Miała mieć dom-dostała podwórko! Kocia Mamo oddaj nam Tikę!!

Kocie pogawędki

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Pt kwi 23, 2010 11:36 Re: Miała mieć dom-dostała podwórko! Kocia Mamo oddaj nam Tikę!!

tak, formalnie obowiązek ma. Ale jak nie odpowie to co można zrobić? No raczej nic, przecież nikt z powództwa cywilnego sprawy wnosił nie będzie..... :roll:
jedyne co można, to rozesłać wici jak to KM pomaga zwierzętom.....
Obrazek

magdaradek

Od: Pon kwi 14, 2008 9:24

Post » Pt kwi 23, 2010 11:39 Re: Miała mieć dom-dostała podwórko! Kocia Mamo oddaj nam Tikę!!

boze, co za patowa sytuacja

a co na to TOZ?? przeciez tu chodzi o zycie kota

tillibulek

Od: Czw gru 18, 2008 15:04

Post » Pt kwi 23, 2010 11:40 Re: Miała mieć dom-dostała podwórko! Kocia Mamo oddaj nam Tikę!!

Adres fundacji ul. Pryncypalna 56.
Obrazek Obrazek

Kłamstwo jest jedyną ucieczką słabych. Stendhal
Wątek Łopatą i do piachu ku przestrodze o zaufaniu i podłości ludzkiej bez granic, ale i szczęśliwym zakończeniu :) :) :)
http://forum.miau.pl/viewtopic.php?f=1& ... &start=960

Anna61

Od: Nie lis 25, 2007 20:27

Post » Pt kwi 23, 2010 11:41 Re: Miała mieć dom-dostała podwórko! Kocia Mamo oddaj nam Tikę!!

tillibulek pisze:a niektorzy forumowicze w gescie dobrej woli i pomagania wspanialej fundacji podpinaja banerki o sprzedazy kubkow - ludzi trzeba uswiadomic :evil:

tych bazarków jest więcej :? i ... ludzie licytują, Jana powstawiała linki do m.in tego wątku ale ludzie dalej licytują, trzeba coś zrobić, może zgłosić do moda?
ObrazekObrazek

mar9

Od: Wto mar 22, 2005 14:47

Post » Pt kwi 23, 2010 12:02 Re: Miała mieć dom-dostała podwórko! Kocia Mamo oddaj nam Tikę!!

mar9 pisze:
tillibulek pisze:a niektorzy forumowicze w gescie dobrej woli i pomagania wspanialej fundacji podpinaja banerki o sprzedazy kubkow - ludzi trzeba uswiadomic :evil:

tych bazarków jest więcej :? i ... ludzie licytują, Jana powstawiała linki do m.in tego wątku ale ludzie dalej licytują, trzeba coś zrobić, może zgłosić do moda?

jestem za :ok:

tillibulek

Post » Pt kwi 23, 2010 12:04 Re: Miała mieć dom-dostała podwórko! Kocia Mamo oddaj nam Tikę!!

Yyyy??? 8O

A my się wozimy w fundacji z kilkoma takimi `egzemplarzami` jak Tika, od kilku lat. A to przecież takie proste... w końcu też znamy kilka `dobrych` miejsc, gdzie koty są dokarmiane, mają schronienie... a jakos nam nie przyszło do głowy `wywieźć kota na działki`, czy `wystawić kota pod blok`, bo jest nieoswajalny...
No ale u nas nie rodzą się kociaki. Może KM nie ma miejsca na `takie Tiki`, bo jest zapchana urodzonymi u niej maluszkami?

Ja wysiadam...
Kocie Hospicjum -1% - KRS 0000408882

'Pijcie swe niezaznane szczęście
chcąc nie być tym, kim jesteście'

Agn

Od: Pt paź 21, 2005 14:01

Post » Pt kwi 23, 2010 12:05 Re: Miała mieć dom-dostała podwórko! Kocia Mamo oddaj nam Tikę!!

casica pisze:Miejsce wypuszczenia nie jest bezpieczne. Małe skupisko bloków, otwarte, wokół ruchliwe ulice - Jaracza, Uniwersytecka, Kopcińskiego. Co za podłość. Podłość i nieuczciwość. Brak mi słów.

