Kocia Chatka

Kocie pogawędki

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Sob lip 24, 2010 8:37 Re: Kocia Chatka SZUKAMY TRANSPORTU DO i Z WROCŁAWIA

Jeśli mamy jechać do Wrocka w poniedziałek to:
- potrzebny transport do Bytomia!!!!!!!!!!!!!!!
- MartynaP - musisz mi dostarczyć Elvisa - do godz. 9 - 10 rano na kociarnię oraz szczegółowo przedstawić mi sytuację o co chodzi....
- potrzebujemy kasy na cito na wizytę Mokkuni i na wizytę Elvisa oraz na beznzynę /musimy się sprężyć - czas do poniedziałku rana/
MIKUŚ

Post » Sob lip 24, 2010 8:47 Re: Kocia Chatka SZUKAMY TRANSPORTU DO i Z WROCŁAWIA

to ja se zaznacze co bym wiedziala ile kotów jedzie :wink:
Obrazek Obrazek

Adria

Od: Pt paź 28, 2005 10:59

Post » Sob lip 24, 2010 8:54 Re: Kocia Chatka SZUKAMY TRANSPORTU DO i Z WROCŁAWIA

Adria pisze:to ja se zaznacze co bym wiedziala ile kotów jedzie :wink:

Tak - tak oczywiście. Bo my jak się rozchulamy to z 1 kota zrobi się 10 :wink:
MIKUŚ

Post » Sob lip 24, 2010 9:26 Re: Ramzes

Basia co do kaski na Wrocek to ja moge zalozyc. Mam odlozona kaske na remont dzialki a placic bede dopiero ok 5 sierpnia. Zdazymy do tego czasu uzbierac? A i zaraz zawoze 12 puszeczek intnsinalu animondy podarowanej nam przez pania Ewe ktorej kotek tylko to jadl ale odszedl za TM w maju w wieku 18 lat
Obrazek
Obrazek
_______________________________________________________________________________________

Dorota Wojciechowska

Od: Czw lip 24, 2008 9:21

Post » Sob lip 24, 2010 11:09 Re: Kocia Chatka SZUKAMY TRANSPORTU DO i Z WROCŁAWIA

Dziewczyny to moze faktycznie podacie już jakiś tymczasowy numer konta (nim będzie to stowarzyszeniowe) i powoli zaczniemy wpłacać te składki - ile kto może i kiedy może ale zawsze coś będzie.

Gosiu gratuluję i życzę samych sukcesów :ok: Też mi przeszło przez myśl wzięcie Tigry ale u Ciebie będzie miała zdecydowanie lepsze warunki :!: :kotek:

Dorotko czy naprawdę nie możnaby chociaż zapytać tych ludzi, którym zaginął Ramzes czy nie wzięliby, choć by na próbę, Sonyego? Kot podobny do tamtego a jak na złość może akurat wtedy Ramzes się znajdzie :?: :?: :?:

Mara S

Od: Śro cze 09, 2010 11:51

Post » Sob lip 24, 2010 11:19 Re: Kocia Chatka SZUKAMY TRANSPORTU DO i Z WROCŁAWIA

Mara S pisze:Dziewczyny to moze faktycznie podacie już jakiś tymczasowy numer konta (nim będzie to stowarzyszeniowe) i powoli zaczniemy wpłacać te składki - ile kto może i kiedy może ale zawsze coś będzie.

Gosiu gratuluję i życzę samych sukcesów :ok: Też mi przeszło przez myśl wzięcie Tigry ale u Ciebie będzie miała zdecydowanie lepsze warunki :!: :kotek:

Dorotko czy naprawdę nie możnaby chociaż zapytać tych ludzi, którym zaginął Ramzes czy nie wzięliby, choć by na próbę, Sonyego? Kot podobny do tamtego a jak na złość może akurat wtedy Ramzes się
znajdzie :?: :?: :?:

Jezeli wszyscy wyrażą chęć wpłaty skladek to ustalimy kto się zajmie składkami czy Iweta,Teresa czy ja.Narazie kazdy musi się zobligować i wyrazić chęć wpłaty jak Dorotka proponowała np już od lipca.

