Kocia Chatka kociaki małe i duże szukają domków...

Kocie pogawędki

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Wto wrz 06, 2011 7:06 Re: Kocia Chatka zapraszam do 16 części wątku

Śliczna i duuuuuża Pysiunia. Jak te maluchy szybko rosną 8O
A ja uprzejmie donoszę że zapomniałam tel. zabrać do pracy :evil: Proszę więc nie dzwonić :mrgreen:
Obrazek
Obrazek
_______________________________________________________________________________________

Dorota Wojciechowska

Od: Czw lip 24, 2008 9:21

Post » Wto wrz 06, 2011 8:29 Re: Kocia Chatka zapraszam do 16 części wątku

jadziaII pisze:Mam super wiesci z domku od Lei - pamietacie ja.
Jest kotka przekochana wogole jest traktowana jak dziecko nie wybrazaja sobie zycia bez niej, wypiekniala, przybrala na siebie i jest kotka bardzo czysciutka oraz jest bardzo kontaktowa.
Kotka i jej opiekunowie sa szczesliwi.
Jedna rzecz ktora musieli zrobic z powodu przybycia do domu kotka to zabudowac dzwi do kuchni
/byla przestrzen otwarta takie nowoczesne mieszkanie/ poniewaz Lea wskakiwala na bufet i na kuchenke z plyta ceramiczna ktora jest wlaczana na dotyk i poprostu zalaczala kuchnie, co mogloby grozic poparzeniem.
I mimo takich utrudnien a szczegolnie wydatku nie narzekaja i dalej ja kochaja.
Takich ludzi oby bylo wiecej sklonnych do poswiecen dla kota.
Wiadomo ze ten kot bedzie mial super zycie do konca swoich dni.
Jak dadza fotki to przesle.

Dziekuję Jadziu za info :D
P.Wiesiu Ines też trafiła na bardzo mądry i kochajacy dom.Finalnie bedzie to dom wychodzący ale dopiero na nastepne lato.Z siusianiem nie ma problemu Ineska chodzi grzecznie do kuwety :ok:

mar_tika

Od: Pon sty 08, 2007 19:31

Post » Wto wrz 06, 2011 10:46 Re: Kocia Chatka zapraszam do 16 części wątku

Że się tak przypomnę środa rano !!!!!!!!!!
terenia1 pisze:
GRAFIK DYŻURÓW NA TYDZIEŃ OD 05.09.-11.09.2011 r.
05.09. pon. rano Gosia, Wiesia wie. Teresa
06.09. wt. rano Beatka wie. MaraS.
07.09. śr. rano brak wie MaraS
08.09. czw.rano Beatkawie. Teresa
09.09. piat rano brak wie. brak
10.09. sob. rano Cookie wie. brak
11.09. niedz. rano Alienor wie. Dorotka
Obrazek
Obrazek
_______________________________________________________________________________________

Dorota Wojciechowska

Od: Czw lip 24, 2008 9:21

Post » Wto wrz 06, 2011 10:55 Re: Kocia Chatka zapraszam do 16 części wątku

Dziękuję Wiesi za zamieszczenie zdjeć Pysi , Pysia ma się bardzo dobrze u mojej Mamy , jest grzeczna , wesoła, ma apetyt . Mama bawi się z nią dużo. Mam nadzeję, że nie odczuła boleśnia zmiany domu , bo ma znakomity apetyt i nic na wskazuje na to żeby była zestresowana. Grzecznie korzysta z kuwetki . Znalazła już sobie kilka ulubionych miejsc, między innymi pod stołem ma "legowisko" ze wsuniętych żadko używanych krzeseł. Lubi parapety, ale ogólnie szaleje z zabawkami po całym malutkim mieszaniu, bardzo lubi mycie podłogi -w odróżnieniu ode mnie :( - bo uwielbia gonić szmatkę albo MOP.Niestety lubi tez wchodzic do talrza osoby jedzącej właśnie posiłek żeby sprawdzić , czy nie ma tam czegoś smacznego dla małego kotka, więc tutaj wielkie wyzwanie wychowawcze dla mojej Mamy .Trzeba też uważać na piecyk gazowy, bo Pysia blatom kuchennym nie popuściła a z blatu prosta droga na piecyk właśnie.
Ogólnie kotek ma się bardzo dobrze , kolejna bida schroniskowa która na szczęście ma kochający dom.

gosiakot

Od: Śro mar 24, 2010 21:08

Post » Wto wrz 06, 2011 13:31 Re: Kocia Chatka zapraszam do 16 części wątku

Bardzo dziękuję za wspaniałe wieści o Ines . Mam nadzieję że to już domek na zawsze i kiedy będzie nawrót choroby z siusianiem będzie leczenie a nie wyrzucenie . Pysia to ma wspaniale .Bardzo mi żal wszysykich kotków ,ale szczególnie jest mi przykro jak domowego kota pozbawia się domu jak u Gapy.To taki śliczny miły kotek i bardzo tęskni za człowiekiem .
Gdyby można było skrzyżować człowieka z kotem, zyskałby na tym człowiek, a stracił kot.

