Skorek jednooczek we własnym domu [*]

Kocie pogawędki

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Nie lip 03, 2011 6:25 Re: Skorek jednooczek - po operacji - jest TDT :)))

A tu jeszcze filmik z Sąsiadem: http://www.youtube.com/watch?v=xnVBChwsdrY
Ku mojemu zdziwieniu kociak okazał się o wiele bardziej fotogeniczny niż filmowy.

Bazyliszkowa

Od: Wto sty 31, 2006 15:47

Post » Nie lip 03, 2011 6:27 Re: Skorek jednooczek - po operacji - jest TDT :)))

Bazyliszkowa pisze:
J.D. pisze:A dlaczego tak myślisz,że tylko fundacja? Mnie ludzie wpłacają dla Nero na DT płatny...

Pamiętam, że była taka dyskusja w związku z wydarzeniam dla znalezionej na ulicy nerkowej kotki. I wyszło na to, że zbiórka przez osobę prywatną jest nielegalna. :(

wiem,że nie jest do końca legalna ale niestety inaczej nie dam rady :( darczyńcy nie ryzykują więc jeśli już cos to ja mogę miec problem mam nadzieję,że tak sie nie stanie :?

J.D.

Od: Nie maja 23, 2010 13:24

Post » Nie lip 03, 2011 7:41 Re: Skorek jednooczek - po operacji - bazarek na dług, zapraszam

Dorotko możesz poprosić o wysyłanie darowizn na konto wetów-podasz oczywiście po uzgodnieniu z wetami.
Prześlij mi konto,cięzko mi,ale chociaż grosikiem :oops: wesprę Skoreczka.
ObrazekObrazekObrazek
Tylko przyjaciele słyszą Twój krzyk , gdy milczysz i widzą łzy, gdy się śmiejesz
"Boże , chroń mnie od fałszywych przyjaciół -z wrogami sobie poradzę"

kropkaXL

Od: Wto sie 12, 2008 14:18

Post » Nie lip 03, 2011 7:52 Re: Skorek jednooczek - po operacji - bazarek na dług, zapraszam

kropkaXL pisze:Dorotko możesz poprosić o wysyłanie darowizn na konto wetów-podasz oczywiście po uzgodnieniu z wetami.
Prześlij mi konto,cięzko mi,ale chociaż grosikiem :oops: wesprę Skoreczka.

Bardzo dziękuję. :1luvu:
To też jest fajny pomysł, pogadam w lecznicy przy okazji, ale muszę złapać kogoś "decyzyjnego", co nie zawsze jest łatwe.
Lecznica i tak Skorka potraktowała ulgowo - normalnie taki zabieg kosztuje dwa razy więcej.

Bazyliszkowa

Post » Nie lip 03, 2011 7:58 Re: Skorek jednooczek - po operacji - bazarek na dług, zapraszam

I nikt Ci nie zarzuci,że na kocie chcesz sie dorobić,bo czasem i takie stwierdzenia na forum sie pojawiają!
ObrazekObrazekObrazek
Tylko przyjaciele słyszą Twój krzyk , gdy milczysz i widzą łzy, gdy się śmiejesz

kropkaXL

Post » Nie lip 03, 2011 8:33 Re: Skorek jednooczek - po operacji - bazarek na dług, zapraszam

Cieszę się, że Skoreczek po operacji coraz lepiej się czuje - dzielny chłopak :1luvu: :1luvu: :1luvu: :1luvu:

Dorota za zdjęcia małego czarnego baaaaaaardzo dziękuję :1luvu: :1luvu: :1luvu: Będę malucha ogłaszała ....

