K-ów, i znowu maluchy, i znowu, i znowu. Na pomoc!!!

Kocie pogawędki

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Czw kwi 08, 2010 9:38 Re: K-ów,Ruda już z Maciusiem['] czyli nie wolno porzucać kotów!

Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Dziś po raz kolejny ma przyjść chętny na naszą pumę
jestem ciekawy czy zaś potraktuje go jak drapak :roll:
jak widać kotka stała się potężna łepek mały a tułów sporych
rozmiarów brzuchalek zwisa wizualnie waga 4 kg :lol:
trzymać kciuki może się trafi odpowiednia osoba która
przyjmie naszego cudownego potworka
:ok:
Obrazek
Obrazek Obrazek
MRUCZUŚ ,JULKA (*)

markopolo00

Od: Pt cze 27, 2008 19:02

Post » Czw kwi 08, 2010 11:35 Re: K-ów,Ruda już z Maciusiem['] czyli nie wolno porzucać kotów!

Szybki meldunek z wczorajszej akcji łapania czarnego dzikusa Tomka ktory rezydowal u mnie przez swieta:
Kot (Tomek) zyje. Ja tez zyje, choc mam na plecach wielka szrame po jego pazurach. Queen_ink zyje rowniez, takze akcje uwazamy za udana :)

Kot zamelinowal sie pod szafa, za cholere nie chcial wyjsc - wlazl miedzy szuflady od spodu, po wcisnieciu tam starych poduszek zeby gada odciac od ewentualnej ucieczki, wyskoczyl z drugiej strony. Na szczescie mialam dosc refleksu i docisnelam go plecami do segmentu... Prosze nie pytac o szczegolowy przebieg akcji, byl jeden wielki spontan, skok adrenaliny i smrod przerazonego gruczola ;) No i szrama na moich plecach ale to sie wytnie ;)

Wstepnie ustalilam z Asia, ze nastepne koty moze do mnie przywiezc na przechowanie jak je wylapie i ciachnie - bedziemy w kontakcie jakby cos. Do przyjazdu mamy, a wiec mysle ze ok. miesiaca na pewno, sluze wolnym apartamentem - duza przestrzen, dwa posilki dziennie, dostep do swiezej wody, na specjalne zyczenie kota widok przez okno gratis ;)

Asiu, jeszcze raz bardzo dziekuje za mily wieczor i wspolne lapanie Tomka. I za zrobienie cudownych zdjec kotom i moim plecom :twisted:
Najpiękniejszą muzyką przed snem jest mruczenie szczęśliwego kota...

solangelica

Od: Wto paź 28, 2008 23:10

Post » Czw kwi 08, 2010 11:41 Re: K-ów,Ruda już z Maciusiem['] czyli nie wolno porzucać kotów!

sol, dobre wieści zatem. na następny raz radzę dobrze zamknąć klatkę i tam trzymać dziki. taka 120tka to spory apartament, a potem odpada problem z łapaniem.
Obrazek

noemik

Od: Czw paź 11, 2007 21:15

Post » Czw kwi 08, 2010 11:45 Re: K-ów,Ruda już z Maciusiem['] czyli nie wolno porzucać kotów!

W sobotę rano jadę w małą trasę:
Kraków-Wrocław- potem kierunek na Poznań ale pewnie nie dalej niż do Leszna dojadę
planuję wracać też w sobotę

zabieram ze sobą dużego psa - w drodze powrotnej mogę mieć jeszcze bokserka na pace
ale w kierunku Wielkopolska moge coś zabrać w kontenerku

Cammi

Od: Sob lip 21, 2007 23:34

Post » Czw kwi 08, 2010 12:36 Re: K-ów,Ruda już z Maciusiem['] czyli nie wolno porzucać kotów!

a ja znoszę plotki czyli co mówią na mieście :wink:
przyszła jakaś pani do dr Lisa i powiedziała, że AFN każe sobie płacić za te sterylizacje, które doktor wykonuje za darmo 8O
Czyli kret nadal uprawia swoją krecią robotę :D Pozdrawiamy kreta i oświadczamy, że w związku z jego działalnością nie zamierzamy się przenosić do podziemia oraz przypominamy, że kto pod kim dołki itp itd

Tweety

Od: Nie mar 05, 2006 2:12

Post » Czw kwi 08, 2010 12:56 Re: K-ów,Ruda już z Maciusiem['] czyli nie wolno porzucać kotów!

