KOCIA CHATKA - kociochatkowe kociaczki szukają domków

Kocie pogawędki

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Pt lut 18, 2011 9:41 Re: KOCIA CHATKA - sterylizujemy, kastrujemy prosimy o wsparcie

Filomen pisze:kolejna wiadomość dobra i zła zarazem

mam dom dla Efisi - przygarnie ją pani Marta, wspaniała osoba, która adoptowała niewidomego Gucia, Tanię i Czesia. Niestety, okazało się ze że Efi ma białaczkę, tak rozwiniętą, że już guzy zaatakowały drogi oddechowe. Jedyne co można teraz dla niej zrobić to podawać steryd, który na tym etapie choroby może poprawić komfort zycia.
Jednak jeśli po podaniu sterydu wystąpi nadkażenie bakteryjne - ropa, zapalenie płuc - trzeba będzie ją uśpić. Inaczej się udusi. Chyba zwariuję, bo się do niej przywiązałam, panie z Almavecie też, pani Ania się popłakała jak sie dowiedziała. To taka cudowna koteczka, wesoła, przyjazna ludziom. Trzymajcie kciuki, zeby po sterydzie nastapiła poprawa, wtedy Efi dołaczy do Tani i Czesia.

:ok: :ok: :ok: wielkie kciuki za Efi . Jak to dobrze że są ludzie tacy jak Pani Marta :1luvu:

gosiakot

Od: Śro mar 24, 2010 21:08

Post » Pt lut 18, 2011 9:45 Re: KOCIA CHATKA - sterylizujemy, kastrujemy prosimy o wsparcie

Ale pięknie zorganizowaliście Dzień Kota. To dobry pomysł - wyjść na zewnątrz. Ale też pewnie dużo pracy :kotek:
Chatkowym podopiecznym dużo zdrówka i samych najlepszych domków, żeby nieszczęścia z daleka omijały, a całej ekipie Kociej Chatkidużo sił i wytrwałości w tym co robi :ok: :ok: :ok:

Henio piękny...[*]
Gaja - ['] -09.06.2010 | Miya - ['] -05.05.2012 | Krzywy - ['] - 30.09.2012 | Niania - ['] - 19.01.2013 | Thaja - ['] - 04.02.2013 | Gaspar - ['] - 18.07.2013 | Kora - ['] - 21.06.2014
Obrazek Obrazek

Korciaczki

Od: Sob lip 26, 2008 19:52

Post » Pt lut 18, 2011 10:36 Re: KOCIA CHATKA - sterylizujemy, kastrujemy prosimy o wsparcie

całek pisze:A ja mam kolejną dobrą wiadomość... pewien znajomy zadeklarował się z regularnymi wpłatami na rzecz NND. W weekend zrobi zlecenie stałe ;>)

DZIĘ-KU-JE-MYYY Piotrze P. :>)))

No właśnie ja cały czas tylko mówię o tym pomyśle ale chyba czas coś poczynic.
A pomysł taki coby każdy przekonał z 2 - 3 osoby do comiesięcznego pomagania KC.
Jeżeli zbieżemy 200 os. które zadeklaruja comiesięcznie wsparcie po 10 zł. to my spokojniej będziemy mogli myśleć o kotach.
Wczoraj też o tym rozmawiałam i nawet mamy deklaracje 2 pań z Biblioteki o takiej stałej comiesięcznej 10 zł. pomocy+ znajomy Marcina.

Czyli już tylko 197 osób trzeba znaleźć o dobrym sercu :1luvu: :D
Obrazek
Obrazek
_______________________________________________________________________________________

Dorota Wojciechowska

Od: Czw lip 24, 2008 9:21

Post » Pt lut 18, 2011 10:40 Re: KOCIA CHATKA - sterylizujemy, kastrujemy prosimy o wsparcie

tak, to super pomysł, mogą być naprawde małe kwoty, ale jak liczba darczyńców będzie większa, pozowli nam to spokojnie myśleć o nadchodzących tygodniach i kotach do leczenia, sterylizacji czy o opłatach za lokal i media

Filomen

Od: Sob lut 10, 2007 17:20

Post » Pt lut 18, 2011 11:42 Re: KOCIA CHATKA - sterylizujemy, kastrujemy prosimy o wsparcie

tak to jest z planowanie - jak chcesz rozśmieszyć Pana Boga opowiedz mu o swoich planach :?

dziś miały być sterylizowane Frytka i Lejdi, nie wiem czy się uda, Piotrek przywiózł kotkę z wypadku ze schroniska, czekała od wczoraj popołudnia, ale jakoś nie udało się panom ze zmiany dodzwonić do nas, podobno mieli zły numer telefonu, oczywiście pan weterynarz nie mógł przyjechać :evil:
Już powiedziałam panu Kierownikowi co o tym myślę.
Kotka będzie prawopodobnie operowana, połamanych kości nie ma, natomiast nie wiadomo czy nie są uszkodzone narzady wewnętrzne .

Filomen

Post » Pt lut 18, 2011 11:49 Re: KOCIA CHATKA - sterylizujemy, kastrujemy prosimy o wsparcie

Co o tym myślicie?
http://www.koalicja.org.pl/
Może pozbieramy też podpisy?

Mara S

Od: Śro cze 09, 2010 11:51

Post » Pt lut 18, 2011 12:03 Re: KOCIA CHATKA - sterylizujemy, kastrujemy prosimy o wsparcie

Mara S pisze:Co o tym myślicie?

zdecydowanie popieram :ok: :ok: :ok:

Mara - śmielej - zbieramy podpismy i koniec :D , to ważne dla nas jako organizacji i dla zwierzat!

