[']MANIUŚ FIV+, najukochańszy koci senior - DS u Mohy :)

Kocie pogawędki

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Sob mar 19, 2011 17:54 Re: MANIUŚ FIV+, najukochańszy koci senior, znika.. DT u Mohy :)

jaki śliczny pysio :) Nie przypomina już tego biedaczka paluchowego..
Maniek chłopie, ale Ci sie udało z tą mamą Mohą!

Jak powiedzialam mojemu TŻ, ze gotujesz mu rosolki, to spytal, czy jego tez nie moglabys adoptować :mrgreen:

Kurcze, mogłabyś napisać poradnik 'jak rozppieszczać Twojego kota'... Chyba pójdę w Twoje ślady i ugotuje jutro Leonkowi rosołek, a co! zeby nawet nie mogl pomyslec, ze gdzies jakis kot ma lepiej :twisted:
musimy trzymać (ten zawyżony;) poziom! :D

A tak w ogóle to ciekawe czy nasze chłopaki sie lubiły w PA :wink:

ef25

Od: Śro gru 22, 2010 11:04

Post » Sob mar 19, 2011 18:02 Re: MANIUŚ FIV+, najukochańszy koci senior, znika.. DT u Mohy :)

Co do relacji z innymi kotami, to Maniek mnie zdumiewa: raczej je ignoruje. Moje towarzystwo potrafi syknąć na niego, a nawet łapą przywalić, ale jeszcze się nie zdarzyło, żeby Maniek w jakikolwiek sposób zareagował na zaczepki. Po prostu odchodzi bez komentarza. Taki jest bym powiedziała energooszczędny. Jedynie z moim krówkiem się polubił, widziałam nawet, jak polizał go po łebku!!! Ale mój krówek to kotek-serduszko, kocha cały świat, wychowywał nam osierocone kocięta, i zawsze bardzo przeżywał każdego oddanego tymczasa. Więc i do Maniusia poczuł od razu sympatię, nigdy na niego nie syczy i śpią łapa w łapę co wygląda śmiesznie, bo obydwa są bardzo podobnie "pomalowane".
Obrazek Obrazek

Moha

Od: Czw sty 06, 2011 0:05

Post » Wto mar 22, 2011 20:49 Re: MANIUŚ FIV+, najukochańszy koci senior, znika.. DT u Mohy :)

Już wtorek! Stanowczo domagam się wieści z Mańkowego królestwa :)
Obrazek Obrazek

bubula

Od: Nie sty 02, 2011 21:25

Post » Wto mar 22, 2011 21:15 Re: MANIUŚ FIV+, najukochańszy koci senior, znika.. DT u Mohy :)

Król Maniuś właśnie wrócił od veta i bardzo jest niekontent! Ukłuli go w łapkę! Bez pytania! Skandal!!! Pogniewał się i śpi. Jutro będą wyniki krwi i to ostatni etap przed Wielkim Dniem. Maniuś coś przysiadł z apetytem i schudł, nawet rosołku już nie lubi :evil: . Teraz na topie surowa mielona wołowina. Ale ile można, boję się że mu zaszkodzi. Chociaż jak cały dzień nic nie je to mu ją daję. Teraz wszamał całkiem sporo Animondy, dla odmiany jakiejś rybowej (tylko taką je, ale też szybko mu się nudzi). Przy okazji kastracji chcemy ząbki uporządkować, podejrzewam że tu kryje się tajemnica braku zainteresowania jedzonkiem.
Obrazek Obrazek

Moha

Post » Śro mar 23, 2011 9:21 Re: MANIUŚ FIV+, najukochańszy koci senior, znika.. DT u Mohy :)

Mięso ptaków podobno bliższe myszowemu, ale żeby wołowina miała zaszkodzić, to chyba nie...
Może to rzeczywiście zęby, przemielone tylko wchodzi.
Wielki dzień 26go, prawda?

emkamara

Od: Śro sty 19, 2011 17:26

Post » Śro mar 23, 2011 9:34 Re: MANIUŚ FIV+, najukochańszy koci senior, znika.. DT u Mohy :)

ale Maniuś ma u Ciebie dobrze :1luvu: .
Martwisz się czy mu wołowinka nie zaszkodzi :1luvu:

Ciekawa jestem jak wyniki krwi. Oby było wszystko dobrze. :ok: :ok:
Ja to już jestem przeczulona na te wszystkie zabiegi kastracji w przypadku kotów felv czy fiv :conf:

asia2

Od: Sob wrz 04, 2010 14:43

Post » Śro mar 23, 2011 9:37 Re: MANIUŚ FIV+, najukochańszy koci senior, znika.. DT u Mohy :)

zabijcie mnie ale nie mogę doczytać :oops:
Maniek ma 12 lat. Miał robiony test na FIV raz czy był powtórzony?

asia2

Post » Śro mar 23, 2011 13:21 Re: MANIUŚ FIV+, najukochańszy koci senior, znika.. DT u Mohy :)

Z tego co pamiętam, to Moha nie robiła, (prawda?) ale w sumie nic dziwnego, bo co chwila organizm Maniusia był dręczony przez jakieś infekcje i mógł być osłabiony, a wyniki niekoniecznie wyszłyby wymierne.

