NEKO - Grupa Pomocy Kotom [Wrocław]

Kocie pogawędki

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Sob cze 08, 2013 17:19 Re: NEKO - Grupa Pomocy Kotom [Wrocław]

Dzięki Ziazik.

A maciupek (a właściwie maciupinka, bo to dziołcha jest) już jest w DT.
Zawsze mam problem z ogłaszaniem gdziekolwiek takich malutkich, dom jest im bardzo potrzebny ale z drugiej strony gadziarze tylko czekają, aż pojawi się takie ogłoszenie :roll: Ta kruszynka na szczęście już bezpieczna. Za jakiś miesiąc-dwa będzie do adopcji.
Fundacja Tabby - Burasy i Spółka
https://www.facebook.com/BurasySp/

Mjeczysława Naczelnika Pszypatki
https://www.facebook.com/MjeczyslawNaczelnik/

tam jestem łapalna

Gibutkowa

Od: Pt wrz 04, 2009 17:23

Post » Sob cze 08, 2013 17:21 Re: NEKO - Grupa Pomocy Kotom [Wrocław]

Napisała do nas na FB dziewczyna, że wydaje swoje kociaki w tym tygodniu a ma kotkę która jeszcze może karmić, także jakby ktoś był w potrzebie (Renia jakby ktoś taki miot przyniósł) to dajcie znać, skontaktujemy Was ze sobą. Jeszcze (nie wiem czy to nie ta sama osoba) do Eweliny pisała dziewczyna z KŻ też o tym samym, że ma matkę karmiącą jakby była potrzeba odchowania maluszków cyckowych.

tam jestem łapalna

Gibutkowa

Post » Sob cze 08, 2013 17:30 Re: NEKO - Grupa Pomocy Kotom [Wrocław]

Gibutkowa pisze:Napisała do nas na FB dziewczyna, że wydaje swoje kociaki w tym tygodniu a ma kotkę która jeszcze może karmić, także jakby ktoś był w potrzebie (Renia jakby ktoś taki miot przyniósł) to dajcie znać, skontaktujemy Was ze sobą. Jeszcze (nie wiem czy to nie ta sama osoba) do Eweliny pisała dziewczyna z KŻ też o tym samym, że ma matkę karmiącą jakby była potrzeba odchowania maluszków cyckowych.

Ja nie z KŻ, ja sama sobie już. Ale jeśli Ewelina to Jaewka, to ta sama.
Mam teraz dziką kotkę od dziewczyn z Kociego Zakątka, jest u mnie dwa miesiące, trafiła z maluszkami 5-dniowymi. Dwa smoki już poszły, trzy pozostałe idą w tym tygodniu, a Luna dalej je karmi i ma mleko - nawet teraz leżą razem mruczą i się cmokają:)

babazgaga

Od: Czw kwi 29, 2010 20:51

Post » Sob cze 08, 2013 17:50 Re: NEKO - Grupa Pomocy Kotom [Wrocław]

Babazgaga, my się chyba znamy, fotografowałam kotki u Ciebie we wtorek :lol:

ziazik

Od: Pt lis 16, 2012 12:51

Post » Sob cze 08, 2013 18:00 Re: NEKO - Grupa Pomocy Kotom [Wrocław]

ziazik pisze:Babazgaga, my się chyba znamy, fotografowałam kotki u Ciebie we wtorek :lol:

:D:D
A to by się zgadzało, ktoś mi się tu we wtorek z aparatem plątał:D

babazgaga

Od: Czw kwi 29, 2010 20:51

Post » Sob cze 08, 2013 19:23 Re: NEKO - Grupa Pomocy Kotom [Wrocław]

Gibutkowa pisze:Napisała do nas na FB dziewczyna, że wydaje swoje kociaki w tym tygodniu a ma kotkę która jeszcze może karmić, także jakby ktoś był w potrzebie (Renia jakby ktoś taki miot przyniósł) to dajcie znać, skontaktujemy Was ze sobą. Jeszcze (nie wiem czy to nie ta sama osoba) do Eweliny pisała dziewczyna z KŻ też o tym samym, że ma matkę karmiącą jakby była potrzeba odchowania maluszków cyckowych.

