Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy
Zofia.Sasza pisze:Podtrzymuję naszą ofertę. Nic w zacytowanych wynikach nie usprawiedliwia rozważania eutanazji.
pusiadanusia pisze:Ten szpitalik to bardzo dobry pomysł. Ja nie widzę możliwości powrotu Łapki do tego DS.
Bianka 4 pisze:...
Dr Ania jest świetna w kastracjach (pod innymi względami jej nie znam) chociaż przyznam, że miałam duszę na ramieniu ponieważ kastrowała moją 6-cio letnią MCO bez badań krwi i echa serca - ale wiedziałam na co się decyduję bo nie było mnie stać na kastrację trzech kotek jednocześnie w "normalnych" cenach.
....
smarti pisze:
wracając do konkretów-
Jeśli finanse nie mają znaczenia to zasadniczo zmienia sytuację bo całkowicie Cię rozumiem-też wybrałabym wetke którą znam, a nie taką której w ogóle nie znam choćby i była za darmo.
w takiej sytuacji nie chce jednak nadużywac uprzejmości p. dr. i dlatego zapewne będziesz mogła oddać kotkę do szpitalika po normalnej cenie -pytałam - teraz jest to 13 zeta /doba + leki ( chyba że leki Twoje-sądzę że jest taka możliwość ), czyli to i tak wychodzi możliwie najtaniej.
smarti pisze:p. Ania pracuje pt 12 - 21, sob jakoś do 13-tej czy 15-tej, niedz tak samo, pon 12-21 , a wt-czw są dwie inne wetki-ale ich jeszcze nie znam.
myslę że najlepiej dzwonić do Niej w pt ok 12.30 i wszystko uzgodnić.
gabinet jest niedaleko Promenady.
i jeszcze-myślę że leki u p. Ani wyjdą Ci taniej ale musisz dokładnie wypytać jak bedziesz wiedziała co masz zalecone.
smarti pisze:Hej, coś słychać?
masz już Łapkę?
smarti pisze:
(i jeszcze, mam nadzieję że wybaczysz sprostowanie :Bianka 4 pisze:...
Dr Ania jest świetna w kastracjach (pod innymi względami jej nie znam) chociaż przyznam, że miałam duszę na ramieniu ponieważ kastrowała moją 6-cio letnią MCO bez badań krwi i echa serca - ale wiedziałam na co się decyduję bo nie było mnie stać na kastrację trzech kotek jednocześnie w "normalnych" cenach.
....
Skoro został tu poruszony ten temat to nie moge go zostawić bez odpowiedzi.
To byłoby nie fair wobec p. dr. ponieważ mogłoby rzutować na Jej opinię, a Ona w drodze wyjątku, zrobiła te sterylki bez żadnego zarobku oddając nam tym samym przysługę i robiąc to w dobrej wierze.
Bianka - chciałaś mieć sterylki jak najtaniej.
Nie znałam kotek które sterylizowałaś a zresztą, nawet gdybym je znała to i tak nie zmienia to faktu, że nie czuję się upoważniona aby doradzać cokolwiek pacjentowi-zwłaszcza jeśli ten pacjent jest, tak jak Ty, doświadczonym hodowcą kotów rasowych.
Otóż nie sądzę aby gdziekolwiek w Wawie dało się zrobić morfo + echo serca + sterylkę- razem w cenie 120 zł i chyba decydując się na przyjazd w takiej cenie musiałaś zdawać sobie z tego sprawę.
Cena 120 zł dotyczyła tylko sterylki (wraz z kroplówką po, i dobą po w szpitaliku, jeśli właściciel kota nie zechce kota odebrać wcześniej-to i tak dużo w pakiecie za tę cenę, jak mi się wydaje) - i to była cena w hurcie bo w ilości 3 sztuk.
Wszelkie dodatkowe badania na żądanie właściciela są u mojej wetki oczywiście do zrobienia ale trzeba za nie dodatkowo zapłacić.
Zawsze jeśli p. dr. widzi wskazania do zrobienia dodatkowych badań to proponuje zrobienie ich (ja je b.często robię chociaż od dawna sterylizuje tylko moje tymczaski czyli zwykłe dachowce,)
Z powyższego wnioskuję że takich wskazań nie widziała a Ty sobie tych badań nie zażyczyłaś, a więc sugerowanie że "jest świetna ale .." -czyli ze niby jest świetna z tym ze nie do końca bo jest jakieś "..ale..." - stawia ją w niesprawiedliwym świetle )
i szczerze mówiąc ja nie zdecydowałabym się na sterylkę 6-cio letniej , wyeksploatowanej porodami kotki bez badan poprzedzających-zwłaszcza takiej kotki, która przecież już na siebie zarobiła.)
Edit:
-przypomniało mi się to w szczegółach-pierwotnie sterylizowane miały być dwie Twoje kotki po 150 zł każda.
ponieważ miałaś trzecią kotkę którą uratowałaś spod schroniska, sterylizowaną na talon to pani dr. jako "wrażliwej,dobrej osobie" ( bo takie osoby mają u niej zawsze specjalne względy ) policzyła Ci za te dwie Twoje kotki po 120 zł .
Użytkownicy przeglądający ten dział: Blue, Evilus, puszatek, Tundra, welon i 479 gości