LUDZIE ODESZLI-KOTY ZOSTALY ,pomóżmy im żyć -Szczecin

Kocie pogawędki

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Śro lis 18, 2009 17:59 Re: LUDZIE ODESZLI-KOTY ZOSTALY ,pomóżmy im żyć -Szczecin

Wcale mi nie do smiechu jak stamtad wracam :( Syf,bloto ,kupa smieci ,maszyny ....i w tym wszystkim koty olane,zapomniane przez ludzi . Koty byly dzisiaj jakies nieswoje.Ledwo dowolalysmy sie niektorych ,Pufci Kwenczalskiej w ogole nie bylo ...

Duży:
Obrazek
...czyli KotBezUcha -zauwazylam ,ze bardzo dziwnie je ,bardzo szeroko otwieral pyszczek ,lapal az za brzegi miseczki ,jadl jakos tak nerwowo i lapczywie. Okazalo sie ,ze ta kocina nie ma ani jednego zabka i po prostu ma problemy w ogole z jedzeniem . Staruszek,okaleczony ,bezzebny ,w miejscu zapomnianym przez ludzi i Boga .Kto ma doswiadczenie z bezzebnym kotem? Jak go karmic i czym? Popytajcie znajomych,moze ktos go wzialby chociaz na ogrod . To miejsce nie jest absolutnie dla takiego inwalidy :(

Bury:
Obrazek
Takie spokojne,zrownoważone kocisko . Nie narzuca sie ze swoimi pieszczotami, ale jednoczesnie tak mocno wtula wpyszczek w reke czlowieka .... Normalnie az za gardlo cos sciska .Daje sie brac na rece .Dzisiaj Kasia wymacala jakas gule na jego brzuszku . Trzeba byloby zabrac go do weterynarza ale co pozniej? Znowu won w bloto? A jesli to przepuklina i trzeba by operowac? Gdzie go przetrzymac na leczenie?

Łatka:

Obrazek
Niby taka niezalezna kocina ,nie pcha sie z pyszczkiem do czlowieka ale i jej brakuje ludzi . Caly czas dzisiaj dreptala za nami ,poszla az za dom gorala tam gdzie ten samotny kociak jest . Ona tez ma gdzies najwyrazniej wolnosc i chce byc blisko ludzi .

Koczur:(?)
Obrazek
Chyba nie pomylilam imienia... Tak zastalysmy Koczura.Bunkrowal sie w budce, bo pogoda malo sympatyczna sie zrobila. Tam strasznie wiatr wieje, bo nie ma co oslaniac od niego .Niestety nie wszystkie kociaki maja budki,bo nie dla wszystkich przeciez wystarczylo .

Szpieg rozwalil nas dzisiaj calkiem.Kasia na wszelki wypadek wziela transporter a Szpieg sam wszedl do niego, jakby chcial zeby go zabrac stamtad :crying:

Powiem krotko,mowcie sobie co chcecie ale te koty maja tam przerabany zywot.One nauczone sa zycia z ludzmi, albo tuz obok nich. Wiekszosc jest "głaskalna" ,przyzwyczajona do czlowieka, a teraz maja tylko stada dzikow i bloto. Mysle,ze zeby ten watek zaczal jakos intensywniej życ to Ci ktorzy moga powinni tak ze 2 razy pojechac z Kasia na karmienie. Same zdjecia,opowiadanie to pikus.To trzeba zobaczyc,poczuc te kocie ryjki pod dlonia ...

kya

Od: Śro mar 14, 2007 17:09

Post » Śro lis 18, 2009 18:25 Re: LUDZIE ODESZLI-KOTY ZOSTALY ,pomóżmy im żyć -Szczecin

ja mam prosbe - niech ktoś się dowie/zobaczy czy w Veterinie nie mają już nazbieranych pudeł.....mamy folię, tasmę klejącą...możemy spokojnie robić dalej

ja niestety od dzisiaj bez samochodu ...
Mam alergie na "kocie anioły" !
ObrazekObrazekObrazekObrazekObrazek

agiis-s

Od: Pon sty 29, 2007 14:18

Post » Śro lis 18, 2009 18:50 Re: LUDZIE ODESZLI-KOTY ZOSTALY ,pomóżmy im żyć -Szczecin

