Cz. VI Kocia Przystań Sosnowiec.

Kocie pogawędki

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Wto kwi 17, 2012 7:49 Re: Cz. VI Kocia Przystań Sosnowiec.

Opcja z tabletką nasenną absolutnie nie wchodzi w rachubę. Tabletka nie działa natychmiast, dopiero po dłuższym czasie. Zaśnie nie wiadomo kiedy i gdzie - to nie jest bezpieczne.

iwoo1

Od: Pt sty 11, 2008 18:37

Post » Wto kwi 17, 2012 8:29 Re: Cz. VI Kocia Przystań Sosnowiec.

Pani Basiu. Rozmawiałyśmy wczoraj a właściwie już dzisiaj o kocie któremu szukam domu.
Linki do jego ogłoszenia.
To trochę przydługie na mojej stronce adopcyjnej:
http://www.przygarnijzwierzaka.pl/oglos ... 35758.html
Dałam go również na Tablicę i na forum.
viewtopic.php?f=13&t=141043
Jeśli można, proszę o pomoc w znalezieniu mu domu - kot jest naprawdę super, tylko trochę już starszy.

iwoo1

Post » Wto kwi 17, 2012 10:10 Re: Cz. VI Kocia Przystań Sosnowiec.

Pani Iwono jak najbardziej będziemy go wyadoptowywać. Dziękujemy bardzo że znalazł u Pani schronienie i opiekę.
Pewnie nikt nie pamięta ale Ogonek to Nasz kot, którego wykastrowaliśmy i puściliśmy z powrotem, ponieważ na tym terenie pracował wówczas ochroniarz który adoptował ode mnie Anioła (po amputacji oka). Miał wtedy dobrą opiekę, a teraz ma kąt od 3 miesięcy u Iwoo1. Dziękujemy.

Ogonek szuka domu!
MIKUŚ

Post » Wto kwi 17, 2012 10:13 Re: Cz. VI Kocia Przystań Sosnowiec.

Złapiemy dziś Bercika. Spróbujemy na podbierak :wink: Ważne że wczoraj go widziałam, pobawiliśmy sie z Nim troszkę. Pojadł, zmęczył się :lol:
Ehhh........BERCIK DRANIU!
MIKUŚ

Post » Wto kwi 17, 2012 10:18 Re: Cz. VI Kocia Przystań Sosnowiec.

Miotka (a właściwie Miodka - bo tak ma w książeczce) jest u nas od wczoraj w domku tymczasowym. Do spania szuka sobie bezpiecznych kącików, ale po nocnych harcach i zwiedzaniu mebelków, rano z miauknięciem i mruczeniem mnie obudziła. Łasi się do rąk i zabiega o pieszczoty z wysoko podniesionym ogonkiem. Je i pije normalnie. :)
Martwią mnie tylko zaropiałe oczka i mała księżniczka zaczęła kichać. Jeszcze dziś jedziemy na kontrolę do weterynarza:)

Linki do zdjęć z wczorajszego oswajania:
mój profil na facebooku - https://www.facebook.com/media/set/?set ... 589&type=3
linki do zdjęć:
https://fbcdn-sphotos-a.akamaihd.net/hp ... 9474_n.jpg
https://fbcdn-sphotos-a.akamaihd.net/hp ... 1464_n.jpg
https://fbcdn-sphotos-a.akamaihd.net/hp ... 3829_n.jpg

Sylwia_kociara

Od: Czw kwi 12, 2012 15:28

Post » Wto kwi 17, 2012 10:25 Re: Cz. VI Kocia Przystań Sosnowiec.

Jak tylko Bercik pojawi się wieczorem, dam znać, podbierak czeka.
Co do Ogonka to bardzo dziękuję za pomoc. Jaki ten świat mały, cieszę się że go znacie. W ciągu tych kilku lat wyadoptowałam jego dziewczynę i dwójkę jego dzieci. Oczywiście, jeszcze wtedy mógł mieć dzieci, potem niedługo został wykastrowany. Miło poznać takich ludzi jak Wy :D

iwoo1

Post » Wto kwi 17, 2012 10:31 Re: Cz. VI Kocia Przystań Sosnowiec.

Jak to się w ogóle stało, że ten czarny skubaniec Bercik Wam uciekł?

ahh i jeszcze jedno pytanie. Jenny pojechała do właścicieli swoich czy ktoś ją adoptował? :)

Sylwia_kociara

Post » Wto kwi 17, 2012 10:49 Re: Cz. VI Kocia Przystań Sosnowiec.

Ten nowy czarny /HIDI imię :twisted: / no niestety nie jest dobrze.
Ma zapalenie płuc. Połamany nie jest, ale ma potworną ropę w uchu. Zaraz zbieram sie z Nim i jadę do wetów. Śmierdzi potwornie.
MIKUŚ

Post » Wto kwi 17, 2012 10:51 Re: Cz. VI Kocia Przystań Sosnowiec.