Mark Twain

wiesiak

Od: Nie sty 09, 2011 21:20

Post » Wto wrz 06, 2011 17:23 Re: Kocia Chatka zapraszam do 16 części wątku

Miejmy nadzieję , że Gapa i inni podopieczni NND znajdą szybko dom, wielu już się udało :1luvu:

gosiakot

Od: Śro mar 24, 2010 21:08

Post » Wto wrz 06, 2011 18:57 Re: Kocia Chatka zapraszam do 16 części wątku

Dorotko odebrałąm ulotki z drukarni są super :D przyniosę je do Kociej Chatki w czwartek na dyżur i możecie zabierać i roznosić :D

terenia1

Od: Nie paź 15, 2006 20:23

Post » Wto wrz 06, 2011 19:07 Re: Kocia Chatka zapraszam do 16 części wątku

A to nasza nowa ulotka :D
Obrazek

terenia1

Post » Wto wrz 06, 2011 19:36 Re: Kocia Chatka zapraszam do 16 części wątku

terenia1 pisze:A to nasza nowa ulotka :D
Obrazek

Czy ja tez moge dostac takich ulotek ? 8)
Mój niewidomy i głuchy Boguś - MISTER niepełnosprawnych kotów Obrazek.... [*]

Iweta

Od: Czw cze 01, 2006 18:42

Post » Wto wrz 06, 2011 19:43 Re: Kocia Chatka zapraszam do 16 części wątku

No pewno Iwonko że możesz :D a kiedy zawitasz do Sosnowca masz u mnie do odbioru parę rzeczy :D

terenia1

Post » Wto wrz 06, 2011 20:21 Re: Kocia Chatka zapraszam do 16 części wątku

Ja też bym się chętnie załapała na uloteczkę :D

Poprosimy sobotę wieczór ;)

A co do tych ogłoszeń, to czy ktoś by mógł nam wytłumaczyć jak to można zrobić ? Bo my taki pakiecik chcemy, dla kotów tych co zostaną nie obstawione ;) To gdzie kaskę wpłacać :D ???
Obrazek Obrazek Obrazek

asiek_i_boguś

Od: Wto sty 11, 2011 18:30

Post » Wto wrz 06, 2011 20:27 Re: Kocia Chatka zapraszam do 16 części wątku

Dorota Wojciechowska pisze:Że się tak przypomnę środa rano !!!!!!!!!!
terenia1 pisze:
GRAFIK DYŻURÓW NA TYDZIEŃ OD 05.09.-11.09.2011 r.
05.09. pon. rano Gosia, Wiesia wie. Teresa
06.09. wt. rano Beatka wie. MaraS.
07.09. śr. rano brak wie MaraS
08.09. czw.rano Beatkawie. Teresa
09.09. piat rano brak wie. brak
10.09. sob. rano Cookie wie. brak
11.09. niedz. rano Alienor wie. Dorotka

Jestem codziennie 2 razy na Kch takze jutro rano obsluze co trzeba nie ma sprawy.
Bede mozliwie jak najwczesniej ze wzgledu na kotke po sterylce ktora Ewa dzie wieczorem przywiozla, kotka byla do konca dyzuru z Mara pod wplywem narkozy takze trzeba raniutko do dojrzec.
Ewa dalam jej termoforek i uscielalam na calym boksie bo sie przemieszcza, zeby nie lezala na golym oraz otulilam kocykiem, wody nie dawalam, jak wychodzilysmy o 20.30 to jeszcze byla nie przytomna, mysle ze do rana wydobrzeje, jutro rano podam jej tolfine.
http://www.youtube.com/watch?v=KWXhyA9b4fA
Obrazek http://www.nadziejanadom.org
Tajger,Chrupka,Pela,Kapsel,Czaruś
Benek [*] Lucuś-Belmondo[*]

jadziaII

Od: Pt lip 04, 2008 21:39

Post » Wto wrz 06, 2011 20:31 Re: Kocia Chatka zapraszam do 16 części wątku

jadziaII pisze:Jestem codziennie 2 razy na Kch takze jutro rano obsluze co trzeba nie ma sprawy.
Bede mozliwie jak najwczesniej ze wzgledu na kotke po sterylce ktora Ewa dzie wieczorem przywiozla, kotka byla do konca dyzuru z Mara pod wplywem narkozy takze trzeba raniutko do dojrzec.
Ewa dalam jej termoforek i uscielalam na calym boksie bo sie przemieszcza, zeby nie lezala na golym oraz otulilam kocykiem, wody nie dawalam, jak wychodzilysmy o 20.30 to jeszcze byla nie przytomna, mysle ze do rana wydobrzeje, jutro rano podam jej tolfine.

Jadziu ale o której będziesz? Czy zrobisz cały dyżur bo moze się urwę i Ci pomogę? Podjechać po Ciebie?

Mara S

Od: Śro cze 09, 2010 11:51

Post » Wto wrz 06, 2011 20:35 Re: Kocia Chatka zapraszam do 16 części wątku

tu Ewa - koteczka strasznie biedna, wyrzucona z domu. Nie ma ani jednego zęba - prawdopodobnie usunieto jej kiedyś bo nie wierze ze taka wada genetyczna, nie była ciężarna
ObrazekObrazek

jedno serce, jedna miłość - tylko MAN UTD i żona :-)

wolontariusz

Od: Pt mar 25, 2011 9:14

Post » Wto wrz 06, 2011 20:41 Re: Kocia Chatka zapraszam do 16 części wątku

wolontariusz pisze:tu Ewa - koteczka strasznie biedna, wyrzucona z domu. Nie ma ani jednego zęba - prawdopodobnie usunieto jej kiedyś bo nie wierze ze taka wada genetyczna, nie była ciężarna

A skąd ona w ogóle? Z ulicy? Ze schronu? Jest dla niej jakiś plan na przyszłość czy normalnie zostanie w KCh i będzie domku szukać?

Mara S

Od: Śro cze 09, 2010 11:51

[poprzednia][następna]