Lidka02, Strzelno. Kto pomoże w walce z gminą?

Kocie pogawędki

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Nie sie 19, 2012 23:23 Re: Pomoc dla lidka02 ze Strzelna

lidka02 pisze:Rachunek na mnie :oops:

Zgodnie z umowa prosze o nr konta weta i kwote za sterylke:) na pw.
Jestem w kropce....... zgadnij w której
Obrazek

aga9955

Od: Czw sie 14, 2008 18:51

Post » Nie sie 19, 2012 23:24 Re: Pomoc dla lidka02 ze Strzelna

lidka02 pisze:Złapałam dzis jedną ciężarną jutro do weta i zrobie jej zdjęcie , i co dalej co zabrać od weta .....

Ja nie potrzebuje rachunku, mozesz wstawic skan ,zdjecie paragonu. Jezeli chcesz to wez rachunek na siebie, bedziesz mogła starac sie o zwrot kosztow w gminie. Kwota uzyskana ze zwrotu (o ile Ci sie uda) pozwoli wysterylizowac nastepna kocice:)

Gratulacje:)
Obrazek

aga9955

Post » Nie sie 19, 2012 23:27 Re: Pomoc dla lidka02 ze Strzelna

aga9955 pisze:
lidka02 pisze:Złapałam dzis jedną ciężarną jutro do weta i zrobie jej zdjęcie , i co dalej co zabrać od weta .....

Ja nie potrzebuje rachunku, mozesz wstawic skan ,zdjecie paragonu. Jezeli chcesz to wez rachunek na siebie, bedziesz mogła starac sie o zwrot kosztow w gminie.

Ok jak odbiore kotkę to dostane ten rachunek i zrobie zdjęcie i go wstawie bo nie mam jak zeskanować .Na gmine nie liczę ...Dziękuje :1luvu:

lidka02

Od: Czw cze 09, 2011 9:22

Post » Pon sie 20, 2012 8:53 Re: Pomoc dla lidka02 ze Strzelna

A może ktoś by mógł fundnąć kilka puszek mokrego :oops: :wink:

lidka02

Post » Pon sie 20, 2012 9:03 Re: Pomoc dla lidka02 ze Strzelna

aga9955 pisze:

Ja nie potrzebuje rachunku, mozesz wstawic skan ,zdjecie paragonu. Jezeli chcesz to wez rachunek na siebie, bedziesz mogła starac sie o zwrot kosztow w gminie. Kwota uzyskana ze zwrotu (o ile Ci sie uda) pozwoli wysterylizowac nastepna kocice:)

Wydaje mi się, że żeby dostać zwrot, to rachunek ma być na gminę, a nie na Lidkę.
Niech mnie ktoś poprawi, jeśli się mylę.
Ale jeśli kupuję coś do pracy i mam mieć zwrot pieniędzy, to rachunek biorę na pracodawcę.

A co do tej pierwszej kotki, to może ja zapłacę, skoro zgłosiłam się pierwsza. :D
Obrazek

mimbla64

Od: Pon lis 12, 2007 9:29

Post » Pon sie 20, 2012 9:16 Re: Pomoc dla lidka02 ze Strzelna

Dziewczyny która chce płacić pierwsza to już między sobą ustalcie , ja sie ciesze że w ogóle zapłacicie że się nie wycofałyście :1luvu:

lidka02

Post » Pon sie 20, 2012 9:43 Re: Pomoc dla lidka02 ze Strzelna

mimbla64 pisze:Wydaje mi się, że żeby dostać zwrot, to rachunek ma być na gminę, a nie na Lidkę.
Ale jeśli kupuję coś do pracy i mam mieć zwrot pieniędzy, to rachunek biorę na pracodawcę.

A co do tej pierwszej kotki, to może ja zapłacę, skoro zgłosiłam się pierwsza. :D

Na razie, póki lidka02 nie jest ani zarejestrowana, ani nie ma obietnicy finansowania, ani nawet informacji, czy pieniądze są, to nie wiem, czy można na gminę wystawiać rachunki - zresztą, NA KOGOŚ to chyba fakturę się wystawia, a rachunki ZA COŚ.
Ale nie jestem pewien - może ktoś podpowie?
ObrazekObrazek

VVu

Od: Pt maja 14, 2010 11:46

Post » Pon sie 20, 2012 9:49 Re: Pomoc dla lidka02 ze Strzelna

Faktura i rachunek to tożsame dokumenty. Różnica w VAT. To pierwsze może wystawiać firma vatowska, to drugie nievatowska. Obywa dokumenty są dokumentami księgowymi.

aassiiaa

Od: Pt sty 20, 2006 14:13

Post » Pon sie 20, 2012 9:53 Re: Pomoc dla lidka02 ze Strzelna

aassiiaa pisze:Faktura i rachunek to tożsame dokumenty. Różnica w VAT. To pierwsze może wystawiać firma vatowska, to drugie nievatowska. Obywa dokumenty są dokumentami księgowymi.