To niedaleko mnie 8O

Potwierdzam: to nie jest miejsce dla kotów :!: :!: :!: , a zwłaszcza takich, które NIE ZNAJĄ tego terenu, jego kryjówek, zakamarków ... Pomijając fakt, że coraz więcej tu wyburzeń starych kamienic, komórek, pustostanów. Dla nas super, dla kotów ... niekoniecznie :| :evil:
Nie wiadomo dlaczego wszyscy mówią do kotów "ty", choć jako żywo żaden kot nigdy z nikim nie pił bruderszaftu. [M. Bułhakow]

Myszeńk@

Od: Pon lis 13, 2006 10:19

Post » Pt kwi 23, 2010 12:06 Re: Miała mieć dom-dostała podwórko! Kocia Mamo oddaj nam Tikę!!

czy my mozemy poprosic o banerek informujacy w paru slowach o tym co robi ta pozal-sie-boze-fundacja??? w ten sposob wiecej osob by sie dowiedzialo, o tym, zeby im nie ufac, nie wysylac pieniedzy, przeciez jesli te pieniadze nie trafiaja do zwierzat, to po co w ogole licytowac... sa inni potrzebujacy, ktorym sie te pieniadze przydadza i rzeczywiscie do nich trafia...

ja sama juz nie wiem co mozna, a co nie.... :(

tillibulek

Post » Pt kwi 23, 2010 12:57 Re: Miała mieć dom-dostała podwórko! Kocia Mamo oddaj nam Tikę!!

zaraz zaraz
nie rozpędzajmy się
tego, że pieniądze są defraudowane i nie służą zwierzętom, nie wiemy.
Nie to jest w odniesieniu do "fundacji" piętnowane.
Natomiast faktem jest, że na Kocim Bazarku kociego forum ma się świetnie organizacja działająca pod szyldem prozwierzęcej, która pozbywa się (dosłownie) kotów niewygodnych, trudnych w adopcjach.
Obrazek

Femka

Od: Sob mar 24, 2007 19:56

Post » Pt kwi 23, 2010 13:08 Re: Miała mieć dom-dostała podwórko! Kocia Mamo oddaj nam Tikę!!

Agn pisze:Yyyy??? 8O

A my się wozimy w fundacji z kilkoma takimi 'egzemplarzami' jak Tika, od kilku lat. A to przecież takie proste... w końcu też znamy kilka 'dobrych' miejsc, gdzie koty są dokarmiane, mają schronienie... a jakos nam nie przyszło do głowy 'wywieźć kota na działki', czy 'wystawić kota pod blok', bo jest nieoswajalny...
No ale u nas nie rodzą się kociaki.
Może KM nie ma miejsca na 'takie Tiki', bo jest zapchana urodzonymi u niej maluszkami?

Ja wysiadam...

To się nie podejmuję wzięcia kota skoro nie mam warunków, tak? Kotu nie groziła śmierć, w konińskim schronisku może brak kasy i rąk do pracy ale ludzie tam pracujący stają na rzęsach żeby kotom było dobrze. Nie może być tak że kot ze schronu trafia w gorsze warunki :roll:
Fundacja Tabby - Burasy i Spółka
https://www.facebook.com/BurasySp/

Mjeczysława Naczelnika Pszypatki
https://www.facebook.com/MjeczyslawNaczelnik/

tam jestem łapalna

Gibutkowa

Od: Pt wrz 04, 2009 17:23

Post » Pt kwi 23, 2010 13:21 Re: Miała mieć dom-dostała podwórko! Kocia Mamo oddaj nam Tikę!!

jesli ta fundacja bierze tylko koty, ktore sa latwe do wyadoptowania, to po co wziela Tike i inne, ktore gdzies wypuscila, zeby biegaly luzem.... wiedza, ze kot ma szanse na normalny dom, a nie chca go oddac - czyli wazniejsze sa dla nich przepychanki niz dobro zwierzat :x

ja juz nie mam zaufania do tej fundacji, choc tak milo sie nazywa, budzi przez to tez zaufanie.... :?

tillibulek

Post » Pt kwi 23, 2010 13:47 Re: Miała mieć dom-dostała podwórko! Kocia Mamo oddaj nam Tikę!!