Trzeba by mi dokladnie wytlumaczyc gdzie to jest bo ja mam zaburzony zmysl orientacji :evil:
Kochani tym kotom potrzebne jest wszystko ...jedzenie,miseczki( tacki) , cieple poslanka w budkach.Niektore maja jakies zalosne strzepy kolder ,ktore nasiakaja wilgocia od wiecznie mokrych lapek. Tam jest bloto do kolan .Nie wiem jak to bedzie gdy przyjdzie regularna zima :(

kya

Post » Śro lis 18, 2009 18:54 Re: LUDZIE ODESZLI-KOTY ZOSTALY ,pomóżmy im żyć -Szczecin

kya pisze:...czyli KotBezUcha -zauwazylam ,ze bardzo dziwnie je ,bardzo szeroko otwieral pyszczek ,lapal az za brzegi miseczki ,jadl jakos tak nerwowo i lapczywie. Okazalo sie ,ze ta kocina nie ma ani jednego zabka i po prostu ma problemy w ogole z jedzeniem . Staruszek,okaleczony ,bezzebny ,w miejscu zapomnianym przez ludzi i Boga .Kto ma doswiadczenie z bezzebnym kotem? Jak go karmic i czym?

Moja pierwsza kotka miała dosłownie 3 zęby. (Jak ją braliśmy była dorosłą, bezdomną i strasznie wychudzoną kotką; potem okazało się, z zębów które jej zostały musieliśmy wyrwać jej jeszcze trochę, bo były strasznie zepsute, potem zostały jej tylko 3. Po 2 latach okazało się, że to białaczka :( )

Karmiłam ją w większości mokrą, ale ku mojemu zdziwieniu jadła też suchą. Jak kot nie ma zębów, to tylko mokre i jakieś papki, innego wyjścia nie ma, ew. można namoczyć suchą (też tak próbowałam robić, ale moja niechętnie to jadła) i taką papkę spróbować podawać.

Capriccio

Od: Sob lut 17, 2007 22:29

Post » Śro lis 18, 2009 19:51 Re: LUDZIE ODESZLI-KOTY ZOSTALY ,pomóżmy im żyć -Szczecin

Capriccio pisze:
kya pisze:...czyli KotBezUcha -zauwazylam ,ze bardzo dziwnie je ,bardzo szeroko otwieral pyszczek ,lapal az za brzegi miseczki ,jadl jakos tak nerwowo i lapczywie. Okazalo sie ,ze ta kocina nie ma ani jednego zabka i po prostu ma problemy w ogole z jedzeniem . Staruszek,okaleczony ,bezzebny ,w miejscu zapomnianym przez ludzi i Boga .Kto ma doswiadczenie z bezzebnym kotem? Jak go karmic i czym?

Moja pierwsza kotka miała dosłownie 3 zęby. (Jak ją braliśmy była dorosłą, bezdomną i strasznie wychudzoną kotką; potem okazało się, z zębów które jej zostały musieliśmy wyrwać jej jeszcze trochę, bo były strasznie zepsute, potem zostały jej tylko 3. Po 2 latach okazało się, że to białaczka :( )

Karmiłam ją w większości mokrą, ale ku mojemu zdziwieniu jadła też suchą. Jak kot nie ma zębów, to tylko mokre i jakieś papki, innego wyjścia nie ma, ew. można namoczyć suchą (też tak próbowałam robić, ale moja niechętnie to jadła) i taką papkę spróbować podawać.