Ramzes był u siostry Doroty i watpię żeby po tym jak Rami uciekł Dorota chciała umiescić tam innego kota :? Narazie dalej szukamy Ramiego :(

mar_tika

Od: Pon sty 08, 2007 19:31

Post » Sob lip 24, 2010 11:28 Re: Kocia Chatka SZUKAMY TRANSPORTU DO i Z WROCŁAWIA

dzień dobry w sobotę ...
Obrazek

Madziula

Od: Wto sty 25, 2005 15:32

Post » Sob lip 24, 2010 11:29 Re: Kocia Chatka SZUKAMY TRANSPORTU DO i Z WROCŁAWIA

mar_tika pisze:Jezeli wszyscy wyrażą chęć wpłaty skladek to ustalimy kto się zajmie składkami czy Iweta,Teresa czy ja.Narazie kazdy musi się zobligować i wyrazić chęć wpłaty jak Dorotka proponowała np już od lipca.

No a czemu mieliby nie wyrazić takiej chętci :?: :?: :?: Kto się nie zgadza :?: Zawsze to jakis grosz będzie choćby na ten prąd. A jesli ktoś nie ma to po prostu zapłaci za lipiec w sierpniu i nie widze problemu - chyba każdemu powinno to pasować :?:

mar_tika pisze:Ramzes był u siostry Doroty i watpię żeby po tym jak Rami uciekł Dorota chciała umiescić tam innego kota :? Narazie dalej szukamy Ramiego :(

Aha szkoda bo nie wiem czemu zdawało mi się, że to jacyś zupełnie obcy ludzie byli a poza tym chodziło mi o te złośliwości losu :(

Mara S

Post » Sob lip 24, 2010 12:01 Re: Kocia Chatka SZUKAMY TRANSPORTU DO i Z WROCŁAWIA

gosiakot pisze: Co do postu Tereni dot. sytuacji finansowej chatki i propozycji opłacenia składek przed rejestracją - to jeśli o mnie chodzi jak najbardziej opłacę składkę na początku przyszłego tygodnia :D

Chciałam tylko dodać , że deklaruję zapłatę składki za cały rok 2010 - tylko że po 2 sierpnia :kotek:

gosiakot

Od: Śro mar 24, 2010 21:08

Post » Sob lip 24, 2010 13:12 Re: Kocia Chatka SZUKAMY TRANSPORTU DO i Z WROCŁAWIA

MIKUŚ pisze:Wczoraj byłam z Boną u lekarza. Jest z Nią bardzo, bardzo źle. Choć dzisiaj już lepiej.
Kotka dzielnie walczy o życie. Dostaje serie leków, witamin, antybiotyków. Niezbędny jest jej intenstinal. To co się dzieje z jej przewodem pokarmowym to ostatnio widziałam u mojej Sofiśki a wcześniej u Radży Marty. Jej stan jest naprawdę krytyczny. Odwadnia się okrutnie szybko. Wymiotuje........dziś już dostała cerenię. Trzeba ją myć, nawadniać, karmić, i przede wszystkim powtrzymać tą BIEGUNKĘ!!!

Basia spróbuj jej podawać "Enteraferment" + ColonC, mojej Balbince to bardzo pomogło, bo nic innego nie działało, ani antybiotyki ani nic miała cały czas biegunke, co prawda to leczenie troche trwało ale teraz nie ma żadnego problemu z przewodem pokarmowym i nawet intestinal nie jest potrzebny, mam jeszcze troche tego "enterafermentu" colon też, daj znać to ci podrzuce ;)
Obrazek
viewtopic.php?f=1&t=116684&start=45
http://nadziejanadom.org/
Ludwiczek[']; Kinia[']; Balbinka[']; Kleo ['] - mój kochany miś

Kleo

Od: Sob sty 12, 2008 15:50

Post » Sob lip 24, 2010 13:42 Re: Kocia Chatka SZUKAMY TRANSPORTU DO i Z WROCŁAWIA

Przepraszam :oops: ale nie mogę wziąć dyżuru 30 rano na kociarni, bardzo proszę o obstawienie tego dyżuru :roll:

NASTĘPNY TYDZIEŃ
PON(26.07) R MONIKA W .....
WTO(27.07) R MIKUŚ W .....
ŚRO(28.07) R ..... W BONA
CZW(29.07) R ..... W .....
PIĄ(30.07) R BONA W .....
SOB(31.07) R MARTYNA W .....
NIED(01.08) R DOROTKA W .....

