Tri z Konesera w DT/DS? a Maciuś się ogłasza

Kocie pogawędki

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Nie kwi 21, 2013 9:07 Re: Tri z Konesera w LECZNICY, prosimy o wsparcie finansowe

Dziewczyny, wymyślicie jakiś fajny tekst do tri, żeby podmienić przy jej opisie? Bo póki co jest dość dramatyczny:
Ta piękna koteczka w czwartek wróci na ulicę :(

Aktualnie przebywa w lecznicy, w czwartek wróci na "stare śmieci". Jej karmiciele rozpaczliwie szukają dla niej miejsca, bo koteczka ma wielkie zadatki na domową... Łasi się do znanych osób, miauczy na powitanie, odprowadza pod drzwi. Miauczy "weź mnie ze sobą!". Widząc "swoich" przewraca się na plecy, pokazuje brzuszek, mruczy i grucha zachęcająco.
Ociera się o nogi i pozwala głaskać po pięknym, puchatym futerku.

Ona nie może mieszkać na ulicy! Ma jakieś 3-4 lata, jest wysterylizowana. Szuka bezpiecznego domu, który podpisze umowę adopcyjną z opiekunką kici.
Mile widziany zabezpieczony balkon.

Przydałoby się zmienić, że ktoeczka już w domu tymczasowym, gdzie pokazuje swój wspaniały charakter i zachwyca opiekunów :mrgreen:

Szalony Kot

Od: Pt wrz 24, 2010 13:01

Post » Nie kwi 21, 2013 9:11 Re: Tri z Konesera w LECZNICY, prosimy o wsparcie finansowe

Pomyślimy - ale ja wieczorem - byłby to taki "tymczasowy -nowy" tekst.
Bo potem jak ona już pokaże wszystkie swoje zalety- opiszemy ją dokładnie.

Obrazek
Z lęku przed rusycyzmem wielu naszych braci, nie mówi „kot się czai”, lecz „kot się herbaci” ---- Jan Sztaudynger
Obrazek...ObrazekA tu znajdziesz nasz koci wątek: http://tiny.pl/hk6cq

Monika_Krk

Od: Wto lis 27, 2012 12:51

Post » Nie kwi 21, 2013 9:15 Re: Tri z Konesera w LECZNICY, prosimy o wsparcie finansowe

Tytul watku by sie tez przydalo zmienic, ze kota w DT :)
aktualny wątek viewtopic.php?f=46&t=221075
Urodziłam się zmęczona i żyję, żeby odpocząć.

zuza

Od: Sob lut 02, 2002 22:11

Post » Nie kwi 21, 2013 9:26 Re: Tri z Konesera w LECZNICY, prosimy o wsparcie finansowe

Chcesz do domu super kota
Patrz poniżej oto fota :
(....)

Piękna, duża i puchata kocica, czeka na swoje miejsce na ziemi.
Obecnie przebywa już w Domu Tymczasowym i pokazała się z jak najlepszej strony.
Mruczy jak dwa koty, kuweta jej nieobca, jest grzeczna i miła, je i śpi - robi wszystko to, co grzeczny kot
robić powinien.
Piękna i inteligentna oto nasza .... ( tu imię )
Ta dama ma charakter, zresztą jak każda szylkretka.
Znaczy to, że nie jest ciapą , a kocicą z własnym zdaniem : nie agresywna lecz pewna siebie, przymilna lecz nie lizus , zadatki na królową stada - można długo wymieniać. Urodę widać na zdjęciach, gabaryty mniej , ale kotka waży prawie 6 kilo.
Obecnie ... ( imię ) ma 3-4 lata , jest wysterylizowana i odrobaczona, szczepienia w planie.
Mile widziany dom z zabezpieczonym balkonem.

A cós takie Szalony_Kocie ? No ale to w biegu i zupełnie na szybko - do modyfikacji.
Z lęku przed rusycyzmem wielu naszych braci, nie mówi „kot się czai”, lecz „kot się herbaci” ---- Jan Sztaudynger

Monika_Krk

Post » Nie kwi 21, 2013 9:28 Re: Tri z Konesera w LECZNICY, prosimy o wsparcie finansowe

Napisałam nasza :mrgreen: bo przecie ona trochę nasza jest c'nie ? :oops:

Monika_Krk

Post » Nie kwi 21, 2013 9:37 Re: Tri z Konesera w LECZNICY, prosimy o wsparcie finansowe

Tytuł wątku może zmienić Migota, jak się pojawi, chyba dopiero pod koniec weekendu się zapowiadała.

.Mia. pisze:tri nie pożarła petroniusza :twisted: , nawet nie próbowała, od razu podstawia brzuch, mruczy, ociera się, chrupkuje, kuwetuje. i gdzie ten dziki kot ja się pytam?? w dodatku dała się wziąć na ręce 8O

Wiedziałam, że niektórzy żądni sensacji będą tu czekali na dramatyczne tytuły rodem z "Faktu" "Człowiek zjedzony przez dzikiego łazienkowego kota! Kot-morderca z kanalizacji!" :twisted: :twisted: :twisted:

Nic z tego :mrgreen: Tri powitała mnie rano pomiaukiwaniem z transporterka :D Tak, z transporterka, nie zza pralki, spała w transporterku :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:
Co do żarcia, to mokre zostawia konsekwentnie bez względu na proponowany rodzaj (a Kocianny zeżarły wszystko, co podałam wieczorem), na szczęście chrupki zjada, więc z głodu nie umrze (moje koty jechały przez jakiś czas na suchym Sanabelle i żyją). Trochę mi jej szkoda, że siedzi sama, ale może nadal odpoczywa i przyzwyczaja się do sytuacji? Koty na wolności to raczej nie mają wielu miejsc, gdzie czują się bezpiecznie i gdzie mogą spokojnie spać.
Dzisiaj chyba podejmę próby zapoznawania Tri z Kociannami, mam dziwne wrażenie, że nikt nikogo nie zeżre.
Dam znać 8)

