CZARNA ZUZIA! już kochana w swoim domku RTOZ

Kocie pogawędki

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Wto maja 04, 2010 19:27 Re: CZARNA ZUZIA! JUŻ W SWOIM DOMKU! RTOZ RADOMSKO!

rodziceZuzi pisze:Informujemy , iż Zuzinka jest już w nowym domku i mizia się właśnie na kolanach ze swoim nowym panem ,,)
Szybko sie zaklimatyzowała wierzymy w to , że będzie wszystko dobrze ..
Pozdrawiamy

Slicznie dziękujemy za domek dla kluseczki-Zuzi :1luvu:
"Koty trzeba chwalić, robia się od tego bardziej puchate"

taizu

Od: Śro gru 30, 2009 23:05

Post » Wto maja 04, 2010 20:38 Re: CZARNA ZUZIA! JUŻ W SWOIM DOMKU! RTOZ RADOMSKO!

Slapcio , Zuzinka to też moja ulubienica :1luvu: i cieszę się baaaaarrrrdzooo z jej domku. A tak płakała całą drogę ,że serce mi pękało . Myślałam że zachrypnie od tego zawodzenia. Za to Majeczka zrobiła kupola w transporterku :mrgreen: a Perełka była najdzielniejsza w czasie podróży i wszystkiego ciekawa. :D
ObrazekObrazek
Obrazek

andzelika1952

Od: Śro wrz 03, 2008 16:39

Post » Wto maja 04, 2010 20:39 Re: CZARNA ZUZIA! JUŻ W SWOIM DOMKU! RTOZ RADOMSKO!

Śliczna kotka:)
Obrazek Obrazek

alanisart

Od: Czw lis 19, 2009 10:53

Post » Śro maja 05, 2010 10:35 Re: CZARNA ZUZIA! JUŻ W SWOIM DOMKU! RTOZ RADOMSKO!

rodziceZuzi pisze:Informujemy , iż Zuzinka jest już w nowym domku i mizia się właśnie na kolanach ze swoim nowym panem ,,)
Pozdrawiamy

witamy rodziców :D na wątku Zuzinka :1luvu: :1luvu:
bardzo się cieszę, bo już z rozmow telefonicznych widać było, że Domek najcudniejszy musi być :D :D :D bardzo za niego dziękujemy :!: :!: :!:
czekamy na nowe wiadomości i może jakieś fotki :?: :?: fajnie byłoby zobaczyć Zuzinka w jej Domku :1luvu: :1luvu: :1luvu:
pozdrawiam mocno Domek i Zuzię :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok:
Klara i Filip. Obrazek

Hanulka

Od: Pon lip 06, 2009 14:17

Post » Wto maja 11, 2010 3:53 Re: CZARNA ZUZIA! JUŻ W SWOIM DOMKU! RTOZ RADOMSKO!

Pozdrawiamy

RodziceZuzi, jak z Zuzia? Co powiedzial wet? Problem psychiczny czy Zuzi cos fizycznego dolega? Ona jest taka delikatna i wrazliwa i najbardziej potrzebuje milosci, cierpliwosci i spokoju. Martwie sie, ze jej nie chcecie dlatego, ze siusiu poza kuweta zrobila. Przeciez przeprowadzka do dla niej wielkie przezycie. Ona jest nieszczesliwym kotem ale dobrym i kochanym.

kociamysza

Od: Czw wrz 24, 2009 17:08

Post » Wto maja 11, 2010 8:57 Re: CZARNA ZUZIA! JUŻ W SWOIM DOMKU! RTOZ RADOMSKO!

Czy możecie dokładnie opisać problem? Popuszczanie moczu, czy regularne posikiwanie? Jak rozumiem OPRÓCZ normalnego korzystania z kuwety? Proszę, poobserwujcię Zuzię w jakich okolicznościach zdarzają się jej "wypadki".

Do tej pory z Zuzią nie było problemów tego typu, co wskazuje że źródłem jest albo stres związany z przeprowadzką, albo jakieś kłopoty zdrowotne (podziębienie?) albo obydwie te rzeczy.

Mam nadzieję że słowa o zwrocie Zuzi, zanim spróbowano rozwiązać problem były tylko spowodowane zdenerwowaniem a nie podejściem kot szwankuje = my go nie chcemy. Bo chyba pokochaliście Zuzię, co? Ja uważam że takiego kota nie da się nie kochać. Będę się powtarzać, ale to moja ulubienica - właśnie ze względu na absolutnie wyjątkowy charakter.
Obrazek

slapcio

Od: Śro paź 31, 2007 12:51

Post » Śro maja 12, 2010 19:19 Re: CZARNA ZUZIA! JUŻ W SWOIM DOMKU! RTOZ RADOMSKO!

