Paluch5 - potrzebujemy dt dla Paluszków!

Kocie pogawędki

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Wto mar 22, 2011 22:21 Re: Paluch 5-jak zawsze potrzebne dt i wsparcie!

Hej, Oxycort A wrócił jakby ktoś potrzebował.

magaaaa

Od: Pt paź 30, 2009 19:14

Post » Wto mar 22, 2011 23:50 Re: Paluch 5-jak zawsze potrzebne dt i wsparcie!

Zaznaczam :)
Obrazek

Polanka

Od: Pon lis 01, 2010 18:45

Post » Śro mar 23, 2011 0:12 Re: Paluch 5-jak zawsze potrzebne dt i wsparcie!

Jadę jutro.
Będzie na 90% Hrabia, ale to jeszcze dogadam jutro i zobaczę, kto się źle czuje.

EDIT:
Jedna pani była bardzo poruszona Gildą... i jak Gilda odeszła, to Pani naprawdę okazała się niesamowitą osobą :1luvu:
Powinno do nas dotrzeć na konto 250 pln.
Dotrą ręczniki, koce itd na Paluch.
Pani pyta, czy może wspomóc karmą - zasugerował DT Anielki, ale może coś innego?
Postara się o rzeczy na bazarki.
Zastanawia się nad byciem DT.

Gilduniu, Ty nawet jak odeszłaś czynisz tyle dobrego...
Ostatnio edytowano Czw mar 24, 2011 21:05 przez Szalony Kot, łącznie edytowano 1 raz

Szalony Kot

Od: Pt wrz 24, 2010 13:01

Post » Śro mar 23, 2011 18:50 Re: Paluch 5-jak zawsze potrzebne dt i wsparcie!

Hm hm hm.

Pojechaliśmy.
Ponieważ info było takie, że Niezapominajka długo siedzi i nikt się nią nie interesuje, to wyszła ona.

I teraz tak - w jej karcie nie ma żadnego leczenia..? Lekarz paluchowy zajrzał i powiedział "ja nie wiem, czemu ona na dwójce siedzi...".
Spojrzał jej w oczy i stwierdził "a, bo coś tu jest". Bo jedno oczko łzawi.
I chyba jedynie tym sposobem Niezapominajka nie wychodziła ze szpitalika. Bo ona w karcie nie ma wpisanych żadnych leków - a przynajmniej wet nic nie uznał za warte wpisania do książeczki... ale dziewczyny mówią, że na ich oczach dostawała i krople, więc nie jest tak źle. Ale w książeczce nie ma wpisanego żadnego antybiotyku, nic...

Jest fajna, spokojna bardzo, miziasta, młoda. Oko to dawny uraz z niewielkim stanem zapalnym. Łaziła po całej lecznicy, przegoniła z legowiska trzy razy większego od niej maine coona, pogoniła persa, pozwiedzała. Do pani wet cały czas mruczała.
Nie była sterylizowana na Paluchu (ile już siedzi..? pół roku..?). Dostała odpchlenie na wejściu, jakoś szczepienie w październiku, teraz na wyjściu Cestal na robaki.

Pani wet zmacała jej brzuszek, bolesności nie stwierdzono (no chyba, że mruczała z bólu...).
Są za to dwie kulki i to mogą być maluchy, skoro niesterylizowana..?
Jeśli pani wet przez 2-3 dni nie zaobserwuje żadnych zmian chorobowych i krew będzie ok, to będzie sterylka. Chociaż powiedziała, że na oko to kot do ciachnięcia już.

I chyba tyle o Niezapominajce.

O Miszce:
Szalony Kot pisze:Dziś widziałam Miszkę :)
Przytyło jej się (chociaż to tylko kilka dni!), ma ładniejsze oczka (nie wychodzą jej tak powieki), jest żwawsza, sama je. Na widok ręki pani wet wywaliła brzuchol i mruczała jak zakręcona :)

Czyli ogólnie jest dobrze z tej strony.

Baaaardzo ogromne dzięki dla Lanui i jej wspaniałego TŻta, który woził mnie po całym mieście mimo mojego gaworzenia do Niezapominajki.
I do persa ;)
Ostatnio edytowano Czw mar 24, 2011 21:08 przez Szalony Kot, łącznie edytowano 2 razy

Szalony Kot

Post » Śro mar 23, 2011 18:52 Re: Paluch 5-jak zawsze potrzebne dt i wsparcie!