.Mia. pisze:panienka ma same zalety, wad nie stwierdzono - piękne ciało z pięknym charakterem, pójdzie jak świeże bułeczki (o ile petroniusz wyda... :twisted: )

Petroniusz jeszcze nie wie, czy wyda :twisted: Walczy ze sobą i deliberuje...
Kto ma koty, ten ma kłaki.
Trufelka & Merci & Wuzetek alias Pączusie Dwa i Sucharek

Fairy 20.12.15 :( Kocurra 24.01.2019 :( Skierka 6.10.2022 :( Mori 20.07.2023 :( Banshee 8.06.2024 :(

Petroniusz

Od: Wto sty 13, 2004 12:22

Post » Nie kwi 21, 2013 9:38 Re: Tri z Konesera w LECZNICY, prosimy o wsparcie finansowe

my tu się produkujemy, a petroniusz nic...

pobudka!!!!! kota ci chcemy wyadoptować, co ty na to? :twisted:

co do tekstu to zapomniałam o tym nieszczęsnym fb. myślałam też, że ruszymy z ogłaszaniem koty za jakiś czas - jak petroniusz da znać, że już można.

ale jasne, fb dobrze jest zaktualizować. ja bym tylko zmieniła, że poszukujemy domu z ogrodem, w bezpiecznej okolicy (pamiętajmy o podstępie z maciusiem, a tu dom się przyda).

.Mia.

Od: Wto sty 15, 2013 19:03

Post » Nie kwi 21, 2013 9:41 Re: Tri z Konesera w LECZNICY, prosimy o wsparcie finansowe

o, aktualizacja, petroniusz się ujawniła :P

zaraz doczytam...

.Mia.

Post » Nie kwi 21, 2013 9:42 Re: Tri z Konesera w LECZNICY, prosimy o wsparcie finansowe

Czy ja wiem, dom z ogrodem? Trochę się boję, że jak tri byłaby wychodząca, to zginie, bo nie wiem, zacznie szukać starego miejsca :|

Petroniusz już się naprodukował :twisted: Czeka, aż głos mu się naprawi, żeby zacząć czarować swoje koty :wink:
I z ogłaszaniem zaczekałabym przynajmniej do momentu, kiedy będę wiedziała, jak relacje Tri z innymi kotami.

I serio piszę, że nie wiem, czy dam radę ją oddać :twisted:
Ostatnio edytowano Nie kwi 21, 2013 9:43 przez Petroniusz, łącznie edytowano 1 raz

Fairy 20.12.15 :( Kocurra 24.01.2019 :( Skierka 6.10.2022 :( Mori 20.07.2023 :( Banshee 8.06.2024 :(

Petroniusz

Post » Nie kwi 21, 2013 9:43 Re: Tri z Konesera w LECZNICY, prosimy o wsparcie finansowe

Tekst machnęłam jaki taki - na cito.
Dom z ogrodem w ich wypadku- Migota mówiła, że można pomyśleć, tylko aby był odpowiedzialny.
Nie wiem ile koty muszą być w tzw. ciupie, czyli zamknięciu aby nie uciekały potem na stare rewiry ?
Zna się ktoś ?
No ja bym nie wykluczała domów niewychodzących dla Maciusia też.

Krówki na pewno wychodzące.
Maciuś i Tri mają zadatki na domowe, fajne koty - może dom niewychodzący i już ?
Ostatnio edytowano Nie kwi 21, 2013 9:43 przez Monika_Krk, łącznie edytowano 1 raz

Monika_Krk

Post » Nie kwi 21, 2013 9:43 Re: Tri z Konesera w LECZNICY, prosimy o wsparcie finansowe

hmm, nie mogę się oprzeć wrażeniu, że podstęp z maciusiem niekoniecznie się uda... :twisted:

.Mia.

Post » Nie kwi 21, 2013 9:44 Re: Tri z Konesera w LECZNICY, prosimy o wsparcie finansowe

.Mia. pisze:hmm, nie mogę się oprzeć wrażeniu, że podstęp z maciusiem niekoniecznie się uda... :twisted:

:twisted: :twisted: :twisted: ale to dla dobra Tri i Maciusia.

Monika_Krk

Post » Nie kwi 21, 2013 9:46 Re: Tri z Konesera w LECZNICY, prosimy o wsparcie finansowe

wg mnie koty w ramach przyzwyczajania powinny posiedzieć z tydzień, dwa w zupełnym zamknięciu - znaczy się bez jakiekolwiek wychodzenia. potem zaś aby zapoznać je z okolicą, trzeba je wyprowadzać w szelkach - to z jakiś miesiąc może.
ale nie ma ścisłych reguł, to indywidualna sprawa, opiekun oceni czy koty już się zaadoptowały, czy im dobrze czy nie.

.Mia.

Post » Nie kwi 21, 2013 9:47 Re: Tri z Konesera w LECZNICY, prosimy o wsparcie finansowe

.Mia. pisze:hmm, nie mogę się oprzeć wrażeniu, że podstęp z maciusiem niekoniecznie się uda... :twisted:

Khem? :twisted:

Petroniusz

[poprzednia][następna]