Witamy wszystkich zainteresowanych tematem.
NA samym początku chcielibyśmy wszystkim podziękowac za miłe i ciepłe przywitanie na forum. Nie sądziliśmy ze wiadomości tak szybko będą się rozchodziły. Jeśli chodzi o Zuzię to faktycznie na samym początku mieliśmy z nią troszkę kłopotów ale wnioskujemy ze to bardziej wywołane stresem aniżeli jakimiś dolegliwościami fizycznymi. Kilka dni przeżywaliśmy różne nastroje Zuzi co powodowało coraz większe frustrację u nas ale wszystko się uspokoiło. Zuzia ma swoje legowisko na którym chętnie się wysypia przeciąga lub ucina popołudniowe drzemki. Jak na razie nie wykazuje jakiego kolwiek zainteresowania drapakiem wykonanym ręcznie przez nowego Pana, ale mamy nadzieje że wkrótce się to zmieni.
Zauważyliśmy że Zuzia z dnia na dzień robi się coraz bardziej śmiała i chętna do zabawy ze swoją nową zabawką - małą myszką pluszową. Jeśli chodzi natomiast o jedzenie to zauważyliśmy ze lubuje sie bardzo w baleronie i serdelkach a z resztą jedzenia to tak niechętnie. Smakuje jej również sucha karma i oczywiście mleko łaciate.. :)

Jeśli chodzi o wizytę u wet to usłyszeliśmy że to ma pewnie podłoże psychiczne i związane jest z dośc dużą ilością stresu ale powinno się uspokoic. Na pewno nie jest to żadne schorzenie bakteryjne czy przeziębieniowe gdyż nasilałoby się ono a nie nagle znikało.

Ogółem mozna powiedziec jak każda rodzina po przejściach znajdujemy wspólny język i poznajemy siebie nawzajem.
Jeśli chcecie wiedziec coś wiecej prosimy o pytania.

P.S. przepraszamy że tak mało tu gościmy ale Zuzia pochłania nas całkowicie i to na niej chcemu się koncentrowac zamiast siedziec na forum.

rodziceZuzi

Od: Pon maja 03, 2010 20:50

Post » Śro maja 12, 2010 19:22 Re: CZARNA ZUZIA! JUŻ W SWOIM DOMKU! RTOZ RADOMSKO!

Cieszymy się, że sprawa się uspokoiła. Biedne koty, nam się wydają oazą spokoju, a to nerwuski nie z tej ziemi!
Pozdrowienia dla rodzicówZuzi :1luvu:
"Koty trzeba chwalić, robia się od tego bardziej puchate"

taizu

Od: Śro gru 30, 2009 23:05

Post » Śro maja 12, 2010 19:25 Re: CZARNA ZUZIA! JUŻ W SWOIM DOMKU! RTOZ RADOMSKO!

Ja się bardzo cieszę ,że wszystko idzie w dobrym kierunku a najbardziej będzie się cieszyła Andżelika. Tak przypuszczałam ,że u Zuzi powodem wszystkich problemów jest stres. Cudownie ,że nie poddaliście się . Ja też mam kociaka od Andżeliki i też nie było łatwo . Kociaki bardzo przeżywają zmianę miejsca zamieszkania. Trzymam kciuki za was i Zuzię :ok: :ok:

szirra

Od: Pt sie 17, 2007 22:15

Post » Śro maja 12, 2010 19:28 Re: CZARNA ZUZIA! JUŻ W SWOIM DOMKU! RTOZ RADOMSKO!

Mamy pytanie jak się tu wrzuca fotki bo chcieliśmy zamieścic Zuzi zdjęcia.

rodziceZuzi

Od: Pon maja 03, 2010 20:50

Post » Śro maja 12, 2010 19:31 Re: CZARNA ZUZIA! JUŻ W SWOIM DOMKU! RTOZ RADOMSKO!

Ja wchodzę na FOTOSIK i tam wrzucam a potem tu wklejam linka lub miniaturki , które można powiększyć.

szirra

Od: Pt sie 17, 2007 22:15

Post » Śro maja 12, 2010 19:36 Re: CZARNA ZUZIA! JUŻ W SWOIM DOMKU! RTOZ RADOMSKO!

rodziceZuzi pisze:Mamy pytanie jak się tu wrzuca fotki bo chcieliśmy zamieścic Zuzi zdjęcia.

