TYSKIE MRUCZKI XIII Koniec zła passa trwa- chorujemy :(:(:(

Kocie pogawędki

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Wto paź 15, 2013 22:02 Re: TYSKIE MRUCZKI XIII maleńki Baltazarek prosi o dom!

Morfologia nie była zrobiona - tylko rozmaz. Niestety nie wykazał on hemobartonelli więc różnie może być. Wet sugerował punkcję, ale ponieważ nie zasugerował USG to chyba znajdę innego. Kocham wiedzieć o chorobie więcej niż wet :evil: - a przecież przeczytałam tylko kilka artykułów specjalistycznych na necie. :roll: . Generalnie pan wet ma już diagnozę - FIP. Bo zwalnia od myślenia i sprawdzania innych opcji.
“To co robimy dla nas, umiera wraz z nami. To co robimy dla innych i dla świata zostaje po nas i jest nieśmiertelne.” -A. Pine
nasz wątek: http://forum.miau.pl/viewtopic.php?f=1&t=159694

Alienor

Od: Pt mar 19, 2010 14:48

Post » Wto paź 15, 2013 22:05 Re: TYSKIE MRUCZKI XIII maleńki Baltazarek prosi o dom!

phantasmagori pisze:Baltazarek u weta na drugim szczepieniu.

Obrazek

Chłopaczek jest gotowy do adopcji.
i
Dzięki za wstawienie fotki Baltazarka :1luvu: On z dnia na dzień jest coraz większy , coraz bardziej miziasty, tylko domu mu brak , choć i tak nie ma co narzekac ,bo ma co jeść , ma czysto , sucho , ciepło a te biedy w piwnicach , pod chmurką czy nawet w schroniskach , mimo starań tam pracujących opiekunów, i tak wiele z nich nie przeżyje , bo braknie im zwykłego ciepła , bo nawet jak sa leki to zimno jest równie śmiertelne jak brak leków czy karmy i tak mi ich żal :cry: :cry: :cry:
Ostatnio edytowano Wto paź 15, 2013 22:53 przez Justa&Zwierzaki, łącznie edytowano 1 raz
ObrazekObrazek

Justa&Zwierzaki

Od: Czw wrz 11, 2008 19:03

Post » Wto paź 15, 2013 22:10 Re: TYSKIE MRUCZKI XIII maleńki Baltazarek prosi o dom!

Alienor pisze:Morfologia nie była zrobiona - tylko rozmaz. Niestety nie wykazał on hemobartonelli więc różnie może być. Wet sugerował punkcję, ale ponieważ nie zasugerował USG to chyba znajdę innego. Kocham wiedzieć o chorobie więcej niż wet :evil: - a przecież przeczytałam tylko kilka artykułów specjalistycznych na necie. :roll: . Generalnie pan wet ma już diagnozę - FIP. Bo zwalnia od myślenia i sprawdzania innych opcji.

Brak słów :evil: , ale mam nadzieje że to nie jest jednak FIP , Alenor jak ja ci jest wdzięczna że tak pięknie sie nimi opiekujesz , ale też jakie masz teraz przezemnie koszty :( :( :(
ObrazekObrazek

Justa&Zwierzaki

Post » Śro paź 16, 2013 10:11 Re: TYSKIE MRUCZKI XIII maleńki Baltazarek prosi o dom!

Co za leniwy wet :evil: Trzymam :ok: :ok: :ok:

Justyś wstawię jak tylko uda mi się zrobić fotki.
Na razie udało mi się uwiecznić kawałek ogona, kanapę i dywan :wink:

Jak się dzisiaj miewacie?
ObrazekObrazekObrazek

phantasmagori

Od: Czw sty 08, 2009 21:22

Post » Śro paź 16, 2013 10:37 Re: TYSKIE MRUCZKI XIII maleńki Baltazarek prosi o dom!

:D
Hej kochani,

a ja wam wrzucę coś czego zawsze uwielbiam słuchać jak mam doła i chandrę , tu jest zapis rozmów z
Dorotą Sumińską, uwielbiam jej słuchać. Czasem telefony od słuchaczy są ... rozbrajające :mrgreen:
a czasem krzepiące. No i zawsze można się czegoś nauczyć :

http://www.tokfm.pl/Tokfm/0,130955.html

polecam na pochmurne , chandrowe dni - oby więcej takich weterynarzy.
Z lęku przed rusycyzmem wielu naszych braci, nie mówi „kot się czai”, lecz „kot się herbaci” ---- Jan Sztaudynger
Obrazek...ObrazekA tu znajdziesz nasz koci wątek: http://tiny.pl/hk6cq

Monika_Krk

Od: Wto lis 27, 2012 12:51

Post » Śro paź 16, 2013 18:42 Re: TYSKIE MRUCZKI XIII maleńki Baltazarek prosi o dom!

Monika dzięki za link :D Uwielbiam Sumińską, a nie zawsze mam kiedy słuchać :D

Justyś co tam u Was?
ObrazekObrazekObrazek

phantasmagori

Post » Śro paź 16, 2013 21:13 Re: TYSKIE MRUCZKI XIII maleńki Baltazarek prosi o dom!

phantasmagori pisze:Co za leniwy wet :evil: Trzymam :ok: :ok: :ok:

Justyś wstawię jak tylko uda mi się zrobić fotki.
Na razie udało mi się uwiecznić kawałek ogona, kanapę i dywan :wink:

Jak się dzisiaj miewacie?