Będę miała na uwadze

_leśna_

Od: Wto sie 19, 2008 15:43

Post » Sob cze 08, 2013 19:47 Re: NEKO - Grupa Pomocy Kotom [Wrocław]

taaa nie wytrzymałam i się wróciłam po tego bąbla - w właściwie ma na imię Mania :wink: Skoro Żelka u nas wylądowała to taki maluch nam różnicy nie zrobi.
Ledwo z resztą zdążyliśmy przed zamknięciem biura. _leśna_ chyba miała zdziwko jak zadzwoniłam :ryk:

Mała wcina sama, ale musiałam ją odsiusiać. Koty wszystkie patrzą się jakbyśmy kosmitę przynieśli do domu.
Obrazek

JaEwka

Od: Wto gru 11, 2007 11:37

Post » Sob cze 08, 2013 19:49 Re: NEKO - Grupa Pomocy Kotom [Wrocław]

Tak się cieszę, że to akurat do Ciebie trafiła Mania :D I nawet ci trochę zazdroszczę tego malucha do opieki, jest prześliczna :wink:
"Etyka szacunku dla życia nakazuje nam wszystkim poszukiwać sposobności, by za tyle zła, wyrządzonego zwierzętom przez ludzi, pospieszyć im z jakąkolwiek pomocą"

"The greatness of a nation and its moral progress can be judged by the way its animals are treated."

Obrazek

tymoloftaleina

Od: Czw maja 30, 2013 23:06

Post » Sob cze 08, 2013 19:50 Re: NEKO - Grupa Pomocy Kotom [Wrocław]

Ty zabrałaś to dziecko które przyszło z tymi dwoma dziećmi co troszkę starsze były ?

_leśna_

Post » Sob cze 08, 2013 19:52 Re: NEKO - Grupa Pomocy Kotom [Wrocław]

tak tą małą właśnie
Edit: jak ją brałam to już jednego ze starszaków nie było więc chyba ktoś adoptował
Obrazek

JaEwka

Post » Sob cze 08, 2013 19:53 Re: NEKO - Grupa Pomocy Kotom [Wrocław]

JaEwka pisze:taaa nie wytrzymałam i się wróciłam po tego bąbla

Tsaaa... Ty nie wytrzymałaś? :P Ja słyszałam inną wersję, że tym razem to była "męska decyzja" - dosłownie ;)

tam jestem łapalna

Gibutkowa

Post » Sob cze 08, 2013 19:55 Re: NEKO - Grupa Pomocy Kotom [Wrocław]

Chciałam się tylko upewnić.
Jej mama siedzi w izolatce, ma jakieś dziwne drgawki ale z tydzień ten dzieciak jeszcze mógł z nią posiedzieć i ją poduldać, chyba mamusi by to nie przeszkadzało. I tak z nią tam siedział chwilę.
yh
No ale nie wiem jaka tam była dokładnie sytuacja w izolatce

_leśna_

Post » Sob cze 08, 2013 19:57 Re: NEKO - Grupa Pomocy Kotom [Wrocław]

no po trochę tak :wink:

Hmmm no to już wiem dlaczego sama się nie wysiusiała :roll: - dzięki za info jest bardzo cenne bo w biurze nic mi nie powiedzieli. W takim razie dopóki sama się nie nauczy będę ją odsikiwać.
Obrazek

JaEwka

Post » Sob cze 08, 2013 20:02 Re: NEKO - Grupa Pomocy Kotom [Wrocław]

Dobrze że ją zabrałaś bo takie koty w schronisku same bez mamusi mają najgorzej. Jeszcze ten czarny został (chyba że już ktoś go wziął). No i klienci też się boją brać takie maleńtasy, wolą ciutke starsze

_leśna_

[poprzednia][następna]