JULKA ze schroniska -wróciła od smarti do WRO, już w DS! :)

Kocie pogawędki

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Pon wrz 20, 2010 10:29 Re: [WRO]JULKA w DEPRESJI, w DT u smarti - szukamy DS :)

:ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok:
Fundacja Tabby - Burasy i Spółka
https://www.facebook.com/BurasySp/

Mjeczysława Naczelnika Pszypatki
https://www.facebook.com/MjeczyslawNaczelnik/

tam jestem łapalna

Gibutkowa

Od: Pt wrz 04, 2009 17:23

Post » Pon wrz 20, 2010 11:18 Re: [WRO]JULKA w DEPRESJI, w DT u smarti - szukamy DS :)

no właśnie. niepotrzebnie kiciunię stresowałam podróżą-p.doktor zachorowało dziecko i właśnie jak dojechałam to mieli do mnie dzwonić. :(
a Julcia naprawdę-nie chciała wejść do transporterka-trzęsła się cała aż transporterek się trząsł i wyglądała od razu na buzi jak na tych zdjęciach ze schronu... :cry: :cry: :cry: okropnie przykra sytuacja.
całą drogę była wciśnięta w róg transporterka ale jak z powrotem wjechałam do garażu to podniosła pysia i marsz do drzwi klatki :!: :!: jakby wiedziała że jest już w domu..
nigdy nie przestanie mnie zadziwiać mądrość kotów..

oczywiście zastosowałam wszystkie dostępne "odstresowacze" a ona i tak wiedziała że jedzie gdzieś w nieciekawym celu-a potem że jest już w domu..
Obrazek ..... oraz.... DT Smarti na facebook'u! -w l.2010-2013 ponad 130 kotów w DS, od 2014 zawieszony z powodu "zmęczenia materiału" :)

Czaruniu['],Pusiuniu['],Carlisiu['],Puniu['],Diegusiu['],Smartuniu['],Mileczko[']...
...Wasza śmierć nie jest dla nas żadnym powodem abyśmy przestali Was kochać...

smarti

Od: Wto lip 27, 2010 13:17

Post » Pon wrz 20, 2010 11:36 Re: [WRO]JULKA w DEPRESJI, w DT u smarti - szukamy DS :)

...czy ktoś mówił,że będzie przekąska ???

Obrazek

Obrazek

Obrazek

..dobre było...tylko cos mało...
Obrazek ..... oraz.... DT Smarti na facebook'u! -w l.2010-2013 ponad 130 kotów w DS, od 2014 zawieszony z powodu "zmęczenia materiału" :)

Czaruniu['],Pusiuniu['],Carlisiu['],Puniu['],Diegusiu['],Smartuniu['],Mileczko[']...

smarti

Post » Pon wrz 20, 2010 11:46 Re: [WRO]JULKA w DEPRESJI, w DT u smarti - szukamy DS :)

Wszystkie ciotki w duchu kibicują Julce, tylko zapomniałyśmy to uzewnętrznić :wink:
ale już nadrabiamy :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok:
Trufla, Lili i Imbir
Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek

Beasia

Od: Pt maja 22, 2009 12:05

Post » Pon wrz 20, 2010 11:47 Re: [WRO]JULKA w DEPRESJI, w DT u smarti - szukamy DS :)

:ok: :ok: :ok: ojej oczywiście że kibicujemy i to jak, a Julcia jest śliczna jak nie wiem, ja też nie mogę jak kicia się trzęsie ze strachu jak się ją wkłada i niesie w tym transporterku, sama też się trzęsę wtedy jak galaretka... 8O
kiuckasy za Julisię, a my potrzebujemy kciuków za Mruczeńkę :)
ObrazekObrazek
Obrazek

Kocia Lady

Od: Wto sie 18, 2009 22:11

Post » Pon wrz 20, 2010 11:50 Re: [WRO]JULKA w DEPRESJI, w DT u smarti - szukamy DS :)

smarti pisze:...czy ktoś mówił,że będzie przekąska ???

Obrazek

Obrazek

Obrazek

..dobre było...tylko cos mało...