Najpierw trzeba zdjęcia załadować na jakimś portalu do tego celu służącym, np. fotosik, imageshak, fotozrzuta itp. Po załadowaniu przy zdjęciu będą dostępne różne linki, należy wybrać taki na forum i zwyczajnie wkleić do posta, albo link bezpośredni wrzucić w znacznik [Img] - jak edytujecie posta to jest powyżej. Przy większych zdjęciach przydatne są miniaturki (również dostępne po załadowaniu na portal) na forum, wklejenie takiego kodu powoduje, że w wątku widoczna jest tylko miniaturka (nie zajmuje dużo miejsca), a po kliknięciu otwiera się większe zdjęcie w nowym oknie :D
Obrazek Obrazek
W sprawie banerków proszę o pw Obrazek

panikota

Od: Czw wrz 10, 2009 7:02

Post » Śro maja 12, 2010 21:21 Re: CZARNA ZUZIA! JUŻ W SWOIM DOMKU! RTOZ RADOMSKO!

Bardzo dziękuję za wiadomości o Zuzi i cieszę się niezmiernie ,że sprawa się wyjaśniła.

Musimy sobie wszyscy zdawać sprawę jakie to ogromne dla kociaków przeżycie odchodzić do nowego domu z miejsca , w którym były naprawdę szczęśliwe. Nie wstydzę się tego powiedzieć ale mają / oprócz pięknych pokoi/ wszystko co inne kociaki w kochających domach. Po miesiącach lub nawet latach tułaczki znalazły spokój i opiekę. Wiem ,że dla niektórych ludzi domy tymczasowe to miejsca z których trzeba zabierać koty jak najszybciej , ale dla nich samych to pierwsze i jedyne domy jakie do tej pory miały i dlatego mają prawo tęsknić i przeżywać - tak jak my. :cry:
ObrazekObrazek
Obrazek

andzelika1952

Od: Śro wrz 03, 2008 16:39

Post » Czw maja 13, 2010 8:36 Re: CZARNA ZUZIA! JUŻ W SWOIM DOMKU! RTOZ RADOMSKO!

hehehe a Andżelika ma syndrom pustego gniazda 8) :lol:

Wiadomo, ze Zuzia tęskniła i ze ty tęskilaś, ale wiesz, dzieci kiedys muszą iśc na swoje. A Zuzinka bedzie bardzo szczęśliwa :ok: Byle nie za dużo tych serdelków i baleronu bo z Zuzi zrobi się Zuzol :ryk:

RodziceZuzi, swoja drogą wędliny, a zwlaszca wieprzowe - ryzyko sa cholerycznie niezdrowe dla kotów wiec tylko czasem, jako jako przysmak można dawać :wink: Raz, bo sól, azotany i inna chemia. Gorzej, ze wieprzowina używana jako mięso dla ludzi nie jest badana pod kątem obecności wirusa Aujeszky'ego bo dla człowieka to całkiem obojętny i nieszkodliwy wirus - niestety dla kota stanowi smiertelne zagrozenie. Niektóre kocie karmy, np Bozita zawieraja wieprzowinę (jest mało alergizująca) ale musi byc badana na obecnośc tego wirusa.
Obrazek

slapcio

Od: Śro paź 31, 2007 12:51

Post » Czw maja 13, 2010 17:00 Re: CZARNA ZUZIA! JUŻ W SWOIM DOMKU! RTOZ RADOMSKO!

kochani rodzicezuzi :1luvu: bardzo się cieszę, że już ok.. Zuzia to cudny słodziak.. wszyscy mamy prawo do stresu, koty przede wszystkim, bo nie można z nimi "pogadać po ludzku" i wyjaśnić sytuacji, w jakiej się znalazły.. będzie dobrze.. a jak bedą jakieś kłopoty, to piszcie, tu ciocie mają takie doświadczenia, że zawsze poradzą, co robić... a andzelika, jako "pierwsza" mama zna Zulolka jak nikt..
hm.. bozita odradzam.. mój miał taką sraczkeępo tym i żyganko jak ta lala.. i też chyba na miau czytałam o tych skutkach...
Domku i Zuziu :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok:
Klara i Filip. Obrazek

Hanulka

Od: Pon lip 06, 2009 14:17

[poprzednia][następna]