Wiem, że to wątek Skoreczka, ale może jakieś propozycje imienia dla małego czarnego :?: :?: Bardzo mi smuto, że kocio imienia nie ma, a mnie pomysły się wyczerpały :(

Co do kasy gminnej - w ubiegłym roku pojawiły się dodatkowe pieniądze. Przypuszczam, że w tym roku będzie tak samo. Trzeba się dowiadywać. Jak będę miała info - dam znać :wink:

Aleksandra59

Od: Czw lip 05, 2007 21:15

Post » Nie lip 03, 2011 8:40 Re: Skorek jednooczek - po operacji - bazarek na dług, zapraszam

Już lepiej, żebym imienia dla czarnuszka nie wymyślała. Skorka nazwałam Skorkiem, nie mając świadomosci że skorek to inaczej szczypawka :oops:
Zresztą czarny jest dla mnie Sąsiadem i tyle.
Może jakaś inna cioteczka będzie miała wenę i wymyśli coś fajnego :ok:

Dodatkowe pieniądze z kasy gminnej może będą, a może nie - jeśli nawet tak, to pewnie nieprędko, bo dopiero co się skończyły.

Bazyliszkowa

Post » Nie lip 03, 2011 8:42 Re: Skorek jednooczek - po operacji - bazarek na dług, zapraszam

Dla czarnuszka może imie Kali?
ObrazekObrazekObrazek

kropkaXL

Post » Nie lip 03, 2011 9:23 Re: Skorek jednooczek - po operacji - bazarek na dług, zapraszam

Kali? Jak ta hinduistyczna bogini, czy masz co innego na myśli :mrgreen:
Ale dla mnie może być :lol:

Niektórzy robią tak, że otwierają jakąś książkę - najlepiej 'zagraniczną' i tam są różne postacie, ktore mają różne imiona.
Prawo i Sprawiedliwość jest najbardziej mściwym gangiem politycznym w Europie./Davies

Obrazek
"Lepiej czasem zapalić małą świeczkę, niż przeklinać mrok.."

morelowa

Od: Sob gru 19, 2009 10:38

Post » Nie lip 03, 2011 9:27 Re: Skorek jednooczek - po operacji - bazarek na dług, zapraszam

Nie!-nie o boginię Kali chodzi :lol: -o Kalego z "W pustyni i w puszczy"-Murzyna z plemienia Wahiba,towarzysza Stasia i Nel.
ObrazekObrazekObrazek

kropkaXL

Post » Nie lip 03, 2011 9:50 Re: Skorek jednooczek - po operacji - bazarek na dług, zapraszam

Skorek to szczypaweczka ale mnie tam w dzieciństwie skorki fascynowały, mi się podoba :-) niech chłopakowi się uda!
Obrazek

czarno-czarni

Od: Pon lip 21, 2008 12:35

Post » Nie lip 03, 2011 9:51 Re: Skorek jednooczek - po operacji - bazarek na dług, zapraszam

Aaaa, 'Kali mieć' - fakt, też czarny :D . I miły. :D
Prawo i Sprawiedliwość jest najbardziej mściwym gangiem politycznym w Europie./Davies

Obrazek
"Lepiej czasem zapalić małą świeczkę, niż przeklinać mrok.."

morelowa

Od: Sob gru 19, 2009 10:38

Post » Nie lip 03, 2011 9:53 Re: Skorek jednooczek - po operacji - bazarek na dług, zapraszam

Ja też o bogini pomyślałam jednak ;)...

Ja znalazłam takie tłumaczenia "czarny" na inne języki (http://pl.wiktionary.org/wiki/czarny - to jest z kolei moje źródło inspiracji :P).

Między innymi:

afrykanerski: (1.1) swart
asturiański: (1.1) prietu
baskijski: (1.1) beltz
fidżyjski: (1.1) loaloa
fiński: (1.1) musta
suahili: (1.1) eusi

i znany pewnie wszystkim:
włoski: (1.1) nero

Belz fajnie brzmi :D...
Dziękuję. Trzymam kciuki za wszystkich :)!...

RudyiSrebrnyKot

Od: Nie paź 25, 2009 12:46

Post » Nie lip 03, 2011 9:53 Re: Skorek jednooczek - po operacji - bazarek na dług, zapraszam

Dzwoniłam do lecznicy - Skorek ma się dobrze i szaleje aż za bardzo :D
Domek będzie miał cudo nie kota.

Bazyliszkowa

Post » Nie lip 03, 2011 9:54 Re: Skorek jednooczek - po operacji - bazarek na dług, zapraszam

Super wieści!
:piwa:
ObrazekObrazekObrazek

kropkaXL

[poprzednia][następna]