tillibulek pisze:jesli ta fundacja bierze tylko koty, ktore sa latwe do wyadoptowania, to po co wziela Tike i inne, ktore gdzies wypuscila, zeby biegaly luzem.... wiedza, ze kot ma szanse na normalny dom, a nie chca go oddac - czyli wazniejsze sa dla nich przepychanki niz dobro zwierzat :x

ja juz nie mam zaufania do tej fundacji, choc tak milo sie nazywa, budzi przez to tez zaufanie.... :?

właśnie to jest dla mnie najmniej zrozumiałe: jest dom dla Tiki, po to wyjechała z Konina, żeby ten dom znaleźć. jak bardzo KM nie czułaby się pokrzywdzona, obrażona itd, gdyby faktycznie miała na względzie dobro kotki, złapałaby ją i dała Dulencji. co jest w tym tak trudnego? kotka spędziła 8 lat w schronie, dostała szansę od losu bo zajęła się nią Fundacja, a teraz jest wystawiona na ulicę i mając szansę na dom, tkwi tam, bo nieznane mi panie czują się dotknięte atakami. Pal licho ataki, o Tikę tu powinno chodzić.
ObrazekObrazekObrazek
ZAPRASZAM NA WYPRZEDAŻ U CYNAMONA I WANILII:
http://forum.miau.pl/viewtopic.php?f=27&t=134893&p=8123784#p8123784

cynamon i wanilia

Od: Sob maja 24, 2008 20:16

Post » Pt kwi 23, 2010 13:53 Re: Miała mieć dom-dostała podwórko! Kocia Mamo oddaj nam Tikę!!

Jeśli nie wiadomo o co chodzi.... :roll:
Pamiętam jakim strumieniem popłynęło wsparcie dla Pokrzywki, której już nie ma wśród nas... sama takie wsparcie wysyłalam :| Sama ludzi do tego zachęcałam, nawet powstał Fundusz Pokrzywkowy... ech... :roll:
Fundacja Tabby - Burasy i Spółka
https://www.facebook.com/BurasySp/

Mjeczysława Naczelnika Pszypatki
https://www.facebook.com/MjeczyslawNaczelnik/

tam jestem łapalna

Gibutkowa

Od: Pt wrz 04, 2009 17:23

Post » Pt kwi 23, 2010 13:59 Re: Miała mieć dom-dostała podwórko! Kocia Mamo oddaj nam Tikę!!

Nie po to jechałam zimą i to w taką pogodę przed którą ostrzegali synoptycy, po te kotki do Konina, żeby następnie po kilku tygodniowym pobycie w klatce króliczej zostały wywalone do komórek.
Gdzie tu sens i logika!
Na którym miejscu jest dobro kotów!

Kocia Mama - czy nazwa jest adekwatna do tego co robi p. Milińska?
Dla mnie na pewno nie!!!
Obrazek Obrazek

Kłamstwo jest jedyną ucieczką słabych. Stendhal
Wątek Łopatą i do piachu ku przestrodze o zaufaniu i podłości ludzkiej bez granic, ale i szczęśliwym zakończeniu :) :) :)
http://forum.miau.pl/viewtopic.php?f=1& ... &start=960

Anna61

Od: Nie lis 25, 2007 20:27

Post » Pt kwi 23, 2010 14:02 Re: Miała mieć dom-dostała podwórko! Kocia Mamo oddaj nam Tikę!!

Gibutkowa, powstanie Funduszu Pokrzywkowego jest akurat dobrym spinoffem kontaktu schron Konin - KM, konińskie koty mają dzięki niemu wsparcie i mamy nadzieję, że nie będzie kotów dzielących los Pokrzywki.
Myślę, że nie o pieniądze tu chodzi, tylko o zwykłą ludzką urażoną dumę, ale jest to tak samo bez sensu i niskie jak szukanie zarobku na potrzebujących kotach, ob ostatecznie koty - a tym przypadku konkretnie Tika - na tym cierpią. i to jest najbardziej przykre. bo nie dość że schron chce wziąć koty, którym nie udało się znaleźć domu, to jeszcze jest konkretny dom dla Tiki. bezsens, powtarzam i działanie na szkodę, nie dla dobra.
ObrazekObrazekObrazek
ZAPRASZAM NA WYPRZEDAŻ U CYNAMONA I WANILII:
http://forum.miau.pl/viewtopic.php?f=27&t=134893&p=8123784#p8123784

cynamon i wanilia

Od: Sob maja 24, 2008 20:16

[poprzednia][następna]