Bona44

Od: Nie lut 07, 2010 14:45

Post » Sob lip 24, 2010 13:48 Re: Kocia Chatka SZUKAMY TRANSPORTU DO i Z WROCŁAWIA

Moaj Balbinka jest chora , miała robione badania i wyszło że ma nużyce :( to bardzo rzadka choroba u kotów a ona miaaą to szczęście i zachorowała :evil: , zazwyczaj choroba dotyka zmian karku i głowy natomiast Balbina ma zmiany na wszystkich łapkach :cry: co wieczór wyciskamy rope, jest na natybiotykach, jak na nią patrze to chce mi sie płakać, bardzo cierpi a leczenie jest długie :( jest bardzo cierpliwa i wszystko dobrze znosi, ale gdy wchodze do pokoju od razu chowa sie za łóżko bo myśli że już czas na zabiegi przy jej łapkach, w ogóle to sie dziwie jak ona chodzi, całe łapki są bardzo spuchnięte a ona nawet nie zapłacze :cry: jestem podłamana jej stanem :placz:
Obrazek
Obrazek

Kleo

Post » Sob lip 24, 2010 13:57 Re: Kocia Chatka SZUKAMY TRANSPORTU DO i Z WROCŁAWIA

Zmusiłam aparat do współpracy i zgrałam wreszcie zdjęcia, oto Chili na początku leczenia :

Obrazek Obrazek
i obecnie,
oczy są już w bardzo dobrym stanie, dalej zakrapiamy 2 razy dziennie, maluch jest "nie do zdarcia"
Obrazek Obrazek

Zabawy z Kłakiem - najchętniej to maltretuje Kłaczka który chodzi i warczy 8O co bardzo rzadko mu sie zdarza, Chili ma tyle energii i ochoty do zabawy że mój Kłak wymięka :smiech3:
Obrazek Obrazek
Chwila na drzemke 8)
Obrazek
Obrazek

Kleo

Post » Sob lip 24, 2010 14:53 Re: Kocia Chatka SZUKAMY TRANSPORTU DO i Z WROCŁAWIA

Kleo gratuluję sukcesów w leczniu Chili - wygląda świetnie, uratowałaś jej wzrok :ok:

Przykro mi, z powodu tej nużycy. Wiem, że to kapa bo u mojej siostry kiedyś to podejrzewali ale w końcu nie doszli do tego, co jej jest w ogóle. A u niej te nużeńce wyszły w zeskrobinach?
Ostatnio edytowano Sob lip 24, 2010 15:37 przez Mara S, łącznie edytowano 1 raz

Mara S

Post » Sob lip 24, 2010 14:58 Re: Kocia Chatka SZUKAMY TRANSPORTU DO i Z WROCŁAWIA

Bona żyje - ale jest ciężko. Oj ciężko.........byłam w lecznicy po leki wstrzymujące biegunkę. Enteroferwent to tylko flora bakteryjna. To będzie następny etap. A na już TRZA ZATRZYMAĆ TEGO SYFA......Leki już podałam efekt ma być widoczny już po 3-4 godzinach. Mam nadzieję że jak pójdę na kontrolkę to będzie minimalnie lepiej :roll:

PRZYPOMINAM O ZASTĘPSTWIE NA JUTRO RANO!!!!!!!!!!

Najzwyczajniej w świecie nie dam rady. Oprócz Bony do której chodzę co 4 godziny na 1-2 godz. mam jeszcze pod opieką Marcela Hidi. Marta ma wakacje i jeżdżę do Marcela. A jeżeli nikt się nie zgłosi to trudno. Koty jeść dostaną ale będzie burdelowo :mrgreen:
MIKUŚ

[poprzednia][następna]