W-wa. Zostało 7. DŁUG spłacony, DZIĘKI! Nowy "problem" s.50

Kocie pogawędki

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Wto kwi 15, 2014 19:57 Re: PILNE!!! W-wa DS/DT!!! 20 kotów!!! Prosimy o wsparcie :(

:roll: to se pojeździłaś :roll: . Rozumiem, ze dr chciał wykonać rhinoskopię a nie autopsję :?

alix76

Od: Nie mar 22, 2009 7:37

Post » Wto kwi 15, 2014 20:03 Re: PILNE!!! W-wa DS/DT!!! 20 kotów!!! Prosimy o wsparcie :(

Tak mniej więcej. On go pierwszy raz widział, nie wie, co to za waleczny kotek jest ;)
Nie dziwię się, zresztą liczyłam się z takim rozwojem sytuacji. Choć miałam nadzieję, że jednak już będziemy mieli to z głowy.

OKI

Od: Śro gru 23, 2009 19:05

Post » Wto kwi 15, 2014 20:46 Re: PILNE!!! W-wa DS/DT!!! 20 kotów!!! Prosimy o wsparcie :(

To jest trudne, ale nie niemożliwe, więc dacie radę :ok: :ok: . Tylko kurcze cała seria nerkowa u Was :(
“To co robimy dla nas, umiera wraz z nami. To co robimy dla innych i dla świata zostaje po nas i jest nieśmiertelne.” -A. Pine
nasz wątek: http://forum.miau.pl/viewtopic.php?f=1&t=159694

Alienor

Od: Pt mar 19, 2010 14:48

Post » Wto kwi 15, 2014 21:07 Re: PILNE!!! W-wa DS/DT!!! 20 kotów!!! Prosimy o wsparcie :(

One wszystkie były odwodnione i niedożywione - nawet te co się najadały, to żarcie takie sobie w większości.
Jak na razie "nerkowców" mamy nadmiar - Pusia['], Muffinek, Laki, Alfik, Szarotka... i obawiam się, że to nie koniec :(
Tylko co? Możemy te pozostałe zabrać, przebadać i... co dalej? Leczenie na miejscu to byłaby jakaś parodia, nie ma ich gdzie umieścić.
Spora część pozostałych kotów dziczy - nie wiadomo, na ile. Nie wiadomo, czy da się je w ogóle leczyć...

Potrzebujemy miejsc w domach tymczasowych, doświadczonych domach. Najchętniej w Warszawie - tylko tu możemy jakoś pomóc w leczeniu.
I domów stałych potrzebujemy bardzo.
Świadomych i odpowiedzialnych, nastawionych na trudności, leczenie...

OKI

Post » Śro kwi 16, 2014 13:44 Re: PILNE!!! W-wa DS/DT!!! 20 kotów!!! Prosimy o wsparcie :(

Uaktualniłam listę kotów na pierwszej stronie viewtopic.php?p=10486927#p10486927
Dodałam linki do albumów na FB - bardzo proszę o udostępnianie całych albumów lub pojedynczych fotek :!:
Dodałam też linki do wątków na Kociarni.
Album Meliski na stronie 50 Kotów będzie na dniach, uzupełnię link.

Potrzebujemy miejsc w domach tymczasowych, doświadczonych domach. Najchętniej w Warszawie - tylko tu możemy jakoś pomóc w leczeniu.

I domów stałych potrzebujemy bardzo :!:
Świadomych i odpowiedzialnych, nastawionych na trudności, leczenie...