A jak Ciumcia?

Blusia
Obrazek

Tosia i Wilma
Obrazek
AnielkaG

Post » Śro mar 23, 2011 19:03 Re: Paluch 5-jak zawsze potrzebne dt i wsparcie!

Ciumcię by może się udało wziąć w weekend..? Teraz była awaryjna sytuacja jeszcze przez podrzuconego persa.
A na Paluchu było urwanie głowy, bo film kręcili.
Szalony Kot jest tak szalony, że dopiero po kilku minutach siedzenia na ławeczce uprzytomnił sobie, że obok siedzi Mroczek...

Więc Ciumci nie widzieliśmy.
Ostatnio edytowano Czw mar 24, 2011 18:44 przez Szalony Kot, łącznie edytowano 1 raz

Szalony Kot

Post » Śro mar 23, 2011 19:06 Re: Paluch 5-jak zawsze potrzebne dt i wsparcie!

ups..M jak Miłość na Paluchu? Mroczek adoptował psa?
w zeszłym tygodniu był odcinek o łapaniu dokarmianej kotki na sterylkę, co prawda była to klatka na króliki ale idea była słuszna, no, no, chyba podziękuję scenarzystce
AnielkaG

Post » Śro mar 23, 2011 19:09 Re: Paluch 5-jak zawsze potrzebne dt i wsparcie!

Do kogo na DT pójdzie Niezapominajka?
I czy będą informacje o Niej na forum?
Pytam personalnie, nie pytam z ramienia jakiej fundacji jej dt działa.

magaaaa

Post » Śro mar 23, 2011 19:15 Re: Paluch 5-jak zawsze potrzebne dt i wsparcie!

AnielkaG pisze:ups..M jak Miłość na Paluchu? Mroczek adoptował psa?
w zeszłym tygodniu był odcinek o łapaniu dokarmianej kotki na sterylkę, co prawda była to klatka na króliki ale idea była słuszna, no, no, chyba podziękuję scenarzystce

Nie wiem, dziewczyna jakaś milion razy wychodziła ze schronu z pieskiem, a Mroczek ją łapał ;)

We wtorek poszła ta burasia kochana cudowna, opisana w niedzielę, nazwana przeze mnie Munią ^^

Co do tego, co siedzi w PA. 6 kotów.

- była pingwinka, ale to chyba inna niż ta, którą widziałam..? Adolfina? Chyba inna... Mam numerek tamtej, mogłabym porównać z numerkiem tej, ale niestety teraz był wybieg otwarty i koteczka poszła na zewnątrz. Ludzi unika.
- Kreon siedzi w budce (on w ogóle kiedykolwiek je? 8O )
- Bella smutnieje w kliperze :/ dziś pan się nią zachwycił, ale ma już kotka i entuzjazm mu osłabł... Dziewczyna kicha coraz częściej. Otwarty wybieg też jej nie służy. Niedługo wróci do szpitalika, jak tak dalej pójdzie :/ Może jej założyć wydarzenie na FB..?
- Hrabia dał się pogłaskać - teraz Lanui :ok: :ok: :ok:
- młodziutka króweczka, przestraszona - a jak się boi, to syczy, paca łapą i chwyta zębami. Nie jest to bolesne, ale wygląda groźnie.
- jest cuuuuuuudo czarnula, wszystkim się chciała miziać, dotykać, barankować, ugniatać, wywalać brzucha, plecy, łapki, ogonek, bródkę... ale jak to charczało zamiast mruczeć 8O Bym pomyślała, że to Tola... bo cośtam w gardziołku siedzi na mój gust. Albo taka pozostałość po kk..?

Co do Niezapominajki - informacje będą na pewno. Dziewczyna w zasadzie już mogłaby zacząć szukać, serio, ja nie wiem, czemu ona nie była w PA. Jest zdrowsza od w zasadzie każdego kota, który tam jest.
Jeszcze nie wiem, kiedy z lecznicy trafi do domu, pewnie dla wszystkich zaskoczeniem jest to, że jest taka zdrowa.
Przyznam, że przez moment przemknęło mi przez myśl, żeby samemu ją przygarnąć... ale się waham.
No ale co ma dziewczyna siedzieć. Fajna jest :)
Ostatnio edytowano Czw mar 24, 2011 18:45 przez Szalony Kot, łącznie edytowano 1 raz

Szalony Kot

Post » Śro mar 23, 2011 19:18 Re: Paluch 5-jak zawsze potrzebne dt i wsparcie!

