Tweety pisze:WYGRALIŚMY!!!! będziemy prowadzić schronisko w Ostródzie przez najbliższe 3 lata.
To będzie okrutne wyzwanie i straszna orka ale dla tych zwierzaków to jedyna szansa aby odżyły

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy
Tweety pisze:WYGRALIŚMY!!!! będziemy prowadzić schronisko w Ostródzie przez najbliższe 3 lata.
To będzie okrutne wyzwanie i straszna orka ale dla tych zwierzaków to jedyna szansa aby odżyły
katgral pisze:Tweety pisze:WYGRALIŚMY!!!! będziemy prowadzić schronisko w Ostródzie przez najbliższe 3 lata.
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
miszelina pisze:katgral pisze:Tweety pisze:WYGRALIŚMY!!!! będziemy prowadzić schronisko w Ostródzie przez najbliższe 3 lata.
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
No co, kciuki od zaciskania mi az zbielały. Teraz bedzie zwierzakom tylko lepiej!
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
Annazoo pisze:miszelina pisze:katgral pisze:Tweety pisze:WYGRALIŚMY!!!! będziemy prowadzić schronisko w Ostródzie przez najbliższe 3 lata.
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
No co, kciuki od zaciskania mi az zbielały. Teraz bedzie zwierzakom tylko lepiej!
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
Cieszę się, skoro wszyscy się cieszą
A co to oznacza dla fundacji? Organizacyjnie i finansowo? Czy sprawa dotyczy także Oddziału Krakowskiego?
Tweety pisze:Annazoo pisze:miszelina pisze:katgral pisze:Tweety pisze:WYGRALIŚMY!!!! będziemy prowadzić schronisko w Ostródzie przez najbliższe 3 lata.
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
A co to oznacza dla fundacji? Organizacyjnie i finansowo? Czy sprawa dotyczy także Oddziału Krakowskiego?
o tyle, że jest to sukces całej fundacji. Finansowo i organizacyjnie będzie to "działka" Ostródy ale to nie znaczy, że jeżeli ktoś będzie ich chciał wesprzeć i np. pojechać tam i pomóc coś zrobić to mu nie będzie wolno
Aniu, cieszą się ci, którzy rozumieją skutki zamiany firmy prowadzącej schron dla zysku na fundację, której faktycznie zależy na zwierzakach. Obowiązująca obecnie dzienna stawka żywieniowa w wysokości 5 groszy na zwierzaka jest chyba nieco za niska ...
Annazoo pisze:Tweety pisze:Annazoo pisze:miszelina pisze:No co, kciuki od zaciskania mi az zbielały. Teraz bedzie zwierzakom tylko lepiej!
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
o tyle, że jest to sukces całej fundacji. Finansowo i organizacyjnie będzie to "działka" Ostródy ale to nie znaczy, że jeżeli ktoś będzie ich chciał wesprzeć i np. pojechać tam i pomóc coś zrobić to mu nie będzie wolno
Aniu, cieszą się ci, którzy rozumieją skutki zamiany firmy prowadzącej schron dla zysku na fundację, której faktycznie zależy na zwierzakach. Obowiązująca obecnie dzienna stawka żywieniowa w wysokości 5 groszy na zwierzaka jest chyba nieco za niska ...
Słyszałam straszne rzeczy o tym schronisku, na pewno przejęcie go przez fundację jest dla zwierząt zbawienne.
Dzięki za info, bo nie wiedziałam, że są takie plany nawet.
Tweety pisze:Annazoo pisze:Tweety pisze:Annazoo pisze:miszelina pisze:No co, kciuki od zaciskania mi az zbielały. Teraz bedzie zwierzakom tylko lepiej!
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
Słyszałam straszne rzeczy o tym schronisku, na pewno przejęcie go przez fundację jest dla zwierząt zbawienne.
wszystko było przygotowywane od dawna w głębokiej konspiracji aby cel osiągnąć, w Krakowie poza mną nikt nie wiedział a i sama oferta złożona została 5 min przed końcem wyznaczonego terminu a wadium wpłacone internetowo po godzinach pracy urzędu miasta i bankuTakże miasto miało straszliwą niespodziankę i burmistrza mało szlag nie trafił. Ale jakoś mi go nie żal
Pani zarządzająca jak zwykle, od 9 lat, dała kwotę tylko o odrobinę niższą niż tą, którą proponowało (dopiero ogłaszając wynik przetargu) corocznie miasto. Że też ta kobieta nie gra w totka. 9 trafień raz za razem to cud normalnieTylko, że teraz nie wzięła pod uwagę, że ktoś może dać mniejszą kwotę, ze świadomością, że i tak będzie dokładać do tego interesu miesiąc w miesiąc. Pomoże nam w tym OTOZ, na bazie podpisanego konsorcjum.
BTW, czasami i z takich powodów nie wszystko jest przejrzyste dla innych aby można było czasami coś wygrać, i to wcale nie dla siebie
Annazoo pisze:To znaczy trzeba będzie corocznie stawać do przetargu?
lutra pisze:Galeria grudzień
I weekend
3 grudnia, sobota:
11:00-13:30 milu + ? + ?
13:30 - 16:00
16:00 - 18:30 annakreft + mikela + Rita
4 grudnia, niedziela:
11:00-13:30
13:30 - 16:00 mikela+?+?