Sylwia_kociara pisze:Jak to się w ogóle stało, że ten czarny skubaniec Bercik Wam uciekł?

ahh i jeszcze jedno pytanie. Jenny pojechała do właścicieli swoich czy ktoś ją adoptował? :)

O cześć Sylwia.
Witaj na pokładzie :mrgreen: No więc sprawę Bercika opisywała na wcześniejszych stronach aange. Uciekł z domu przez balkon, na dostawczaka i fruu......chodu. Musimy go złapać i wróci na swoje stare śmiecie gdzie się wychował, ma miskę, ciepły kąt. Tak będzie dla Niego najlepiej.

A Jenny..........mar_tika wytrzasnęła jej super wypasiony dom w Zawierciu. Jest wspaniałą kotką, śmigającą już po dworze z drugim czarnym kocurrem ze schroniska w Sosnowcu. Idealna z Nich para black&white :mrgreen:
MIKUŚ

Post » Wto kwi 17, 2012 10:55 Re: Cz. VI Kocia Przystań Sosnowiec.

Deklaruję się jako członek KP - uroczyście. :king:

elape

Od: Pon mar 21, 2011 17:52

Post » Wto kwi 17, 2012 11:04 Re: Cz. VI Kocia Przystań Sosnowiec.

iwoo1 pisze:Jak tylko Bercik pojawi się wieczorem, dam znać, podbierak czeka.

jestem po 16 w domu więc jak tylko będę pomocna to zgłaszam gotowość do akcji bo już nie mam sił do wysiadywania przed blokiem jak żul od 6 rano i patrzenia jak bercikowski igra z klatką :D
się moge stowarzyszyć z Wami też ;)
Ostatnio edytowano Wto kwi 17, 2012 11:08 przez aange, łącznie edytowano 2 razy

aange

Od: Czw mar 08, 2012 21:12

Post » Wto kwi 17, 2012 11:05 Re: Cz. VI Kocia Przystań Sosnowiec.

To świetnie. Niech śmiga, czekam aż wypatrzę gdzieś nowe zdjęcia z nią.:)

A Bercika musicie koniecznie złapać bo jestem w nim zakochana. Zastanawialiśmy się z narzeczonym czy nię wziąć go do nas na stałe:)
Ale stanęło na tym ze Bercik uciekł a my ofiarujemy DT.
Zresztą narzeczony jeszcze nie wie ale nie mam zamiaru skończyć na jednym :P

Tak łatwo z tego pokładu nie zejdę. A może wepchnę tyłeczek na dłużej.? Kociaki zasługują na domki.
Ogółem jak Wam można pomóc? Jakąś karmę podrzucić? Czy lepiej finansowo?

Sylwia_kociara

Post » Wto kwi 17, 2012 11:35 Re: Cz. VI Kocia Przystań Sosnowiec.

Stowarzyszenie:
1. Mikuś
2. wiiwii
3. KITA-RZESZÓW
4. Chłopak Dorotki Marcin
5. mar_tika
6. Herz
7. elape
8. aange

Herz, elape, aange - dzięki!!!! :ok: :ok: :ok: Kto jeszcze, kto?

Sylwia - dzięki Ci dobra kobieto że pytasz i chcesz pomagać - trzeba nam głównie kasy na sterylki, ja planuję kolejne bazarki (dziś mi Asia zrobi dobre zdjęcia), ale nie wystarczy... Wiosna, koty latają z takiiiiiimi brzuchami, a w KP kasa pustkami świeci..
Koty wrocławskie polecają się do adopcji: http://www.kocizakatek.pl
Zapraszam na wątek Kociego Zakątka: http://forum.miau.pl/viewtopic.php?f=1&t=154740

wiiwii

Od: Pt sty 13, 2012 17:33

Post » Wto kwi 17, 2012 11:50 Re: Cz. VI Kocia Przystań Sosnowiec.

Zrobiłam rozliczenie po roszadach.

Fundusz zima został wrzucony do KP, ponieważ regularne płacenie rachunków pozwoliło Nam uniknięcia zadłużenia :) To mały krok do przodu ;)

Fundusz Ksenia rówież został wrzucony do Kp, ponieważ Sajka jest już na swoich śmieciach. Kolejny poważny sukces :)

KASA

KP (Kocia Przystań) + 626,30 zł
Sterylki + 15 zł
Fundusz Mysior - 55,13 zł

Dużo a zarazem bardzo mało. Zaraz czarny od Hidi idzie do weta pewnie ze 200 zł nie nasze. Potworny stan zapalny uszu i zapalenie płuc :cry: Kocur.

A kolejne koty przybyły tj. kotka od wiiwii (stacja benzynowa). Ponoć zakleszczona po uszy :?
Kocur wycieńczony ze Strażackiej. Wpadł w klatę i go wczoraj ok 3 nad ranem dostarczyłam na kiciarnię.
Ostatnio edytowano Wto kwi 17, 2012 11:59 przez MIKUŚ, łącznie edytowano 1 raz
MIKUŚ

Post » Wto kwi 17, 2012 11:53 Re: Cz. VI Kocia Przystań Sosnowiec.

I jeszcze 30 zł ode mnie poszło do Ciebie Mikusiu.
Obrazek

Axa76

Od: Śro wrz 24, 2008 13:56

[poprzednia][następna]