Szalony byłoby super, jakbyś zrobiła wydarzenie na FB, założę Belli wątek, jutro dam ogłoszenia w internecie, bo nawet w kąciku adopcyjnym nie pomogło.
ObrazekObrazek

naline

Od: Pt lip 02, 2010 8:45

Post » Śro mar 23, 2011 19:20 Re: Paluch 5-jak zawsze potrzebne dt i wsparcie!

Szalony Kot pisze:Hm hm hm.
Hrabia musi poczekać, ale niedługo.

Czy wiesz cokolwiek więcej- jakie są, realnie, dla niego szanse?

Szalony Kot pisze:Dziewczyny powiedziały, że Ciumcię by może się udało wziąć w weekend.

Kocie, rozumiem, że to też nie jest pewne? Jeśli okaże się, że z nią dramat to nie wiem czy można na coś liczyć czy trzeba będzie kombinować coś na cito..

Bardzo się cieszę, że Miszka jest w dobrej formie i ma humor- oby teraz było już tylko lepiej :)

U kogo konkretnie jest Niezapominajka?

edit: widzę, że ktoś tu mnie uprzedził z ostatnim pytaniem ;)
Obrazek Obrazek

jamkasica

Od: Śro sie 25, 2010 9:42

Post » Śro mar 23, 2011 19:30 Re: Paluch 5-jak zawsze potrzebne dt i wsparcie!

Szalony Kot pisze:Co do Niezapominajki - informacje będą na pewno. Dziewczyna w zasadzie już mogłaby zacząć szukać, serio, ja nie wiem, czemu ona nie była w PA. Jest zdrowsza od w zasadzie każdego kota, który tam jest.

bez przesady :wink:
Nie była w PA bo nie doczekała jeszcze sterylki, a dodatkowo w tak zwanym międzyczasie miała konsultację okulistyczną u doktora G. Nie miała dziewczyna szczęścia do tej pory, ale teraz już jej się poukłada ;)
Obrazek Obrazek

jamkasica

Od: Śro sie 25, 2010 9:42

Post » Śro mar 23, 2011 19:32 Re: Paluch 5-jak zawsze potrzebne dt i wsparcie!

Wątek Belli. Zapraszam do odwiedzenia tej bidy.

viewtopic.php?f=1&t=125775
ObrazekObrazek

naline

Od: Pt lip 02, 2010 8:45

Post » Śro mar 23, 2011 19:33 Re: Paluch 5-jak zawsze potrzebne dt i wsparcie!

magaaaa pisze:Do kogo na DT pójdzie Niezapominajka?
I czy będą informacje o Niej na forum?
Pytam personalnie, nie pytam z ramienia jakiej fundacji jej dt działa.

To ja jeszcze raz zapytam.

Nikt Cię nie ubiegł, Kasia. Po prostu podobnie myślimy 8)

magaaaa

Post » Śro mar 23, 2011 19:39 Re: Paluch 5-jak zawsze potrzebne dt i wsparcie!

No dobra, może Kreon jest zdrowszy :ryk:

Dziewczyny powiedziały:
W weekend mogłaby iść Ciumcia. W przyszłym tygodniu (wtorek do czwartku) Hrabia.

Zarówno Niezapominajka, jak i Miszka, przebywają w tej samej lecznicy. Miszka jeszcze kontrolnie, wenflon w łapie siedzi, w razie czego jakby jej jeszcze się pogorszyć miało. A siedzenie Niezapominajki wynika to z tego, że wszyscy spodziewaliśmy się duuużo gorszego stanu zdrowia Niezapominajki, a jest super. Tym samym dziewczyna jest jedynie na obserwacji, zrobi jej się badania krwi, zakropli oczka i wysterylizuje, jeśli we krwi wszystko będzie ok.

Wiele też zależy od tego, co się okaże z persem dziś zgarniętym z ulicy - ma właścicieli według czipa, ale nie da się dodzwonić, bo abonent niedostępny.
Ostatnio edytowano Czw mar 24, 2011 21:11 przez Szalony Kot, łącznie edytowano 2 razy

Szalony Kot

[poprzednia][następna]