16:00 - 18:30 gertaaa + annakreft + Donia (ostatnia zmiana zwozi cały bazar i liczy kasę)
II Weekend
10 grudnia, sobota:
11:00-13:30 - Jafusia, katgral + ?
13:30 - 16:00 - Basia Cz. + Ania Sz. + Pluskwa (transport Kocuria) - obie osoby oraz kot potwierdzone
16:00 - 18:30 - miszelina + jej siostra + Mea
11 grudnia, niedziela:
11:00-13:30 Jafusia, katgral + ?
13:30 - 16:00 Jafusia, katgral + ?
16:00 - 18:30
III weekend
17 grudnia, sobota:
13:30 - 16:00 lutra + queen_ ink (albo mogę na wcześniejszej zmianie) +?
16:00 - 18:30 anna kreft + ? + kocimiak
18 grudnia, niedziela:
11:00-13:30 miszelina + ? + Kufel
Annazoo pisze:Tweety pisze:Annazoo pisze:Tweety pisze:
wszystko było przygotowywane od dawna w głębokiej konspiracji aby cel osiągnąć, w Krakowie poza mną nikt nie wiedział a i sama oferta złożona została 5 min przed końcem wyznaczonego terminu a wadium wpłacone internetowo po godzinach pracy urzędu miasta i bankuTakże miasto miało straszliwą niespodziankę i burmistrza mało szlag nie trafił. Ale jakoś mi go nie żal
Pani zarządzająca jak zwykle, od 9 lat, dała kwotę tylko o odrobinę niższą niż tą, którą proponowało (dopiero ogłaszając wynik przetargu) corocznie miasto. Że też ta kobieta nie gra w totka. 9 trafień raz za razem to cud normalnieTylko, że teraz nie wzięła pod uwagę, że ktoś może dać mniejszą kwotę, ze świadomością, że i tak będzie dokładać do tego interesu miesiąc w miesiąc. Pomoże nam w tym OTOZ, na bazie podpisanego konsorcjum.
BTW, czasami i z takich powodów nie wszystko jest przejrzyste dla innych aby można było czasami coś wygrać, i to wcale nie dla siebie
To znaczy trzeba będzie corocznie stawać do przetargu?
No i czemu burmistrz jest nastawiony emocjonalnie (osobiście?) do sprawy?
Na to ostatnie pytanie chyba nie można udzielać informacji na otwartym forum
miszelina pisze:lutra pisze:Galeria grudzień
I weekend
3 grudnia, sobota:
11:00-13:30 milu + ? + ?
16:00 - 18:30 annakreft + mikela + Rita
4 grudnia, niedziela:
13:30 - 16:00 mikela+?+?
16:00 - 18:30 gertaaa + annakreft + Donia (ostatnia zmiana zwozi cały bazar i liczy kasę)
II Weekend
10 grudnia, sobota:
11:00-13:30 - Jafusia, katgral + ?
13:30 - 16:00 - Basia Cz. + Ania Sz. + Pluskwa (transport Kocuria) - obie osoby oraz kot potwierdzone
16:00 - 18:30 - miszelina + jej siostra + Mea
11 grudnia, niedziela:
11:00-13:30 Jafusia, katgral + ?
13:30 - 16:00 Jafusia, katgral + ?
16:00 - 18:30
III weekend
17 grudnia, sobota:
13:30 - 16:00 lutra + queen_ ink (albo mogę na wcześniejszej zmianie) +?
18 grudnia, niedziela:
11:00-13:30 miszelina + ? + Kufel
Czy naprawde nikt wiecej nie moze w najblizszy weekend? Przed mikołajkami mozna wiecej zebrać, byłoby szkoda....
annakreft pisze:kończę zajęcia w sobotę i niedzielę o 14:15, od 14:30 mogłabym stać , tylko gertaaa i mikela musiałyby przywieźć Ritkę i Donię (odpowiednio w sobotę i niedzielę), nie wiem czy to coś pomoże ?
Tweety pisze:Annazoo pisze:To znaczy trzeba będzie corocznie stawać do przetargu?
można, na forum miasta Ostródy nikt go nie oszczędzałPani zarządzająca nic od miasta nie chciała, wszystko było cacy zawsze i najlepiej na świecie, zero potrzeb i problemów a AFN zawsze miał 100 pytań do, wniosków, zastrzeżeń itp Wierciliśmy im dziurę w brzuchu o wszystko, w związku z tym mieli ciągłe kontrole z zewnątrz (kto je lubi?), TV, prokuraturę ... No cóż, kropla drąży skałę. Teraz będzie miał całkiem przesmarkane
Annazoo pisze:Tweety pisze:Annazoo pisze:To znaczy trzeba będzie corocznie stawać do przetargu?
można, na forum miasta Ostródy nikt go nie oszczędzałPani zarządzająca nic od miasta nie chciała, wszystko było cacy zawsze i najlepiej na świecie, zero potrzeb i problemów a AFN zawsze miał 100 pytań do, wniosków, zastrzeżeń itp Wierciliśmy im dziurę w brzuchu o wszystko, w związku z tym mieli ciągłe kontrole z zewnątrz (kto je lubi?), TV, prokuraturę ... No cóż, kropla drąży skałę. Teraz będzie miał całkiem przesmarkane
Użytkownicy przeglądający ten dział: florka, Google [Bot], puszatek i 465 gości