Filomen

Post » Pt lut 18, 2011 12:48 Re: KOCIA CHATKA - sterylizujemy, kastrujemy prosimy o wsparcie

A jak się ma prowadzenie naszej działalności względem np:
wymogu rejestracji hodowli i handlu (w rozumieniu Konwencji) zwierzętami domowymi jako działalności gospodarczej wymagającej zezwolenia;

Czy czasem taka ustawa nie podetnie gałęzi, na której siedzimy?

Co jeśli znajdziemy bezdomną kotkę, która urodzi będąc już pod naszą opieką (bo np.: nie będzie możliwości sterylizacji aborcyjnej z powodów zdrowotnych lub finansowych)?

Zbytnia kontrola pewnych sfer przez państwo ma swoje dobre.. jak i złe strony - jak wszyscy dobrze wiemy, wiele rzeczy prowadzonych przez państwo jest złe (bo kierują nimi niekoniecznie dobrzy ludzie - delikatnie mówiąc).

całek

Od: Czw kwi 23, 2009 22:23

Post » Pt lut 18, 2011 12:56 Re: KOCIA CHATKA - sterylizujemy, kastrujemy prosimy o wsparcie

całek pisze:

A jak się ma prowadzenie naszej działalności względem np:
wymogu rejestracji hodowli i handlu (w rozumieniu Konwencji) zwierzętami domowymi jako działalności gospodarczej wymagającej zezwolenia;

Czy czasem taka ustawa nie podetnie gałęzi, na której siedzimy?

Co jeśli znajdziemy bezdomną kotkę, która urodzi będąc już pod naszą opieką (bo np.: nie będzie możliwości sterylizacji aborcyjnej z powodów zdrowotnych lub finansowych)?

Zbytnia kontrola pewnych sfer przez państwo ma swoje dobre.. jak i złe strony - jak wszyscy dobrze wiemy, wiele rzeczy prowadzonych przez państwo jest złe (bo kierują nimi niekoniecznie dobrzy ludzie - delikatnie mówiąc).

nie ma problemu żeby stowarzyszenie prowadziło działalność i zgłaszało to. To jest cios we wszystkie pseudohodowle typu "sprzedam rasowego presa za 100 zł :evil:" Jak ktoś chce na tym zarabiać to niech płaci podatki, licencje itp.

Filomen

Post » Pt lut 18, 2011 13:33 Re: KOCIA CHATKA - sterylizujemy, kastrujemy prosimy o wsparcie

Wiele organizacji popiera ten projekt ustawy więc myślę, że i my powinniśmy. Nawet moglibyśmy zorganizować punkt zbierania podpisów (w KCh?, u weta jakiegoś?) (po wcześniejszym uzgodnieniu telefonicznym albo w wybranych dniach/godzinach), żeby przy okazji troszkę rozreklamować naszą działalność :P

Mara S

Od: Śro cze 09, 2010 11:51

Post » Pt lut 18, 2011 15:09 Re: KOCIA CHATKA - sterylizujemy, kastrujemy prosimy o wsparcie

Dziewczyny :wink: i chłopaki - pamietajcie proszę o grafiku.
Kto następny :?:
GRAFIK DYŻURÓW NA TYDZIEŃ OD 21.02.-27.02.2011
21.02. pon. rano brak wie. Beatka
22.02. wt. rano brak wie. Mara S
23.02. śr. rano Asiek_i_Boguś wie. Mara
24.02. czw. rano brak wie. Beatka
25.02. piat. rano Bona44 wie. brak
26.02. sob. rano brak wie. brak
27.02. niedz. rano Dorotka wie. brak

Ja wezmę dyżur ranny jeden- ale zobaczę jaki dzień zostanie.
proszę brać ze mnie przykład :ryk: :ok:
Obrazek
Obrazek
_______________________________________________________________________________________

Dorota Wojciechowska

Post » Pt lut 18, 2011 15:10 Re: KOCIA CHATKA - sterylizujemy, kastrujemy prosimy o wsparcie

Mara S pisze:Wiele organizacji popiera ten projekt ustawy więc myślę, że i my powinniśmy. Nawet moglibyśmy zorganizować punkt zbierania podpisów (w KCh?, u weta jakiegoś?) (po wcześniejszym uzgodnieniu telefonicznym albo w wybranych dniach/godzinach), żeby przy okazji troszkę rozreklamować naszą działalność :P

Można by wydrukować apel o podpisy oraz opis- skrót - na czym mają polegać zmiany i rozłożyć listy w klinikach, w porozumieniu z właścielami

Filomen

Post » Pt lut 18, 2011 15:16 Re: KOCIA CHATKA - sterylizujemy, kastrujemy prosimy o wsparcie

A ja przyziemnie o dyżurach
Sprawdzami widzę że dzisiaj po południu nie ma wpisu na wieczór 8O
czy ktoś się deklarował na piatek 18.02 wieczór.
A czy ktoś może podejść :?: :?: :?: :?:
Obrazek
Obrazek

Dorota Wojciechowska

Post » Pt lut 18, 2011 15:36 Re: KOCIA CHATKA - sterylizujemy, kastrujemy prosimy o wsparcie

Dorota Wojciechowska pisze:A ja przyziemnie o dyżurach

Mojra ma antybiotyk wieczorem

Filomen

Post » Pt lut 18, 2011 15:39 Re: KOCIA CHATKA - sterylizujemy, kastrujemy prosimy o wsparcie

Filomen pisze:
Dorota Wojciechowska pisze:A ja przyziemnie o dyżurach

Mojra ma antybiotyk wieczorem

Tym bardziej prosimy :cry: Ja jestem kichająca Dorota i marzętylko o łozku :mrgreen:
Obrazek
Obrazek

Dorota Wojciechowska

[poprzednia][następna]