Tweety pisze:Namida, Ty byłaś dzisiaj rano na kocimskiej? Jak Marina? miała puste miseczki?

Ja mam dyżur w pt wieczorem, o śr rano nic nie wiem :?:
Chyba że miałam iść za Akimę, to sory ale nie wiedziałam, myślałam że już chodzi. :oops:

_namida_

Od: Pon mar 22, 2010 16:36

Post » Czw kwi 08, 2010 14:17 Re: K-ów,Ruda już z Maciusiem['] czyli nie wolno porzucać kotów!

_namida_ pisze:
Tweety pisze:Namida, Ty byłaś dzisiaj rano na kocimskiej? Jak Marina? miała puste miseczki?

Ja mam dyżur w pt wieczorem, o śr rano nic nie wiem :?:
Chyba że miałam iść za Akimę, to sory ale nie wiedziałam, myślałam że już chodzi. :oops:

tak, bo Akima zmieniła pracę i już jej dyżury w tygodniu odpadły. Wiem, że może być w co druga sobotę po audycji radiowej

Tweety

Post » Czw kwi 08, 2010 14:21 Re: K-ów,Ruda już z Maciusiem['] czyli nie wolno porzucać kotów!

Tweety pisze:a ja znoszę plotki czyli co mówią na mieście :wink:
przyszła jakaś pani do dr Lisa i powiedziała, że AFN każe sobie płacić za te sterylizacje, które doktor wykonuje za darmo 8O
Czyli kret nadal uprawia swoją krecią robotę :D Pozdrawiamy kreta i oświadczamy, że w związku z jego działalnością nie zamierzamy się przenosić do podziemia oraz przypominamy, że kto pod kim dołki itp itd

Hmmmmmmmm
To ja tej pani życzę takiej sraczki jaką miała moja psica w Święta . ( mega sraczka ). [Wiem wiem jestem nie wychowana]

Bedąc przy sprawach koopy Tweety posłałam przelew na AFN 44 zł [ Etiopia za badanie kału ( mufasa)]( to za psice doktor żeby było szybciej wpisał na kota)
IT'S OVER

Etiopia

Od: Pt gru 09, 2005 11:26

Post » Czw kwi 08, 2010 14:29 Re: K-ów,Ruda już z Maciusiem['] czyli nie wolno porzucać kotów!

Aha ( wiem wiem tak nie powinno sie zaczynać zdania )
Rozmawiałam dzisiaj z wislackimkotem i tak mi wpadło do glowy.

Nie Wszyscy mający dyżur transportowy znają Kraków - nie mówiąc o Hucie. Jazda z tyłu kotowozem może się kiedyś skończyć co najmniej źle....... ( mandat, wypadek... )

Mam taką nieśmiałą propozycję o zrzutkę na GPS do kotowozu - wislackikot mówił że to koszt około 200- 250 zł. Czy ktoś się jeszcze dorzuci :?: :?:
Ja daje 10-15 zł Ktoś jeszcze chętny :?:

Kiedyś trzeba będzie jeszcze pomyśleć o gazie pieprzowym w żelu - żeby był na stanie kotowozu . Jeździ się w różne miejsca jadąc z kotem / po kota można trafić na różny element. A na taki gaz nie trzeba pozwolenia...

Bo apteczka w kotowozie jest :?:

Przepraszam że się z takimi rzeczami wyrywam ale tak wyszło po dzisiejszej rozmowie.
IT'S OVER

Etiopia

Od: Pt gru 09, 2005 11:26

Post » Czw kwi 08, 2010 14:50 Re: K-ów,Ruda już z Maciusiem['] czyli nie wolno porzucać kotów!

Czy ktoś jeszcze reflektuje na żwir?
Obrazek Obrazek

lutra

Od: Czw kwi 05, 2007 13:02

Post » Czw kwi 08, 2010 14:51 Re: K-ów,Ruda już z Maciusiem['] czyli nie wolno porzucać kotów!