OKI

Post » Śro kwi 16, 2014 15:12 Re: PILNE!!! W-wa DS/DT!!! 20 kotów!!! Prosimy o wsparcie :(

Miałam dawać relacje z DT Jagusi, więc z opóźnieniem, ale cytuję wiadomości:

Jagusia jest już u siebie :D :D Ma swoje miejsce do spania - posłanko ulokowane pod wieszakiem w przedpokoju :wink: Ma z tego miejsca ogląd na wszystkie pomieszczenia - z wyjątkiem łazienki, ale tam i tak nic ciekawego się nie dzieje :mrgreen:

Zaabsorbowała w pełni domowe zwyczaje i w całości je akceptuje :D

A dzisiaj to nawet miałyśmy sesję miziankową na rączkach - prawie 15 minut Jagusia na moich rękach bardzo zadowolona wytrzymała :1luvu:

Jagusia przechodzi samą siebie :D
Dzisiaj była zabawa: Jagusia kontra kawałek papierka 8O Zabawa była zarąbista :ryk: Przez godzinkę Jagunia absorbowała zabawowo mały skrawek papierka. A potem, jak skończyła się zabawa, na podłodze miałam ponad pół metra rozwalonego kota :lol: Rozwalonego dokumentnie - brzuch do góry i zero reakcji, tak się kota zabawą z papierkiem zmęczyła :mrgreen:

Nakolankowania zdecydowanie Jagusia nie lubi - tu się nic nie zmieniło, niestety :? . Natomiast mizianki podłogowe są kochane miłością dużą - Jagusia podstawia się do miziania namiętnie i nogi są mocno poszukiwane w celu uskutecznieniu przytulactwa :mrgreen: I zdecydowanie Jagunia nie ma problemu z kotami-samcami typu Alfa - olewa takie typy zdecydowanie :ok: :ryk:

Jagusia jest baaardzo upierdliwa - ciągłe domaganie się miziania kota naprawdę potrafi wnerwić :mrgreen: :evil: :ryk:

Staram się nauczyć Jagusię kolankowania - niestety na razie pozytywnych efektów brak :? Najdłużej wytrzymała na kolanie 10 minut ... W łóżku przytula się, ale namolna nie jest - to raczej w formie zabawy aniżeli wspólnego spania :mrgreen: :wink:

Ostatnio Jagusia zaczęła ze mną rozmawiać :lol: Na razie jeszcze nie wiem o co jej biega 8) Ale mam nadzieję, że się porozumiemy :kotek:

Pewnie te zachowania Jagusi są związane z życiem w dużym stadzie - brakiem miziania stałego i brakiem możliwości przytulenia się do człowieka tak na stałe.

I już nie cytat, ale z mojego DT. :lol:
Pati i Lotta nieustannie, zachwycająco, zniewalająco wręcz namolne, przytulaśne, gadatliwe.
Ze sobą raczej umiarkowanie zżyte, w stadzie radzą sobie bez problemów. :mrgreen:
Pati najchętniej śpi na moim ramieniu, Lotta - w ramionach. :1luvu: :1luvu:
Obrazek

Agneska

Od: Wto paź 26, 2004 12:28

Post » Śro kwi 16, 2014 21:55 Re: PILNE!!! W-wa DS/DT!!! 20 kotów!!! Prosimy o wsparcie :(

Dzięki Agnesko :1luvu:
Dobrze, że chociaż dziewczyny nie sprawiają problemów ;)

Dwaj panowie C (Czarny i Chudy :twisted: ) mieli dzisiaj mocz na posiew i insze specjalności pobierany.
Chudemu pewnie zabraknie na osad, bo nie dość, że mało było w pęcherzu, to jeszcze się wyrwał spod igły :?
Igłofob cholerny :x Taniec brzucha też umie odstawić :roll:
Czarny grzeczniejszy, tylko jojczący - ojojoj, co mi robicie zamiast mnie głaskać, cooo...

