PAKT CZAROWNIC XXIII

Kocie pogawędki

Moderator: Estraven

Post » Sob mar 19, 2011 12:55 Re: PAKT CZAROWNIC XXIII

jasdor pisze:Sol pozdrawia wszystkie czarownice :1luvu: Jest zapracowana, a po pracy zmęczona, że zapomina jak się nazywa (sama chciała - to ma :mrgreen: ) Zjawi sie niedługo .

Pozdrawiamy Sol :mrgreen:
Mścisław [']21.10.2010
Konstancja ['] 14.08.2017

ObrazekObrazek
Lecz ja na moim kutrze sam sobie sterem, wędkarzem i rybą. :mrgreen:

AniHili

Od: Pon kwi 30, 2007 22:20

Post » Sob mar 19, 2011 17:05 Re: PAKT CZAROWNIC XXIII

Uwaga - będzie opowieść.
Dzisiaj, kiedy wyszłam do pracy Frędzelkowi było bardzo smutno, postanowił więc nieco się rozerwać i zwiedzić blacik w kuchni, albowiem zawsze się może zdarzyć, że mamusia nieopatrznie coś tam zostawi. No i Frędzelek znalazł skarb 8O . Skarb leżał sobie na deseczce do krojenia i pachniał bossssskooo.... wyglądał na niczyj, więc Frędzelek doszedł do wniosku, że nie może się taki skarb marnować, trzeba go czym prędzej zagospodarować. Ponieważ Frędzelek niezwykle ofiarnym kotkiem jest, postanowił skarb adoptować. Choć skarb ważył z pół kilo, Frędzelek w pogardzie mając własne skrzypiące stawy, zawlókł skarb do swojej budki, położył się na nim i postanowił skonsumować na miejscu. okazało się jednak, że trzy i pół zęba, które mu zostało nie wystarczą, żeby skarb odpowiednio pogryźć :? Frędzelek zatem pracowicie memlał i wylizywał skarb, podejrzewam, że przez cały czas, kiedy mnie nie było, ponieważ udało mu się całkiem spory kawałek przeżuć, natomiast reszta dokładnie upaprana w Frędzelkowym futerku nie nadaje się do niczego. Odebranie skarbu Frędzelkowi nie było proste, ponieważ kocio położył się na nim i nie miał zamiaru wstać. Popychany i przeganiany z budki nawet nie drgnął i nie ruszyły go ani moje groźby, ani nawet spryskiwacz do kwiatków :twisted: Zdobycz udało mi się odzyskać dopiero jak wystawiłam michę z mokrą karmą. 8) Natomiast futerko Frędzelka rozsiewa wspaniały aromat i kotek wylizuje się cały czas. Nawet Cizia próbowała też go wylizywać, ale się nie dał. :lol:

W ten oto sposób zostałam pozbawiona boczku, który sobie ugotowałam z zamiarem krojenia na chleb przez najbliższych kilka dni :evil: Zamorduję gada, albo go przerobię na smalec - smalec też się nadaje do chleba... :roll:
ObrazekObrazekObrazek

pomponmama

Od: Śro paź 15, 2008 15:16

Post » Sob mar 19, 2011 17:14 Re: PAKT CZAROWNIC XXIII

:ryk: :ryk: :ryk:
Biedny Frędzelek, zostawiają mu pachnący boczuś na wierzchu i to na dodatek niepokrojony :lol:

Pasibrzucha

Od: Sob lis 06, 2010 10:32

Post » Sob mar 19, 2011 17:26 Re: PAKT CZAROWNIC XXIII

Opłucz futro z boczku i udawaj, że nic się nie stało :twisted:

alix76

Od: Nie mar 22, 2009 7:37

Post » Sob mar 19, 2011 17:33 Re: PAKT CZAROWNIC XXIII

alix76 pisze:Opłucz futro z boczku i udawaj, że nic się nie stało :twisted:

eee tam - boczek jest ewidentnie wyssany i przeżuty :? jakoś tak... nie mogię... :? A Frędzel właśnie dostał sraczki :evil: Przebóg - ten kot mógłby robić za broń masowego rażenia 8O Powietrze w domu stało się takie.... gęste... :?
ObrazekObrazekObrazek

pomponmama

Post » Sob mar 19, 2011 17:36 Re: PAKT CZAROWNIC XXIII

AniHili pisze:
majencja pisze:Pytanie czy aby na pewno złocisty-?? jeżeli tak to powinien mieć zmiany ropne

No ponoć jakiś nietypowy, a zmian to on już nie ma wcale :roll: Jutro dowiem się więcej, niż przez telefon.

