NIEWYDOLNOSC NEREK:( PNN pilnie dobry wet w KRK pooszukiwany

Kocie pogawędki

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Sob sty 30, 2010 1:11 Re: NIEWYDOLNOSC NEREK:( PNN pilnie dobry wet w KRK pooszukiwany

anna57 a Ty nie widzisz, że chłopak (poprzedni jego wątek o przeprowadzce) tak jak mówi Greta po prostu nie radzi sobie. Przeczytaj jego wątek z 2008r.
PS. O kastracji było w porzednim wątku, w tym nie.Nie pomyślał, że plemniki w moczu ujawnią to kłamstwo.Chyba, że w przychodni pomylili próbki. Mało prawdopodobne, jednak możliwe.

Saraa

Od: Śro kwi 13, 2005 15:46

Post » Sob sty 30, 2010 1:16 Re: NIEWYDOLNOSC NEREK:( PNN pilnie dobry wet w KRK pooszukiwany

A plemniki w moczu u wykastrowanego kocura w wynikach też widziałyscie, czy umknęło to waszej uwadze?
Anna i tylko cztery koty :(

anna57

Od: Wto kwi 27, 2004 10:24

Post » Sob sty 30, 2010 1:25 Re: NIEWYDOLNOSC NEREK:( PNN pilnie dobry wet w KRK pooszukiwany

j.w. z kastracją mógł skłamać ale na pewno nie bawi się.

Saraa

Od: Śro kwi 13, 2005 15:46

Post » Sob sty 30, 2010 2:41 Re: NIEWYDOLNOSC NEREK:( PNN pilnie dobry wet w KRK pooszukiwany

wg mnie wynik moczu jest pomylony, za dobry do wyników krwi. A gdyby Dawid nas podpuszczał to nie byłoby tak zwyczajnie rzeczowo i nudno
JM Qua (*)

JOANNAM

Od: Pon lis 24, 2008 14:54

Post » Sob sty 30, 2010 2:45 Re: NIEWYDOLNOSC NEREK:( PNN pilnie dobry wet w KRK pooszukiwany

Saraa pisze:j.w. z kastracją mógł skłamać ale na pewno nie bawi się.

Tak, z kastracją kłamał, reszta jest czystą prawdą, a ja muszę wierzyć w to ,co on mówi...

:evil:
Ostatnio edytowano Sob sty 30, 2010 2:57 przez anna57, łącznie edytowano 1 raz

anna57

Post » Sob sty 30, 2010 2:46 Re: NIEWYDOLNOSC NEREK:( PNN pilnie dobry wet w KRK pooszukiwany

JOANNAM pisze:wg mnie wynik moczu jest pomylony, za dobry do wyników krwi. A gdyby Dawid nas podpuszczał to nie byłoby tak zwyczajnie rzeczowo i nudno

...I nie byłoby plemników w moczu....

anna57

Post » Sob sty 30, 2010 9:15 Re: NIEWYDOLNOSC NEREK:( PNN pilnie dobry wet w KRK pooszukiwany

anna57 pisze:Cystonuria, czyli kryształy cystynowe występują u ludzi, czasami u psów, ale u kota jeszcze nie spotkałam 8O
mówię Wam, że ktoś się bawi Waszym kosztem
Dawid, jeżeli to są Twoje badania, albo Twojego psa to pora się leczyć, a nie bawić się na tym forum, chyba że ściągnąłeś te badania z internetu...
Plemniki z kastrowanego kota, no można się uśmiać, gdyby to nie było smutne, człowieku...

TY CHYBA JESTEŚ NIEPOWAŻNA! CZEMU MIAŁBYM SIĘ BAWIĆ WASZYM KOSZTEM? TAKIE DOSTAŁEM WYNIKI I JE PRZEPISAŁEM A TY MNIE JESZCZE O COŚ PODEJRZEWASZ! PSA NIGDY NIE MIAŁEM I NIE MAM ZAMIARU JUŻ MIEĆ ŻADNEGO ZWIERZAKA PO MOIM KOTKU!

A plemniki w moczu u wykastrowanego kocura w wynikach też widziałyscie, czy umknęło to waszej uwadze?

Też się dziwię skąd u wykastrowanego kota plemniki!

------------

Czy Wy wszyscy powariowaliście? Chcecie mnie oczerniać czy pomóc? Chcieliście wyniki to je wkleiłem!
Za niedługo jadę do Pana Gubały i porozmawiam o tych wynikach!!! Bo z tego co piszecie, to jest to podejrzane bardzo!!! JESLI SIE OKAZE, ZE WYNIKI SA PODMIENIONE / POMYLONE TO CO DALEJ? CHETNIE ZADZWONIE DO TEJ DURNEJ LECZNICY!

Ile na jeden dzień mam dać pitusiowi zmiksowanej karmy renala??!! Podajcie w mililitrach jak mozecie bo wetedy lepiej sie polapie
Ostatnio edytowano Sob sty 30, 2010 9:22 przez DawidKRK, łącznie edytowano 1 raz
31.08.2010 [*] Pituś. Nigdy o Tobie nie zapomnę! Kocham Cię!

