Tygodniowy Kotek POMOCY! SAMI[*] :(

Kocie pogawędki

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Pt cze 23, 2017 20:19 Re: Tygodniowy Kotek POMOCY!

tabo10 pisze:Nata,starasz się i masz watpliwosci jak każda młoda mama. Powodzenia :201461 :ok: My tu trochę pokrzykujemy nie dlatego ,by zrobić Ci przykrość ,ale z troski o Twoje maleństwo.Też się denerwujemy,czasem nawet bardziej od Ciebie ,bo go nie widzimy ,a bardzo chcemy Wam pomóc.

Wiem dziękuje bardzo :1luvu:

nata1997

Od: Pt cze 16, 2017 19:58

Post » Pt cze 23, 2017 20:19 Re: Tygodniowy Kotek POMOCY!

Zrób jej siemienia teraz. Masz w domu? Powiem Ci dokładnie jak.
Obrazek ObrazekObrazek
Tosia, Basti, Rudi

Do zobaczenia Matrisiu. ♥ ♥ ♥ Kocham Cię.

Bastet

Od: Pon paź 12, 2015 19:20

Post » Pt cze 23, 2017 20:23 Re: Tygodniowy Kotek POMOCY!

ASK@ pisze:
nata1997 pisze:Uspokoiłam się byłam u weta ona ma wszystko zajmuję się zwierzakami małymi,ma nawet salą operacyjną. Powiedziała,że nie trzeba panikować. Klatkę ma taką bo leży tylko na brzuchu i plecach co powinna leżeć też na bokach. Za dużo daje jej jeść bo jest za gruba i dlatego może mieć problemy z oddychaniem bo ma na prawdę duży brzuch. Więc wszystko jest dobrze :1luvu: :1luvu: dziś już kupiłam kozie mleko 0,5l z koziołkiem matołkiem. Conve też dopiero będzie miała w poniedziałek, lecz mówiła,że nigdy nie polecała conve małym kociakom, powiedziałam jej o was,że wychowaliście kotki na conve i powiedziała,że jeżeli miały doświadczenie i to żeby spróbować, bo ona nigdy nie miała doświadczenia aby dawać małym kociakom conve.

Ps. Poczytałam sobie wcześniejsze rozmowy z wami i na prawdę dziękuje za cierpliwość na pewno spróbuje i wiem,że się nie zawiodę, bo jesteście wspaniałe,za to co robicie. W poniedziałek zaczynamy :) byłam roztargniona i na prawdę wiecie to jest internet różni ludzie piszą, nie chciałam aby małej coś się stało, lecz widzę,że na prawdę macie dobre doświadczenie :1luvu: :1luvu: będę pisać co i jak :)

Dzięki jeszcze raz za wszystko i za to,że jesteście buziaki od Sami też :1luvu: :1luvu:

Czy wet ją obejrzał dokładnie? Czyli obmacał całego kota w szczególności brzuszek? Czy jelitka pracują, czy nie zatkane? Czy nic tam się nie dzieje np przepuklina. Czy zajrzał do gardła czy nie ma stanu zapalnego , osłuchał dokładnie i zmierzył temperaturę? Bo to podstawa przy podejrzeniu duszności. Dużym brzuszku i płaskiej klatce oraz problemu z oddechem.Zajrzał do uszu? Zważył i zapytał ile zjada, jak często je, ile razy siusia i kupka?
Jeśli nic takiego nie zrobił to jest do doopy.
Jeśli zrobił to napisz jak i co wyszło.

Może się mylę. Może. Nigdy nie słyszałam o tym, że kształt klatki zależny jest od pozycji. Malunie koty spędzają czas głównie na brzuszku a kocia mama ich nie przekłada.
Dla mnie coś nie jest tak. Obym się myliła. Obserwuj kota.

Macał po brzuszku, do gardełka nie zaglądał,do uszu też nie spytał o wagę bo już zamykał gabinet i się spieszył bo miał ważne spotkanie, mówiłam ile razy robi kupkę, ona też mówiła,że też za dużo jedzonka jej daje i ma brzuszek za gruby za dużo jej daje jeść :c

nata1997

Post » Pt cze 23, 2017 20:25 Re: Tygodniowy Kotek POMOCY!

Nie za dużo, tylko ma wzdęcia od złego pokarmu i pokarm badziewny. Czy do następnego posiłku możesz dodać siemię lniane?
Obrazek ObrazekObrazek
Tosia, Basti, Rudi

Bastet

Post » Pt cze 23, 2017 20:25 Re: Tygodniowy Kotek POMOCY!

KociaMama44 pisze:Zrób jej siemienia teraz. Masz w domu? Powiem Ci dokładnie jak.

Oj miałam kupić dziś i zapomniałam :( jutro może będę miała bo chłopak pojedzie do miasta to kupi w biedronce dziś patrzyłam i nie było a czas mi troszkę nie pozwolił

nata1997

Post » Pt cze 23, 2017 20:27 Re: Tygodniowy Kotek POMOCY!

KociaMama44 pisze:Nie za dużo, tylko ma wzdęcia od złego pokarmu i pokarm badziewny. Czy do następnego posiłku możesz dodać siemię lniane?