Czytałam, że nie można moczyć suchej karmy.
Bo plesnie i cos tam jeszcze i jest to szkodliwe dla kotów.
Obrazek

Lojka

Od: Czw sie 06, 2009 12:59

Post » Śro lis 18, 2009 22:08 Re: LUDZIE ODESZLI-KOTY ZOSTALY ,pomóżmy im żyć -Szczecin

Podczytuję sobie wąteczek... :ok:
Mam całkowicie bezzębną rezydentkę w domu. Jada zarówno karmę mokrą, jak i suchą z takim samym zapałem :) Natomiast zauważyłam, że robi jej różnicę średnica i głębokość miski czy talerzyka. Łatwiej jej chwytać pyszczkiem jedzonko z szerszych, ale niezbyt głębokich misek.
Misio [*] 9.07.2021,Bąbel [*]1.03.2020, Weron [*] 31.12.2014,Tysia [*]13.11.13, Bazyl [*]06.07.13, Dasia (Dakota) [*]18.06.13, Leon [*]10.12, Gabriel [*]19.11.2011, Majki [*]01.06.2011

Tysiek

Od: Czw lut 07, 2008 7:35

Post » Czw lis 19, 2009 3:30 Re: LUDZIE ODESZLI-KOTY ZOSTALY ,pomóżmy im żyć -Szczecin

Nie mam tacek od mięska, ale napisałam rodzicom, żeby nie wyrzucali, jak przyjadę od nich po świętach, to przywiozę zapas.

reddie

Od: Śro lip 19, 2006 15:35

Post » Czw lis 19, 2009 8:28 Re: LUDZIE ODESZLI-KOTY ZOSTALY ,pomóżmy im żyć -Szczecin

Dziewczyny powiem Wam w czym podaje karmę w zimie. W marketach mięso jest sprzedawane w takich wytłoczkach ze styropiany. Ważne żeby nie bylo dno dziurkowane ( wtedy w te dziurki wchodzi za dużo krwi i długo cuchnie). Karma mokra podana w zimie nie zamarza tak szybko w styropianie. Bardzo łatwo wytrzeć papierowym recznikiem, bo pokarm po prostu odpada. Jedyny problem to trzeba by było je czyms obciążyć, bo sa lekkie i moga pofrunąć :wink: .
Mój ukochany Biesik 3.04. - 16.12.09 za TM
Obrazek[url=http://forum.miau.pl/viewtopic.php?f=1&t=110295&start=0]

IKA 6

Od: Pon mar 30, 2009 18:31

Post » Czw lis 19, 2009 9:53 Re: LUDZIE ODESZLI-KOTY ZOSTALY ,pomóżmy im żyć -Szczecin

HURRAAA! mamy kolejną wpłatę na siatkę do Wielgowa - bardzo dziękujemy. Z dnia na dzień widzimy , że koty lotniskowe są skazane na śmierć. Jeżeli im nie pomożemy - nie przetrwają. Liczy się KAŻDY 1 zł .

PRZYPOMINAM NR konta 31 1140 2004 0000 3502 3768 5450
z dopiskiem "KOTKI - SIATKA DO WIELGOWA”
Ostatnio edytowano Czw lis 19, 2009 10:14 przez kacola, łącznie edytowano 1 raz
Obrazek

kacola

Od: Wto paź 20, 2009 18:45

Post » Czw lis 19, 2009 10:09 Re: LUDZIE ODESZLI-KOTY ZOSTALY ,pomóżmy im żyć -Szczecin

