» Pt cze 03, 2011 11:19
Re: Fundacja "Kocia Mama" Izy Milińskiej-co daje kotom?sprawdź!!
rysiowaasia, pozwolisz, że w ramach OT przez chwilę nie będziemy się skupiać na Tobie? Dziękuję.
W poniedziałek odbieram tekst doniesienia, dzisiaj po pracy prawdopodobnie wszystkie dokumenty w oryginałach (poprzednia pani mecenas nie raczyła nawet odpowiedzieć na mój email z pytaniem, jak mogę od niej dokumenty odebrać).
Już wiem, że cały tekst kosztować będzie 300 zł plus VAT, ale VAT nie jest kosztem.
Ponieważ w ramach tej kwoty będę miała pozew o zwrot kosztów leczenia kotów zabranych ze sklepu zoologicznego, dlatego jednak proponuję tylko połowę tej kwoty, czyli 150 zł, przekazać do zbiórki.
Przy czym, żeby uniknąć nadwyżek we wpłatach (bo potem tylko kłopot), proponuję najpierw zdeklarować się, kto chce się dołożyć, potem zobaczymy, ile wyjdzie na głowę, a potem ewentualnie podejmiemy decyzję, kto i ile, bo kwoty mogą wyjść za duże.
I - jak zawsze przy wszelkich zbiórkach powtarzam - jak ktoś nie może się dołożyć, to nie ściemnia i nie znika z wątku, tylko otwartym tekstem mówi i gra muzyka. Nikt z nas nie jest Rokefelerem i czasami każdy jest w takiej sytuacji, że i 5 zł nadwyżek trudno wysupłać.
W tej chwili mam deklarację chyba 3 osób, za które bardzo dziękuję.