GDAŃSK.Stoczniowe i majowe koty.Potrzebna pomoc.

Kocie pogawędki

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Nie maja 09, 2010 20:12 Re: GDAŃSK.Stoczniowe i majowe koty.Grozi im głód!Pomóż.Sterylki

O kurcze to nie wiedziałam. My psikaliśmy Ninę bo ona była strasznie zapchlona i wet powiedział, że taka na kark nie starczy bo sobie nie poradzi. Nic jej nie było. Ale dobrze, że powiedziałaś teraz będę bardziej uważać :ok:
Zrobiła mały przelew.
Obrazek

JaEwka

Od: Wto gru 11, 2007 11:37

Post » Pon maja 10, 2010 23:45 Re: GDAŃSK.Stoczniowe i majowe koty.Grozi im głód!Pomóż.Sterylki

JaEwka pisze:O kurcze to nie wiedziałam. My psikaliśmy Ninę bo ona była strasznie zapchlona i wet powiedział, że taka na kark nie starczy bo sobie nie poradzi. Nic jej nie było. Ale dobrze, że powiedziałaś teraz będę bardziej uważać :ok:
Zrobiła mały przelew.

Psikać można, trzeba tylko popilnować, aby kot się nie wylizywał póki preparat nie wyschnie.

JaEwko dziękujemy za wpłatę. :aniolek: I chociaż kusi mnie aby kupić karmę, chyba pójdę do wetki i zapytam, czy taka duża poprcja psia byłaby w naszych granicach finansowych. Wetka zawsze mi taką porcję dzieli do strzykawek na porcje dla jednego kota. :mrgreen:
Obrazek

Najlepsze kotki są od Kotiki. :wink:
Nie mam nic wspólnego z obecną działalnością Fundacji Kotikowo.

kotika

Od: Pt lis 18, 2005 23:46

Post » Nie maja 16, 2010 20:48 Re: GDAŃSK.Stoczniowe i majowe koty.Grozi im głód!Pomóż.Sterylki

Jedna z koteczek stoczniowych, wysterylizowana na samym początku,
buraska, trafiła na przetrzymanie po sterylce, do miejscowej karmicielki.
Przekroczyła próg jej domu i już go nie opuściła. :D

Została rezydentką ( pani miała jednego kocurka),
Koteczka została na starych śmieciach, ale za skarby nie chce wyjść nawet do ogrodu. :wink:
Widziałyśmy ją jak siedziała na parapecie. Strasznie się cieszę. :D
Obrazek

kotika

Post » Nie maja 16, 2010 21:07 Re: GDAŃSK.Stoczniowe i majowe koty.Grozi im głód!Pomóż.Sterylki

Cudownie :1luvu: W końcu będzie miała swój własny kąt :P
Obrazek

JaEwka

Post » Wto maja 18, 2010 14:20 Re: GDAŃSK.Stoczniowe i majowe koty.Grozi im głód!Pomóż.Sterylki

hop :ok:
Obrazek

JaEwka

Post » Wto maja 18, 2010 20:48 Re: GDAŃSK.Stoczniowe i majowe koty.Grozi im głód!Pomóż.Sterylki

Jutro będziemy starały się wyśledzić gdzie trikolorka ma swoje małe.
Chcemy też poszukać pozostałe kotki do sterylki.
Jeśli się nie mylę, to z tri są w tym stadku już tylko 3 koteczki. :D
Obrazek

kotika

Post » Czw maja 20, 2010 1:33 Re: GDAŃSK.Stoczniowe i majowe koty.Grozi im głód!Pomóż.Sterylki

Tri wyniosła kociaki na teren przyległego zakładu.
Byłyśmy dzis za póżno aby tam się dostać, ale załatwiłyśmy sobie możliwosć wejścia, musimy tylko być tam dopołudnia.
Koteczka ma już trochę mniejszy brzuszek. Ciekawa jestem ile tych kociaków tam jest.
Będziemy też łapać drugą trikolorkę. Ma krzywą główkę, to pozostałość po zatruciu.
Mam nadzieję, ze jutro będę wcześniej w domu i napiszę więcej. Mam też fotki. :wink:
Obrazek

kotika

Post » Czw maja 20, 2010 17:17 Re: GDAŃSK.Stoczniowe i majowe koty.Grozi im głód!Pomóż.Sterylki