Maniek trzymam kciuki za wyniki krwi :) Bo z tego co pamiętam to sobota miała być wielkim dniem :>?
ObrazekObrazek

naline

Od: Pt lip 02, 2010 8:45

Post » Śro mar 23, 2011 15:31 Re: MANIUŚ FIV+, najukochańszy koci senior, znika.. DT u Mohy :)

Tak, kastracja ma być w sobotę albo nawet w piątek (mam wolne i mogłabym dziadeczka przypilnować należycie :mrgreen: ). Jednak wszystko zależy od wyników badań tj morfologii i jonogramu. Maniuś ma już swoje lata i chodzi o to, żeby znieczulenie było jak najbezpieczniejsze, stąd kontrola (pod kątem nerek i wątroby). Pierwsze badania (morfologia, jonogram oraz test na wirusy) miał robione od razu po wyjściu ze schronu (22.01). Wtedy wyniki były OK, poza ewidentnie dodatnim FIV :cry: . Początkowo Maniek ładnie jadł i trochę przytył, ale teraz trzeba go namawiać usilnie i niestety trochę zleciał z wagi :evil: . Mam nadzieję, że to kwestia zębów, czasami coś łapie do pyszczka i wypluwa, jakby go zabolało, dlatego bardzo mi zależy, żeby zabieg był już za nami. Ale teraz wszystko w rękach Maniusia...
Obrazek Obrazek

Moha

Post » Śro mar 23, 2011 22:50 Re: MANIUŚ FIV+, najukochańszy koci senior, znika.. DT u Mohy :)

Badania OK, tylko mocznik ciut podwyższony, ale nieznacznie (kreatynina w nornie). W piątek o 9.00 meldujemy się w lecznicy. Jestem przerażona :strach: Strasznie się boję znieczulenia Maniusia...
Obrazek Obrazek

Moha

Post » Śro mar 23, 2011 22:57 Re: MANIUŚ FIV+, najukochańszy koci senior, znika.. DT u Mohy :)

Moha to nie to samo co przy sterylce. Znieczulenie przecież nie jest pełne i tylko krótkotrwałe, sama kastracja to przecież 10-15 minut. Będzie dobrze :ok: :ok:

Gibutkowa

Od: Pt wrz 04, 2009 17:23

Post » Śro mar 23, 2011 23:14 Re: MANIUŚ FIV+, najukochańszy koci senior, znika.. DT u Mohy :)

Trzeba jeszcze ząbki zrobić, wprawdzie nie jest ich zbyt wiele ( :mrgreen: ), ale to pewnie wydłuży narkozę. Już bym mu podarowała te jaja, ale z zębami kłopot, ostatnio przez nie apetyt siadł. Na szczęście dzisiaj Maniek wcina jedzonko, tylko trzeba za nim chodzić, trzymać mu miseczkę przed nosem i błagać jaśnie pana.
Obrazek Obrazek

Moha

Post » Czw mar 24, 2011 19:58 Re: MANIUŚ FIV+, najukochańszy koci senior, znika.. DT u Mohy :)

Moha pisze: Na szczęście dzisiaj Maniek wcina jedzonko, tylko trzeba za nim chodzić, trzymać mu miseczkę przed nosem i błagać jaśnie pana.

:D każdy sposób dobry :D

asia2

Post » Czw mar 24, 2011 20:24 Re: MANIUŚ FIV+, najukochańszy koci senior, znika.. DT u Mohy :)

Słuchajcie, ja się chyba popłaczę ze wzruszenia! Wchodzę do domu z roboty, lecę zobaczyć jak mój Chudy, patrzę i oczom nie wierzę: Maniuś siedzi i się myje!!!!! Nóżka w górze i kocio czyści swoje porteczki. A sapie przy tym jak stary parowóz! Nie wiem jak można nie kochać starych zwierząt! On jest taki wzruszający z tymi swoimi fochami i nieporadnością :1luvu: A jutro już TEN DZIEŃ :evil: Chyba oka nie zmrużę ze zdenerwowania! W imieniu Maniusia proszę o kciuki...
Obrazek Obrazek

Moha

[poprzednia][następna]