DawidKRK

Od: Wto paź 21, 2008 14:37

Post » Sob sty 30, 2010 9:20 Re: NIEWYDOLNOSC NEREK:( PNN pilnie dobry wet w KRK pooszukiwany

A co jest napisane na tej puszce, jakie dawkowanie ?
wpisz tutaj.
Ja nie znam tej karmy.
ObrazekObrazekObrazekObrazek

Kazia

Od: Pt maja 24, 2002 13:46

Post » Sob sty 30, 2010 9:22 Re: NIEWYDOLNOSC NEREK:( PNN pilnie dobry wet w KRK pooszukiwany

i nie złość się.
Ta cała sytuacja, tak jak ją opisujesz, jest naprawdę dziwna.
A plemniki u kastrata...hm...ja wręcz zwatpiłam w pierwszej chwili w siebie, jak to zobaczyłam

Kazia

Post » Sob sty 30, 2010 9:28 Re: NIEWYDOLNOSC NEREK:( PNN pilnie dobry wet w KRK pooszukiwany

No jak ma mam się nie złościć skoro chcę pomóc Pitusiowi a Wy już mnie o coś podejrzewacie. Ale w sumie rozumiem Was, bo jest to dziwne. Powiem dziś to Panu Gubale - zobaczymy co on na to.

A co jeśli pomylili wyniki? Grozi im coś za to czy nie?

Na opakowaniu jest taka tabelka (sucha karma):
http://img525.imageshack.us/img525/1448/sdc11842w.jpg

Oczywiście dolewam wody, miksuję i wtedy Pitusiowi to podaję w strzykawce.

DawidKRK

Post » Sob sty 30, 2010 9:35 Re: NIEWYDOLNOSC NEREK:( PNN pilnie dobry wet w KRK pooszukiwany

No to tam jest przecież wyraźnie, że dla kota o wadze 3 kg trzeba 55 gram SUCHEJ karmy.
To jest porcja na cały dzien. Tak na oko i z tego co ja kiedyś ważylam, inną karmę, to będzie ok pól szklanki...może trochę mniej...to jest zaskakująco dużo objętościowo.
Musisz te 55-60 gram raz sobie odważyć, w jakiejś miarce zaznaczyć plastrem albo mazakiem ile to jest. I dążyć do tego, żeby mu przez cały dzień tyle podać.

Ja myślalam, że ty puszki dajesz...suche to trudno tak rozciapać żeby przez strzykawkę przeszlo.

Kazia

Post » Sob sty 30, 2010 9:39 Re: NIEWYDOLNOSC NEREK:( PNN pilnie dobry wet w KRK pooszukiwany

Ok, pokombinuje coś dziś, bo wagi nie mam.. Co do tej suchej karmy, to wystarczy dolać wody, poczekać aż wsiąknie i robi się mięciutkie jak z puszki - wtedy można spokojnie zmiksować i gładko przechodzi przez strzykawkę.

Idę się zbierać do Pana Gubały.

DawidKRK

Post » Sob sty 30, 2010 9:42 Re: NIEWYDOLNOSC NEREK:( PNN pilnie dobry wet w KRK pooszukiwany

:ok:

A suche, możesz np. wsypać 5 czubatych łyżek od zupy do małej torebki foliowej albo papierowej, iść do sklepu i poprosić o zważenie. Będziesz wtedy wiedzial ile waży, mniej więcej, 1 czubata łyżka od zupy tego suchego.
Lub, jeszcze lepiej, jeśli masz w domu taką miareczkę do lekarstw, po syropie np....to 5 pełnych takich wsypać do torebki i zważyć.

Kazia

Post » Sob sty 30, 2010 12:32 Re: NIEWYDOLNOSC NEREK:( PNN pilnie dobry wet w KRK pooszukiwany

ISTNA PARANOJA!

Jestem po wrażeniem Pana Gubały jakie ma podejście do zwierząt!

No więc tak. Gdy pokazałem drugi raz Panu Gubale wyniki moczu i powiedziałem o tych plemnikach, że to niemożliwe, to się zaśmiał i powiedział, że to niemożliwe, żeby wykastrowany kot miał plemniki w moczu! Spytałem też czy proszek recovalescence royal canin może być przyczyną podwyższenia się mocznika w organizmie, to powiedział, że tak, bo ten proszek nie powinien być podawany mojemu pitusiowi!!! Po prostu wyszło na to, że weci z tutejszej lecznicy za przeproszeniem gówno robili i ciągli ode mnie pieniądze!

U Pana Gubały wszystko ok poszło. Pituś się bardzo nie stresował, wykonany został USG Nerek, dostał antybiotyk, kroplówkę i inne leki. Mam przyjść w środę lub czwartek do kontroli :ok: Muszę dziś drugi raz kotkowi podać kroplówkę już sam :ok:

Po prostu aż nie wiem co pisać!!! To jest idealny przykład wetów którzy udawali, że się znają na kocie nerkowym!!! Żal tych pieniędzy które straciłem w tamtej lecznicy... Poszło ponad 800zł!!!

Czy mogę jakoś "zdziałać" coś z tamtymi wetami z lecznicy? Ewidentnie widać, że to nie wyniki moczu mojego kotka!!!

Zaraz idę na zakupy się uspokoić i kupić wszystko w aptece :ok:

cześć

DawidKRK

Post » Sob sty 30, 2010 13:02 Re: NIEWYDOLNOSC NEREK:( PNN pilnie dobry wet w KRK pooszukiwany

Wątpię, czy możesz cokolwiek zdziałać.
Możesz natomiast wyciągnąć wnioski na przyszłość.
Forum to skarbnica wiedzy, i jeżeli na zadane na forum pytanie otrzymujesz kilka jednobrzmiących odpowiedzi (o zmianie weta, ale i inne) to nie należy się upierać przy swoim, tylko posłuchać ludzi, którzy w danej sprawie już mają doświadczenie.

Super, że pojechałeś. I świetnie, że wreszcie kompetentny wet się za to leczenie weźmie. Ja juz nic nie chciałam mówić o pieniądzach, ale to co zaplaciłeś do tej pory to bylo po prostu wyrzucone w błoto. Może poza usunięciem zębów, bo pewnie i tak trzebaby je usunąć.

Kazia

[poprzednia][następna]