OKI

Post » Czw kwi 17, 2014 14:26 Re: PILNE!!! W-wa DS/DT!!! 20 kotów!!! Prosimy o wsparcie :(

Chudemu nie tylko starczyło na osad, ale pokazał, że umie robić normalne siuśki :piwa:
Baaaardzo mu się wyniki poprawiły od pierwszego badania.
Białko nadal jest wysokie, ale spadło z 649 do 105 mg/dl, stosunek białka do kreatyniny ładnie spadł o ponad połowę, a ciężar właściwy wzrósł i jest już prawie w normie :piwa: :piwa: :piwa:

Alfik ma dużo za niski ciężar właściwy, ale reszta w zasadzie w normie, a w każdym razie nic niepokojącego nie ma.
Czekamy jeszcze na wyniki posiewu obu chłopaków, choć nie spodziewam się rewelacji. Flora bakteryjna u obu "mierna".

OKI

Post » Czw kwi 17, 2014 15:06 Re: PILNE!!! W-wa DS/DT!!! 20 kotów!!! Prosimy o wsparcie :(

:dance: :piwa: :piwa: :ok:
Obrazek

dorcia44

Od: Pt maja 19, 2006 20:20

Post » Czw kwi 17, 2014 22:16 Re: PILNE!!! W-wa DS/DT!!! 20 kotów!!! Prosimy o wsparcie :(

Niestety dobre wiadomości plączą się ze złymi :(
Muffinek jest w bardzo złym stanie. Nie reaguje na leki, nie zaczął jeść, nerki lecą, a za nimi reszta kota.
Wygląda, że on po prostu się poddał i dla niego też pomoc przyszła za późno :(
Jutro będzie miał transfuzję, bardzo proszę o kciuki.
Niech on zacznie w końcu walczyć :ok:

OKI

Post » Czw kwi 17, 2014 22:31 Re: PILNE!!! W-wa DS/DT!!! 20 kotów!!! Prosimy o wsparcie :(

Muffinku walcz :ok: :ok: :ok: :ok:
Obrazek
Maciuś ['], Kubuś ['], Filemon ['], Pimpuś ['], Maksiu ['], Nikitka ['], Tosia ['], Filip ['], Ina ['], Zoja ['] :( kiedyś się spotkamy
To i owo na dług u weta - viewtopic.php?f=20&t=216152

ametyst55

Od: Pon sie 16, 2010 14:04

Post » Czw kwi 17, 2014 22:54 Re: PILNE!!! W-wa DS/DT!!! 20 kotów!!! Prosimy o wsparcie :(

:cry:
trzymam mocno:ok:
Obrazek

dorcia44

Od: Pt maja 19, 2006 20:20

Post » Czw kwi 17, 2014 23:07 Re: PILNE!!! W-wa DS/DT!!! 20 kotów!!! Prosimy o wsparcie :(

:ok: :ok: :ok:
ObrazekObrazekObrazek"Nigdy nie wiemy, kiedy widzimy kogoś PO RAZ OSTATNI..."
"Kiedy się kogoś kocha to ten drugi ktoś nigdy nie znika"
Moja Rodzina w Niebie:Tata(*),Mika(*),Mama(*),DeeDee(*), Adas(*), Lapcio(*),Kosiniak(*),Milenka(*), Nusia (*)Miluś(*)NUTKA!!(*)..Nie wierzę...

Marzenia11

Od: Sob lut 28, 2009 21:24

Post » Pt kwi 18, 2014 5:33 Re: PILNE!!! W-wa DS/DT!!! 20 kotów!!! Prosimy o wsparcie :(

Muffinku, zrob nam prezent na Swieta!

alix76

Od: Nie mar 22, 2009 7:37

Post » Pt kwi 18, 2014 7:39 Re: PILNE!!! W-wa DS/DT!!! 20 kotów!!! Prosimy o wsparcie :(

:ok: :ok: :ok: :ok: :ok: za Muffinka :ok: :ok: :ok: :ok: :ok:
“To co robimy dla nas, umiera wraz z nami. To co robimy dla innych i dla świata zostaje po nas i jest nieśmiertelne.” -A. Pine
nasz wątek: http://forum.miau.pl/viewtopic.php?f=1&t=159694

Alienor

Od: Pt mar 19, 2010 14:48

[poprzednia][następna]