To tak jak u Figusiowego domku , tez wszystko wokół kota a nie sam kot :mrgreen: , alw wiesz trening czyni mistrza , wiec nie ustawaj w działaniu :mrgreen:
ObrazekObrazek

Justa&Zwierzaki

Post » Śro paź 16, 2013 21:27 Re: TYSKIE MRUCZKI XIII maleńki Baltazarek prosi o dom!

No a ja dzis musiałam być w U.P. na 9 rano , no i sie działo :twisted:
I tu wielkie podziękowania dla Miko_bs że m imo iz musiała być w pracy na 8 to mi jeszcze przyjechała wyprowadzić Sare , a ja tylko z Laryska Fibim i Etna no i oczywiście musiałam przed wyjściem wykapać , przewinąć pampersowce itp i troszke sie i tak spóźniłam :twisted:

Dziś tez dostaliśmy dla Bartusia paczke w karmą od cichego Kata , oraz na pampersy , podkłady, chusteczki nawilżane i ręczniki papierowe :1luvu:
ObrazekObrazek

Justa&Zwierzaki

Post » Śro paź 16, 2013 22:10 Re: TYSKIE MRUCZKI XIII maleńki Baltazarek prosi o dom!

Ale załatwiłaś co miałaś załatwić?

Miko_bs :1luvu: Ja Ci nie muszę mówić, jak bardzo ważne jest to co robisz dla zwierzaków Justyny :1luvu:

Szacun dla Cichego Kąta, że pamięta o swoim podopiecznym i wywiązuje się z umowy :ok:
Bo nie wszyscy to czynią, patrz Sara i Węgielek :(
ObrazekObrazekObrazek

phantasmagori

Post » Śro paź 16, 2013 23:03 Re: TYSKIE MRUCZKI XIII maleńki Baltazarek prosi o dom!

Udało się cyknąć fotkę :)
Ciotka Telimenka przekonała się do małych, umyła i padła. Małe jeszcze grandzą ;)

Obrazek
ObrazekObrazekObrazek

phantasmagori

Post » Czw paź 17, 2013 20:22 Re: TYSKIE MRUCZKI XIII maleńki Baltazarek prosi o dom!

Jak tam zdrówko u kociastych i ich opiekunów?:)

miko_bs

Od: Pt lis 30, 2012 22:34

Post » Czw paź 17, 2013 23:00 Re: TYSKIE MRUCZKI XIII maleńki Baltazarek prosi o dom!

Monika_Krk pisze::D
Hej kochani,

a ja wam wrzucę coś czego zawsze uwielbiam słuchać jak mam doła i chandrę , tu jest zapis rozmów z
Dorotą Sumińską, uwielbiam jej słuchać. Czasem telefony od słuchaczy są ... rozbrajające :mrgreen:
a czasem krzepiące. No i zawsze można się czegoś nauczyć :

http://www.tokfm.pl/Tokfm/0,130955.html

polecam na pochmurne , chandrowe dni - oby więcej takich weterynarzy.

Też uwielbiam Suminską , te jej celne komentarze na ludzka głupotę :twisted:
ObrazekObrazek

Justa&Zwierzaki

Post » Czw paź 17, 2013 23:03 Re: TYSKIE MRUCZKI XIII maleńki Baltazarek prosi o dom!

phantasmagori pisze:Ale załatwiłaś co miałaś załatwić?

Miko_bs :1luvu: Ja Ci nie muszę mówić, jak bardzo ważne jest to co robisz dla zwierzaków Justyny :1luvu:

Szacun dla Cichego Kąta, że pamięta o swoim podopiecznym i wywiązuje się z umowy :ok:
Bo nie wszyscy to czynią, patrz Sara i Węgielek :(

Tak , ale tez dostałam ofertę pracy , pobiegłam i oczywiście zabłądziłam jak to ja :roll: a na miejscu dowiedziałam sie że na jedno jest juz wielu chętnych , wiec ja bez szans :roll:
Następny termin mam na styczeń i to tylko mam iść po oferte ...
ObrazekObrazek

Justa&Zwierzaki

Post » Czw paź 17, 2013 23:16 Re: TYSKIE MRUCZKI XIII maleńki Baltazarek prosi o dom!

phantasmagori pisze:Udało się cyknąć fotkę :)
Ciotka Telimenka przekonała się do małych, umyła i padła. Małe jeszcze grandzą ;)

Obrazek

No i jaka piękna i szczęśliwa rodzinka :1luvu: , Telimenka wie że to jeszcze dzieciaki , pięknie razem wyglądają :1luvu: i :ok: :ok: :ok: za zdrówko
ObrazekObrazek

Justa&Zwierzaki

Post » Czw paź 17, 2013 23:21 Re: TYSKIE MRUCZKI XIII maleńki Baltazarek prosi o dom!

miko_bs pisze:Jak tam zdrówko u kociastych i ich opiekunów?:)

U Wincentego zapalenie pęcherza już mija :lol: , juz mogę go wycisnąć do dna :wink:

Matyldzia mi w nocy wymiotowała , ale teraz jest juz ok , pewnie sie zakłaczyła dama :)

Fibi po tekach przeciw bólowych i przeciw zapalnych myśli że jest szczeniaczkiem i szleje z Maksem :twisted:

A jutro Bartuś dostanie kolejna dawkę carthophenu , no i nie chce zapeszać , ale od kilku dni nie ma ani śladu krwi w moczu :piwa:

A mnie dzis boli głowa , nie wiem czy cos mnie nie bierze :roll:
ObrazekObrazek

Justa&Zwierzaki

[poprzednia][następna]