Szczerze kochana Ci powiem,że jest trochę gruba może masz racje,że od tej paszy ma wzdęcia ale jest na razie spokojniejsza :201461

nata1997

Post » Pt cze 23, 2017 20:47 Re: Tygodniowy Kotek POMOCY!

Nata, więc masz na jutro dwa bojowe zadania: 1. podzwonić po wetach - a nuż ktoś ma convalescence; 2. kupić siemię lniane w ziarenkach. Trzymam za Was kciuki!
Obrazek ObrazekObrazek
Tosia, Basti, Rudi

Bastet

Post » Pt cze 23, 2017 21:20 Re: Tygodniowy Kotek POMOCY!

KociaMama44 pisze:Nata, więc masz na jutro dwa bojowe zadania: 1. podzwonić po wetach - a nuż ktoś ma convalescence; 2. kupić siemię lniane w ziarenkach. Trzymam za Was kciuki!

Dobrze, a mieszka ktoś z was w Warmi-Mazurach?

nata1997

Post » Pt cze 23, 2017 21:26 Re: Tygodniowy Kotek POMOCY!

nata1997 pisze:
KociaMama44 pisze:Nata, więc masz na jutro dwa bojowe zadania: 1. podzwonić po wetach - a nuż ktoś ma convalescence; 2. kupić siemię lniane w ziarenkach. Trzymam za Was kciuki!

Dobrze, a mieszka ktoś z was w Warmi-Mazurach?

Czemu pytasz?
ObrazekObrazekObrazek"Nigdy nie wiemy, kiedy widzimy kogoś PO RAZ OSTATNI..."
"Kiedy się kogoś kocha to ten drugi ktoś nigdy nie znika"
Moja Rodzina w Niebie:Tata(*),Mika(*),Mama(*),DeeDee(*), Adas(*), Lapcio(*),Kosiniak(*),Milenka(*), Nusia (*)Miluś(*)NUTKA!!(*),Belcia(*),Krzysiek!(*),Czunia(*)..Nie wierzę...

Marzenia11

Od: Sob lut 28, 2009 21:24

Post » Pt cze 23, 2017 21:34 Re: Tygodniowy Kotek POMOCY!

Pewnie Nata czułaby się pewniej, mając doświadczoną osobę bliżej swego miejsca zamieszkania.

A czy mogłabyś wkleić zdjęcie koteczki? Czy jej brzuszek jest twardy?
Siemię kupisz w aptece.

Nata, cieszę się, że jesteś już spokojniejsza i zaufałaś. Kibicujemy :ok:
ObrazekObrazek
Obrazek

Batumi [*] 1.06.2009
Padzioch [*] 20.09.2014
Tereska [*] 10.09.2018
Iga [*] 9.10.2019

Kotimont

Od: Sob cze 13, 2015 22:34

Post » Pt cze 23, 2017 21:37 Re: Tygodniowy Kotek POMOCY!

Ja z Jeleniej Góry. Bardzo daleko.
Obrazek ObrazekObrazek
Tosia, Basti, Rudi

Bastet

Post » Pt cze 23, 2017 21:43 Re: Tygodniowy Kotek POMOCY!

Ja olsztyn/warszawa, co chwilę.. w Olsztynie będę poniedziałek, wtorek najbliższy.
Moja Rodzina w Niebie:Tata(*),Mika(*),Mama(*),DeeDee(*), Adas(*), Lapcio(*),Kosiniak(*),Milenka(*), Nusia (*)Miluś(*)NUTKA!!(*),Belcia(*),Krzysiek!(*),Czunia(*)..Nie wierzę...

Marzenia11

Post » Pt cze 23, 2017 21:43 Re: Tygodniowy Kotek POMOCY!

Kurde ta weterynarz coś źle powiedziała, to nie jest możliwe no kur.. ja jej teraz nie mogę zawieść do żadnej kliniki bo nie mam na to żadnych pieniędzy myślałam,że sobie dam radę,że będę kupować conve i kozie mleko i mała będzie się rozwijać już zawsze te pare złoty bym wyskrobała, później bym poszła do pracy i by było dobrze i szczepionki i wszystko bym zrobiła a klinika też kosztuje...

Kur.. ja ją kocham! Nie umiem sobie z tym poradzić ta weterynarz moim zdaniem się nie zna macałam ją wcześniej takich płuc nie miała jak leżała u mamy ona ma rozepchane płuca na strony jak oddycha to aż zassysa te powietrze.. jeny...
Czuję jakby coś chciała powiedzieć dziwnie syczy jakby ją coś bolało a nie umiałaby powiedzieć;/

nata1997

Post » Pt cze 23, 2017 21:44 Re: Tygodniowy Kotek POMOCY!

Marzenia11 pisze:Ja olsztyn/warszawa, co chwilę.. w Olsztynie będę poniedziałek, wtorek najbliższy.

Masz doświadczenie z takimi małymi kociakami?

nata1997

Post » Pt cze 23, 2017 21:45 Re: Tygodniowy Kotek POMOCY!

nata1997 pisze:
Marzenia11 pisze:Ja olsztyn/warszawa, co chwilę.. w Olsztynie będę poniedziałek, wtorek najbliższy.

Masz doświadczenie z takimi małymi kociakami?

aż z takimi to nie, ale zamiast zadawać pytania powiedz o co chodzi.

Marzenia11

[poprzednia][następna]