W jakim labie był robiony posiew ??

W ludzkim ?

Ja raz miałam jazdę z poprzednią psicą wyszedł gronkowiec złocisty zalecono podawanie przez 6 tygodni antybiotyk a potem się okazało jak poszedł materiał ( chciałam sprawdzić czy aby na pewno ) do weterynaryjnego labu że gronkowiec owszem jest ale nie złocisty tylko swoisty dla psów ( nie pamiętam nazwy tego gronka).....

Wet i tłumaczył że nie zawsze w labie potrafią rozróżnić gronkowca złocistego od gronkowca psa / kota

I sucz nie była leczona - potem się okazało że łysieje z powodów endokrynologicznych.
IT'S OVER

Etiopia

Od: Pt gru 09, 2005 11:26

Post » Sob mar 19, 2011 18:17 Re: PAKT CZAROWNIC XXIII

Lab zwierzęcy, natomiast gronkowiec ponoć rzadko spotykany u kotów (częściej u psów) - Staphylococcus intermedius.
Z racji tego, że obecnie Bułkownik nie drapie się i sierść mu odrasta, mam drania obserwować do końca miesiąca i jeśli nie będzie lepiej, to dopiero wtedy walimy antybiotyk :) Ten kot upodabnia się do pani...ja też cudownie zdrowieję, gdy tylko ujrzę drzwi od gabinetu lekarza :lol:
Mścisław [']21.10.2010
Konstancja ['] 14.08.2017

ObrazekObrazek
Lecz ja na moim kutrze sam sobie sterem, wędkarzem i rybą. :mrgreen:

AniHili

Od: Pon kwi 30, 2007 22:20

Post » Sob mar 19, 2011 19:07 Re: PAKT CZAROWNIC XXIII

Jasny gwint! :evil: Boczkowy skrytożerca, który w ramach słusznej i sprawiedliwej kary zesłanej mu przez opatrzność, sraczki dostał, właśnie mi narobił do butów 8O Całe szczęście buty stare, już właściwie myślałam, że czas je wywalić, więc teraz nie mam skrupułów. Podałam mu taninal, mam nadzieje, że mu przejdzie, bo.... naprawdę ma przesrane :?
ObrazekObrazekObrazek

pomponmama

Post » Sob mar 19, 2011 19:44 Re: PAKT CZAROWNIC XXIII

Frędzelek stara się jak może urozmaicić życie rodzinne :mrgreen:
Jakoś łyso bez Siostry Prezes, nie? No ale skoro mamy czekać to poczekamy.
Obrazek
Błogosławiony ten, co nie mając nic do powiedzenia, nie obleka tego faktu w słowa. J. Tuwim

babajaga

Od: Wto mar 18, 2008 15:30

Post » Sob mar 19, 2011 19:50 Re: PAKT CZAROWNIC XXIII

Bidny frędzel...biedna pomponmama...oboje macie przesr....

Co do komunii...przerabiałam w zeszłym roku. Połowa dziewczynek miała profesjonalny manicure francuski z...naklejkami na paznokcie adekwatnymi do uroczystości - aniołki i hostie! Trzy dziewczynki miały robioną na tę okazję hennę na rzęsy i brwi! Wśród prezentów królowały wszechobecne na "mojej wsi" trampoliny, były i skutery, laptopy, komórki i aparaty fotograficzne...no i oczywiście rowery. Moje dziecię strrasznie chciało dostać rower (najlepiej typu cruiser). Niestety roweru się nie doczekało dlatego teraz muszę jej kupić bo od zeszłego lata kradnie mój :!:

Gitara wymarzona znalazła się po choinką i czasem mam ochotę razem z dzwonkami chromatycznymi wystawić kapelę za drzwi bo jak zacznie brzękolić to po godzinie tracę zmysły... :spin2:

Asia_Siunia

Od: Czw mar 05, 2009 15:18

Post » Sob mar 19, 2011 19:56 Re: PAKT CZAROWNIC XXIII

pomponmama pisze:Jasny gwint! :evil: Boczkowy skrytożerca, który w ramach słusznej i sprawiedliwej kary zesłanej mu przez opatrzność, sraczki dostał, właśnie mi narobił do butów 8O Całe szczęście buty stare, już właściwie myślałam, że czas je wywalić, więc teraz nie mam skrupułów. Podałam mu taninal, mam nadzieje, że mu przejdzie, bo.... naprawdę ma przesrane :?