Dzięki dziewczyny i nie tylko za pomysły - każda złota myśl jest na wagę złota.
UWAGA! UWAGA! UWAGA!
W sobotę organizujemy otwarty dzień karmienia kotków na Lotnisku. Zbiórka o 14.00 na przystanku autobusowym na żądanie przy działkach, tj. na ul.Przestrzennej. Nr autobusów z Basenu Górniczego 56, 79. Można poprosić kierowcę o pomoc. Pomoże! :ok: wysadzić się :ryk: w odpowiednim miejscu. Myślę jak osobiście zobaczycie te sierotki - łatwiej będzie można jest wyadoptować - każdy ma mamę , tatę lub kolegę , który ma też kolegę lub koleżankę , a oni może domek z ogródkiem lub działkę bez kotka... Na zasadzie podaj dalej... Takie przytulinki na pewno chwycą za serca :kotek:
Rozmawiałam z Wiolą - ma do wyadoptowania ok. 4-ro miesięcznego rudego pięknotka - chudzinę zabrała z ulicy z Dąbia : okazało się , że ślepy! Pewne kolejny zepsuty kotek nie nadaje się na salony! :evil: Niebawem zdjęcie będzie u Kya. ZAPRASZAM do pomocy
Obrazek

kacola

Od: Wto paź 20, 2009 18:45

Post » Czw lis 19, 2009 17:54 Re: LUDZIE ODESZLI-KOTY ZOSTALY ,pomóżmy im żyć -Szczecin

Dałam znać o potrzebnej pomocy w wątku Kociej Doliny. Dziewczyny, jak się pospieszymy z przygotowaniem ofert kotów do adopcji, to jeszcze zdążę je wrzucić na stronę fundacji przed wyłączeniem panelu administracyjnego. Bo od 1 grudnia strona będzie, ale nie będzie już można dodawać tam kotów i newsów. Nic nie będzie można w sumie dodawać :| Ale oczywiście mamy inne strony ogłoszeniowe :ok: I nową stronę w przygotowaniu.
Obrazek Obrazek
Naszym kotom się przelewa - darowiznę na konto!
Fundacja Kocia Dolina Lukas Bank SA /O. Toruń
47 1940 1076 3018 9272 0000 0000

Kocia Dolina

Od: Nie maja 18, 2008 11:43

Post » Czw lis 19, 2009 18:22 Re: LUDZIE ODESZLI-KOTY ZOSTALY ,pomóżmy im żyć -Szczecin

Witam wszystkich serdecznie .Jestem tu nowy ale nie obcy jest mi los braci mniejszych .W miarę mozliwości postaram się wam pomagać. Zrobiłem już wpłatę na ogrodzenie. W przyszłym tygodniu jeszcze dorzucę kasy i kupię sporo jedzenia.Możecei mi dokładnie naświetlić temat co to będzie w tym Wielgowie?
ObrazekObrazekObrazek
ObrazekObrazek

salps

Od: Czw lis 19, 2009 18:17

Post » Czw lis 19, 2009 19:57 Re: LUDZIE ODESZLI-KOTY ZOSTALY ,pomóżmy im żyć -Szczecin

salps witaj
myślę że najlepiej ideę przenosin kociej brygady wyjaśni ci kacola
Mam alergie na "kocie anioły" !
ObrazekObrazekObrazekObrazekObrazek

agiis-s

Od: Pon sty 29, 2007 14:18

Post » Czw lis 19, 2009 21:18 Re: LUDZIE ODESZLI-KOTY ZOSTALY ,pomóżmy im żyć -Szczecin

Kasia ma internet w pracy wiec wyjasni jutro z pewnoscia . Kasia ,ptzepraszam ale jutro wrzucę fotke Lewika.Przyznam ,ze nie mam glowy do tego . Misiokot mial operacje ale ja chyba gorzej sie od niego czuje fizycznie i psychicznie .Ze mnie kocia opiekunka jak z koziej d***trabka jednak :evil:

kya

Post » Pt lis 20, 2009 8:49 Re: LUDZIE ODESZLI-KOTY ZOSTALY ,pomóżmy im żyć -Szczecin

Kacola pisałaś o małej slepince ( mam do nich słabość). Czy możecie cos wiecej o nim napisać :oops: :oops:
Mój ukochany Biesik 3.04. - 16.12.09 za TM
Obrazek[url=http://forum.miau.pl/viewtopic.php?f=1&t=110295&start=0]

IKA 6

Od: Pon mar 30, 2009 18:31

[poprzednia][następna]