia, domagająca się potężnym miaukiem zainteresowania barankująca kicia
-Kubuś i Leoś trochę lepiej. Są to naprawdę piękne, duże i dorosłe kocurki. Jeszcze trochę mają wybałuszone ze strachu oczęta gdy przebiegają psi wolontariusze z pieskami ale to tez kwestia czasu. Właściwie zastanawiam się czy....kiedykolwiek widziały psa..Wbrew pozorom większym panikarzem jest Kubuś ten z białymi skarpetkami i białym krawatem. Za to w klatce wywala brzuchol do miziania i jest bardzo pewny siebie i otwarty. Leoś spokojniejszy i bardziej jakby zamyślony może tęskni..
-Dominus zasmarkany biedak, trochę schudł, trzymam kciuki by wyzdrowiał szybko :ok:
-z nowych wczorajszych Trinity biało-bura kotka jest troszkę nieśmiała, boi się gwałtownych ruchów ale mruczy cichutko i głaskanie sprawia jej przyjemność
z dzikawych dzikich bez zmian
-mama bura wraz z czarną córką Pandora i Kumala zastygłe. Nie rzucają się z pazurami, można je pogłaskać ale syczą i trzeba w odpowiednim momencie się wycofać. Z pozostałą dwójką podobnie.

:arrow: -jeden nowy maluch biało-bury ok 4/5mies, płeć niewiadoma przyszedł wczoraj
Bardzo zadbany z wielkimi oczętami, ma już kartotekę ale zapomniałam spisać nr :oops: , jest w klatce jak wcześniej Altera
nie wiem może przeoczyłam, Mała chyba o niej nie wspominała :conf:

z wybiegu:
Właściwie bez zmian
Szajka Foresta radzi sobie bez zarzutu
-Forest dziś pogłaskany wywalił jęzorek speszony i zdziwiony, ale nie uciekł :P
-Kijafa na stale dołączyła do szajki
-Irina jak zwykle się ocierała,
-Karios ucieszona z odwiedzin towarzyszyła nam chwilę
a Karolinka po raz pierwszy dziś była na rączkach poczynając od posadzenia jej na kolanka kucając, a potem podnosząc się. Nie spanikowała i nawet przez chwilę udawała papużkę :1luvu: to kolejny przełom z Karolinką. Ha! Wiedziałam od lata, że Karolinka da za wygraną i będzie miziakiem :mrgreen:
Obrazek

Maksik 24.05.2014 [i]
Dago 2.12.2010 [i]

TanundA

Post » Sob sty 21, 2012 17:20 Re: S.K.Niekochane XIX-z nowym wątkiem w Nowy Rok :)

Chciałam przekazac prośbę p. Halinki z rehabilitacji o pomoc w poszukiwaniu Ptysia.

Gabinet rehabilitacji zwierząt
Ks. Kordeckiego 3 A
Katowice
To jest w okolicy dworca, Pl. Andrzeja, sądu.

http://rehabilitacjapsow.pl/

Koło gabinetu p. Halinka dokarmiała kota Ptysia i w okolicy Świąt Bożego Narodzenia a właściwie raczej po zaginął. To był kot wolnożyjący ale bardzo skrupulatny w korzystaniu z michy. Jak chodziłam z Milutkiem na zabiegi to zawsze czekał.
Tak napisała p. Halinka
"Wysterylizowany kocurek ok 8 lat. Ostatni raz widziany 25 grudnia 2011. Panicznie bał się petard! Mógł z przerażenia ulec jakiemuś wypadkowi."

Tak wygląda
Obrazek Obrazek

P. Halinka bardzo sie o niego martwi i wciąż szuka, mimo, że to kot wolnozyjacy.
Każda wiadomość jest ważna.

Lidka

Od: Wto lut 03, 2004 8:57

Post » Sob sty 21, 2012 17:39 Re: S.K.Niekochane XIX-z nowym wątkiem w Nowy Rok :)

TanundA pisze:..a dziś w schronisku:

nie było właściwie dziś nikogo oprócz Korciaczek i Agapap :wink:
tak to pustawo i zimowo :|

Tylko nie napisałaś, że AgaPap wpadła jak po ogień i zaraz poleciała :oops:
Zajrzałam właściwie po drodze od mojego weta i nie mogłam nawet posiedzieć, bo w aucie czekali TŻ z chorym Józkiem. A Józka nie można za długo wozić, bo robi kupę zaraz. Tzn. w jedną stronę już zrobił, a gdyby było za długo to walnąłby i drugą, tylko ta druga jest już zawsze rzadka :evil:

TanundA pisze:..a dziś w schronisku:

-Latino - domek z Jaworzna
fajne domki szczególnie ten drugi, który z góry był nastawiony na przepiękną wydaną już wcześniej Sylwestrę lub właśnie Latino :)
Latino bardzo ich ujęła mimo przeziębienia i mniejszego udzielania się w ''prezencji''
więc trzymam kciuki za nowe domki :ok: :ok:

Aston mimo, że było go pełno, pakował się do każdego transporterka, przymilał, mruczał - nie miał szczęścia i to tylko dlatego bo....jest czarny :evil:

Znaczy się, że wzięli tą chudą, burą bidę, którą tak usilnie zachwalałam, że w domku dużo szybciej dojdzie do siebie? Super :1luvu:

Biedny Astonek :( Ale i dla niego na pewno znajdzie się wreszcie TEN właściwy domek :ok:
19.11.10 - Tosia (*) - kocie dziecko, któremu los dał tak mało czasu
26.08.11 - Czikita (*) moja pierwsza kocia miłość - przyszła, zabrała moje serce i odeszła tak szybko
14.12.12 - Felciu (*) zawsze będziesz z nami
26.04.14 - Papaja (*) najsłodsza strachliwa królewna, takiej już nie będzie
31.07.17 - Rudolf (*) moja najukochańsza kocia pierdoła

AgaPap

Od: Pt sie 31, 2007 6:49

[poprzednia][następna]