Rene pisze:Nezia wtajemnicz mnie proszę w oznaczenie TZ, pojawia się ono dość często na forum, a ja jako laik tego nie kumam...
Masz Main Coon'kę? Mam zarezerwowaną i ciągle się waham czy nie zamienić na kocurka , ale córka by mnie chyba wyrzuciła w domu

Tak mam koteczkę MCO, tę z podpisu
Ale jeśli chodzi o pieska to mam "onego", a pojechaliśmy po "oną" jednak na miejscu okazało się, że suczka jest bardzo dominująca, a psiak był taki spokojny, kochany, nie był namolny, raczej podchodził obwąchiwał, sprawdzał, a suczka biegała, szczypała, zaczepiała

jak pomyślałam 3 dzieci i taki żywy piesek to zmieniłam zdanie na onego

córkę łatwo przekonałam, po prostu wsadziłam jej Arisa na kolana, a psiak zasnął jej na kolanach

no więc musiał być nasz, prawda
Myślę, że należy porozmawiać z hodowcą i powiedzieć mu jaki charakter kociaka by Wam najbardziej odpowiadał i tym się kierować przy wyborze kotki czy kocurka. W końcu płeć tak na dobrą sprawę jest mniej ważna niż chararkter 
Zobacz, na forum jest Dalia, ma dwa MCO, obie kotki i bardzo się garną do ludzi wogóle, są bardzo przytulaste, mają bardzo fajne charaktery. Ale to było wiadomo od początku