:1luvu: :1luvu: :1luvu: :ryk: :ryk: :ryk:

CatAngel

Od: Pt cze 04, 2010 10:22

Post » Pon wrz 20, 2010 11:50 Re: [WRO]JULKA w DEPRESJI, w DT u smarti - szukamy DS :)

wiem coś o "transporterkowym" strachu, bo sama mam w domu takiego strachulca... :( - biedna Jula, tyle stresu bez sensu... :(

a wiadomo już, na kiedy to przełożone?

joluka

Od: Nie gru 30, 2007 16:51

Post » Pon wrz 20, 2010 11:53 Re: [WRO]JULKA w DEPRESJI, w DT u smarti - szukamy DS :)

no mam dzwonić bo nie wiadomo kiedy pani doktor będzie.

ale jutro ani pojutrze na pewno nie będę Julki dręczyć-musi odpocząć słoneczko,bo ta podróż zabrała jej więcej życia niż paczka papierosów i flaszka wódki-że sobie tak głupio skojarzę...

smarti

Post » Pon wrz 20, 2010 12:11 Re: [WRO]JULKA w DEPRESJI, w DT u smarti - szukamy DS :)

Za świeża sprawa dla niej - na pewno jeszcze pamięta że transporterek=wyjazd do schroniska, opuszczenie bezpiecznego domu, a potem klatka. Dlatego tak reaguje. Musi się nauczyć że zawsze wraca do domu, że to tylko na chwilę i że nikt jej już nie zostawi, nie odda. Przejdzie jej ta trauma, w końcu zrozumie. To nie kwestia myślę jakiegoś "wyczuwania" zabiegu, choć pewnie nerwy Wasze odczuwa, jak to zwierzę. Ale bardziej tego że kontenerek się jej kojarzy z utratą domu :( którą przecież tak mocno przeżyła... :roll:

A Julcia jest przepiękna :1luvu: Miód na serducho. Naprawdę jak się ją widzi taką pulchniutką, spokojną to aż się ryczeć chce ze szczęścia. Jak niewiele trzeba żeby kotu złamać życie i jak niewiele (a może właśnie wiele skoro nie wszystkich na to stać) by przywrócić kota do życia :1luvu:
Fundacja Tabby - Burasy i Spółka
https://www.facebook.com/BurasySp/

Mjeczysława Naczelnika Pszypatki
https://www.facebook.com/MjeczyslawNaczelnik/

tam jestem łapalna

Gibutkowa

Od: Pt wrz 04, 2009 17:23

Post » Pon wrz 20, 2010 19:49 Re: [WRO]JULKA w DEPRESJI, w DT u smarti - szukamy DS :)

Po jej przeżyciach pewnie nie trudno o silny stres :roll:
Ważne że jest pod troskliwą opieką i napewno to czuje :ok:

Będzie dobrze :ok: :1luvu:

Agness78

Od: Śro cze 25, 2008 13:07

Post » Pon wrz 20, 2010 22:32 Re: [WRO]JULKA w DEPRESJI, w DT u smarti - szukamy DS :)

A Julcia jest przepiękna :1luvu: Miód na serducho. Naprawdę jak się ją widzi taką pulchniutką, spokojną to aż się ryczeć chce ze szczęścia. Jak niewiele trzeba żeby kotu złamać życie i jak niewiele (a może właśnie wiele skoro nie wszystkich na to stać) by przywrócić kota do życia :1luvu:[/quote]
ŚWIĘTE SŁOWA :kotek:
ObrazekObrazek
Obrazek

Kocia Lady

Post » Pon wrz 20, 2010 22:42 Re: [WRO]JULKA w DEPRESJI, w DT u smarti - szukamy DS :)

dziękujemy za miłe słowa :1luvu: :1luvu: :1luvu:

Julcia i ja...

smarti

Post » Pon wrz 20, 2010 23:07 Re: [WRO]JULKA w DEPRESJI, w DT u smarti - szukamy DS :)

TO MY DZIĘKUJEMU TOBIE W IMIENIU JULCI... :mrgreen: :piwa: :kotek:
ObrazekObrazek
Obrazek

Kocia Lady

Post » Wto wrz 21, 2010 18:20 Re: [WRO]JULKA w DEPRESJI, w DT u smarti - szukamy DS :)

Zaleca sie aby transpoorterek stal sobie w kocich pomieszczeniach i zeby nie byl kojarzony tylko ze straszliwymi wyjazdami do weta :wink: Moja Ronda (poniewaz jest mala chociaz leciwa) wybrala sobie nawet kontenerek na sypialnie- a jest bardzo duzy. Jak zmuszona bede zawiezc ja kiedys do weta (oby nie bylo takiej potrzeby) to zaloze tylko drzwiczki i mamy kota w worku...tzn, w kontenerku :mrgreen:
:ok: :ok: :ok: za piekna Julie Capuletti :1luvu: :1luvu: :1luvu:

Cindy

Od: Śro lut 11, 2009 13:23

Post » Wto wrz 21, 2010 18:28 Re: [WRO]JULKA w DEPRESJI, w DT u smarti - szukamy DS :)

tak,ale co zrobić gdy większe zakocenie niż zatransporterkowanie? :oops: :oops:

teraz stoi obok Julci budki żeby się oswajała z myślą..

smarti

[poprzednia][następna]