Dziękuję! Ale to nie wiem, czy można wystawić na gminę, wydaje mi się, że (na razie przynajmniej) nie.
ObrazekObrazek

VVu

Od: Pt maja 14, 2010 11:46

Post » Pon sie 20, 2012 9:57 Re: Pomoc dla lidka02 ze Strzelna

mimbla64 pisze:
aga9955 pisze:

Wydaje mi się, że żeby dostać zwrot, to rachunek ma być na gminę, a nie na Lidkę.

alez prosze bardzo. Ja zatem płace za druga:)
Obrazek

aga9955

Post » Pon sie 20, 2012 9:58 Re: Pomoc dla lidka02 ze Strzelna

aassiiaa pisze:Faktura i rachunek to tożsame dokumenty. Różnica w VAT. To pierwsze może wystawiać firma vatowska, to drugie nievatowska. Obywa dokumenty są dokumentami księgowymi.

Tylko, że tu chyba chodzi o taki kwitek z kasy fiskalnej. A wszystkie znane mi instytucje żądają faktur. Wet na pewno jest płatnikiem watu (nie zetknęłam się z takim, który by nie był).
Obrazek
UWAGA - Angalia to IKA 6 (na FB Krystyna Kowalska) nie wysyłajcie kotów!!!
http://forum.miau.pl/viewtopic.php?f=1&t=117164

Zofia.Sasza

Od: Wto wrz 09, 2008 15:02

Post » Pon sie 20, 2012 10:01 Re: Pomoc dla lidka02 ze Strzelna

lidka02 pisze:Dziewczyny która chce płacić pierwsza to już między sobą ustalcie , ja sie ciesze że w ogóle zapłacicie że się nie wycofałyście :1luvu:

Przesłałam Ci listę osób, które zadeklarowały pomoc.
Wysyłaj wiadomość z numerem konta po kolei według tej listy.
Tak chyba będzie najprościej.

Co do rachunku czy faktury może rzeczywiście lepiej, żeby był na Lidkę.
Może będzie potrzebne dokumentowanie wydatków na koty w gminie.
Obrazek

mimbla64

Od: Pon lis 12, 2007 9:29

Post » Pon sie 20, 2012 10:02 Re: Pomoc dla lidka02 ze Strzelna

VVu pisze:

Dziękuję! Ale to nie wiem, czy można wystawić na gminę, wydaje mi się, że (na razie przynajmniej) nie.

Wydaje mi się, że lepiej nie brać na gminę, ponieważ nie ma obecnie żadnych ustaleń z nimi w tej sprawie.

Kwitek z kasy fiskalnej to paragon. Nie jest imienny i nie jest dokumentem księgowym.

aassiiaa

Od: Pt sty 20, 2006 14:13

Post » Pon sie 20, 2012 10:30 Re: Pomoc dla lidka02 ze Strzelna

aassiiaa pisze:
VVu pisze:

Wydaje mi się, że lepiej nie brać na gminę, ponieważ nie ma obecnie żadnych ustaleń z nimi w tej sprawie.

Kwitek z kasy fiskalnej to paragon. Nie jest imienny i nie jest dokumentem księgowym.

Ja to wiem. Tak że Lidka02 powinna wziąć jednak fakturę. I to z dopiskiem za co jest ;)
Obrazek
UWAGA - Angalia to IKA 6 (na FB Krystyna Kowalska) nie wysyłajcie kotów!!!
http://forum.miau.pl/viewtopic.php?f=1&t=117164

Zofia.Sasza

Od: Wto wrz 09, 2008 15:02

Post » Pon sie 20, 2012 10:43 Re: Pomoc dla lidka02 ze Strzelna

A nie jest przypadkiem tak, że jeśli zrobiony zostanie przelew na firmowe konto weterynarza, to on ma obowiązek wystawić rachunek/fakturę na osobę, która dokonała wpłaty?
Obrazek

mgj

Od: Czw mar 17, 2011 21:06

[poprzednia][następna]