Oby udało się znaleźć wszystkie kociaki :ok: I oczywiście mamuśkę na sterylkę
Obrazek

JaEwka

Post » Pt maja 21, 2010 1:45 Re: GDAŃSK.Stoczniowe i majowe koty.Grozi im głód!Pomóż.Sterylki

JaEwka pisze:Oby udało się znaleźć wszystkie kociaki :ok: I oczywiście mamuśkę na sterylkę

Po kociaki wybieram się jutro.
Dziś łapaliśmy drugą trikolorkę. Karmicielka zamknęła ją w piwnicy. Piwnica wielka i zagracona.
Światła brak. Kotka zestresowana, nie zainteresowana klatką łapką i jedzeniem.
Koniec końców złapałam ją rękoma, gdy już prawie wydarła sie na swobodę przez żle zabezpieczone okienko.
Cud, że nie jestem pogryziona. Koteczka mega zestresowana. Jest chyba najśliczniejsza wśród tych kotów.
Skosztowała trochę trucizny (w zeszłym roku wytruto tam prawie wszystkie koty), nie tyle aby umrzeć,
ale dość aby mieć problemy: ma krzywą główkę.
Być może możnaby jeszcze pomóc jej leczeniem, ale trzeba zrobić jej badania, a więc oswoić,
bo lekarz powiedział, że obecnie nie podjąłby sie tego zrobić, bo to dzika dzicz. :wink:
Mała odwieziona z powrotem do swojej piwnicy. Pomyślimy jeszcze co z nią zrobić.
Gdzieś w wątku są jej fotki, dziś nie zrobiliśmy jej bo wszyscy byliśmy zestresowani. :mrgreen:

Daję część fotek. Białe towarzystwo. Jest tam przepiękny kocur biały, dwie koteczki,
jedna ma jedno oczko zielone, a drugie niebieskie. Te są wysterylizowane.
Jest jeszcze jedna biała, głucha koteczka, niestety ostatnio jej nie widzimy i mamy obawy. :(

Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek
Obrazek

kotika

Post » Pt maja 21, 2010 18:45 Re: GDAŃSK.Stoczniowe i majowe koty.Grozi im głód!Pomóż.Sterylki

Zawsze marzyłam o białym kocie :1luvu: Gdybym tylko miała warunki to chętnie bym od Ciebie jakiegoś białaska przygarnęła ale niestety dwa koty na razie muszą mnie zadowolić :wink: (No i dla biednej Wilczki nie planujemy więcej towarzyszy do końca jej życia)
Kurcze gdyby tak ktoś mógł je wziąć na tymczas i osowić to pewnie szybko znalazły by domek. Mam nadzieje, że głucha kotka się znajdzie :( Życie na wolności dla takiej kici jest bardzo niebezpieczne :(
Obrazek

JaEwka

Post » Nie maja 23, 2010 21:03 Re: GDAŃSK.Stoczniowe i majowe koty.Grozi im głód!Pomóż.Sterylki

Kociaki już u mnie. Mają swój wątek na kociarni.

Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek
Obrazek

kotika

Post » Nie maja 23, 2010 21:06 Re: GDAŃSK.Stoczniowe i majowe koty.Grozi im głód!Pomóż.Sterylki

A to ich prześliczna mama. :1luvu:

Obrazek Obrazek
Obrazek

kotika

Post » Nie maja 23, 2010 22:07 Re: GDAŃSK.Stoczniowe i majowe koty.Grozi im głód!Pomóż.Sterylki

śliczne!
Obrazek

Dla naszych Słoneczek [*] Kochamy i tęsknimy.

ASK@

Od: Czw gru 04, 2008 12:45

Adopcje: 12 >>

Post » Pon maja 24, 2010 14:44 Re: GDAŃSK.Stoczniowe i majowe koty.Grozi im głód!Pomóż.Sterylki

Aaaaa jakie piękne :1luvu: Jadę je ukraść :mrgreen: sasasa 8)
Obrazek

JaEwka

Post » Pon maja 24, 2010 21:05 Re: GDAŃSK.Stoczniowe i majowe koty.Grozi im głód!Pomóż.Sterylki

JaEwka pisze:Aaaaa jakie piękne :1luvu: Jadę je ukraść :mrgreen: sasasa 8)

Przyjeżdżaj, dam ci obydwa. :D
Obrazek

kotika

[poprzednia][następna]