Biedny Frędzelek....Tak się kocio poświęcił :1luvu: Toż taka tłusta przekąska niezdrowa strasznie i mamusi na talię źle by wpłynęła.... :roll: Za bohatera! :ok:
Obrazek Obrazek

shira3

Od: Śro mar 11, 2009 21:51

Post » Sob mar 19, 2011 19:58 Re: PAKT CZAROWNIC XXIII

Asia_Siunia pisze:Bidny frędzel...biedna pomponmama...oboje macie przesr....

Przesrane ma Frędzel - ja mam zasrane - całe mieszkanie :? Trochę się już o niego zaczynałam martwić, ale chyba mu zaczyna przechodzić. Względnie wysrał już nawet mózg... :roll:

Asia_Siunia pisze:Co do komunii...przerabiałam w zeszłym roku. Połowa dziewczynek miała profesjonalny manicure francuski z...naklejkami na paznokcie adekwatnymi do uroczystości - aniołki i hostie! Trzy dziewczynki miały robioną na tę okazję hennę na rzęsy i brwi!

8O moje dziecko będzie miało skromną sukienkę (wszystkie dziewczynki mają takie same) bez rękawiczek, bez torebek, żadnego makijażu :roll: to nie ślub :lol: Najwięsza jej ozdoba będą włosy, których ma mnóstwo, w dodatku są po sam tyłek i zamierzam jej nakręcić masę anielskich loczków :mrgreen: Zrobiłyśmy próbę i wygląda ślicznie, dziewczęco i skromnie 8) i tak niewinnie... :twisted: tiaaaa... a potem wyłazi :twisted:
Asia_Siunia pisze:Gitara wymarzona znalazła się po choinką i czasem mam ochotę razem z dzwonkami chromatycznymi wystawić kapelę za drzwi bo jak zacznie brzękolić to po godzinie tracę zmysły... :spin2:

:roll: masz rację.... 8O tylko, że już tego nie odkręcę teraz... :| o ja głupia torba... :evil:
Ostatnio edytowano Sob mar 19, 2011 20:01 przez pomponmama, łącznie edytowano 1 raz
ObrazekObrazekObrazek

pomponmama

Post » Sob mar 19, 2011 19:59 Re: PAKT CZAROWNIC XXIII

shira3 pisze: Toż taka tłusta przekąska niezdrowa strasznie i mamusi na talię źle by wpłynęła.... :roll: Za bohatera! :ok:

Na jaką talię? 8O kochana, ja już nawet nie pamiętam, gdzie miałam talię :? Ja się chcę w pasie złapać "pod boczki" to się muszę zastanowić, gdzie ja miałam pas. :?
ObrazekObrazekObrazek

pomponmama

Post » Sob mar 19, 2011 20:01 Re: PAKT CZAROWNIC XXIII

pomponmama pisze:
shira3 pisze: Toż taka tłusta przekąska niezdrowa strasznie i mamusi na talię źle by wpłynęła.... :roll: Za bohatera! :ok:

Na jaką talię? 8O kochana, ja już nawet nie pamiętam, gdzie miałam talię :? Ja się chcę w pasie złapać "pod boczki" to się muszę zastanowić, gdzie ja miałam pas. :?

pomponmamo, muszę to powiedzieć - uwielbiam Cię :ryk:

Pasibrzucha

Od: Sob lis 06, 2010 10:32

Post » Sob mar 19, 2011 20:02 Re: PAKT CZAROWNIC XXIII

Pasibrzucha pisze:
pomponmama pisze:

pomponmamo, muszę to powiedzieć - uwielbiam Cię :ryk:

No widzisz! I to jest dowód na to, że nawet jak kobieta w średnim wieku przytyje, to nadal jest atrakcyjna 8) dziękuję! :1luvu:
ObrazekObrazekObrazek

pomponmama

[poprzednia][następna]