Tweety pisze:a ja znoszę plotki czyli co mówią na mieście :wink:

Noemik, a zapytaj pana doktora o nazwisko tej Pani, bo jeżeli przyszła na darmową sterylizację to powinien wpisać ją na listę wraz z numerem telefonu. W końcu skoro to myśmy ją kierowali to mam prawo znać te dane (przecież mam listę osób, które kierujemy więc jaki problem sprawdzić czy to od nas) i porozmawiam sobie z panią a przede wszystkim zapytam gdzie lub komu wpłaciła te pieniądze, o których mówiła doktorowi. Jest tez możliwość, że pomyliła fundacje ...

Tweety

Post » Czw kwi 08, 2010 14:52 Re: K-ów,Ruda już z Maciusiem['] czyli nie wolno porzucać kotów!

lutra pisze:Czy ktoś jeszcze reflektuje na żwir?

już piszę pw

Tweety

Post » Czw kwi 08, 2010 15:01 Re: K-ów,Ruda już z Maciusiem['] czyli nie wolno porzucać kotów!

Tweety pisze:
tak, bo Akima zmieniła pracę i już jej dyżury w tygodniu odpadły. Wiem, że może być w co druga sobotę po audycji radiowej

OK, obiecuję się poprawić i proszę o rozgrzeszenie 8)
W pt będę na Chocimskiej o 16, bo później muszę jechać na Śląsk.

_namida_

Od: Pon mar 22, 2010 16:36

Post » Czw kwi 08, 2010 15:03 Re: K-ów,Ruda już z Maciusiem['] czyli nie wolno porzucać kotów!

Etiopia pisze:Aha ( wiem wiem tak nie powinno sie zaczynać zdania )
Rozmawiałam dzisiaj z wislackimkotem i tak mi wpadło do glowy.

Nie Wszyscy mający dyżur transportowy znają Kraków - nie mówiąc o Hucie. Jazda z tyłu kotowozem może się kiedyś skończyć co najmniej źle....... ( mandat, wypadek... )

Mam taką nieśmiałą propozycję o zrzutkę na GPS do kotowozu - wislackikot mówił że to koszt około 200- 250 zł. Czy ktoś się jeszcze dorzuci :?: :?:
Ja daje 10-15 zł Ktoś jeszcze chętny :?:

Kiedyś trzeba będzie jeszcze pomyśleć o gazie pieprzowym w żelu - żeby był na stanie kotowozu . Jeździ się w różne miejsca jadąc z kotem / po kota można trafić na różny element. A na taki gaz nie trzeba pozwolenia...

Bo apteczka w kotowozie jest :?:

Przepraszam że się z takimi rzeczami wyrywam ale tak wyszło po dzisiejszej rozmowie.

inna rzecz to taka, że osoba jadąca z leone też może go kierować, bo myślę, że umiejętność czytania mapy mają wszyscy, nie mówiąc o tym, że większość zna Kraków sama z siebie. Dlatego absolutnie nie może być standardem, że ktoś (z chorym kotem w dodatku) jedzie w miejscu, w którym nie powinien. BTW w razie wypadku kierowca chyba ma szansę iść siedzieć
Apteczka być musi, bo to regulują to przepisy o ruchu drogowym, za jej brak jest mandat więc jest bez względu na to, że mamy do czynienia z kotami o różnym charakterze

Tweety

Post » Czw kwi 08, 2010 15:05 Re: K-ów,Ruda już z Maciusiem['] czyli nie wolno porzucać kotów!

_namida_ pisze:
Tweety pisze:

OK, obiecuję się poprawić i proszę o rozgrzeszenie 8)
W pt będę na Chocimskiej o 16, bo później muszę jechać na Śląsk.

kotom się tłumacz :wink:
akurat głodne nie były, bo Kosma widziała pełne miski ale Marina nie była nakarmiona ręcznie a ona musi być pilnowana aby zjadła. Wpisuję Cię na stałe w środy do południa

Co z dyżurem weekendowym? Rafał od Niezniszczalnej nie może, bo ma zajęcia na uczelni

Tweety

[poprzednia][następna]